ubat kencing manis berkesan

Cara Turunkan Paras Gula Dari 20 Ke 6

Sekarang ni kencing manis ni dah jadi umpama penyakit harian biasa seperti demam, batuk dan selsema. Keadaannya semakin hari semakin tak terkawal kerana tabiat pemakanan dan cara hidup kita semakin lama semakin tidak sihat. Mungkin pengaruh genetik itu adalah salah satu penyumbang juga namun yang terbesar perlu kita buat ialah perhatikan cara pemakanan kita supaya tidak sama seperti seluruh keturunan

Share Button
Continue reading »

Cara Kawal Kencing Manis Tanpa Kena Potong Kaki

Penyakit kencing manis sememangnya memberikan banyak komplikasi terhadap kesihatan kita. Antaranya ialah kerosakan saraf mata, masalah jantung, kolesterol tinggi, kerosakan buah pinggang dan macam-macam lagi. Ngeri pula untuk saya sebutkan satu persatu. 🙁 Terkini, 15 November 2017, 3.6 juta atau 17.5% rakyat Malaysia yang berusia 18 tahun ke atas menghidap penyakit kencing manis. Ini menunjukkan statistik kencing manis atau diabetes

Share Button
Continue reading »
Benarkah Shaklee ni memudaratkan kesihatan jangka masa panjang?

Benarkah Suplemen Shaklee Memudaratkan Kesihatan Untuk Jangka Masa Panjang?

Ramai yang berpendapat jika mengambil suplemen dalam jangka masa yang lama boleh memudaratkan kesihatan, boleh menyebabkan buah pinggang rosak dan lain-lain. Benarkah? Iya, ia mungkin benar-benar berlaku jika suplemen tersebut adalah suplemen yang tidak selamat, tiada kelulusan KKM, tiada ujian klinikal dan juga tiada landmark study. Jika hanya ada kelulusan KKM, adakah ia benar-benar selamat? Banyak yang berlaku sejak akhir-akhir

Share Button
Continue reading »
Ubat kencing manis

Tips Elak Risiko Kencing Manis Biarpun Ada Sejarah Keluarga Yang Kencing Manis

Terfikir-fikir pula akak selim ni. Wujudkah Penyakit Keturunan?? Sebab ramai orang cakap termasuk golongan yang bekerja di hospital pun sering berkata, “Alaa, mak dia dulu pun ada kencing manis” “Sepupu dia dulu pun ada tekanan darah tinggi, memang logik laa dia pun kena jugak” Kencing manis Sakit jantung Darah tinggi Sering dikatakan penyakit keturunan. Tetapi tahukah anda, peratusan penyakit keturunan

Share Button
Continue reading »

4 Sebab Kenapa Anda Mesti Pilih Shaklee Sebagai Makanan Tambahan

Kenapa Akak Selim syorkan anda semua memilih Shaklee sebagai makanan tambahan harian? Sebab Shaklee ada LANDMARK STUDY tentang pengguna Shaklee tegar, pengguna yang telah menggunakan Shaklee lebih 10-20 tahun ke atas. Bukan mudah kita nak cari orang yang setia dengan satu brand suplemen je sepanjang hidupnya kan. Jadi, Landmark Study ni memang membuktikan keputusan yang sangat boleh dipercayai. LANDMARK STUDY ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »