Cara Rawat Penyakit Nyanyuk Atau Alzheimer

Nyanyuk atau Alzheimer memang menjadi igauan ngeri untuk setiap warga emas. Ada yang kata, biarlah aku mati dulu sebelum nyanyuk. Kesian kat anak-anak. Ada yang kata membaca quran setiap hari dan menghafal quran menjadi salah satu usaha supaya tidak nyanyuk.

Usaha lain, makanlah pemakanan yang merangsang perkembangan otak seperti yang saya kongsikan 2 hari lepas di sini. Boleh klik link di bawah.

http://bit.ly/2n322Re

Alzheimer atau penyakit nyanyuk ni adalah penyakit yang disebabkan oleh kerosakan neuron di dalam otak atau dikenali juga sebagai NEURODEGENERATION.

Cegah nyanyuk
Perbezaan otak yang sihat dengan otak pesakit Alzheimer

Selain nyanyuk, antara penyakit lain yang dikategorikan sebagai penyakit neurodegeneration adalah Parkinson, Huntington dan multiple sclerosis.

Antara penyebab penyakit neurodegeneration ialah kerana terlalu banyak radikal bebas yang berkumpul di dalam badan menjadikan otak mengalami oxidative stress (tekanan oksidasi).

Ini akan menyebabkan berlakunya penuaan otak sebelum masanya dan menggalakkan berlakunya penyakit neurodegeneration. Apabila neuron rosak, penghantaran isyarat dari otak ke seluruh tubuh akan terganggu dan menyebabkan respon terhadap sesuatu menjadi lambat dan kesukaran untuk mengingat.

Benarkah Resveratrol Boleh Membantu Pesakit Alzheimer?

Penemuan yang dibuat oleh para saintis membuktikan bahawa Resveratrol dapat membantu mencegah bermulanya penyakit neurodegeneration. Kajian mendapat Resveratrol ini berupaya melindungi neuron daripada rosak.

Kandungan Vivix adalah 10 kali ganda lebih baik daripada Resveratrol sahaja. Ia mampu melindungi sel daripada mengalami kerosakan, memperbaiki sel yang rosak dan memberi tenaga kepada sel.

Dengan pengambilan Vivix, kita mampu mencegah berlakunya masalah-masalah yang disebabkan oleh radikal bebas yang sering menyerang kita bila-bila masa sahaja.

Sekaligus mampu mencegah berlaku penyakit nyanyuk semasa usia semakin meningkat nanti.
InshaAllah.

Ubat kencing manis

Vivix untuk kesihatan yang lebih baik di masa depan. Hubungi 019.722.8520 untuk dapatkan Vivix kalian.

Boleh klik gambar di bawah untuk pembelian Vivix secara online menggunakan kad debit atau kad kredit.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Ubat Sakit Lutut Paling Mujarab Tanpa Perlu Pembedahan

Apabila tengok ibu atau ayah kita sakit, memang rasa tak senang duduk kan? Gelisah semacam. Terasa mesti bantu walau macam mana pun.

Bapak sakit kaki dah lama. Macam-macam ikhtiar dah untuk sembuhkan sakit kaki bapak. Kasihan tengok bapak yang susah nak berjalan. Ke mana-mana pun terpaksa berjalan menggunakan tongkat.

Bapak cuba Vivix yang ada promosi 6 botol percuma 1 botol. Anak hadiahkan. Habis 7 botol Vivix bapak minum. Alhamdulillah, bapak suka sangat sebab bapak tak perlukan tongkat lagi dah untuk berjalan.

Baru-baru ni bapak berjalan-jalan melihat Negara Matahari Terbit. Kalau kat Jepun, orang Jepun memang suka jalan kaki. Bapak pun tak nak ketinggalan juga. Berjalan sana sini macam orang Jepun juga.

Yang paling terkejut dan gembira, bapak dah boleh berjalan tanpa tongkat dah. Lama pulak tu! 15 minit macam tu tau berjalan tanpa henti. Gembira sungguh anaknya dengar.
Alhamdulillah.
Ubat sakit sendi kakiUsaha berikan Vivix untuk sakit kaki bapak memang berhasil. Semuanya berkat kesabaran bapak ambil Vivix setiap hari tanpa culas.

Syukur sangat!

