Smartphone Pilihan Untuk Bisnes Online Akak Selim

Zaman sekarang ni ramai yang memilih untuk bisnes menggunakan smartphone kan? Hanya dengan smartphone dan line internet je dah cukup untuk kita ada bisnes secara online. Tak perlu nak ada macam-macam yang lain dah.

Smartphone pilihan akak selim ialah Samsung Note. Sejak mula bisnes Shaklee secara online ni, memang Samsung Note pertama yang menjadi pilihan akak selim. Dan yang terkini dan terakhir buat masa ni Samsung Note 3. Memang minat terhadap Samsung Note tu sangat mendalam. Sebab? Ada pennya tu. Akak selim suka menulis dan suka tulisan sendiri. Opss… :P. Konon tulisan cantik laa kan. Tapi sekarang ni dah ada macam-macam aplikasi untuk buat tulisan cantik-cantik ni. Jadi mungkin akak selim dah boleh beralih arah ke jenis lain pulak kot.

Handphone kesayangan akhirnya mati lemas.

Kisah sedihnya Samsung Note 3 akak selim dah tenggelam air dan dah mati dah. Sedih! Sedih sungguh sebab akak selim ni jenis yang jaga barang betul-betul. Walaupun dah guna lebih 2 tahun, 1 calar pun masih belum ada kat smartphone tu. Tapi dah takdirnya akak selim terpaksa berpisah.

Kisah tu berlaku di Melaka Wonderland. Kisahnya ada di sini. Klik link di bawah.

Berakhirnya Nyawa Samsung Note 3 Akak Selim

Buat masa ni akak selim gunakan Tab Samsung 2014. Punyalah besar!! Tapi sabar dulu buat masa ni. Kita penuhkan tabung untuk smartphone yang lebih baik. InshaAllah.

Smartphone idaman akak selim untuk 2017 ialah

1. Android. Semestinya android sebab akak selim tak punya waktu untuk menggodek iPhone yang pernah menjadi idaman hati jugak. Tapi guna sekejap hari tu, macam kurang sesuai dengan jiwa akak selim ni.

2. Brand Samsung jugak! Hahaha… tak mampu nak berpisah. :P. Samsung di hatiku.

3. Skrin mesti sederhana besar. Bukan kecil macam iPhone semestinya. Maklumlah bisnes guna handphone je kan. Wajiblah yang besar sikit tapi bukan besar gabak macam Tab 10 inci sekarang ni. Huhuhu

4. Gambar mesti cantik. Bukan sebab nak selfie macam Oppo nak cantik macam Nora Danish. Tapi akak selim ni jenis mata yang tak suka tengok gambar kelam-kelam. Suka gambar lawa2. Gambar produk ke, gambar anak-anak ke.. Mesti nak cantik. Tapi nak guna smartphone. Mudah, semua dalam satu gajet je. Tak perlu nak bawa kamera besar kan?

5. Mungkin juga Samsung Note keluaran terbaru. Bukan Note 7 lah kannnnnnnnn… Hihi. Kesian kisah Note 7 ni. Akak selim tunggu Note 8. InshaAllah.

6. Bajet? Kita simpan jelah mengikut harga smartphone impian!

Haaa…… smartphone ni penting untuk peniaga online ni. Sebab kita mungkin tak dapat nak duduk depan PC/laptop sepanjang masa kan.

Macam akak selim ni, selalu hantar-ambil anak sekolah dan juga ada anak berusia setahun lebih. Memang ada kekangan sikit nak duduk diam-diam depan PC. Baby akak selim tu pun nak join menaip sama-sama. Alamatnya memang tak terupdate laaa info-info bisnes akak selim kannnnn…

Jadinya, smartphone memang sangat penting untuk akak selim bisnes. Sebab bisnes Shaklee ni mudah je. Ada smartphone dan ada line internet, terus boleh buat.

Yang nak bisnes mudah dan hanya ada smartphone je pun boleh buat. Hubungi akak selim untuk mulakan bisnes anda hari ini.

Sms/whatsapp ke 019-722 8520

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

 

Share Button

Akak Selim Terus Gigih Demi Impian Yang Belum Tertunai

Akak selim terjun dalam bidang bisnes ni bukan dengan ilmu penuh di dada. Semuanya berdikit2. Tapi akak selim tak pernah jemu menggali ilmu hingga sekarang pun.

