Tips Kekal Cergas di Awal Kehamilan Sepanjang Ramadhan

Alhamdulillah, dah hari ke 6 kita berpuasa. Anda semua ok? Kalau ok, Alhamdulillah. Syukur semuanya dipermudahkan oleh Allah. Rasanya belum ‘declare’ kat mana2 media social lagi ni. Alhamdulillah saya mengandung 9 minggu di minggu pertama Ramdhan 2014 ini. Syukur pada Allah mengurniakan nikmat yang tidak terhingga ini. Sehingga hari ini, Alhamdulillah masih boleh berpuasa penuh. Loya2 dan perut masuk angin tu setakat ni masih boleh bertahan. Hari ni saya nak share tips cergas dan bertenaga walaupun di awal kehamilan. Kalau di akhir kehamilan, cabarannya lain pula kan?

Tips Kekal Cergas di Awal Kehamilan Sepanjang Ramadhan

Tips Kekal Cergas dan Bertenaga di Awal Kehamilan

Biasanya, di awal2 kehamilan ni perut rasa sebu jika tidak makan. Kalau kita baca kat mana2 website pun, ramai menasihatkan supaya kita kerap makan dan minum dalam kuantiti yang kecil untuk mengelakkan perut masuk angin dan juga sebu atau dikenali dengan ‘heartburn‘. Bagaimana ingin mengatasi masalah ini di bulan Ramadhan? Kan kita puasa kan?

1. Pastikan mengambil sahur dengan melebihkan protein di dalam pengambilan makanan. Kenapa perlu lebih protein? Kerana protein akan dihadamkan dalam jangka masa yang agak lama dan kita akan rasa kenyang yang lebih lama.

2. Elakkan mengambil minuman berkafein seperti teh atau kopi sepanjang Ramadhan kerana akan menyebabkan kita cepat terasa dahaga.

3. Berbuka dengan makanan yang kurang pedas untuk mengelakkan rasa sakit perut setelah seharian perut kosong.

4. Minum agak kerap dari lepas berbuka sehinggalah sebelum tidur. Boleh minum air sedikit2 semasa melakukan solat terawih.
5. Elakkan mengambil makanan atau minuman terlalu manis semasa berbuka atau bersahur untuk mengelakkan kita daripada dahaga yang melampau.
6. Ambil minuman tenaga tanpa gas semasa berbuka dan bersahur untuk mengekalkan kecergasan dan bertenaga di siang hari.

Anda boleh dapatkan minuman tenaga tanpa gas ini dari Shaklee iaitu yang dikenali sebagai PERFORMANCE DRINK. Anda boleh terus order di sini. Boleh klik link di bawah ni ya untuk pembelian Performance Drink SAHAJA.

BELI PERFORMANCE DRINK SEKARANG!!

Ibu-ibu juga boleh lihat bagaimana Puan Haridah boleh maintain cergas sepanjang berpuasa sewaktu hamil.

Atau anda juga boleh mendapatkan SET PUASA yang terkenal dengan nama SET TRIPLE GEM. Di dalamnya ada
1. Meal Shakes
2. ESP dan
3. Performance Drink.

Ini adalah gandingan mantap untuk bersahur sepanjang Ramadhan.  Set ini membantu kita kekal cergas dan bertenaga serta mengurangkan dehidrasi dengan kehadiran Performance Drink.

Set Bersahur
Set Triple Gem

Anda boleh membeli SET TRIPLE GEM  ini dengan cara yang lebih MUDAH dan SELAMAT. Hanya klik gambar di bawah.
eSell (Shopping Cart Shaklee)

Anda juga boleh contact saya untuk khidmat konsultasi PERCUMA selepas pembelian atau untuk sebarang pertanyaan.

Laila
ID 854299
Email : lailaisma2207@gmail.com
SMS/Whatsapp : 019-722 8520

Shaklee_email_hp

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge