Cara Betulkan Period Yang Tak Teratur Supaya Mudah Dapat Cahaya Mata

Untuk wanita yang sudah berumah tangga, period yang teratur tu sangat penting sebab senang nak menentukan waktu subur atau di luar waktu subur. Jika inginkan cahaya mata, mesti bersama dengan suami semasa waktu subur dan sebaliknya.

Foto : Wannuraterapi

 

Jika period tidak teratur dan tunggang langgang, memang susah nak jangka dan buat perancangan. Terutamanya pasangan yang telah lama berkahwin dan inginkan cahaya mata.

Selain daripada tu, period yang tidak teratur ni boleh mengundang kepada ketidakstabilan emosi wanita. Kasihan suami dan anak-anak yang terpaksa tanggung akibat daripada haid yang tidak lancar ni kan.

Ditambah lagi jika mengalami period pain yang teruk. Bertambah stressnya kan?

Cara Betulkan Period/Haid Tidak Teratur

1. Ambil Pemakanan Sihat

Elakkan mengambil makanan yang dicucuk dengan hormon atau makanan GMO. Suntikan hormon ini akan membuatkan sistem di dalam badan kita terganggu. Amalkan ayam dan sayur-sayuran organik.

2. Tukar Bahan Pencuci Dan Elak Racun Serangga

Bahan-bahan pencuci yang mengandungi bahan kimia berbahaya boleh mempengaruhi fisiologi badan kita. Tukar kepada pencuci yang tiada bahan kimia berbahaya seperti berikut.

TIADA Paraben
TIADA Bisfenol-A
TIADA Dakwat Toksik
TIADA Peluntur Klorin
TIADA Formaldehid
TIADA Natrium Hidroksida

Kredit : Shaklee Malaysia

3. Amalkan Suplemen Yang 100% Semulajadi

Mungkin sekarang anda sudah mengambil suplemen cuma tidak pernah pastikan ianya semulajadi mahu pun sintetik. Jika anda amalkan suplemen yang sintetik, ia juga akan mempengaruhi kesihatan tubuh badan kita ke arah yang tidak sihat.

Amalkan suplemen semulajadi yang benar-benar dijamin berkesan untuk badan kita seperti Vivix. Vivix ni adalah dalam bentuk cecair yang mudah untuk diminum. Ia kaya dengan antioksidan yang mampu membetulkan masalah dalaman badan kita supaya sistem badan dapat berfungsi dengan baik termasuk membetulkan masalah period yang tidak teratur.

Ramai wanita yang telah kembali tersenyum dan gembira kerana period sudah kembali lancar dan teratur. Yang sudah berkahwin tu, mudahlah nak merancang untuk dapatkan cahaya mata kan?

Testimoni #1

Lancarkan haid yang tidak teratur

Testimoni #2

Cara betulkan haid yang tidak teratur

Testimoni #3

Cara betulkan haid yang tidak teratur

Usah tunggu lama-lama untuk betulkan period yang tidak teratur ni. Makin lama tunggu makin usia meningkat. Makin usia meningkat, kesuburan makin menurun.

Dapatkan Vivix sekarang dengan SMS/Whatsapp saya di 019-722 8520.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Mengatasi Masalah ‘Period Pain’ Secara Semulajadi

Kebanyakan wanita akan mengalami masalah senggugut atau ‘period pain’ ni. Ada yang terpaksa mengambil cuti sakit gara-gara senggugut yang teruk. Ada jugak yang muntah2 dan terlantar jika diserang sakit senggugut. Memang tidak dinafikan, sakitnya memang kadang-kadang boleh bertahan tanpa ‘pain-killer’, dan kebanyakannya memang tak tahan. Dan terpaksa mengambil ‘pain-killer’. 🙁

Mengatasi masalah senggugut dengan GLA Complex dan Ostematrix

Saya juga tidak ketinggalan menghadapi masalah yang sama. Namun semuanya sudah hilang. Alhamdulillah, kini sudah bebas dari sakit senggugut ni. Apa rahsianya? Bagaimana saya MENGATASI MASALAH SENGGUGUT saya?

Jika dulu saya memang banyak mengambil ‘pain-killer’, tapi sekarang tidak lagi. Saya sudah ada pengganti ‘pain-killer’ yang mempunyai efek jangka masa panjang itu. Nak tau apa dia?

Hmmm…. sebelum tu, saya nak share dulu apa kata wanita yang mengalami senggugut teruk umpama PINGGANG NAK PATAH DUA ni….
Akhirnya beliau juga dapat atasi masalah senggugut tersebut.

Jom kita tengok video beliau :-

Haaaaaaaa… itulah rahsia beliau.

Dan ini pula yang saya ambil untuk mengatasi masalah senggugut yang saya hadapi setiap bulan.
Apa dia?
GLA Complex Shaklee dan Ostematrix.

Mengatasi masalah senggugut dengan GLA Complex dan Ostematrix
Mengatasi masalah senggugut dengan GLA Complex dan Ostematrix

Bagaimana GLA Complex dan Ostematrix ini dapat membantu masalah senggugut? Jom kita tengok dengan lebih lanjut.

1. GLA Complex

  • Pati biji borage, iaitu biji tumbuhan yang merupakan sumber terkaya bagi GLA semulajadi.
  • Wanita yang menghidap senggugut tidak dapat menukarkan asid linolenik ( sejenis asid lemak yang penting ) dengan baik untuk menjadi GLA. Oleh itu, pengambilan GLA tambahan dapat meringankan symptom senggugut.
  • Ianya juga dapat mengurangkan kesensitifan payudara dan mengawal keinginan makanan manis-manis.

Continue reading Mengatasi Masalah ‘Period Pain’ Secara Semulajadi

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...