Set Bersalin Terbaik dan Terlaris Di Pasaran 2018

Di zaman serba canggih, info di hujung jari ni, buntu juga nak cari Set Bersalin yang terbaik dan serasi dengan diri sendiri kan?

Set bersalin banyakkan susu

Bagi saya, Set Bersalin yang saya suka dan saya pilih ialah set berpantang yang terus boleh diambil sejurus selepas bersalin, tidak memudaratkan bayi yang masih kecil dan boleh beri tenaga untuk saya menyusukan bayi dengan lancar.

Masa anak pertama dan kedua dulu, saya ambil yang jenis herba dan anak pula kena jaundis. Memang lepas 14 hari baru ambil set berpantang tu. Dah laa masa anak kedua tu anak terpaksa masuk wad sebab jaundis. Makin bertambah renyahlah kehidupan seorang ibu berpantang kan?

Lepas bersalin anak kedua baru kenal Shaklee. Sempat ambil Set Menyusu je. Dan dari situlah mula jatuh cinta dengan produk Shaklee dan terus mengambilnya sehingga sekarang.

Sedar tak sedar dah hampir 7 tahun dah dengan Shaklee ni. Dan untuk berpantang kali ni, saya tetap memilih Set Bersalin Shaklee kerana ia memenuhi kriteria Set Berpantang yang saya cari.

Set Bersalin Terbaik Di Pasaran 2018

Saya terangkan kebaikan setiap satu suplemen yang terdapat di dalam Set Bersalin ni ya.

1. Vitalea

-Mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral yang merupakan pelengkap nutrisi untuk ibu berpantang.
-Membantu dalam pembentukan sel darah merah bagi menggantikan kehilangan darah semasa proses bersalin.
-Membekalkan tenaga dan meningkatkan stamina untuk ibu berpantang.
-Menampung lopong-lopong nutrisi yang diperlukan ibu sepanjang tempoh berpantang dan menyusukan.

2. B Complex

-Dikenali sebagai anti-stres, membantu mengelakkan ibu dari tertekan dan meroyan sekaligus dapat menghasilkan susu yang banyak kerana mood terkawal.
-Meningkatkan metabolisme ibu dan membantu ibu cepat kurus kembali.
-Memberikan tenaga yang berpanjangan untuk ibu yang sering berjaga dan bangun malam untuk menyusukan bayi.

3. Vitamin C

-Membantu pemulihan luka bersalin dengan cepat dan meningkatkan kesihatan keseluruhan.
-Meningkatkan sistem imun dan antibodi ibu berpantang dan bayi melalui penyusuan.
-Meningkatkan penyerapan zat besi dengan baik sekaligus mengekalkan bacaan Hb yang baik selepas bersalin.
-Meransang penghasilan kolagen yang membantu memulihkan luka dengan cepat dan menghasilkan kulit yang cantik.

4. Alfalfa

Continue reading Set Bersalin Terbaik dan Terlaris Di Pasaran 2018

Share Button

Panduan Berpantang Sendiri Selepas Bersalin

Bersyukurlah jika ada ibu bapa atau ‘confinement lady’ yang boleh membantu kita berpantang selepas bersalin. Untuk 1-2 minggu pertama memang agak merisaukan dan meletihkan. Dengan kita yang jalan pun tersenget-senget menahan sakit luka jahitan dan bayi yang menyusu 1 jam sekali. Untung sangatlah kalau takde koyakan langsung semasa bersalin tu kan. Nak tau tips? Ada kat sini.

Bersalin Tanpa Koyakan Atau Jahitan

 

 

Panduan berpantang sendiri

Macam saya sendiri, ketiga-tiga anak pun memang ada luka jahitan. Masa jahit tu memanglah tak berapa nak rasa sakitnya namun lepas dah balik rumah tu, sakitnya Allah sahaja yang tahu. Lebih-lebih lagi kalau banyak jahitannya. Huhu.

Sejak anak kedua, saya memang berpantang sendiri dengan encik suami dan anak-anak sahaja. Saya kongsikan beberapa panduan dari pengalaman saya sendiri, pengalaman kawan-kawan dan dari pembacaan.

Panduan Berpantang Sendiri Selepas Bersalin

1. Makanan Berpantang

Panduan berpantang sendiri

Sebelum bersalin (anggaran 37 atau 38 minggu) sediakan lauk basah yang telah siap diperap. Contohnya ikan atau ayam. Perap dengan garam dan kunyit, halia bersama lada hitam dan lain-lain. Boleh tengok resepi berpantang di sini.

Resepi Berpantang

Masukkan lauk yang telah diperap ke dalam freezer. Apabila sampai hari berpantang nanti, hanya keluarkan dan suami atau anak boleh bantu kita bakarkan sahaja.

Untuk sayur-sayuran, boleh minta tolong suami masakkan yang simple-simple seperti sayur sawi rebus, brokoli celur atau ulam-ulaman.

Jika tak berkesempatan nak buat semua ni, mungkin terbersalin awal ke kan, boleh cari siap-siap tukang masak yang boleh sediakan makanan berpantang ni.

2. Persediaan Pagi Ibu Berpantang

Bangun awal-awal pagi dan siapkan diri sebelum suami perlu keluar bekerja. Minta tolong suami pakaikan bengkung sebelum sarapan pagi. Jangan culas tau pakai bengkung ni. Kata nak kempiskan perut kan. Wajiblah pakai bengkung sepanjang berpantang tu.

3. Bayi Kecil

Panduan berpantang sendiri

Continue reading Panduan Berpantang Sendiri Selepas Bersalin

Share Button

Set Bersalin Terbaik Untuk Banyakkan Susu Semasa Berpantang

Semasa kehamilan anak pertama dulu, memang pening juga nak cari set bersalin yang mana terbaik. Dari awal mengandung pun dah cari dah. Hehe. Sekarang ni nak masuk trimester ke-3 baru cari.

Set berslain banyakkan susu

Sudah pasti kita inginkan set bersalin yang terbaik untuk pulihkan luka dan kembalikan tenaga dengan lebih cepat. Tambah lagi jika perlu cepat sihat sebab berpantang sendiri dan perlu menjaga anak-anak yang lain juga.

Kita pun tak nak jadi macam ‘zombie’ kan? Mood pun perlu dijaga lepas bersalin ni, kalau tak jaga boleh jadi meroyan. Nauzubillah.

Kriteria Set Bersalin Terbaik

Shaklee menyediakan Set Bersalin Yang Terbaik untuk ibu berpantang lebih sihat, tidak meroyan, penyusuan susu ibu yang lancar dan luka jahitan cepat pulih.

Set pantang ibu bersalin

Beli set bersalin untuk cepat bertenaga

Hubungi saya di 019-722 8520 untuk pertanyaan dan konsultasi selepas pembelian.

Atau klik sahaja gambar di bawah untuk whatsapp direct.

Set bersalin banyakkan susu dan pulihkan luka

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Elak Sembelit Dan Tambah Tenaga Semasa Berpantang

Dah tengok video di atas?

Nak tahu apa yang Puan Khadeejah Hasmad amalkan semasa berpantang untuk elakkan sembelit dan lebih bertenaga sepanjang berpantang?

Ini ialah senarai Set Lepas Bersalin yang beliau amalkan.

1. ESP-Beri tenaga segera supaya sentiasa cergas dan tak mudah letih walaupun terpaksa berjaga 1 jam sekali untuk menyusukan bayi.

2. Vitalea-Beri tenaga tambahan kepada ibu.

3. Ostematrix-Bekalkan kalsium dan melembutkan najis untuk elak sembelit semasa berpantang.

4. Zinc-disebabkan Zinc tiada di pasaran sekarang ni, saya gantikan dengan Vitamin C. Vitamin C ni juga mempunyai fungsi yang sama dengan Zinc, mempercepatkan penyembuhan luka jahitan selepas bersalin.

5. Alfalfa-Buang angin dalam badan dan memperbanyakkan susu.

Sebagai tambahan, saya cadangkan ambil B Complex untuk memastikan ibu lepas bersalin sentiasa berada dalam keadaan rasional dan tidak meroyan.

Harga untuk Set Bersalin ni ialah RM572.89. Boleh klik gambar di bawah untuk pembelian menggunakan kad debit atau kad kredit anda.

set bersalin elak sembelit tambah tenaga

Atau

Hubungi saya segera untuk mendapatkan Set Bersalin anda. Anda layak dapat diskaun sehingga 20% dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee. SMS/Whatsapp ke 019-722 8520.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Set Bersalin Yang Selamat Diambil Walaupun Anak Jaundis

baby_momKebanyakan ibu hamil sangat berhati-hati dalam memilih Set Berpantang atau jamu/vitamin yang ingin diambil sepanjang berpantang selepas melahirkan anak. Terutamanya apabila memikirkan bayi yang bakal dilahirkan itu mengalami jaundis atau pun tidak. Ibu-ibu takut Set Bersalin yang dibeli tu tidak dapat diambil gara-gara bayi jaundis. Lebih-lebih lagi jika anak-anak sebelum ni memang kena jaundis.

Kini….

Ibu-ibu tidak perlu risau lagi, kerana Set Bersalin ni tidak memudaratkan anak jaundis mahu pun ibu yang menyusukan itu sendiri.

Semasa bersalinkan anak kedua, saya juga menghadapi masalah anak jaundis. Pada masa tu saya hanya sediakan Set Bersalin yang berasaskan jamu. Jadi selama 14 hari saya tidak dapat ambil apa-apa pun kerana anak saya jaundis dan dimasukkan ke wad. Doktor memang sangat ‘strict’ bab pengambilan jamu ni. Sepanjang anak jaundis, jangan sesekali ambil jamu katanya. Maka, terpaksalah saya PUASA segala jamu tu. Masa tu belum kenal Shaklee lagi. Makanya berpantanglah saya tanpa sebarang vitamin atau jamu. 🙁

Badan memang agak lemau dan letih sebab saya berpantang sendiri, lebih-lebih lagi terpaksa bermalam di wad kerana anak jaundis. Masa tu sedih tak terkira!!! 🙁

Walhal anak jaundis je pun. Tapi emosi ibu berpantang ni kan lain macam!! Sikit-sikit je pun nak sentap, nak emosi kan? Hehehe. Bila ingat balik memang kelakar tapi emosi sedih semasa berpantang ni jangan main-main tau. Bahaya!! Boleh jadi meroyan jika tidak terkawal. Bahaya! Bahaya!

Sebab tu………….

Ibu-ibu perlu ambik Set Bersalin yang boleh terus diambil sejurus selepas bersalin. Tak perlu nak tunggu 14 hari atau selepas anak pulih dari jaundis.

Apa Kelebihan Yang Ada Pada Set Bersalin Ni?? Best Sangat Ke?

1. Boleh terus diambil sejurus selepas melahirkan bayi anda. Tidak perlu menunggu sehingga 1-2 minggu atau selepas baby tidak mengalami jaundis seperti pengambilan jamu.

2. Ia TIDAK menyebabkan jaundis kepada bayi anda, tidak perlu risau untuk mengambilnya bila-bila masa sahaja. Sama ada bayi anda ada jaundis atau pun tidak.

3. Luka bersalin cepat sembuh sama ada bersalin secara normal atau pembedahan.

4. Mengelakkan ibu mengalami masalah sembelit. Sembeli semasa pantang ni memang ngeri!!! Takut jahitan terbuka, takut sakit, takut berdarah semula bahagian yang dijahit tu kan? Macam-macam kengerian kalau kena sembelit semasa berpantang ni. 🙁

5. Membantu ibu menguruskan stress dan mengelakkan bentan atau meroyan.

6. Membantu ibu tambah darah dan menambahkan tenaga walaupun kurang rehat dan kurang tidur.

7. Membantu ibu-ibu pulih dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.

8. Bayi lebih sihat dan tenang.

9. Membantu penghasilan susu badan yang lebih lancar.

10. Mudah untuk diambil kerana tidak ada rasa pahit atau bau yang kurang menyenangkan.

11. Membantu ibu-ibu menurunkan berat badan dengan lebih cepat.

12. Selamat untuk ibu dan bayi yang menyusu kerana semua bahan yang terkandung di dalam set ini adalah daripada bahan semulajadi.

Apa Yang Ada Dalam Set Bersalin Ni?

Set bersalin terbaik di Malaysia
Set Bersalin Yang Selamat Diambil Walaupun Anak Jaundis

#1. 1 botol Vitalea (Multivitamin yang berusia 100 tahun) – Tahan sehingga 4 bulan.

#2. 1 botol B Complex – Tahan sehingga 4 bulan.

#3. 1 botol Vitamin C – Tahan sehingga 6 bulan.

#4. 1 botol Zinc – Tahan sehingga 4 bulan.

#5. 1 botol Alfalfa – Tahan sehingga 4 bulan.

#6. 1 tin ESP – Tahan sehingga 2 bulan.

#7. 2 botol Ostematrix (Kalsium)

#8. 1 botol Omega – Tahan sehingga 3 bulan.

#9. 2 botol Lecithin – Tahan sehingga 2 bulan.

JOM TENGOK PENGALAMAN MEREKA YANG TELAH MENCUBA SET BERSALIN NI

TESTIMONI 1 :

Puan Salwa
Berjaya menurunkan 20 kg selepas bersalin. Bukan hanya berat badan yang turun, tapi kulit pun cun melecun. Tiada halangan walaupun menyusukan dengan susu ibu sepenuhnya.

Tips beliau di sini, klik link –> Turun 20 kg Selepas Bersalin

TESTIMONI 2 :

Puan Khadeejah Hasmad
Seksa sepanjang berpantang anak pertama sehinggakan beliau serik nak bersalin lagi!!!!
Tapi bila dah jumpa dengan set pantang Shaklee, terutamanya Ostematrix, terus tambah anak. Dan sekarang sedang hamil anak ke-3. Tahniah untuk beliau!! 🙂

TESTIMONI 3 :

Set bersalin terbaik di pasaran

 

TESTIMONI 4 :

Testimoni Set Bersalin Terbaik (1)

TESTIMONI 5 :

Testimoni Set Bersalin Terbaik (2)

TESTIMONI 6 :

Testimoni Set Bersalin Terbaik (2)

TESTIMONI 7 :

Testimoni Set Bersalin Terbaik (3)

TESTIMONI 8 :

Testimoni Set Bersalin Terbaik (4)

TESTIMONI 9 :

Testimoni Set Bersalin Terbaik (3)

TESTIMONI 10 :

Testimoni Set Bersalin Terbaik (4)

TESTIMONI 11 :

Testimoni Set Bersalin Terbaik (5)

TESTIMONI 12 :

Testimoni Set Bersalin Terbaik (5)

TESTIMONI 13 :

 

Puan Farah
Berjaya mengumpul stok perahan yang banyak walaupun bekerja syif. Apa rahsia beliau?

Haaaa… Pasti teruja kan?

Bukan setakat susu je banyak dan cukup untuk baby, tapi badan pun kembali langsing macam sebelum kawen!

Sembelit pun tiada!!

Buasir pun langsung hilang!!

Luka jahitan/luka pembedahan pun cepat sembuh!

Badan cergas walaupun baru beberapa hari dalam pantang!!

Pasti PUAS HATI kan??!!

Dapatkan Set Bersalin anda hari ini. Klik gambar di bawah untuk pembelian menggunakan kad debit atau kad kredit.

Klik sini untuk beli

 Untuk lebih penjimatan, register keahlian Shaklee untuk pembelian Set Bersalin Terbaik ini. Boleh SMS/Whatsapp saya di sini untuk dapatkan set bersalin anda.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...