Cara Bakar Lemak Yang Berkesan Untuk Kurus Cepat

Omega-3 yang terkandung di dalam minyak ikan dikatakan sebagai salah satu bahan untuk membakar atau mencairkan lemak. Bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan, ini memang satu berita yang amat penting dan perlu diambil berat.

 

Cara bakar lemak dengan minyak ikan

Kalau boleh, nak semua lemak dalam badan ni cair dan terbakar terus. Sebut sahaja dengan cara apa dan bagaimana, pasti sanggup beli dan lakukannya.

Daripada beberapa kajian tentang cara Omega-3, ada beberapa mekanisma bagaimana Omega-3 boleh membantu kita utk kurus.

Continue reading Cara Bakar Lemak Yang Berkesan Untuk Kurus Cepat

Share Button

Tips Turunkan 5kg Dengan Cepat Dan Mudah Di Bulan Puasa

Alhamdulillah, 1 Ramadhan hari ni. Syukur kerana kita masih lagi bernafas dan dapat merasai nikmat Ramadhan yang penuh berkat. Alhamdulillah.

Selamat Menjalani Ibadah Puasa Dengan Sempurna untuk semua pembaca nutrisisemulajadi.com ya. Moga dapat ilmu bermanfaat daripada blog ini. InshaAllah.

Kita memang selalu berazam untuk turunkan berat badan di bulan puasa kan? Maklumlah nak raya nanti dengan badan kurus cantik molek. Sesekali balik kampung pastilah nak jumpa kawan-kawan lama kan. Setiap tahun jumpa pun asyik kena kutuk je kan?

Cara cepat kurus
Turunkan berat badan dengan cara sihat.

“Kau bila nak kurus?”
“Kau mengandung berapa bulan ni?” Walhal kita masih belum beranak pinak pun lagi.

Sentap tau! Haaaa.. tahun ni kita taknak sentap-sentap lagi dengan gurauan kawan-kawan sekampung kita. Nanti kita nak tunjukkan kita dah berjaya turunkan 5-10kg berbanding raya tahun lepas.

Boleh?

Mari kita tengok apa kita perlu buat sepanjang bulan puasa ni supaya berat kita boleh turun dengan cepat dan mudah.

Turun 5kg Dengan Cepat Dan Mudah Bulan Ramadhan

1. Wajib Bersahur

Turunkan 5kg dengan cepat dan mudah di bulan puasa
Menu sahur yang lengkap nutrisi membantu turunkan berat badan dengan cepat

Ni salah satu contoh menu sahur yang lengkap nutrisi untuk kita dapat turunkan berat badan dengan cepat di bulan puasa.

Jangan tinggalkan sahur dan bersahurlah dengan makanan yang seimbang. Cukup karbohidrat, protein, sayur-sayuran dan lemak sihat. Ambil jus buah homemade sebagai pelengkap kerana jus buah mengandungi karbohidrat, fiber dan air yang tinggi. Kalau tak sempat nak buat jus atau makan buah, boleh ambil minuman oren tanpa karbonat. Ia boleh bantu kekalkan air dalam badan sepanjang seharian kita berpuasa.

Kalau tak sempat nak masak, boleh ambil Set Sahur yang lengkap dengan nutrisi dan cepat untuk disediakan.

Tambah tenaga ibu menyusu di bulan puasa

2. Berbuka Dengan Betul, Bukan Melantak

Badan kita memang teringinkan sangat gula selepas seharian berpuasa. Bila kita start dengan gula (kuih muih/air manis), kita terus menerus nakkan gula masuk dalam badan. Masa nilah paling bahaya sebab kuih manis dan air manis tu boleh cecah beratus-ratus kalori, dan akhirnya kita makan terlalu banyak melebihi keperluan badan kita. Akhirnya berat kita naik sepanjang bulan puasa sebab kita asyik dengan makanan bergula tinggi.

Mulakan dengan 1-2 biji kurma dan air kosong atau jus buah yang kita sediakan sendiri di rumah. Lepas tu, kita solat Maghrib.

Dengan cara ni, kita dapat kurangkan ketagihan gula yang melampau tersebut dan kita dapat kontrol nafsu makan kita.

Turunkan 5kg dengan cepat dan mudah di bulan puasa

Foto kredit : Kevinzahri.com

3. Jangan Kurangkan Makan

Ramai orang yang nak turunkan berat badan silap faham. Dengan mengurangkan pengambilan makanan, badan kita mudah kurus. Memang betul mudah kurus tapi itu bukan cara yang betul kerana ia akan membuatkan berat badan kita cepat naik semula.

Turunkan 5kg dengan cepat dan mudah di bulan puasa

Cara yang betul untuk turunkan berat badan ialah dengan mengambil makanan sekurang-kurangnya 1000kcal setiap hari. Ini untuk mengelakkan tahap metabolisme kita menurun dan membuatkan berat kita susah nak turun dengan cepat.

4. Minum Air Yang Cukup

Minum air sedikit-sedikit dengan kerap bermula daripada lepas buka puasa sehinggalah waktu sahur. Bukannya dengan cara minum 1 liter air sekaligus. Air yang diminum dengan banyak sekaligus hanya akan dikeluarkan sebagai air kencing sahaja. Membazir kan?

Ini adalah cadangan cara minum air yang sesuai sepanjang bulan puasa ni. Paling penting adalah istiqamah.

5. Detoks

Turunkan 5kg dengan cepat

Detoks semasa bulan puasa ni mempercepatkan lagi proses menurunkan berat badan sebanyak 5kg tu. Set detoks semasa puasa ni sama sahaja dengan set biasa cuma, ditambahkan dengan Set Sahur dan Set Terawih untuk beri kesan lebih baik dan beri tenaga lebih lama.

Turunkan 5 kg di bulan puasa

Dapatkan Set Detoks ni hari ini ya untuk kita dapat turunkan sekurang-kurangnya 5kg di bulan Ramadhan ni.

Selain turunkan berat badan, perut pun boleh kempis dengan cepat tau. Mereka berjaya kempiskan perut dalam masa seminggu. Langsing gitu haa… Boleh tengok sini. Klik link di bawah ni ya.

Kempis Perut Cepat.

Boleh hubungi saya di 019-722 8520 untuk dapatkan set detoks ni.

Atau boleh klik link di bawah ni.

Whatsapp AkakSelim

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Produk Kempiskan Perut Dalam Masa Seminggu

Nak kempiskan perut dan turunkan berat badan dengan cepat? Mulakan dengan set detoks ini dahulu.

Set ini terdiri daripada 5 produk seperti berikut.

1. Vivix

2. Alfalfa

3. Herb-Lax

4. Peppermint Ginger Plus

5. DTX Complex

Harga Set Kempis Perut ini ialah RM874.50. Set ini bertahan selama 2-4 bulan.

Anda layak untuk mendapatkan keahlian Shaklee secara percuma dengan set detoks yang boleh bantu anda atasi masalah perut buncit ini.

Boleh isi form di bawah untuk saya hubungi anda

atau

Klik gambar di bawah untuk membeli sendiri menggunakan kad debit atau kad kredit anda.

Kempiskan perut dengan cepat

Jika ada sebarang pertanyaan, boleh terus hubungi saya di talian 019-722 8520

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

 

 

 

Share Button

Menu 7 Hari Untuk Kempiskan Perut Macam JLO Dalam Masa Seminggu

Seperti yang akak selim dah janjikan, akak selim akan kongsikan menu 7 hari sempena projek #kempisMacamJLO yang bakal bermula esok. 🙂

Korang jangan lupa sediakan Set Detoks untuk kesan kempis yang betul-betul kempis tau.

Kalau korang tak sempat esok, bila-bila pun korang boleh buat. Paling penting korang disiplin. Lakukan bersungguh-sungguh selama 7 hari. InshaAllah, perut boleh mengecil dengan jayanya.

Sebelum korang teruskan baca pasal menu ni, korang patut hadamkan dulu apa persediaan yang korang perlu buat untuk Kempiskan Perut Macam JLO ni. Klik link di bawah ni ya.

