Benarkah Suplemen Shaklee Memudaratkan Kesihatan Untuk Jangka Masa Panjang?

Ramai yang berpendapat jika mengambil suplemen dalam jangka masa yang lama boleh memudaratkan kesihatan, boleh menyebabkan buah pinggang rosak dan lain-lain.

Benarkah?

Iya, ia mungkin benar-benar berlaku jika suplemen tersebut adalah suplemen yang tidak selamat, tiada kelulusan KKM, tiada ujian klinikal dan juga tiada landmark study.

Jika hanya ada kelulusan KKM, adakah ia benar-benar selamat? Banyak yang berlaku sejak akhir-akhir ini, produk yang ada kelulusan KKM tetapi dalam masa beberapa bulan kelulusan KKM tersebut ditarik balik. Pernah dengar kan? Sebab apa?

Bukan kerana KKM tidak menjalankan kerja mereka dengan baik dan telus tetapi…

Sebab ada segelintir pengusaha-pengusaha produk yang berlaku tidak jujur dan ingin untung cepat. Produk yang dihantar untuk ujian kelulusan KKM adalah produk yang selamat, tetapi selepas itu ia mungkin dicampur dengan bahan terlarang seperti merkuri atau bahan-bahan berbahaya yang lain, yang boleh memudaratkan kesihatan pengguna.

Akhirnya produk tersebut terpaksa ditarik balik kelulusan KKMnya.

Takut kan?

Bagaimana jika kita pernah menggunakan produk tersebut? Ia boleh menyebabkan kanser dan penyakit-penyakit kronik yang lain.

Bagaimana kita nak tahu produk yang kita ambil benar-benar selamat untuk jangka masa panjang?

Haaaa… mari akak selim kongsikan. Produk yang terbukti selamat adalah produk yang bukan sekadar ada kelulusan KKM, tetapi juga produk yang ada ujian klinikal dan Landmark Study.

Shaklee adalah satu-satunya syarikat vitamin di dunia yang menjalankan Landmark Study ni. Walhal syarikat vitamin TAK WAJIB pun buat ni, tapi Shaklee benar-benar ingin buktikan yang semua produk Shaklee adalah benar-benar selamat untuk diambil jangka masa panjang.

Apa bendanya Landmark Study ni? Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Landmark Study ni, boleh klik link di bawah.

Landmark Stdudy Shaklee Tu Apa?

Untuk maklumat lanjut tentang Landmark Study, boleh refer ke sini. http://LandmarkStudy.com.

Klik ke sini jika ingin download manuskrip jurnal tersebut.

Oleh sebab Landmark Study Shaklee inilah, Profesor Susan Bartz herrick memilih untuk menggunakan Shaklee dalam masa yang sangat lama iaitu 47 tahun.

Shaklee berkesan dan selamat

47 tahun tau! Bukan 47 hari atau 47 bulan!

Beliau adalah ahli akademik yang hebat pastinya bukan mudah nak percaya kata-kata orang atau sekadar testimoni sahaja. Beliau perlukan bukti saintifik untuk menggunakan satu-satu produk untuk pastikan ianya benar-benar selamat untuk beliau gunakan sepanjang hayat.

Landmark study shaklee

Kalau Shaklee ni bukan benar-benar produk yang selamat, mengapakah NASA meminta Shaklee formulakan makanan angkasawan supaya mereka kekal terhidrasi di angkasa lepas. Berada di angkasa lepas bukan seperti berada di bumi ni tau.

Kalau Shaklee ni tak terbukti berkesan, kenapa angkasawan kembar, Mark Kelly dan Scott Kelly tetap gunakan Shaklee hingga ke angkasa lepas?

Begitu juga dengan pencapaian atlit yang bertaraf Olimpik. Ternyata Shaklee terbukti berkesan sehinggakan mereka menggunakan Shaklee untuk membantu pencapaian mereka di dalam sukan.

Adakah itu belum cukup membuktikan Shaklee ini benar-benar berkesan?

Jom lihat antara pencapaian atlit yang menggunakan Shaklee. Akak selim bawakan 2 contoh. Yang lain-lain boleh klik link ini.

Atlit Shaklee

1. Morgan Craft-Shooting Summer Games

Morgan Craft
Morgan Craft

Morgan Craft

2. Amro Elgeziry-Pentathlon Summer Games

Amro Elgeziry
Amro Elgeziry

Amro Elgeziry

Boleh terus lihat sini, sila klik link di bawah.

Atlit Shaklee

Bukan calang-calang orang yang menggunakan Shaklee ni. Ahli akademik yang inginkan bukti saintifik, angkasawan yang perlukan formula istimewa untuk dibawa ke angkasa lepas, atlit yang perlukan produk yang boleh meningkatkan pencapaian mereka sekaligus membawa kemenangan dalam setiap pertandingan mereka.

Bagaimana dengan vitamin jenama lain? Adakah mereka juga ada Landmark Study ni? Itu akak selim mohon ampun dan maaf kerana itu di luar bidang akak selim. Boleh tanya sendiri kepada mereka yang menjual produk mereka ya.

Yang inginkan produk Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan dan Sentiasa Mesra Alam ni, boleh hubungi akak selim hari ini. Jangan tunggu lama-lama ya, badan kita perlukan produk terbaik dan terbukti selamat seperti Shaklee ni. 🙂

Sms/whatsapp akak selim di 019-722 8520

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

4 Sebab Kenapa Anda Mesti Pilih Shaklee Sebagai Makanan Tambahan

Kenapa Akak Selim syorkan anda semua memilih Shaklee sebagai makanan tambahan harian? Sebab Shaklee ada LANDMARK STUDY tentang pengguna Shaklee tegar, pengguna yang telah menggunakan Shaklee lebih 10-20 tahun ke atas. Bukan mudah kita nak cari orang yang setia dengan satu brand suplemen je sepanjang hidupnya kan. Jadi, Landmark Study ni memang membuktikan keputusan yang sangat boleh dipercayai.

LANDMARK STUDY ni apa?
Landmark Study ni ialah perbandingan mereka yang ambil Shaklee, yang tak ambil apa-apa vitamin dan mereka yang ambil vitamin jenama lain.

Hasilnya adalah kesihatan pengguna vitamin Shaklee jauh lebih baik daripada 2 golongan lagi tu.

1. Keputusan daripada landmark study membuktikan yang tahap pengguna Shaklee jauh lebih baik daripada mereka yang mengamalkan suplemen brand lain dan yang langsung tidak mengambil suplemen.


Sebagai contoh :-
PARAS GULA DALAM DARAH (boleh tengok gambar yaa)

Elak kencing manis dengan shaklee

Hasil kajian LANDMARK STUDY ni membuktikan pengguna vitamin Shaklee 4x LEBIH RENDAH risiko diserang kencing manis.

Perbezaan yang sangat ketara kan??

2. LANDMARK STUDY ni tak wajib dibuat untuk syarikat yang jual vitamin. Tapi untuk membuktikan yang Shaklee adalah benar2 selamat dan berkesan, Shaklee satu-satunya yang berani buat landmark study ni.
Dan keputusannya akan dipublish walaupun tidak menyebelahi Shaklee. Tapi ternyata, semua keputusan kajian menunjukkan tahap kesihatan pengguna Shaklee adalah yang terbaik.

3. Landmark study ni diketuai oleh Dr Gladys Block, iaitu TOP EPIDEMIOLOGIST di USA.

14046160_10210120905082525_6627377421267622451_n

Jika ada rasa musykil atau inginkan jawapan dari doktor ni, boleh terus email kepada beliau. Ini emailnya Dr Gladys.

gblock@berkeley.edu

4. Landmark study ini disahkan oleh oleh saintis luar. Bukanlah Shaklee buat dan Shaklee syok sendiri je. 

Jadi, akak selim memang konfiden dengan pilihan vitamin Shaklee adalah terbaik untuk akak selim sekeluarga. Dan pasti ia juga adalah yang terbaik untuk anda semua.

Buat pilihan yang bijak untuk kita dan keluarga kita di masa hadapan. InshaAllah.

Boleh hubungi saya untuk dapatkan makanan tambahan terbaik anda dan keluarga. SMS/Whatsapp ke 019-722 8520

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

 

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...