Vivix ni agak premium harganya cuma, jika dibandingkan dengan khasiat yang bapak dapat, memang berbaloi-baloi dan puas hati sangat. Daripada terpaksa gunakan tongkat, kini dah boleh bebas berjalan. Lama pula tu.

Kita usaha yang terbaik untuk ibu dan ayah. Berikan mereka nikmat kesihatan selagi hayat dikandung nyawa. Hubungi akak selim untuk dapatkan Vivix bersama-sama keahlian percuma.

masalah sakit sendi

Atau boleh klik gambar di bawah untuk buat pembelian. Sila hubungi saya untuk mendaftar ahli sebelum membuat pembelian kerana kalian akan dapat diskaun sehingga 20% dan penghantaran percuma.

Ubat sakit sendi

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

Minuman Elak Mengantuk Semasa Memandu

Masih berada di kampung ke? Atau dalam perjalanan pulang ke rumah masing-masing dah? Minggu ni kan cuti berganda. Cuti raya haji, cuti sekolah di tambah lagi cuti Hari Malaysia. Pasti ibu ayah ambil peluang bawa anak-anak balik kampung atau bercuti panjang kan?

Apa-apa pun, hati-hati di jalan raya ya…


Kalau mengantuk tu, berhenti dahulu di mana-mana yang selamat untuk berehat atau tidur sebentar.

Kalau taknak hadapi masalah keletihan melampau atau mengantuk semasa memandu, Akak Selim nak cadangkan minuman POWER yang terbukti boleh buat mata terbuka luas. Lebih fokus dan tidak mengantuk.

Minuman tenaga elak mengantuk
Gabungan performance drink dan Cinch Tea memang POWER.

Minuman apa tu? Ini dia,
performance drink
cinch tea
✔vivix (tiada dalam gambar)

Kolagen yang ada dalam gambar tu tidaklah wajib tapi kalau nak cantik molek dan wajah berseri, boleh campurkan kolagen tu sekali dalam minuman yaa… Dan satu lagi boleh tambahkan vivix 1 sudu. InshaAllah, tidak mengantuk mahupun menguap sepanjang perjalanan. Ini memang Akak Selim dah test sendiri dah. 🙂

Mulakan perjalanan dengan Bismillah dan bacaan doa. InshaAllah, selamat sampai ke destinasi masing-masing. Selamat bersekolah untuk anak-anak dan selamat bekerja untuk mereka yang kembali bekerja.

Hubungi Akak Selim untuk dapatkan minuman tenaga yang POWER ni ya. SMS/Whatsapp ke 019-722 8520

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

Anda Jimat RM241.68 Dengan Pembelian 2 Botol Vivix! Ada ‘Cash Back’ Pulak Tu!

Vivix twin pack

Rasa tak sedap hati dan bersalah pulak kalau tak share dengan anda yang bulan ni ada promosi Vivix lagi. Promosi bulan ni ialah Beli 2 Botol Vivix, Dapat Diskaun 5%! Banyak tau keuntungannya beli 2 botol ni. Atau lebih dikenali sebagai Twin Pack. 2 botol Vivix ini juga dinamakan Set Healthy Young Living.

Vivix ni kan, SEDAP tau! Sekali cuba pasti rindu dengan ‘rasa’ dia tu.. 🙂

Vivix twin pack

Jom kita buat kira-kira.

Harga sebotol Vivix ialah RM503.50. Harga 2 botol akan jadi RM1007.00 kan?

Tapi

Disebabkan promosi TWIN PACK bulan ni, beli 2 botol dengan harga RM765.32. Cuba kira boleh jimat berapa ringgit?

RM241.68 kan? Banyak tu JIMAT!!!

Selain daripada jimat RM241.68, apa lagi faedah beli 2 botol ni? Haaaa, ada lagi tawarannya.

#1 Keahlian Shaklee PERCUMA (bernilai RM75.90)

#2 Kos penghantaran PERCUMA (bernilai RM10.60)

#3 Bakal dapat CASH BACK bulan depan sebanyak 5%!

Bertambah-tambah penjimatan kan?

Twinpack-2BPromo-2BVivix

Jadi, jangan lepaskan peluang untuk rebut tawaran ni. Sila isi form untuk pesanan hari ini.

Jika ada sebarang persoalan atau kemusykilan, boleh whatsapp saya di 019-722 8520.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

 

Share Button

Promosi Julai Yang Sangat Best!

Bulan Julai ni sangat bertuah untuk semua golongan. Sebab apa? Promosi Shaklee kali ni untuk kanak-kanak, orang dewasa, ibu hamil sehinggalah warga emas sama ada nak mengekalkan kesihatan atau yang sedang menderita sakit kronik. Semua orang dapat menikmati harga promosi terbaik bulan ni. Dan boleh juga dijadikan hadiah untuk hari raya ni kan. 🙂

1. Vitalea Kanak-kanak

Vitalea kanak-kanak
Vitalea kanak-kanak

Untuk anak-anak, kami ada Vitalea kanak-kanak. Beli 3 PERCUMA 1.

2. B Complex

B Complex terbaik dan semulajadi
B Complex terbaik dan semulajadi

Untuk orang dewasa sehinggalah warga emas, promosi B Complex. Dan berita baik untuk ibu hamil, kita ada harga terbaik untuk asid folik yang terkandung di dalam B Complex ni. Ia juga baik untuk suami yang inginkan cahaya mata. Beli 3 PERCUMA 1.

3. Vivix

Vivix atasi strok
Vivix yang terbukti berkesan untuk mengatasi masalah sakit kronik dan mengekalkan keremajaan.

Untuk orang dewasa juga sehinggalah warga emas dan juga untuk mereka yang menderita sakit kronik seperti diabetes, strok, tekanan darah tinggi, kita ada harga yang sangat berbaloi-baloi untuk pembelian vivix. Beli 6 PERCUMA 1.

Boleh klik link di bawah ni untuk melihat mereka yang dah berjaya atasi masalah diabetes mereka dengan menggunakan vivix ni.

Vivix bantu atasi diabetes secara semulajadi

Anda juga layak untuk mendapat harga ahli dan harga promosi dengan mendaftar ahli sebanyak RM69.00. Dengan keahlian ni, anda juga layak mendapat BONUS berikut :-

Keahlian Shaklee

1. Sebotol Vitalea (multivitamin) secara PERCUMA yang bernilai RM88.75. Harga vitamin ni pun lebih mahal daripada harga membership tu kan.?

2. Anda layak menyertai program keusahawanan YES yang dianjurkan oleh Shaklee. Banyak sungguh kelebihan program ni.

3. Anda boleh mulakan bisnes anda sejurus selepas mendapat ID Shaklee. Anda boleh lakukannya secara online mahu pun offline. Semuanya terletak di tangan anda.

4. Anda layak menyertai kumpulan sokongan kami yang terdiri daripada mentor2 yang telah berjaya mendapat income 5-6 angka dari bisnes ni.

Anda akan dibimbing sehingga BERJAYA dengan syarat anda sanggup untuk melakukan segala teknik marketing yang kami ajar dan telah dibuktikan berkesan ini.

Cepat-cepat ambil peluang keemasan ini dengan menghubungi saya seperti berikut.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

 

Share Button

Testimoni KEJAYAAN mengatasi kencing manis dengan Shaklee

Alhamdulillah, kini ramai yang dah berjaya mengawal kencing manis yang mereka hidapi bertahun-tahun dengan VIVIX Shaklee. Saya sangat bersyukur kerana dapat membantu rakyat Malaysia meningkatkan tahap kesihatan mereka. Alhamdulillah.

Jom kita tengok TESTIMONI KEJAYAAN mereka.

TESTIMONI 1 :
BEBAS KENCING MANIS selepas 7 bulan menggunakan vivix.

Bebas kencing manis selepas mengambil vivix selama 7 bulan.
Bebas kencing manis selepas mengambil vivix selama 7 bulan.

TESTIMONI 2 :
Luka sembuh selepas sebulan mengambil vivix.

Atasi diabetes dengan vivix
Luka lambat sembuh kerana menghidap kencing manis
Atasi diabetes dengan vivix
Luka semakin kering dengan vivix
Atasi diabetes dengan vivix
Luka sembuh dengan vivix

Seperti yang kita sedia maklum, jika pesakit diabetes luka memang susah nak sembuh kan? Alhamdulillah, luka di kaki ayah Puan Siti Noriza sembuh dalam masa sebulan setelah mengambil vivix secar konsisten. Beliau juga kini sudah berhenti mengambil ubat-ubatan hospital atas nasihat doktor. Begitu juga dengan dos insulin yang beliau ambil. Dosnya sudah dikurangkan. Alhamdulillah. Puan Siti Noriza begitu gembira di atas perkembangan kesihatan ayahnya.