Persediaan Untuk Join Projek Kempis Macam JLO

1. Menu Hari Pertama (Kredit Aizat Razak)

-Sarapan :
Air lemon suam ‘tanpa gula’
Roti dua keping bersama scramble egg (2 biji) dan Salad

-Snek pagi dan petang : 1 biji pisang

-Makan tengah hari dan malam :
Nasi perang, ayam yang dimasak secara sihat, sayur.

-Snek malam :
Brokoli yang dikisar bersama epal separuh biji dan satu cawan air sejuk

2. Menu Hari Ke 2

20160219_135603

-Sarapan :
Air lemon suam tanpa gula
Banana smoothies

-Snek pagi dan petang : 2 potong betik atau buah-buahan pilihan sendiri

-Makan tengah hari dan malam :
Nasi perang/basmathi 1 genggam, ikan bakar dan sayur.

-Snek malam : Jus epal hijau (Kisar 1 biji epal dan diminum bersama seratnya)

3. Menu Hari Ke 3

20160226_131624

-Sarapan :
Air lemon suam tanpa gula
Overnight oat

-Snek pagi dan petang : 1 biji buah naga atau buah-buahan pilihan sendiri

-Makan tengah hari dan malam :
Spaghetti/Pasta aglio olio seafood/ayam bersama sayur

-Snek malam : Low fat yogurt atau Greek yogurt 1 cawan

4. Menu Hari Ke 4

-Sarapan :
Air lemon suam tanpa gula
2 keping roti wholemeal/wholegrain disapu peanut butter tanpa gula

-Snek pagi dan petang : Low fat yogurt atau Greek yogurt

-Makan tengah hari dan malam :
Nasi perang/basmathi 1 genggam, ayam bakar beriani dan sayur

-Snek malam : Jus oren + nenas (dikisar dan diminum bersama seratnya)

5. Menu Hari Ke 5

20160224_121802

-Sarapan :
Air lemon suam tanpa gula
Wrap wholemeal bersama isi ayam bakar dan salad

-Snek pagi dan petang : 1 biji pisang atau buah-buahan pilihan sendiri

-Makan tengah hari dan malam :
Salad bihun perang. Resepi kat sini yaa. Klik link di bawah.
Resepi Salad Bihun Yang Sedap

-Snek malam : 8 biji almond dan 100 ml susu segar

6. Menu Hari Ke 6

20160222_200955

-Sarapan :
Air lemon suam tanpa gula
Roti wholemeal/wholegrain dan 2 biji telur rebus/scramble serta salad

-Snek pagi dan petang : 2 potong tembikai atau buah-buahan pilihan sendiri

-Makan tengah hari dan malam :
Nasi perang/basmathi 1 genggam, ayam bakar crispy dan sayur
Resepi Ayam Bakar Crispy Yang Best Giller
(weetbix tu korang boleh ganti dengan rolled oat yang dikisar kasar atau oat biasa yang instant tu, buka 3 in 1 punya oat tau… hehehe)

-Snek malam : Jus grapefruit + 1 batang  saderi (dikisar dan diminum bersama seratnya)

7. Menu Hari Ke 7

-Sarapan :
Air lemon suam tanpa gula
French toast (roti celup telur tu haaa…)

-Snek pagi dan petang : Low fat yogurt atau Greek yogurt

-Makan tengah hari dan malam :
Sandwich ayam atau wrap ayam. Jangan lupa letak sayur banyak2 yaaa.

-Snek malam : Jus epal hijau + 1 batang saderi (dikisar dan diminum bersama seratnya)

Nota Selim : 
Untuk makan malam, cuba elakkan ambil karbohidrat atau kurangkan kepada separuh sahaja. Akak selim biasanya tak ambil karbohidrat seperti nasi, roti atau pasta untuk makan malam. Ambil protein dan serat sahaja.

Korang cuba ya menu ni. Sedap-sedap semuanya ni. Jangan risau tak boleh telan. Memang sedap. Ni yang akak selim dah pilih-pilih dah menu tersedap untuk korang kempiskan perut dengan gembira. 🙂

Yang belum sediakan Set Detoks Shaklee, boleh contact akak selim di FB ya. Set Detoks ni memang terbukti boleh mengempiskan perut dalam masa 7 hari tau.

