Set Bersalin Terbaik dan Terlaris Di Pasaran 2018

Di zaman serba canggih, info di hujung jari ni, buntu juga nak cari Set Bersalin yang terbaik dan serasi dengan diri sendiri kan?

Set bersalin banyakkan susu

Bagi saya, Set Bersalin yang saya suka dan saya pilih ialah set berpantang yang terus boleh diambil sejurus selepas bersalin, tidak memudaratkan bayi yang masih kecil dan boleh beri tenaga untuk saya menyusukan bayi dengan lancar.

Masa anak pertama dan kedua dulu, saya ambil yang jenis herba dan anak pula kena jaundis. Memang lepas 14 hari baru ambil set berpantang tu. Dah laa masa anak kedua tu anak terpaksa masuk wad sebab jaundis. Makin bertambah renyahlah kehidupan seorang ibu berpantang kan?

Lepas bersalin anak kedua baru kenal Shaklee. Sempat ambil Set Menyusu je. Dan dari situlah mula jatuh cinta dengan produk Shaklee dan terus mengambilnya sehingga sekarang.

Sedar tak sedar dah hampir 7 tahun dah dengan Shaklee ni. Dan untuk berpantang kali ni, saya tetap memilih Set Bersalin Shaklee kerana ia memenuhi kriteria Set Berpantang yang saya cari.

Set Bersalin Terbaik Di Pasaran 2018

Saya terangkan kebaikan setiap satu suplemen yang terdapat di dalam Set Bersalin ni ya.

1. Vitalea

-Mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral yang merupakan pelengkap nutrisi untuk ibu berpantang.
-Membantu dalam pembentukan sel darah merah bagi menggantikan kehilangan darah semasa proses bersalin.
-Membekalkan tenaga dan meningkatkan stamina untuk ibu berpantang.
-Menampung lopong-lopong nutrisi yang diperlukan ibu sepanjang tempoh berpantang dan menyusukan.

2. B Complex

-Dikenali sebagai anti-stres, membantu mengelakkan ibu dari tertekan dan meroyan sekaligus dapat menghasilkan susu yang banyak kerana mood terkawal.
-Meningkatkan metabolisme ibu dan membantu ibu cepat kurus kembali.
-Memberikan tenaga yang berpanjangan untuk ibu yang sering berjaga dan bangun malam untuk menyusukan bayi.

3. Vitamin C

-Membantu pemulihan luka bersalin dengan cepat dan meningkatkan kesihatan keseluruhan.
-Meningkatkan sistem imun dan antibodi ibu berpantang dan bayi melalui penyusuan.
-Meningkatkan penyerapan zat besi dengan baik sekaligus mengekalkan bacaan Hb yang baik selepas bersalin.
-Meransang penghasilan kolagen yang membantu memulihkan luka dengan cepat dan menghasilkan kulit yang cantik.

4. Alfalfa

Continue reading Set Bersalin Terbaik dan Terlaris Di Pasaran 2018

Share Button

Panduan Berpantang Sendiri Selepas Bersalin

Bersyukurlah jika ada ibu bapa atau ‘confinement lady’ yang boleh membantu kita berpantang selepas bersalin. Untuk 1-2 minggu pertama memang agak merisaukan dan meletihkan. Dengan kita yang jalan pun tersenget-senget menahan sakit luka jahitan dan bayi yang menyusu 1 jam sekali. Untung sangatlah kalau takde koyakan langsung semasa bersalin tu kan. Nak tau tips? Ada kat sini.

Bersalin Tanpa Koyakan Atau Jahitan

 

 

Panduan berpantang sendiri

Macam saya sendiri, ketiga-tiga anak pun memang ada luka jahitan. Masa jahit tu memanglah tak berapa nak rasa sakitnya namun lepas dah balik rumah tu, sakitnya Allah sahaja yang tahu. Lebih-lebih lagi kalau banyak jahitannya. Huhu.

Sejak anak kedua, saya memang berpantang sendiri dengan encik suami dan anak-anak sahaja. Saya kongsikan beberapa panduan dari pengalaman saya sendiri, pengalaman kawan-kawan dan dari pembacaan.