Sebagai anak, sudah pasti kita inginkan yang terbaik untuk ibu bapa kita kan?

TESTIMONI 3 :
Tahap gula ABAH kembali NORMAL, darah tinggi pun semakin stabil, dari 140 jadi 128.

Tahap gula turun dengan vivix

Tahap gula turun dengan vivix

Bacaan gula menjadi normal selepas mengambil vivix. Tekanan darah tinggi juga menurun dari 140 menjadi 128. Alhamdulillah.

TESTIMONI 4 :
Lebih bertenaga dan TAK PERLU cucuk insulin selepas mengambil vivix.

atasi diabetes dengan vivix

TESTIMONI 5 :
Tahap gula MENURUN selepas mengambil vivix.

Tahap gula menurun dari 29 --> 11
Tahap gula menurun dari 29 –> 11

TESTIMONI 6 :
Luka SEMBUH dalam masa 2 MINGGU!!

Luka sembuh dengan vivix
Luka sembuh dengan vivix

TESTIMONI 7 :
Dapat MELIHAT SEMULA dengan vivix!!

Dapat melihat semula dengan vivix
Dapat melihat semula dengan vivix

 

Dapatkan vivix anda hari ini di sini. Klik gambar di bawah ya.

Beli vivix
Untuk diri sendiri mahupun insan2 tersayang. Semoga kita semua diberikan kesihatan yang baik oleh Allah. Kita berusaha, Allah yang menyembuhkannya. InshaAllah.

Anda dapat KEAHLIAN PERCUMA dan cash back sebanyak 5% dengan pembelian 2 botol vivix.

Beli 2 vivix PERCUMA keahlian
Beli 2 vivix PERCUMA keahlian

Hubungi saya untuk konsultasi selanjutnya.
Ketahui kelebihan menjadi ahli di sini.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE <–KLIK LINK INI.

Laila (ID 854299)

☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Kenkoushoku.com

 

Share Button

Bagaimana vivix membantu mengatasi diabetes?

atasi diabetes dengan vivix

Diabetes atau dikenali sebagai kencing manis ni memang sangat popular di kalangan rakyat Malaysia.

Menurut kajian pada 2011, Kaji Selidik Kesihatan dan Morbiditi Nasional (NHMS) melaporkan kira-kira 2.6 juta rakyat Malaysia disahkan mengidap kencing manis.

Jadi kita yang belum kena diabetes mesti ambil langkah awal sebagai langkah pencegahan. Yang dah kena diabetes, mesti lakukan sesuatu untuk mengawalnya. Jangan berharap dengan ubat2an sahaja kerana kita sendiri pun sedia maklum, lama-kelamaan ubat2an itu kan merosakkan organ2 di dalam badan kita. Ya, saya ada orang yang terdekat menghidap diabetes ni. So saya sangat tahu apa yang telah terjadi dan kesan sampingan ubat2an ni.

Ok, kita teruskan kepada topik asal kita ye. Kita study satu persatu.

Bagaimana vivix membantu mengatasi diabetes?

Jom kita tengok dulu apa itu vivix ni. Vivix® ialah

Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.
Vivix® mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Vivix untuk kencing manis

Di dalam vivix juga terdapat ramuan yang bernama resveratrol iaitu daripada buah anggur muscadine, serta Knotweed Jepun. (selain ramuan asas purple carrot dan elderberry)

Apa itu resveratrol?

Resveratrol ialah satu jenis phenol semulajadi yang wujud di dalam tumbuhan anggur terutamanya jenis muskat dan anggur kulit merah serta Knotweed Jepun.

Bagaimana ia membantu pesakit diabetes?

Ada dua cara resveratrol membantu pesakit diabetes:

1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin.

Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh memberhentikan diabetes.

Continue reading Bagaimana vivix membantu mengatasi diabetes?

Share Button

Atasi kencing manis dengan vivix

Sebelum kita bincang tentang cara-cara mengatasi, jom kita kenali dulu apa itu kencing manis atau dikenali sebagai DIABETES.
Atasi diabetes dengan vivi

Apa itu KENCING MANIS/DIABETES?

Satu keadaan yang berlaku apabila tahap gula dalam darah lebih tinggi daripada biasa.

Bagaimana ia berlaku?

Apabila pankreas dalam badan tidak menghasilkan insulin atau apabila badan kita sudah tidak sensitif dengan insulin dalam badan. Apabila insulin gagal dihasilkan atau tidak berfungsi dengan baik, ia tidak dapat membawa masuk glukos atau gula ke dalam sel dan tisu badan kita sebagai simpanan.
Akibatnya, darah akan mempunyai kadar gula yang terlalu tinggi untuk sel-sel badan kita. Secara amnya, seseorang dianggap menghidap penyakit kencing manis apabila kadar gula dalam darah semasa berpuasa lebih daripada tahap 7 atau kadar gula selepas makan adalah daripada tahap 11.

 

Jenis2 kencing manis

1. Bergantung kepada insulin-biasanya berlaku di kalangan kanak-kanak dan remaja.

 

2. Tidak bergantung kepada insulin-selalu dihidapi oleh golongan orang berumur atau mempunyai berat badan berlebihan. Terdapat juga kencing manis semasa mengandung (gestational diabetes).

Apa punca penyakit kencing manis?

Penyakit kencing manis disebabkan oleh beberapa faktor. Di antara punca utama yang dikenal pasti adalah
1. berat badan berlebihan (obesiti)
2. faktor keturunan
3. tahap kolesterol tinggi
4. stres atau tekanan emosi berlebihan dan berterusan
5. pengambilan alkohol yang banyak
6. amalan pemakanan tidak berkhasiat atau tidak seimbang
7. kurang membuat aktiviti fizikal (senaman) dan tekanan darah tinggi.

Bagaimana merawat kencing manis?

 

Matlamat utama dalam rawatan penyakit kencing manis adalah untuk mengurangkan tahap gula dalam darah, dari kadar yang luar biasa ke tahap gula lebih rendah dan normal.
Penyakit kencing manis jenis 1 boleh dirawat dengan pengambilan insulin, senaman dan pemakanan sihat dan seimbang.
Penyakit kencing manis jenis 2 pula boleh dirawat dengan penurunan berat badan, mengamalkan diet sesuai dan aktiviti senaman yang konsisten.
Jika langkah ini gagal mengawal kadar gula darah yang tinggi, ubat-ubatan hospital boleh digunakan.
Jika ubatan masih tidak mencukupi untuk mengawal kadar gula dalam darah, maka rawatan dengan suntikan insulin boleh digunakan.

Selain daripada ubat-ubatan yang bakal memberikan kesan sampingan untuk jangka masa panjang, anda mempunyai pilihan untuk menggunakan rawatan tradisional atau menggunakan suplemen untuk membantu menurunkan kadar gula dalam darah anda. Dalam Shaklee, salah satu produk yang menjadi buah mulut orang ramai ialah VIVIX. Di mana vivix ini berjaya membantu mengatasi masalah diabetes yang dialami oleh rakyat Malaysia.

Jom kita tengok testimoni mereka yang telah berjaya mengatasi masalah kencing manis/diabetes ni dengan vivix.

1. TESTIMONI 1 : Bebas diabetes dengan pengambilan vivix selama 7 bulan secara konsisten.

Atasi diabetes dengan vivix

2. TESTIMONI 2 : Mata kabur disebabkan diabetes. Boleh melihat semula dengan pengambilan vivix.

Atasi diabetes dengan vivix

3. TESTIMONI 3 : Tahap gula mak beliau turun dari 29 ke 11.
Continue reading Atasi kencing manis dengan vivix

Share Button

Vivix | Anti penuaan yang selamat di dunia

Tertanya2 tentang vivix? Ok, ini dia Q and A tentang vivix ni.

Kenali manfaat vivix
Manfaat Vivix

 

Q : Apa itu Vivix

A : Vivix adalah campuran polifenol dengan paten tertunda yang kuat dan eksklusif dari bahan-bahan botanikal yang terbukti di dalam makmal mampu memberi kesan positif terhadap empat mekanisme utama penuaan selular, termasuk meningkatkan ketahanan sel, tenaga sel, pembaikan sel dan prestasi sel*

Q : Apa bahan-bahan dalam Vivix

A : Vivix mengandungi campuran resveratrol dan phytonutrient proprietari. Campuran phytonutrient ini menggunakan sifat antioksida yang kuat pada anggur Muscadine yang unik dan terbukti 10 kali lebih berkuasa dalam melambatkan mekanisme utama penuaan selular berbanding resveratrol tunggal*

Continue reading Vivix | Anti penuaan yang selamat di dunia

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...