Kalau nak cepat kempis macam kawan-kawan akak selim ni hubungi akak selim sekarang tau.

Set Detox Shaklee Set Detox Shaklee Set Detox Shaklee

Good Luck ya korang semua. Akak selim doakan moga korang semua istiqamah dan sama-sama kita berjaya kempiskan perut dalam masa 7 hari ni.

Ganbatteeeeeeeeee Ne!!

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

Ubat Kurus Paling Berkesan Kempiskan Perut Dalam Masa Seminggu

Nak kempiskan perut ni memang ambil masa. Tapi kalau tepat dan betul caranya, mudah sahaja sebenarnya. Boleh tengok tips kat entry di bawah ni ya. Klik link.

Kempiskan Perut Dalam Masa Seminggu

Yang paling penting, pastikan produk yang kita ambil tu tidak memudaratkan kesihatan kita. Ramai orang Malaysia nak jalan singkat untuk kurus. Sanggup berlapar, sanggup makan produk yang pelik-pelik dan tidak terjamin keselamatannya.

Sebab?

Obses nak kurus.

Jangan macam tu tau. Cek dulu produk yang kita nak ambil tu. Pastikan ianya benar-benar selamat dan berkesan untuk kurus cepat dengan cara yang betul.

Antara produk Shaklee yang boleh diamalkan untuk kempiskan perut ialah :-

1. Herb-Lax

Ubat sembelit berkesan
Cuci usus berkerak dan membantu melawaskan

Melawaskan serta membersihkan kerak-kerak usus yang terperangkap sekian lama

2. Peppermint Ginger Plus

peppermint-ginger-plus

Buang angin yang terperangkap di dalam badan dengan cepat dan berkesan.

3. Omega Guard @ Minyak Ikan Berkualiti

Bakar lemak dengan berkesan untuk bantu kurus cepat
Bakar lemak dengan berkesan untuk bantu kurus cepat

Omega 3 yang terdapat di dalam Omega Guard terbukti mampu membakar lemak perut dengan berkesan. Omega 3 tidak boleh dihasilkan oleh badan kita, jadi kita perlu mengambilnya dari makanan atau suplemen.

If you are suffering from excess belly fat, you may want to increase your fish oil intake. Fish oils contain a fatty acid known as omega-3 which cannot be produced by the body and must therefore be taken in through food.

Sumber : Livestrong.com

Hubungi akak selim untuk dapatkan ubat kurus paling berkesan untuk kempiskan perut ni.

Pm akak selim di FB sekarang ya. Klik link di bawah ni

Lailasani Ismail

Akak selim akan kongsikan menu dan senaman yang sesuai untuk bantu kempiskan perut.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

 

 

Share Button

Kempiskan Perut Macam JLO Dalam Masa Seminggu Berpandukan Teknik Aizat Razak

Minggu lepas akak selim ajak rakan-rakan FB akak selim untuk sama-sama kempiskan perut menuju tahun baru 2017. Ramai yang respon berminat untuk join sama-sama.

Sebelum tu, boleh juga tengok tips kat sini ya.

5 Cara Kempiskan Perut Dengan Berkesan

Elok juga kalau korang yang nak kempiskan perut tu sediakan Set Detoks untuk bantu korang lebih kempis. 🙂

Kenapa namanya Kempis Macam JLO? Sebab JLO memang terkenal dengan perutnya yang sangat nipis kan. Haaa…. sebab tu laa. Tapi akak selim susah nak cari gambarnya yang sopan untuk letakkan kat sini. Korang boleh google sendiri ya.

Gambar ni je yang paling sopan yang boleh letak kat sini. 🙂

jennifer-lopez-and-twins

Program ni adalah PERCUMA sahaja, khidmat masyarakat untuk sama-sama kempiskan perut. Maklumlah badan dah semakin kurus pun, perut masih lagi menonjol ke depan. 😛

Program ni adalah Teknik Kempiskan Perut Dalam Masa 7 Hari dari Cikgu Kurus akak selim iaitu Aizat Razak, Ikon JKM. Boleh follow FB beliau, Aizat Razak.