Panduan Berpantang Sendiri Selepas Bersalin

1. Makanan Berpantang

Panduan berpantang sendiri

Sebelum bersalin (anggaran 37 atau 38 minggu) sediakan lauk basah yang telah siap diperap. Contohnya ikan atau ayam. Perap dengan garam dan kunyit, halia bersama lada hitam dan lain-lain. Boleh tengok resepi berpantang di sini.

Resepi Berpantang

Masukkan lauk yang telah diperap ke dalam freezer. Apabila sampai hari berpantang nanti, hanya keluarkan dan suami atau anak boleh bantu kita bakarkan sahaja.

Untuk sayur-sayuran, boleh minta tolong suami masakkan yang simple-simple seperti sayur sawi rebus, brokoli celur atau ulam-ulaman.

Jika tak berkesempatan nak buat semua ni, mungkin terbersalin awal ke kan, boleh cari siap-siap tukang masak yang boleh sediakan makanan berpantang ni.

2. Persediaan Pagi Ibu Berpantang

Bangun awal-awal pagi dan siapkan diri sebelum suami perlu keluar bekerja. Minta tolong suami pakaikan bengkung sebelum sarapan pagi. Jangan culas tau pakai bengkung ni. Kata nak kempiskan perut kan. Wajiblah pakai bengkung sepanjang berpantang tu.

3. Bayi Kecil

Panduan berpantang sendiri

Continue reading Panduan Berpantang Sendiri Selepas Bersalin

Share Button

Set Bersalin Terbaik Untuk Banyakkan Susu Semasa Berpantang

Semasa kehamilan anak pertama dulu, memang pening juga nak cari set bersalin yang mana terbaik. Dari awal mengandung pun dah cari dah. Hehe. Sekarang ni nak masuk trimester ke-3 baru cari.

Set berslain banyakkan susu

Sudah pasti kita inginkan set bersalin yang terbaik untuk pulihkan luka dan kembalikan tenaga dengan lebih cepat. Tambah lagi jika perlu cepat sihat sebab berpantang sendiri dan perlu menjaga anak-anak yang lain juga.

Kita pun tak nak jadi macam ‘zombie’ kan? Mood pun perlu dijaga lepas bersalin ni, kalau tak jaga boleh jadi meroyan. Nauzubillah.

Kriteria Set Bersalin Terbaik

Shaklee menyediakan Set Bersalin Yang Terbaik untuk ibu berpantang lebih sihat, tidak meroyan, penyusuan susu ibu yang lancar dan luka jahitan cepat pulih.

Set pantang ibu bersalin

Beli set bersalin untuk cepat bertenaga

Hubungi saya di 019-722 8520 untuk pertanyaan dan konsultasi selepas pembelian.

Atau klik sahaja gambar di bawah untuk whatsapp direct.

Set bersalin banyakkan susu dan pulihkan luka

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Elak Sembelit Dan Tambah Tenaga Semasa Berpantang

Dah tengok video di atas?

Nak tahu apa yang Puan Khadeejah Hasmad amalkan semasa berpantang untuk elakkan sembelit dan lebih bertenaga sepanjang berpantang?

Ini ialah senarai Set Lepas Bersalin yang beliau amalkan.

1. ESP-Beri tenaga segera supaya sentiasa cergas dan tak mudah letih walaupun terpaksa berjaga 1 jam sekali untuk menyusukan bayi.

2. Vitalea-Beri tenaga tambahan kepada ibu.

3. Ostematrix-Bekalkan kalsium dan melembutkan najis untuk elak sembelit semasa berpantang.

4. Zinc-disebabkan Zinc tiada di pasaran sekarang ni, saya gantikan dengan Vitamin C. Vitamin C ni juga mempunyai fungsi yang sama dengan Zinc, mempercepatkan penyembuhan luka jahitan selepas bersalin.

5. Alfalfa-Buang angin dalam badan dan memperbanyakkan susu.

Sebagai tambahan, saya cadangkan ambil B Complex untuk memastikan ibu lepas bersalin sentiasa berada dalam keadaan rasional dan tidak meroyan.

Harga untuk Set Bersalin ni ialah RM572.89. Boleh klik gambar di bawah untuk pembelian menggunakan kad debit atau kad kredit anda.

set bersalin elak sembelit tambah tenaga

Atau

Hubungi saya segera untuk mendapatkan Set Bersalin anda. Anda layak dapat diskaun sehingga 20% dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee. SMS/Whatsapp ke 019-722 8520.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...