Dan kadang2 dalam kita bersemangat sehabis tinggi pun ada juga masa2 down, masa2 rasa nak give up, masa nak berhenti..

bisnes shaklee menguntungkan

Tapi…

Apa yang membuatkan akak selim terus kental berjuang hingga ke hari ini?

1. Impian ingin bantu orang sekeliling masih belum benar2 tercapai.
Terutama ingin bantu keluarga sendiri.

2. Impian dan cita2 keluarga kecil akak selim mesti direalisasikan sepantas mungkin.

3. Masih ramai yang akak selim ingin bantu dan tak mungkin akan berakhir.

– bantu rakyat malaysia lebih sihat

– bantu rakyat malaysia keluar dari masalah OBESITI.

– bantu rakyat malaysia menjana pendapatan sampingan/utama dengan bisnes shaklee khasnya anak2 #gengfreedom dan bakal #gengfreedom beratus ribu orang pada tahun 2020😍😙😙

Banyak sangat faktor2 yang membuatkan akak selim tak pernah akan give up. Terutamanya untuk ahli keluarga dan orang2 sekeliling yang memerlukan.
InshaAllah

Hidup kan lebih indah dengan berusaha dan terus berusaha tanpa kenal erti putus asa kan?

Terima kasih juga kawan2 positif yang sentiasa di samping akak selim.
Tanpa mengira masa susah mahu pun senang.

Alhamdulillah

============================

Akak Selim
Terus Berjuang Demi Menggapai Impian

============================

Share Button

Pengedar Shaklee Bertauliah Yang Tidak Lokek Berkongsi Ilmu

Dunia Shaklee, adalah dunia baru untuk akak selim beberapa tahun yang lepas.

Segala-galanya baru.
Tentang nutrisi
Tentang kesihatan suplemen
Tentang bisnes
Tentang penyakit
Semuanya umpama perkara asing sebab tak pernah belajar sebelum ni. Bidang pun berbeza dengan bidang akak selim belajar di univerisiti.

Daripada langsung TAK TAHU tu, akak selim dengan penuh semangat belajar macam-macam sehingga hari ini.

Join kelas nutrisi dengan pakat nutrisi Shaklee

Antaranya join kelas nutrisi, kelas produk yang diadakan oleh pakar nutrisi Shaklee. Belajar memahami segalanya dengan rasa tanggungjawab ingin berkongsi dengan semua pelanggan akak selim dan seluruh rakyat Malaysia.

Mentor dan cikgu akak selim yang sangat bijak dan rajin membantu

Selain itu, akak selim juga belajar tentang bisnes, tentang marketing daripada pakar-pakar yang berpengalaman dalam group #iReachBest.
Memang tidak pernah kering ilmu atau kedekut ilmu. Sentiasa fresh dari masa ke semasa.

Kelas iReach yang sangat best dan mesra kanak-kanak.

Akak selim sentiasa jadikan diri sebagai orang yang sentiasa dahagakan ilmu untuk meningkatkan ilmu sebagai seorang pengedar Shaklee yang bertauliah. Bukan setakat tahu jual produk.

Akak selim juga rajinkan diri membaca pelbagai buku untuk menambah ilmu dan berkongsi dengan anak-anak Shaklee akak selim.

Makin banyak kita baca, makin banyak kita belajar, makin banyak kita rasa kita tak tahu.
Kalau rasa banyak dah tahu tu, maksudnya kita kurang menggali ilmu. 😛

Jadi, nak jadi pengedar Shaklee yang pro, pengedar Shaklee yang disukai ramai, memang kena banyak membaca, join kelas-kelas nutrisi/produk tanpa jemu.

Sekarang akak selim mencuba sedaya upaya kongsikan apa sahaja yang akak selim ada kepada anak-anak Shaklee akak selim setiap hari.

Moga mereka juga menjadi pengedar Shaklee yang disukai ramai. InshaAllah.

Yang mau sama-sama di dalam group kami menjadi pengedar Shaklee pro, boleh whatsapp akak selim yaa…
019-722 8520

Kita sama-sama berjaya membina empayar Shaklee kita demi masa depan keluarga dan masyarakat Malaysia.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...