Ini adalah hasil beliau selepas lakukan teknik ini selama seminggu. Teruja tak tak buat jugak??

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-9 kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-10

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-7

 

Jom kita tengok satu persatu.

1. Persediaan Sebelum Mulakan Projek Kempis Macam JLO

-Ambil gambar hadapan, sisi kanan dan sisi kiri.

-Ukur ukur lilit pinggang segaris dengan pusat.

-Pastikan menu adalah CLEAN sepanjang 7 hari program. Kurangkan gula, garam dan makanan berminyak jika betul-betul inginkan perut yang kempis seperti JLO. 🙂

-Perlu ingat bahawa sentiasa utamakan kualiti semasa melakukan senaman, bukan kuantiti yang penting. Kita inginkan kesan yang terbaik. KEMPIS!

2. Senarai Senaman Yang Wajib Dilakukan

Setiap satu senaman mesti dimulai dengan High Knee selama 20 saat.

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-6

1. High Knee – 20 saat
Abs Crunch – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-11

2. High Knee – 20 saat
Leg Raise – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-4

3. High Knee – 20 saat
Elbow Crunch – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-1

4. High Knee – 20 saat
Reverse Crunch – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-13

5. High Knee – 20 saat
Flutter Kick – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-12

6. High Knee – 20 saat
Side Crunch – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-14

7. High Knee – 20 saat
Scissors – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-8

8. High Knee – 20 saat
Russian Twist – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-5

9. High Knee – 20 saat
Mountain Cross – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-15

10. High Knee – 20 saat
Plank – 30 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-3

3. Pemakanan Sepanjang 7 Hari

Menu hari pertama Aizat Razak

-Sarapan :
Air lemon suam ‘tanpa gula’
Roti dua keping bersama scramble egg (2 biji) dan Salad

-Snack Pagi dan Petang : 1 biji pisang

-Makan tengah hari dan malam :
Nasi perang, ayam yang dimasak secara sihat, sayur.

-Snack malam :
Brokoli yang dikisar bersama epal separuh biji dan satu cawan air sejuk

Nak menu untuk hari ke 2 hingga hari ke 7? Nantikan update dari akak selim yaa.

Tungguuuuuuuuuuu……

Kredit : Aizat Razak, Ikon JKM

Jika ada apa-apa persoalan tentang projek #kempisMacamJLo ni, boleh pm akak selim di FB ya. InshaAllah akak selim akan cuba jawab sebaiknya.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

Produk Hilangkan Masalah Perut Buncit Yang Dihadapi Sekian Lama

Inilah produk yang berkesan seawal 5 hari untuk menghilangkan masalah perut buncit  yang dihadapi  setelah sekian lama.

Ia memang terbukti :-

  • Berkesan dengan cepat
  • Selamat kerana setiap produknya ada ujian klinikal
  • Mudah untuk digunakan

Produk Hilangkan Masalah Perut Buncit Bagi Lelaki Dan Wanita

Produk detox yang berkesan buang toksin

Detoks paling cepat berkesan

1. Vivix

Antioksidan yang sangat tinggi. Ia boleh membekalkan tenaga segera untuk badan kita.Badan kita ni kalau banyak toksin dan bahan beracun dalam badan, kesihatan kita akan merosot. Dan jika badan kita diserang oleh radikal bebas di sekeliling kita yang boleh merosakkan DNA, Vivix membantu kita untuk menghalang daripada kerosakan DNA yang berterusan. Vivix juga merawat DNA yang rosak itu menjadi sihat semula.

Dan kesannya, badan kita kembali sihat dan lebih bertenaga.

2. Alfalfa

Alfalfa ni boleh serap pelbagai nutrisi di dalam bumi kerana akarnya boleh tumbuh ke dalam bumi sehingga 20 kaki panjang berbanding tumbuhan lain. Kerana itulah ia digelar RAJA SEGALA TUMBUHAN.

Khasiatnya sangat tinggi. Ia kaya dengan protein, asid amino, klorofil, serat, 15 jenis zat galian seperti kalsium, potassium, fosforus dan zat besi, 10 jenis vitamin termasuk vitamin A, C & E, 8 jenis enzim dan fitokimia.

Jadi ia sangatlah sesuai untuk proses detoks seluruh badan dan sangat berkesan dalam menurunkan berat badan.

3. DTX Complex

DTX Complex membantu membuang segala toksin yang berkumpul di dalam hati. Kita semua pun tahu kan, hati adalah antara organ terpenting dalam badan kita. Jadi, jangan biarkan dia mengumpul segala toksin kerana ia boleh mendatangkan penyakit kepada tubuh kita. Jika hati kita penuh dengan toksin, kerja-kerja hati akan menjadi lebih berat. Kesian hati kita kan?

Apabila kita bantu hati kita buang toksin menggunakan DTX Complex, badan kita akan rasa lebih ringan dan cergas.

4. Herb Lax

Herb-Lax berfungsi untuk membuang toksin yang berkumpul di dalam usus kita. Toksin yang sekian lama berada di dalam usus kita akan menyebabkan penyerapan zat makanan terganggu. Dan seterusnya menjadikan kita kekurangan zat dan lebih buruk lagi mendatangkan penyakit.

5. Peppermint Ginger Plus

Peppermint ni memang sangat best untuk mereka yang selalu ada angin tersekat. Memang perit dan pedih perut kalau angin tak boleh keluar ni. Saya pernah kena tak boleh buang angin yang sangat teruk. Berkali-kali ulang alik ke tandas, tapi tak boleh membuang. Rupa-rupanya puncanya adalah angin yang tak boleh keluar. Kalau ambil peppermint ginger ni, memang laju je buang angin. 😛

Klik gambar di bawah untuk pembelian menggunakan kad debit atau kad kredit. SMS/Whatsapp saya Laila di 019-722 8520 jika memerlukan bantuan semasa proses pembelian.

Detoks paling cepat berkesan

Atau

Hubungi saya di 019-722 8520 untuk pendaftartan KEAHLIAN PERCUMA dengan pembelian Set Kempiskan Perut Cepat dan Berkesan ini. Diskaun 15-20% untuk ahli Shaklee. Penjimatan hebat yang berbaloi-baloi. 😀

Berita gembira untuk anda yang membeli set ini. Anda boleh dapat keahlian PERCUMA tau. 🙂

Selain daripada tu :-

-Anda dijemput ke Secret Group khas untuk ahli detoks.

-Perkongsian testimoni mereka yang dah buat detoks.

-Resepi-resepi yang sesuai dan sedap untuk detoks.

-Tips yang best dan berkesan untuk detoks seluruh badan.

BONUS!!!!

Resepi-resepi Eat Clean yang juga sesuai untuk detoks. Ia bukan sahaja sihat, tetapi SEDAP!!!

Rahsia Cepat Kurus untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan dengan cepat tanpa berlapar.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

Share Button

5 Cara Berkesan Kempiskan Perut Dalam Masa Seminggu

Perut buncit memang merimaskan kan? Lebih-lebih lagi kalau perut buncit dan menggeleber selepas bersalin. Rasa macam nak menangis pun ada. Tapi kalau menangis keluar air mata darah pun tiada guna kan? Perut tak kempis pun kalau menangis. 😛

Cara mudah dan cepat kempiskan perut

Yang paling baik dan efektif ialah kita meninggalkan tabiat buruk kita yang menyebabkan perut buncit. Hari ni AkakSelim nak kongsikan dengan kalian 5 cara untuk hilangkan perut buncit dengan cepat dan berkesan.

Yang paling cepat berkesan nak kempiskan perut ialah dengan detoks secara keseluruhan. Detoks dengan pelan pemakanan, senaman dan suplemen.

Mari kita tengok pengalaman kawan-kawan kempiskan perut dalam masa seminggu dengan mengamalkan detoks.

Pengalaman #1

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #2

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #3

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #4

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #5

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #6

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #7

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #8

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #9

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #10

Kempiskan perut dalam masa seminggu

5 Cara Kempiskan Perut Dalam Masa Seminggu

1. Kurangkan Pengambilan Gula

Pengambilan gula bukan terhad di dalam minuman sahaja ya. Gula juga tersembunyi dan banyak terkandung di dalam karbohidrat yang kita ambil seharian seperti nasi putih, roti, pasta dan lain-lain.

Jadi, untuk mengelakkan gula yang berlebihan di dalam badan, kurangkan pengambilan gula di dalam minuman, gantikan nasi putih dengan nasi basmathi atau nasi beras perang dan kurangkan pengambilan roti putih dalam menu seharian.

Gula yang berlebihan yang tidak digunakan boleh terkumpul di dalam badan dan menyebabkan peningkatan berat badan seterusnya perut menjadi buncit seperti mengandung 4-5 bulan. 🙁

Nak pakai kain atau seluar pun kurang selesa kan?

2. Kurangkan Garam Dalam Makanan

Apa kaitan garam dengan gemuk kan? Sepatutnya gula jelah yang bersalah.

Haa… silap tu tau. Garam juga boleh menyebabkan gemuk dan perut buncit. Kerana garam yang berlebihan akan menyebabkan air tersimpan di dalam badan dengan lebih banyak. Ini juga adalah punca kepada GEMUK AIR.

3. Lakukan Senaman Secara Rutin

Turunkan berat badan dengan cepat

Ramai yang buat sit up tapi perut yang buncit tidak dapat dikempiskan juga kan? Sebab apa? Sebab jika perut buncit biasanya berkadar langsung dengan berat badan yang tinggi, kalian perlu menurunkan berat badan terlebih dahulu. Apabila berat badan menurun, secara automatik perut juga akan mengecil.

Selepas berat badan sudah mulai turun, barulah kalian boleh melakukan senaman untuk mengecilkan perut buncit.

4. Minum Air Masak Yang Banyak

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Kita suka sangat minum air manis kan? Lepas makan nasi yang banyak pun kita suka minum air manis. Terutamanya apabila makan di kedailah.

Jom mulai hari ini amalkan meminum air masak mengikut keperluan tubuh ya. Setiap 25 kg kalian perlu minum 1 liter air masak.

Dengan adanya air yang banyak di dalam badan, ia dapat mencairkan garam/sodium yang terkandung di dalam tubuh dan menggalakkan pengeluaran air yang berlebihan dari badan.

5. Detoks Seluruh Badan

Teknik kempiskan perut cara cepat

Lakukan detoks seluruh badan untuk mengempiskan perut dengan berkesan dan cepat. Cuba tengok pengalaman Cik Puan Ija Ramli ni. Beliau berjaya mengempiskan perut dalam masa 5 hari sahaja sehinggakan suami beliau pun perasan perut beliau semakin kempis.

Selain daripada perut kempis, berat badan beliau juga turun dalam masa 5 hari. Best tu kan? Bukan senang nk turunkan berat dalam masa yang singkat.

Niat asal beliau nak detoks Shaklee tu untuk buang toksin dan racun dalam badan. Supaya boleh bangun awal pagi untuk tahajjud dan untuk hilangkan wajah yang kusam. Tapi dapat bonus pulak perut kempis dan turun berat dengan cepat.

Alhamdulillah.

Nak tahu apa produk detoks yang beliau ambil? Klik link di bawah ya.

Set Detoks Yang Berkesan Seawal 5 Hari

Produk detox yang berkesan kempiskan perut dalam masa seminggu

Mudah-mudah je kan tips kempiskan perut cepat ni kan? Tips yang kita boleh buat seharian tetapi mungkin terlepas pandang je. Lepas ni dah boleh cuba dah.

Moga-moga cepatlah perut kempis sebelum menjelangnya Hari Raya Aidilfitri bulan Jun nanti. InshaAllah. 🙂

Klik gambar di bawah untuk dapatkan set detoks yang boleh kempiskan perut dengan cepat. Harga adalah RM889.08. Anda layak mendapat harga jimat sehingga 20% dengan mendaftar sebagai ahli di bawah team Freedom Family.

Kempiskan perut dengan cepat

Hubungi saya di 019-722 8520 untuk konsultasi dan pendaftaran keahlian percuma ya.

 

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

 

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...