Pencapaian Yang Manis-Manis Sepanjang 2016

Refleksi diri menuju 2017. Tinggal beberapa hari je lagi kita nak tinggalkan tahun 2016.

refleksi-diri

Alhamdulillah. 2016 yang sangat membahagiakan.

1. Turun berat 20 kg!

Turun 20 kg dengan cepat
Transformasi paling berjaya dalam hidup. Kihkihkih

Kejayaan paling besar dalam hidup kot setelah ada anak. Kalau masa bujang tu, cabaran nak turunkan berat tak sebesar masa ada anak ni. Dengan masa terhad, metabolisme yang dah rendah dan macam2.
Akak selim kagum dengan diri sendiri untuk yang ni.

2. Visceral Fat turun dari 24 (sangat tinggi) ke 10 (hampir NORMAL)!

cara turunkan lemak perut dengan mudah dan pantas
Alhamdulillah, ada perubahan yang baik.

Visceral fat = lemak di sekitar organ penting.
Makin sihat, makin kurang kebimbangan terhadap visceral fat dalam badan ni.

3. Tahun ke 2 menjadi surirumah berkerjaya. Alhamdulillah.

Bisnes yang menguntungkan
Bisnes sambil menguruskan anak-anak adalah idaman semua wanita.

 

Masih tegar dengan bisnes Shaklee yang sangat best!
Anak-anak depan mata, cabaran tak pernah kurang tapi akak selim HAPPY!

4. Bakal khatam Quran untuk kali kedua dalam tahun ni.

Sebelum ni memang susah nak khatam sendiri2. Setahun sekali pun belum tentu. Lost sokmo!!
Alhamdulillah.
Azam tinggi
Azam tinggi
Semuanya boleh.
Alhamdulillah.

2016 dengan kejayaan yang indah2. Alhamdulillah.
Tak sabar menanti 2017 dengan #misifatloss, misi lebih sihat dan LEAN!
InshaAllah.

Turun 20 kg dengan cepat
Julai 2016 : 63.5 kg. Mahu lebih slim dan lebih rendah peratus lemak!

Moga bisnes Shaklee juga membesar dengan lebih baik daripada tahun-tahun sebelum ni.
InshaAllah.

Ingin sama-sama mencapai transformasi diri yang lebih baik setiap tahun? Sertai group kami Geng Freedom. InshaAllah banyak kejayaan-kejayaan yang bakal anda dapat.

SMS/Whatsapp akak selim di 019-722 8520

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

5 Cara Berkesan Kempiskan Perut Dalam Masa Seminggu

Perut buncit memang merimaskan kan? Lebih-lebih lagi kalau perut buncit dan menggeleber selepas bersalin. Rasa macam nak menangis pun ada. Tapi kalau menangis keluar air mata darah pun tiada guna kan? Perut tak kempis pun kalau menangis. 😛

Cara mudah dan cepat kempiskan perut

Yang paling baik dan efektif ialah kita meninggalkan tabiat buruk kita yang menyebabkan perut buncit. Hari ni AkakSelim nak kongsikan dengan kalian 5 cara untuk hilangkan perut buncit dengan cepat dan berkesan.

Yang paling cepat berkesan nak kempiskan perut ialah dengan detoks secara keseluruhan. Detoks dengan pelan pemakanan, senaman dan suplemen.

Mari kita tengok pengalaman kawan-kawan kempiskan perut dalam masa seminggu dengan mengamalkan detoks.

Pengalaman #1

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #2

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #3

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #4

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #5

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #6

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #7

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #8

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #9

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #10

Kempiskan perut dalam masa seminggu

5 Cara Kempiskan Perut Dalam Masa Seminggu

1. Kurangkan Pengambilan Gula

Pengambilan gula bukan terhad di dalam minuman sahaja ya. Gula juga tersembunyi dan banyak terkandung di dalam karbohidrat yang kita ambil seharian seperti nasi putih, roti, pasta dan lain-lain.

Jadi, untuk mengelakkan gula yang berlebihan di dalam badan, kurangkan pengambilan gula di dalam minuman, gantikan nasi putih dengan nasi basmathi atau nasi beras perang dan kurangkan pengambilan roti putih dalam menu seharian.

Gula yang berlebihan yang tidak digunakan boleh terkumpul di dalam badan dan menyebabkan peningkatan berat badan seterusnya perut menjadi buncit seperti mengandung 4-5 bulan. 🙁

Nak pakai kain atau seluar pun kurang selesa kan?

2. Kurangkan Garam Dalam Makanan

Apa kaitan garam dengan gemuk kan? Sepatutnya gula jelah yang bersalah.

Haa… silap tu tau. Garam juga boleh menyebabkan gemuk dan perut buncit. Kerana garam yang berlebihan akan menyebabkan air tersimpan di dalam badan dengan lebih banyak. Ini juga adalah punca kepada GEMUK AIR.

3. Lakukan Senaman Secara Rutin

Turunkan berat badan dengan cepat

Ramai yang buat sit up tapi perut yang buncit tidak dapat dikempiskan juga kan? Sebab apa? Sebab jika perut buncit biasanya berkadar langsung dengan berat badan yang tinggi, kalian perlu menurunkan berat badan terlebih dahulu. Apabila berat badan menurun, secara automatik perut juga akan mengecil.

Selepas berat badan sudah mulai turun, barulah kalian boleh melakukan senaman untuk mengecilkan perut buncit.

4. Minum Air Masak Yang Banyak

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Kita suka sangat minum air manis kan? Lepas makan nasi yang banyak pun kita suka minum air manis. Terutamanya apabila makan di kedailah.

Jom mulai hari ini amalkan meminum air masak mengikut keperluan tubuh ya. Setiap 25 kg kalian perlu minum 1 liter air masak.

Dengan adanya air yang banyak di dalam badan, ia dapat mencairkan garam/sodium yang terkandung di dalam tubuh dan menggalakkan pengeluaran air yang berlebihan dari badan.

5. Detoks Seluruh Badan

Teknik kempiskan perut cara cepat

Lakukan detoks seluruh badan untuk mengempiskan perut dengan berkesan dan cepat. Cuba tengok pengalaman Cik Puan Ija Ramli ni. Beliau berjaya mengempiskan perut dalam masa 5 hari sahaja sehinggakan suami beliau pun perasan perut beliau semakin kempis.

Selain daripada perut kempis, berat badan beliau juga turun dalam masa 5 hari. Best tu kan? Bukan senang nk turunkan berat dalam masa yang singkat.

Niat asal beliau nak detoks Shaklee tu untuk buang toksin dan racun dalam badan. Supaya boleh bangun awal pagi untuk tahajjud dan untuk hilangkan wajah yang kusam. Tapi dapat bonus pulak perut kempis dan turun berat dengan cepat.

Alhamdulillah.

Nak tahu apa produk detoks yang beliau ambil? Klik link di bawah ya.

Set Detoks Yang Berkesan Seawal 5 Hari

Produk detox yang berkesan kempiskan perut dalam masa seminggu

Mudah-mudah je kan tips kempiskan perut cepat ni kan? Tips yang kita boleh buat seharian tetapi mungkin terlepas pandang je. Lepas ni dah boleh cuba dah.

Moga-moga cepatlah perut kempis sebelum menjelangnya Hari Raya Aidilfitri bulan Jun nanti. InshaAllah. 🙂

Klik gambar di bawah untuk dapatkan set detoks yang boleh kempiskan perut dengan cepat. Harga adalah RM889.08. Anda layak mendapat harga jimat sehingga 20% dengan mendaftar sebagai ahli di bawah team Freedom Family.

Kempiskan perut dengan cepat

Hubungi saya di 019-722 8520 untuk konsultasi dan pendaftaran keahlian percuma ya.

 

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

 

Share Button

Cukup-cukuplah Boroikan Suamimu Jika Ingin Terus Bahagia

Suami boroi selalu disinonimkan dengan SUAMI BAHAGIA. Kononnya isteri rajin, pandai jaga makan minum suami sehinggalah terbukti suami itu cukup makan sehingga menyebabkan B-O-R-O-I.

Kononnya lelaki boroi itu lebih penyayang, lebih berfikiran jauh dan SEKSI!!!! 😛

 

Boroi tanda bahagia

Wahai isteri-isteri manis dan cantik sekalian…

Jika benar ingin terus bahagia hingga ke syurga, cukuplah berpegang kepada prinsip boroi tanda bahagia tu yaa. Jika anda sayangkan suami, sayangkan anak-anak dan mahu lihat suami sentiasa sihat, berusahalah untuk mengurangkan tahap boroi suami. Makin boroi si suami, bukan petanda makin bahagia.

Tapi..

Boroi satu petanda yang suami anda dalam BAHAYA.

Sebab apa?

Boroi adalah petanda suami mungkin mengalami sindrom X atau sindrom metabolik.

Boroi adalah salah satu tanda sindrom X yang boleh diperolehi dari pemeriksaan kesihatan.

#1 Paras gula dalam darah semasa berpuasa adalah tinggi (masalah dengan insulin)

#2 Bacaan kolesterol HDL lebih rendah dari 35 mg/dl

#3 Bacaan trigeliserida sekurang-kurangnya 150 mg/dl

#4 Tekanan darah melebihi 140/90

Risiko-risiko ini boleh menyebabkan pelbagai penyakit kronik yang mengancam nyawa suami anda.

#1 Kerosakan pada lapisan dalam arteri –> risiko penyakit jantung dan strok.

#2 Perubahan kepada keupayaan ginjal untuk menyingkirkan garam –> risiko darah tinggi, sakit jantung dan strok.

#3 Peningkatan kadar trigeliserida –> risiko penyakit kardiovaskular.

#4 Risiko blood clot (pembentukan darah beku) yang boleh menyekat salur darah dan menyebabkannya pecah –> risiko serangan jantung dan strok.

#4 Mengganggu proses rembesan insulin –> risiko diabetes Jenis 1.

Jadi, isteri-isteri yang jelita, bantulah suami anda untuk kurangkan keboroian ya. Boroi sebenarnya tak membantu apa-apa pun. Malah lebih susah untuk suami anda melakukan kerja-kerja rumah seperti memanjat tangga untuk menukar lampu, ligat dan aktif dalam rumah untuk melayan keletah anak-anak kecil dan pergerakan akan jadi lebih terhad.

Apa Isteri Patut Buat Untuk Mengurangkan Tahap Boroi Si Suami?

1. Galakkan suami beriadah dan aktif. Kalau terlalu sibuk di hari kerja, ajak suami beriadah 2 kali seminggu di hujung minggu. Tak perlu terus buat aktiviti berat tetapi berjalan-jalan di taman bersama keluarga pun sudah memadai. Cuma pastikan ianya konsisten. Bukan sekali buat je. 🙂

2. Kurangkan memasak makanan yang berlemak, berminyak dan berkolesterol tinggi. Sebaliknya masaklah makanan sihat yang lebih membantu dalam mengurangkan tahap boroi beliau. Mungkin ada makanan kegemaran suami yang sangat tinggi kalorinya tapi mulai dari sekarang, masaklah masakan tersebut sebulan sekali atau 2 bulan sekali. Demi nak tengok suami sihat dan terus bahagia selamanya.

3. Pujuk suami untuk pergi ‘medical check up’ sekurang-kurangnya setahun sekali. Sebab lelaki biasanya lebih percaya kepada FAKTA. Apabila B-O-R-O-I, pastinya kandungan lemak perut serta kolesterol adalah tinggi. Sebenarnya kalau tak buat medical check pun dah tahu dah tahap kesihatan tak baik tapi, ingat sekali lagi. Lelaki lebih percayakan FAKTA daripada kata-kata si isteri. 😛

4. Minimumkan pengambilan ubat-ubatan beliau. Ubat-ubat seperti ubat anti depresi, kortikosteroids, antihistamin; boleh menyebabkan kesan sampingan yang membawa kepada obesiti dan intoleransi glukos.

Kredit : Vitaminsemulajadi.com

Jika sayangkan suami dan bercita-cita untuk bahagia ke akhir hayat, jangan biarkan si dia terus boroi. Sebab boroi bukan penanda aras yang tepat kebahagiaan, malah sebaliknya. Tak apa kalau perut bukan 6 packs pun, cukuplah sekadar perutnya kurang ke depan. 🙂

Semoga berjaya untuk mengurangkan boroi suami ya. Demi kebahagiaan anda, anak2 dan rumah tangga yang ceria dan gembira yang berpanjangan. InshaAllah. 🙂

Peace!!

Share Button

5 Cara Mudah Dan Pantas Hilangkan Lemak Perut Tanpa Ubat

Kisah ini adalah kisah saya. Pengalaman saya sendiri. Kisahnya ada di sini, di mana sebab utama saya mencuba untuk berdiet dan Eat Clean.

Cabaran 21 hari Eat Clean

Secara ringkasnya,

Lemak perut/lemak di sekitar organ penting atau dikenali sebagai Visceral Fat amatlah membahayakan. Kerana lemak ini akan masuk ke salur darah dan boleh mengakibatkan salur darah tersumbat seterusnya boleh menyebabkan penyakit-penyakit kronik seperti sakit jantung, tekanan darah tinggi, strok dan juga penyakit berbahaya yang lain.

cara turunkan lemak perut dengan mudah dan cepat
Lemak perut yang boleh mengakibatkan pelbagai penyakit kronik. Gambar : DrAxe.com

Saya memang terasa sangat ngeri apabila melihat result lemak perut/visceral fat saya teramat tinggi iaitu 24. Lemak perut yang sepatutnya ialah hanya 1-9 sahaja. Beza jauh tu kan daripada yang normal?? Mana saya tak risau.

SEBELUM : 14.11.2015 

tips turunkan lemak perut
24!! Nampak tak kategori VERY HIGH!!! Huhuhu

SELEPAS 4 BULAN : 15.03.2016

tips turunkan lemak perut
Turun kepada 16! Lega sikit, tapi masih kena kerja keras!

Bagaimana Saya Turunkan Lemak Perut Dari 24 ke 16 Tanpa Ubat?

1. Cabaran Clean Eating 21 Hari

Saya join Cabaran Clean Eating selama 21 hari secara online melalui group whatsapp. Semua peserta dikehendaki mengambil makanan yang ditentukan sahaja sebanyak 6x makan sehari. Kita tidak perlu berlapar malah lebih kenyang dari biasa. 🙂

Eat clean
Salah satu contoh menu semasa Clean Eating Challenge. Sedap!!!!

Cerita penuh tentang cabaran ni boleh klik link ni ya. –> Cabaran Turun Berat Tanpa Perlu Berlapar

Dan boleh baca di sini untuk mengetahui lebih lanjut tentang konsep eat clean –> Konsep Eat Clean

2. Senaman Ringan

Saya hanya melakukan senaman ringan seperti briskwalk/berjalan keliling taman bersama anak-anak sambil menggendong baby saya, Zara yang berusia 8 bulan pada waktu itu. Sesekali saya berbasikal keliling taman. Dan semasa join cabaran clean eating, saya mulakan senaman kardio tetapi tetapi terpaksa berhenti selepas hari ke 3 kerana sakit lutut. Mungkin kerana berat badan yang tinggi menjadi beban kepada lutut saya. Jadi, saya hanya teruskan dengan briskwalk dan mengayuh basikal.

3. Detox Parasit (Nyahcacing Dari Badan)

Secara asasnya, detox parasit ni adalah elakkan daripada ambil gula putih dan makanan yang berasaskan gandum. Di samping itu ada juga beberapa suplemen yang sesuai untuk diambil semasa proses detox ni iaitu Garlic, Herblax, Nutriferon dan Alfalfa.

Klik link ni untuk mengetahui lebih lanjut tentang detox parasit ni. –> Hilangkan Cacing Dari Badan

4. Lemon & Makanan Sunnah

Makanan rawat kanser

Saya amalkan minum air lemon setiap hari. Dan semasa saya buat detox parasit, saya amalkan minum cuka kurma dicampurkan dengan madu. Setiap pagi sebelum sarapan, saya akan bancuhkan 2 sudu besar cuka kurma dengan 2 sudu besar madu asli. Saya amalkan selama sebulan secara konsisten. Sekarang pun masih ambil lagi, tapi bukan tiap2 hari. kadang2 terlupa.. 😛

Cegah Kanser Dengan Air Lemon

5. Suplemen

Semasa disahkan lemak perut yang tinggi, saya bertanya kepada Pakar Nutrisi Shaklee, Ms Celine cadangan produk yang saya WAJIB ambil iaitu :-

Vivix twin pack

-Untuk masalah LEMAK PERUT saya : Vivix, Lecithin & Omega

-Untuk turunkan berat + tambah otot : ESP atau Cinch Shake Mix (masa tu saya beli Cinch Shake Mix Coklat, Sedap!!)

-Untuk penyusuan baby saya yang masih kecil : Alfalfa dan Ostematrix

Dan yang WAJIB ambil setiap hari adalah B Complex, ia amat diperlukan oleh apa jua masalah kesihatan. Tanpa mengira lelaki atau wanita.

Alhamdulillah, hasil mengamalkan segala tips di atas selama 4 bulan, tahap lemak perut saya berkurang dari 24 ke 16. Akan terus berusaha untuk mencapai paras NORMAL iaitu 1 – 9 sahaja. InshaAllah.

cara turunkan lemak perut dengan mudah dan pantas
Alhamdulillah, ada perubahan yang baik. 🙂

Selamat Mencuba!

Hubungi saya Laila (ID 854299) di 019-722 8520 untuk mendapatkan SET BUANG LEMAK atau SET KURUS atau SET DETOX. 🙂

Konsultasi adalah PERCUMA sepanjang hayat selepas pembelian. 🙂

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...