Panduan berpantang sendiri

Untungnya Berpantang Dengan Set Bersalin Terbaik Di Pasaran. Ibu Cergas, Susu Ibu Lancar!

Waktu berpantang adalah antara waktu paling kritikal bagi ibu lepas bersalin terutamanya untuk minggu pertama dan kedua. Lebih-lebih lagi untuk ibu yang terpaksa berpantang sendiri tanpa pembantu atau ahli keluarga yang lain di rumah. Tips Berpantang Sendiri Badan Bertenaga, Susu Ibu Lancar Dengan Set Bersalin Shaklee Saya kongsikan ikhtiar dan pengalaman berharga ibu-ibu muda ini untuk pastikan badan cergas dan

Share Button
Continue reading »
Luka bersalin czer cepat sembuh

Luka Bersalin Caesar Cepat Sembuh Dan Ibu Lebih Bertenaga Semasa Pantang

Penjagaan berpantang ibu bersalin secara pembedahan atau czer ni dikatakan lebih mencabar daripada ibu yang bersalin normal. Mungkin itulah cabaran dan rezeki masing-masing kan? Kita terima sahaja seadanya. Walau apa pun cara bersalin yang Allah tentukan, syukurilah nikmat Allah kerana telah mengurniakan kita rezeki zuriat yang dinanti-nantikan setiap pasangan yang berkahwin. Alhamdulillah. Saya ingin kongsikan pengalaman seorang ibu, Dr Nadia

Share Button
Continue reading »
Luka bersalin cepat sembuh dalam masa seminggu

Sembuhkan Luka Bersalin Dalam Masa Kurang Dari Seminggu

Luka bersalin sama ada bersalin ceaser atau normal memang sakit dan ngilu. Namun begitu, penjagaan luka bersalin secara pembedahan mungkin lebih rumit dan perlukan penjagaan rapi berbanding luka bersalin secara normal. Minggu pertama dan kedua adalah minggu yang kritikal selepas bersalin. Jika tak dijaga dengan baik, pelbagai masalah boleh berlaku seperti jahitan terbuka semula atau luka tak kering-kering. 🙁 Pengambilan

Share Button
Continue reading »
set bersalin terbaik 2018

Set Bersalin Terbaik dan Terlaris Di Pasaran 2018

Di zaman serba canggih, info di hujung jari ni, buntu juga nak cari Set Bersalin yang terbaik dan serasi dengan diri sendiri kan? Bagi saya, Set Bersalin yang saya suka dan saya pilih ialah set berpantang yang terus boleh diambil sejurus selepas bersalin, tidak memudaratkan bayi yang masih kecil dan boleh beri tenaga untuk saya menyusukan bayi dengan lancar. Masa

Share Button
Continue reading »
Panduan berpantang sendiri

Panduan Berpantang Sendiri Selepas Bersalin

Bersyukurlah jika ada ibu bapa atau ‘confinement lady’ yang boleh membantu kita berpantang selepas bersalin. Untuk 1-2 minggu pertama memang agak merisaukan dan meletihkan. Dengan kita yang jalan pun tersenget-senget menahan sakit luka jahitan dan bayi yang menyusu 1 jam sekali. Untung sangatlah kalau takde koyakan langsung semasa bersalin tu kan. Nak tau tips? Ada kat sini. Bersalin Tanpa Koyakan

Share Button
Continue reading »

Set Bersalin Terbaik Untuk Banyakkan Susu Semasa Berpantang

Semasa kehamilan anak pertama dulu, memang pening juga nak cari set bersalin yang mana terbaik. Dari awal mengandung pun dah cari dah. Hehe. Sekarang ni nak masuk trimester ke-3 baru cari. Sudah pasti kita inginkan set bersalin yang terbaik untuk pulihkan luka dan kembalikan tenaga dengan lebih cepat. Tambah lagi jika perlu cepat sihat sebab berpantang sendiri dan perlu menjaga

Share Button
Continue reading »
Perkara yang dilarang semasa berpantang

Rahsia Luka Pembedahan Lepas Bersalin Cepat Sembuh

Luka lepas bersalin?! Memang NGERI kan? Mendengarnya pun dah rasa cukup ngeri dah. Terutamanya yang koyak banyak. Tapi kali ni kita nak bincangkan tentang luka bersalin secara pembedahan. Bagaimana seorang ibu yang menghadapi masalah luka tak kering selepas bersalin anak ke 2 secara pembedahan. Beliau mencuba 2 cara sahaja untuk sembuhkan luka tersebut dalam masa seminggu. Apa Rahsia Beliau? Rahsia

Share Button
Continue reading »
Turun 20 kg lepas bersalin

Badan Kembali Macam Anak Dara Walaupun Dah Anak 3!!

Seronok kan kalau badan cepat je kurus lepas mengandung. Untuk orang yang cepat kurus, memang senanglah kan. Tapi kalau yang jenis badan naik memang kena usaha lebih sikit. Nak kena rajin usaha. Macam mana nak usaha tu? Ni salah sorang kawan saya yang berjaya turunkan 20 kg selepas bersalin. Sila klik link di bawah ni yaa… 4 Rahsia Turun 20

Share Button
Continue reading »

Set Bersalin Yang Ibu Berpantang Wajib Pilih Untuk Banyakkan Susu

Biasanya lepas bersalin, ibu-ibu terutamanya ibu-ibu baru selalu risau dan ada masalah penyusuan kan? Selalu tertanya-tanya, “Susu saya ada ke?” “Susu saya ni cukup ke untuk baby saya?” “Susu saya macam sikitttttt je.” “Baby selalu menangis, susu saya tak cukup ke?” Bagaimana Nak Atasi Masalah-masalah Penyusuan Ni? Lengkapkan Ilmu Penyusuan Sepanjang Hamil Sediakan ilmu penyusuan yang cukup sebelum bersalin. Silah

Share Button
Continue reading »

11 Kelebihan Set Bersalin Shaklee Yang Ibu-Ibu Patut Tahu

Pagi-pagi ni saya dihubungi oleh seorang adik ofis yang baru lepas bersalin secara pembedahan. Dan beliau bertanyakan beberapa soalan tentang set bersalin shaklee yang beliau beli. InshaAllah, perkongsian saya dalam entry ni boleh menjawab segala pertanyaan beliau. Yang paling syioknya Set Bersalin Shaklee ni adalah 3 in 1!!! Inilah dia testimoni dari Puan Farah dan Puan Dilla Jalil yang menggunakan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »