Ubat Tahan Mengantuk Tanpa Perlu Letak Batang Mancis Kat Mata

Tahan mengantuk dengan cinch tea
Terpaksa tahan mengantuk sehinggakan rasa nak letak batang mancis kat mata

Pernah mengantuk? Sure pernah kan? Zaman sekolah menengah dulu, saya selalu sangat mengantuk. SELALU TAU!!!!! Dan selalu tidur dalam kelas. :(. Maafkan saya ye cikgu sejarah, cikgu matematik. m(._.)m
Saya bukan sengaja nak tidur, tapi mengantuk tahap gaban punya!

Ubat tahan mengantuk paling selamat
Macam nilah saya semasa belajar dulu, tak tahan mengantuk sehingga tertidur dalam kelas.

Bila masuk universiti, dah hilang mengantuk tu, tapi sebab saya ambil course yang agak tough bagi saya pada masa itu, saya terpaksa bangun malam untuk ulangkaji. Boleh dikatakan tiap-tiap hari saya akan minum Nescafe 3 in 1. Tiap-tiap pagi dalam masa hampir 2 tahun tau!!… Entah berapa banyak kafein dah terkumpul dalam badan saya ni.. huhuhu.. Tapi masa tu mana nak fikir sangat pasal kesihatan, pasal kafein atau pasal apa2. Yang penting adalah untuk tahan mengantuk aje.

Sekarang ni macam mana? Dah beranak pinak ni, dah berubah ke?

Disebabkan dah terbiasa minum nescafe/coffee, keinginan terhadap kafein tu masih ada. Terutamanya untuk berjaga malam. Maklumlah, saya sekarang sudah menjadi ibu yang bisnes dari rumah sepenuh masa, haruslah maintain stamina dan mata untuk pastikan bisnes berjalan lancar.

Sihat dan cergas sepanjang hari dengan cinch tea
Ibu hamil perlu elakkan kafein yang terlalu banyak dan amalkan pemakanan sihat.

 

Cuma sejak hamil ni, nak atau tidak saya mesti jaga juga pemakanan harian saya. Kalau ikutkan pendapat orang cina, langsung tak boleh ambik kopi atau teh sepanjang hamil. Pantang saya sepanjang hamil tidaklah terlalu ketat seperti pendapat cina ni, tapi memang hanya beberapa kali sahaja mengambil kopi sepanjang hamil ni.

Jadi, apa yang saya amalkan supaya saya dapat tahan mengantuk di samping tidak mengambil kafein daripada kopi?

Cinch Tea Menjadi Ubat Mengantuk Pilihan Saya

Sejak Cinch Tea ni kembali ke pasaran dalam sebulan yang lepas, setiap pagi saya akan minum Cinch Tea ni. Alhamdulillah, saya bukan sahaja tidak mengantuk pada malam harinya, tetapi saya juga dapat maintain kecergasan saya dari pagi hinggalah ke malam. Sehinggakan ada hari yang terlalu cergas, saya mampu vakum rumah, mengemop rumah, mengemas dapur dan garaj kereta serta memasak!! Sedangkan hari-hari sebelum saya ambil Cinch Tea, saya memang akan buat 1-2 kerja mengemas sahaja sebab cepat penat dan mengah walaupun baru 22 minggu kehamilan.

Ubat tahan mengantuk tanpa dadah
Ubat tahan mengantuk paling selamat

Setakat ni saya tak pernah lagi terpaksa minum 2 sachet untuk maintain kecergasan dan taham mengantuk sehingga tengah malam. Alhamdulillah, 1 sachet di pagi hari sudah cukup untuk saya segar bugar sehingga malam dan juga berjaga malam sehingga 1-2 pagi.

Apa kandungan Cinch Tea ni?

Teh eksotik putih, merah dan hijau Matcha dipetik dengan berhati-hati dan diadun sempurna untuk menghasilkan minuman yang sungguh luar biasa. Ia bertindak pantas untuk memberikan rangsangan tenaga semula jadi di samping meningkatkan kesihatan keseluruhan.

  • Rangsangan tenaga secara semula jadi dan selamat
  • Sedap diminum, sama ada panas atau sejuk
  • Alternatif terbaik kepada snek manis dan kopi
  • Cepat bertindak untuk meningkatkan tenaga
  • Bungkusan berbentuk ‘stick’ yang mudah bagi setiap sajian

Tiada perisa, pewarna dan pemanis tiruan.

Kredit : Shaklee Malaysia

Bagaimana dengan ibu-ibu sekalian? Apa ubat mengantuk kalian?

Jom kita tengok apa kata Puan Maria Awi ni. Beliau juga sedang hamil dan terjebak dengan ubat mengantuk paling selamat ni. Ada geng jugak rupanya saya ni.. ahaks.. 😀

Anda juga inginkan ubat tahan mengantuk yang selamat ni? Jom hubungi saya secepat mungkin sebelum anda terjebak dengan kopi terlalu lama dan terlalu banyak.

Ia pasti membantu anda menahan mengantuk dan meningkatkan stamina sepanjang hari.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Kenkoushoku.com

 

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge