Tips Turunkan 5kg Dengan Cepat Dan Mudah Di Bulan Puasa

Alhamdulillah, 1 Ramadhan hari ni. Syukur kerana kita masih lagi bernafas dan dapat merasai nikmat Ramadhan yang penuh berkat. Alhamdulillah.

Selamat Menjalani Ibadah Puasa Dengan Sempurna untuk semua pembaca nutrisisemulajadi.com ya. Moga dapat ilmu bermanfaat daripada blog ini. InshaAllah.

Kita memang selalu berazam untuk turunkan berat badan di bulan puasa kan? Maklumlah nak raya nanti dengan badan kurus cantik molek. Sesekali balik kampung pastilah nak jumpa kawan-kawan lama kan. Setiap tahun jumpa pun asyik kena kutuk je kan?

Cara cepat kurus
Turunkan berat badan dengan cara sihat.

“Kau bila nak kurus?”
“Kau mengandung berapa bulan ni?” Walhal kita masih belum beranak pinak pun lagi.

Sentap tau! Haaaa.. tahun ni kita taknak sentap-sentap lagi dengan gurauan kawan-kawan sekampung kita. Nanti kita nak tunjukkan kita dah berjaya turunkan 5-10kg berbanding raya tahun lepas.

Boleh?

Mari kita tengok apa kita perlu buat sepanjang bulan puasa ni supaya berat kita boleh turun dengan cepat dan mudah.

Turun 5kg Dengan Cepat Dan Mudah Bulan Ramadhan

1. Wajib Bersahur

Turunkan 5kg dengan cepat dan mudah di bulan puasa
Menu sahur yang lengkap nutrisi membantu turunkan berat badan dengan cepat

Ni salah satu contoh menu sahur yang lengkap nutrisi untuk kita dapat turunkan berat badan dengan cepat di bulan puasa.

Jangan tinggalkan sahur dan bersahurlah dengan makanan yang seimbang. Cukup karbohidrat, protein, sayur-sayuran dan lemak sihat. Ambil jus buah homemade sebagai pelengkap kerana jus buah mengandungi karbohidrat, fiber dan air yang tinggi. Kalau tak sempat nak buat jus atau makan buah, boleh ambil minuman oren tanpa karbonat. Ia boleh bantu kekalkan air dalam badan sepanjang seharian kita berpuasa.

Kalau tak sempat nak masak, boleh ambil Set Sahur yang lengkap dengan nutrisi dan cepat untuk disediakan.

Tambah tenaga ibu menyusu di bulan puasa

2. Berbuka Dengan Betul, Bukan Melantak

Badan kita memang teringinkan sangat gula selepas seharian berpuasa. Bila kita start dengan gula (kuih muih/air manis), kita terus menerus nakkan gula masuk dalam badan. Masa nilah paling bahaya sebab kuih manis dan air manis tu boleh cecah beratus-ratus kalori, dan akhirnya kita makan terlalu banyak melebihi keperluan badan kita. Akhirnya berat kita naik sepanjang bulan puasa sebab kita asyik dengan makanan bergula tinggi.

Mulakan dengan 1-2 biji kurma dan air kosong atau jus buah yang kita sediakan sendiri di rumah. Lepas tu, kita solat Maghrib.

Dengan cara ni, kita dapat kurangkan ketagihan gula yang melampau tersebut dan kita dapat kontrol nafsu makan kita.

Turunkan 5kg dengan cepat dan mudah di bulan puasa

Foto kredit : Kevinzahri.com

3. Jangan Kurangkan Makan

Ramai orang yang nak turunkan berat badan silap faham. Dengan mengurangkan pengambilan makanan, badan kita mudah kurus. Memang betul mudah kurus tapi itu bukan cara yang betul kerana ia akan membuatkan berat badan kita cepat naik semula.

Turunkan 5kg dengan cepat dan mudah di bulan puasa

Cara yang betul untuk turunkan berat badan ialah dengan mengambil makanan sekurang-kurangnya 1000kcal setiap hari. Ini untuk mengelakkan tahap metabolisme kita menurun dan membuatkan berat kita susah nak turun dengan cepat.

4. Minum Air Yang Cukup

Minum air sedikit-sedikit dengan kerap bermula daripada lepas buka puasa sehinggalah waktu sahur. Bukannya dengan cara minum 1 liter air sekaligus. Air yang diminum dengan banyak sekaligus hanya akan dikeluarkan sebagai air kencing sahaja. Membazir kan?

Ini adalah cadangan cara minum air yang sesuai sepanjang bulan puasa ni. Paling penting adalah istiqamah.

5. Detoks

Turunkan 5kg dengan cepat

Detoks semasa bulan puasa ni mempercepatkan lagi proses menurunkan berat badan sebanyak 5kg tu. Set detoks semasa puasa ni sama sahaja dengan set biasa cuma, ditambahkan dengan Set Sahur dan Set Terawih untuk beri kesan lebih baik dan beri tenaga lebih lama.

Turunkan 5 kg di bulan puasa

Dapatkan Set Detoks ni hari ini ya untuk kita dapat turunkan sekurang-kurangnya 5kg di bulan Ramadhan ni.

Selain turunkan berat badan, perut pun boleh kempis dengan cepat tau. Mereka berjaya kempiskan perut dalam masa seminggu. Langsing gitu haa… Boleh tengok sini. Klik link di bawah ni ya.

Kempis Perut Cepat.

Boleh hubungi saya di 019-722 8520 untuk dapatkan set detoks ni.

Atau boleh klik link di bawah ni.

Whatsapp AkakSelim

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Ubat Kurus Cepat Berkesan Dan Murah Di Pasaran

Projek Kurus di tahun 2017? Sekarang dah bulan Febuari dah ni. Ada ‘progress’ tak? 🙂

Jangan bimbang, masih ada banyak masa lagi untuk capai azam kurus tu. InshaAllah. Masih belum terlambat. Paling penting mulakan hari ini dan tetapkan target nak turunkan berapa kilogram.

ubat kurus cepat dan murah

AkakSelim masih lagi meneruskan perjuangan untuk turunkan lagi berat badan. Cuma tahun ni akakSelim ingin fokus kepada nak turunkan peratus lemak dahulu. Berat tu kalau turun lagi adalah bonus, kalau tak nak turun pun tak kisah sangat. Yang penting peratus lemak menurun dengan pantas. 🙂

Sebagai bantuan kepada Projek Kurus 2017 akakSelim dan kalian tu, akakSelim nak kongsikan promosi hebat sepanjang bulan Febuari ni. Set Kurus Bajet ni terdiri daripada :-

1. Alfalfa saiz S (330 biji)
Beli 1 PERCUMA 1
2. Lecithin (180 biji)
Beli 1 PERCUMA 1

Jadi kalian akan dapat 2 botol Alfalfa dan 2 botol Lecithin. Untung kan?

Harga Set Kurus Bajet ni adalah RM115 termasuk penghantaran.

kurus cepat dalam masa seminggu

Untuk Alfalfa saiz S tu, boleh juga upgrade kepada Alfalfa saiz besar, mengandungi 700 biji di dalamnya. Boleh tahan sehingga 3 bulan kalau botol besar ni. Alfalfa besar ni pun beli 1 PERCUMA 1 juga. Rugi sangat kalau tak ambil peluang promosi besar-besaran ni.

Mudah-mudahan makin cepat dan makin mudahlah kita nak turunkan berat badan ni. InshaAllah.

Untuk pembelian terus menggunakan kad kredit atau kad debit, boleh klik gambar di bawah ni.

beli ubat kurus cepat dan berkesan

Atau boleh hubungi akakSelim di 019-722 8520. Konsultasi adalah PERCUMA selepas pembelian ya.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

 

 

 

Share Button

Kurus Cepat Tanpa Perlu Berlapar Dengan Set Kurus Shaklee

Kurus cepat tanpa perlu berlaparBoleh dikatakan untuk tahun 2016 ni, akak selim tak pernah skip Set Kurus Shaklee ni. Inilah set faveret akak selim sepanjang tahun ni.

Set Kurus Bajet ni boleh dikatakan set paling minimumlah sebagai peneman sepanjang perjalanan menurunkan berat badan.

Selain daripada set ni, akak selim memang tambahkan protein sihat dalam pemakanan harian akak selim. Sebab protein sangat2 diperlukan oleh badan kita sepanjang masa.

Akak selim pilih Cinch Shake dan ESP! Memang sedap dan mengenyangkan!

Bina otot dan bakar lemak dengan Cinch Shake
Bina otot dan bakar lemak dengan Cinch Shake
Kurus cepat dengan protein
Bina otot dan bakar lemak dengan ESP

Tak kiralah berazam nak kurus ke, nak gemuk ke, nak maintain berat badan ke, protein sangat diperlukan oleh badan kita. Tanpa pengambilan protein sihat secara konsisten, badan kita lembik, menggeleber dan cepat letih.

Nak tahu rahsia akak selim turunkan berat 20 kg tanpa perlu berlapar?

Cara Turunkan Berat 20 Kg Dengan Cepat Tanpa Perlu Berlapar
Berjaya kurangkan 20 kg dalam masa 7 bulan.

Boleh klik link di bawah ni ya.

Rahsia Turun 20 kg Tanpa Berlapar

Berazam untuk kurus pada tahun 2017? Jom mulakan sekarang bersama akak selim. Akak selim bantu kalian yang nak kurus turunkan berat badan tanpa perlu berlapar.

Whatsapp akak selim hari ini di 019-722 8520.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

 

Share Button

Pencapaian Yang Manis-Manis Sepanjang 2016

Refleksi diri menuju 2017. Tinggal beberapa hari je lagi kita nak tinggalkan tahun 2016.

refleksi-diri

Alhamdulillah. 2016 yang sangat membahagiakan.

1. Turun berat 20 kg!

Turun 20 kg dengan cepat
Transformasi paling berjaya dalam hidup. Kihkihkih

Kejayaan paling besar dalam hidup kot setelah ada anak. Kalau masa bujang tu, cabaran nak turunkan berat tak sebesar masa ada anak ni. Dengan masa terhad, metabolisme yang dah rendah dan macam2.
Akak selim kagum dengan diri sendiri untuk yang ni.

2. Visceral Fat turun dari 24 (sangat tinggi) ke 10 (hampir NORMAL)!

cara turunkan lemak perut dengan mudah dan pantas
Alhamdulillah, ada perubahan yang baik.

Visceral fat = lemak di sekitar organ penting.
Makin sihat, makin kurang kebimbangan terhadap visceral fat dalam badan ni.

3. Tahun ke 2 menjadi surirumah berkerjaya. Alhamdulillah.

Bisnes yang menguntungkan
Bisnes sambil menguruskan anak-anak adalah idaman semua wanita.

 

Masih tegar dengan bisnes Shaklee yang sangat best!
Anak-anak depan mata, cabaran tak pernah kurang tapi akak selim HAPPY!

4. Bakal khatam Quran untuk kali kedua dalam tahun ni.

Sebelum ni memang susah nak khatam sendiri2. Setahun sekali pun belum tentu. Lost sokmo!!
Alhamdulillah.
Azam tinggi
Azam tinggi
Semuanya boleh.
Alhamdulillah.

2016 dengan kejayaan yang indah2. Alhamdulillah.
Tak sabar menanti 2017 dengan #misifatloss, misi lebih sihat dan LEAN!
InshaAllah.

Turun 20 kg dengan cepat
Julai 2016 : 63.5 kg. Mahu lebih slim dan lebih rendah peratus lemak!

Moga bisnes Shaklee juga membesar dengan lebih baik daripada tahun-tahun sebelum ni.
InshaAllah.

Ingin sama-sama mencapai transformasi diri yang lebih baik setiap tahun? Sertai group kami Geng Freedom. InshaAllah banyak kejayaan-kejayaan yang bakal anda dapat.

SMS/Whatsapp akak selim di 019-722 8520

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

Turunkan Berat Badan Dengan Cepat Dan Berkesan Dengan Set Kurus Shaklee

Hasil dari penggunaan Set Kurus Premium Shaklee ni, akak selim berjaya menurunkan berat 20 kg dalam tahun 2016. Sebenarnya tiada rahsia lagi macam mana akak selim boleh selim. 🙂

Cara Turunkan Berat 20 Kg Dengan Cepat Tanpa Perlu Berlapar
Berjaya kurangkan 20 kg dalam masa 7 bulan.

Semuanya akak selim dah ceritakan di sini. Klik link di bawah ni ya.

Rahsia Akak Selim Turunkan 20 kg

Apa Yang Ada Dalam Set Kurus Premium Ni?

Turunkan berat badan dengan cepat

Detoks Usus/Buang Toksin Dengan Herb-Lax

Mengandungi  daun Senna yang digunakan cara tradisional sebagai laksatif semulajadi. Melawaskan dan membantu proses perkumuhan supaya lebih lancar.

Pecahkan Lemak Dengan Lecithin

Membantu memecahkan lemak secara efektif. Lemak akan disingkirkan dengan lebih efektif setelah dipecahkan kepada molekul-molekul kecil oleh Lecithin.

Bakar Lemak Dengan Omega Guard

Omega Guard membantu membakar lemak dengan berkesan. Ia juga akan menyingkirkan lemak-lemak/plak di dalam salur darah. Jadi, proses penurunan berat badan semakin cepat dan memberikan kesan yang sangat baik kepada jantung kita.

Singkirkan Lemak Dengan Alfalfa

Alfalfa kaya dengan pelbagai nutrien mampu menyingkirkan lemak secara semulajadi. Kajian klinikal membuktikan bahawa penggunaan jangka masa panjang akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi.

Hanya Alfalfa sahaja yang mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.

Bina Otot Dengan Cinch Shake/ESP

Otot membantu kita mempercepatkan pembakaran lemak. Jika peratusan otot kita tinggi, maka cepat dan banyaklah lemak dapat dibakar.

Di samping itu otot menjadikan bentuk badan kita lebih langsing dan cantik. Jika kita hanya menurunkan berat badan tanpa membina otot, badan kita akan menjadi hodoh dan menggeleber. Lengan yang lembik, paha yang berkedut, perut yang hodoh disebabkan penurunan berat badan yang drastik tanpa bina otot.

Bagaimana nak bina otot? Salah satunya ialah mengambil protein yang bagus dan mengandungi leucine. Leucine akan membantu mengekalkan jisim otot dan membuang lemak secara efektif. Mereka yang menurunkan berat badan dan mengambil protein mengandungi leucine terbukti dapat mengekalkan otot, menurunkan peratus lemak, kulit tidak menggeleber dan potongan badan yang langsing.

Cinch Shake mengandungi leucine yang telah terbukti secara klinikal dapat membantu menurunkan berat badan dan memberikan bentuk tubuh sempurna dan langsing.

Leucine is so important when it comes to maintaining muscle mass and assisting with weight loss.
Sumber : Proteinworks

Tingkatkan Metabolisme Dengan Vivix

Resveratrol yang terdapat dalam Vivix terbukti berkesan untuk meningkatkan kadar metabolisme badan sekaligus boleh membantu menurunkan berat badan dengan cepat.

Apa Yang Boleh Dapat Dari Pembelian Set Kurus Premium Shaklee?

Anda boleh pelbagai keistimewaan dengan pembelian set ni.

1. Keahlian PERCUMA

2. Penghantaran PERCUMA

3. Vitamin C PERCUMA (sehingga 15.10.2016 sahaja)

4. Lucky Draw di semua cawangan Shaklee (15.10.2016 sahaja)

5. Bonus akan dimasukkan ke dalam akaun anda bulan berikutnya.

6. Konsultasi PERCUMA tentang penurunan berat badan sepanjang hidup. 🙂 Menu dan resepi yang boleh menurunkan berat badan juga akan diberikan secara PERCUMA (bernilai RM300)

Untung kan? Kalau buat pembelian esok berganda2 untungnya tau.

SMS/Whatsapp akak selim di 019-722 8520.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

Cara Turunkan Berat 20 Kg Dengan Cepat Tanpa Perlu Berlapar

Cara Turunkan Berat 20 Kg Dengan Cepat Tanpa Perlu Berlapar
Berjaya kurangkan 20 kg dalam masa 7 bulan.

Dah lama nak cuba kuruskan badan? Tapi asyik gagal je? Biasanya nak start hari Isnin kan? Selalu dengar tak? Tapi selalu juga berakhir dengan Isnin minggu depan dan minggu depan dan minggu depan. Akhirnya terbengkalai begitu sahaja.

Tengok-tengok berat dah naik sehingga 80-90 kg. Sayalah tu! Ini berat saya selepas bersalin anak ke 3. Memang SANGAT BERAT.

Cara kurus cepat
Julai 2015 : Berat saya 85 kg
Cara kurus cepat
Jan 2016 : Berat 81.7 kg

Saya faham sangat bab diet ni. Nak mulakan tu memang rasa payah dan susah. Tapi bila dah mula, jangan pernah menoleh ke belakang. Kata Aizat Razak, Ikon JK1M #jalanterus!

Selalu GAGAL nak mulakan? JOM FOLLOW AKAK SELIM!

Cara kurus cepat dengan set kurus shaklee
Berjaya turunkan 16.9 kg dalam masa 6 bulan.

Ini ialah saya atau lebih suka dikenali sebagai Akak Selim. Alhamdulillah berjaya turunkan 16.9 kg dalam masa 6 bulan. Dan sekarang penurunan berat sudah melebih 20 kg. 🙂 Alhamdulillah.

Akak selim kini sedang meneruskan usaha untuk turunkan berat badan ke berat yang lebih NORMAL iaitu 55 kg. 55 kg tu bukanlah berat yang paling baik untuk ketinggian saya, tapi itulah target saya buat masa ni. Ada lagi 5 bulan untuk saya berusaha capai target tersebut. InshaAllah.

Sepanjang 6 bulan tu, apa yang saya buat untuk turunkan berat badan dengan cepat?

1. Ambil Set Kurus Premium Shaklee

Turunkan berat badan dengan cepat

Saya memang pengamal tegar vitamin Shaklee. Vitamin Shaklee bukan ubat kurus, tapi ia adalah suplemen yang boleh membantu kita membuang dan membakar lemak dengan lebih efektif. Secara tak langsung kita akan kurus dengan cepat. Di samping itu, suplemen juga membantu melengkapkan lopong-lopong nutrisi dalam badan kita sepanjang kita menurunkan berat badan.

Apa yang ada dalam Set Kurus Premium ni?

Detoks Usus/Buang Toksin Dengan Herb-Lax

Ubat sembelit berkesan
Cuci usus berkerak dan membantu melawaskan

Mengandungi  daun Senna yang digunakan cara tradisional sebagai laksatif semulajadi. Melawaskan dan membantu proses perkumuhan supaya lebih lancar.

Pecahkan Lemak Dengan Lecithin

Pecahkan lemak supaya lebih cepat kurus
Pecahkan lemak supaya lebih cepat kurus

Membantu memecahkan lemak secara efektif. Lemak akan disingkirkan dengan lebih efektif setelah dipecahkan kepada molekul-molekul kecil oleh Lecithin.

Bakar Lemak Dengan Omega Guard

Bakar lemak dengan berkesan untuk bantu kurus cepat
Bakar lemak dengan berkesan untuk bantu kurus cepat

Omega Guard membantu membakar lemak dengan berkesan. Ia juga akan menyingkirkan lemak-lemak/plak di dalam salur darah. Jadi, proses penurunan berat badan semakin cepat dan memberikan kesan yang sangat baik kepada jantung kita.

Singkirkan Lemak Dengan Alfalfa

Kurus cepat dengan alfalfa
Singkirkan lemak dengan alfalfa

Alfalfa kaya dengan pelbagai nutrien mampu menyingkirkan lemak secara semulajadi. Kajian klinikal membuktikan bahawa penggunaan jangka masa panjang akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi.

Hanya Alfalfa sahaja yang mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.

Bina Otot Dengan Cinch Shake/ESP

Bina otot dan bakar lemak dengan Cinch Shake
Bina otot dan bakar lemak dengan Cinch Shake
Kurus cepat dengan protein
Bina otot dan bakar lemak dengan ESP

Otot membantu kita mempercepatkan pembakaran lemak. Jika peratusan otot kita tinggi, maka cepat dan banyaklah lemak dapat dibakar.

Di samping itu otot menjadikan bentuk badan kita lebih langsing dan cantik. Jika kita hanya menurunkan berat badan tanpa membina otot, badan kita akan menjadi hodoh dan menggeleber. Lengan yang lembik, paha yang berkedut, perut yang hodoh disebabkan penurunan berat badan yang drastik tanpa bina otot.

Bagaimana nak bina otot? Salah satunya ialah mengambil protein yang bagus dan mengandungi leucine. Leucine akan membantu mengekalkan jisim otot dan membuang lemak secara efektif. Mereka yang menurunkan berat badan dan mengambil protein mengandungi leucine terbukti dapat mengekalkan otot, menurunkan peratus lemak, kulit tidak menggeleber dan potongan badan yang langsing.

Cinch Shake mengandungi leucine yang telah terbukti secara klinikal dapat membantu menurunkan berat badan dan memberikan bentuk tubuh sempurna dan langsing.

Leucine is so important when it comes to maintaining muscle mass and assisting with weight loss.
Sumber : Proteinworks

 

Tingkatkan Metabolisme Dengan Vivix

vivix-bottleResveratrol yang terdapat dalam Vivix terbukti berkesan untuk meningkatkan kadar metabolisme badan sekaligus boleh membantu menurunkan berat badan dengan cepat.

Ada ujian klinikal yang membuktikan bahawa Resveratrol ini banyak membantu dalam menurunkan berat badan di samping sebagai antioksidan anti penuaan.

Studies have found that you can use resveratrol to speed up your metabolism to help you burn more calories throughout the day.

Sumber : revgenetics.com

2. Eat Clean

Akak selim makan secara eat clean. Ubah cara makan setiap hari. Ubah menu, ubah tabiat makan. Boleh tengok menu, resepi dan konsep eat clean di sini.

Klik link di bawah untuk lebih faham tentang eat clean ni.

Segalanya Tentang Eat Clean

3. Detoks

Dalam tahun 2016, beberapa kali juga akak selim lakukan detoks. Detoks seluruh badan dan detoks parasit. Ingin tahu tentang detoks? Boleh klik link di bawah ni ya.

Detoks Membantu Turunkan Berat Badan

4. Senaman

Akak selim lakukan senaman secara rutin. Walaupun pada awalnya, senaman yang akak selim lakukan adalah senaman ringan-ringan sahaja. Berbasikal di sekeliling rumah, berjalan-jalan santai di sekeliling taman bersama anak-anak dan kardio mudah di rumah.

Tetapi memandangkan berat yang akak selim ingin turunkan adalah 20-30 kg, akak selim mesti lakukan senaman yang lebih memberikan impak kepada badan akak selim untuk elakkan badan lembik dan menggeleber.

Kurus cepat dengan set kurus shaklee
Turun 20 kg 2016. 🙂

Akak selim buat kardio 3-4 kali seminggu dan baru-baru ni akak selim join Jom Kurus 1 Malaysia yang diasaskan oleh Kevin Zahri tu, Pakar Kecergasan yang sangat kacak tu kannn… 🙂 Akak selim join di bawah Coach Noorzana untuk kawasan Kulai. Alhamdulillah, banyak belajar tentang senaman yang sesuai untuk akak selim ‘firm’kan dan dapatkan bentuk badan yang cantik.

14183948_10209215153567609_7654017956732690324_n

5. Minum Air

Minum air ni ramai yang nampak remeh. Tapi sebenarnya sangat penting dalam proses menurunkan berat badan tau. Antara yang paling penting tau. Sebab dengan minum air banyaklah toksin dapat keluar dari badan dan dapat buang air yang berlebihan dalam badan.

Kalau nak kurus, jangan cuba-cuba skip ye minum air ni. Setiap 25kg berat badan, minum 1 liter air yaa.

Akak selim juga mengadakan kelas Eat Clean yang dinamakan KEBAS (Kurus Enjoy Bersama Akak Selim) secara online. Jika mahu bersama-sama menurunkan berat badan secara berkumpulan, boleh follow pengumuman program setiap bulan di Facebook Akak Selim : Lailasani Ismail.

Dan untuk setiap order Set Kurus Premium, anda akan mendapat bimbingan untuk kurus secara PERCUMA dari akak selim. Konsultasi adalah PERCUMA untuk join KEBAS.

Untuk order Set Kurus Premium, sila whatsapp SELIM ke 019-722 8520 ya.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

 

Share Button

Kenapa Kena ‘Exercise’ Juga Walaupun Dah Ambil Suplemen Dan Makan Sihat?

Untuk hidup lebih sihat dan harmoni, selain makan vitamin Shaklee yang akak selim cintai sejak bertahun-tahun yang lepas, akak selim kena exercise, ambik makanan yang berkhasiat dan seimbang, tingkatkan amalan rohani dan bersosial. 🙂
.

Hari ni akak selim nak kongsikan kegiatan sukan yang akak selim buat sekarang. Memang rasa sangat beruntung tau dapat masuk #jk1m musim 7 ni. Terutamanya untuk akak selim yang bukan kaki sukan sangat ni kan.
.

Hari pertama, akak selim join lambat seminggu. So 5 minggu je dengan team jom kurus kulai
Hari pertama, akak selim join lambat seminggu. So 5 minggu je dengan team jom kurus kulai


Kita paksa diri kita bersukan. Dan akhirnya jadi suka dan gian nak bersukan.

14051655_10209149729812056_6151439789937408852_n
Anak-anak support mama berzumba

14100536_10209184590523552_7748329403093750071_n 14089219_10209149732012111_1531326416344003915_n
.
.
Kalau kat rumah tu akak selim ikut Fitness Blender kat Youtube. Memang syiokkk sebab ada berapa kalori yang kita dah burn. Hehehe…


Bersukan mestilah kena seronok kannn…
.
.
Kalau program dengan #jomkurus ni, banyak dah yang akak selim belajar.
Alhamdulillah dipertemukan dengan kak zana Noorzana Ngadirin, coach jom kurus Kulai.
.
Masih ada 3 minggu untuk bersama-sama dengan coach ni. Moga lepas ni akak selim dapat konsisten dengan segala jenis exercise yang akak selim dah belajar dalam program ni.
.
.
Seronok tau!!!
Siap ada homework. hehehe…
.
Dalam proses nak turunkan berat badan, MAHU ATAU TAK, SUKA ATAU TAK… kita memang kena exercise.
.
Sebab apa?
Sebab nak FIRMkan badan kita. Kita taknak berat turun tapi lengan, paha, perut dan semua bahagian badan menggeleber.
Ngeri pulak tengok nanti…
H-O-D-O-H tau!!!
.
Jadi….
Exerciselah kalau nak cantik.
Dan yang terkini, exercise dapat mematikan sel kanser… katanya…
Hmm…
.

14100516_525317697668957_967132689395742930_n-1
Rajin2kan diri yaaa untuk bersenam. Muka lebih nampak muda tau. Sistem dalam badan pun makin muda walaupun umur makin bertambah.

Moga akak selim istiqamah dan kalian pun kuat semangat untuk bersenam sambil menurunkan berat badan ya.

 

Salam Sayang,

Akak Selim
019-722 8520

Share Button

Tentang Lemak Yang Wajib Anda Ambil Tahu Jika Ingin Kekal Kurus

Sebelum memulakan program diet, seelok-eloknya kita perlu ambil tahu tentang apa yang badan kita perlukan dan fakta tentang lemak dalam proses menurunkan berat badan. Jadi kita tidaklah diet dengan cara yang salah kan?

Salah satunya perkara yang WAJIB kita ambil tahu ialah tentang LEMAK. Kita semua tahu bahawa lemak ni menyumbang kepada kegemukan seseorang.

kurus cepat dengan kecilkan lemak

Tapi tahukah anda yang

  • LEMAK ini umpama benda hidup?
  • LEMAK ini tidak mungkin akan keluar dari badan kita selamanya?
  • LEMAK ini hanya boleh mengembang dan mengecil sahaja? Umpama BELON!
  • LEMAK ini memang sangat membahayakan? Yang ini je kan biasanya kita ambl berat. Dan kita cuba sedaya upaya menyingkirkan lemak dari badan dengan pelbagai cara.

AkakSelim ni dah 38 tahun hidup kat dunia ni, inilah kali pertama Akak Selim tahu tentang lemak yang takkan pernah akan keluar dari badan. Sobsobsob 🙁

AkakSelim bersyukur sangat dipertemukan dengan Encik KhairulDietitian (IG : @khairuldietitian). Semua ni AkakSelim belajar dari beliau lah. Alhamdulillah.

Ok, kita teruskan tentang lemak ni. Cuba tengok gambarajah di bawah.

Turunkan berat badan cepat

Gambar : Fanpage Bahagia Jemali

1. Jumlah sel lemak adalah sama sahaja cuma sel lemak akan mengecil apabila kita menjaga pemakanan dan gaya hidup aktif.

2. Sel lemak akan mengembang jika kita tidak aktif, kesannya berat badan akan bertambah.

3. Sel lemak ini akan terus bertambah dari masa ke semasa jika kita makan makanan yang berlemak. Kesannya, kalau kita ada masalah berat badan, maka makin bertambahlah berat badan kita.

4. Sel lemak terbina sejak kita dalam kandungan lagi dan harus dikawal di awal usia kanak-kanak. Oleh kerana itulah ibu bapa dinasihatkan supaya menjaga pemakanan anak-anak agar tidak obes.

5. Jika kita mengalami masalah obesiti sejak kecil, adalah tidak mustahil kita akan terus obes sehingga dewasa jika tidak mengubah cara hidup dan pemakanan. Kenapa? Kembali kepada teori no 1, 2 dan 3 di atas.

Jadi,

Apa Yang Perlu Dilakukan Untuk Mencegah Sel Lemak Bertambah atau Mengembang?

kurus cepat dengan kecilkan lemak

Gambar : Google

Amalkan gaya hidup sihat dan aktif

Jika pernah mengalami obesiti, dan berjaya turunkan berat badan ke berat ideal, adalah tidak mustahil akan kembali obes jika tidak dijaga. Sebab? Sebab sel lemak kan tidak pernah berkurang. Ingat tak? Ia akan mengembang semula dan akan menyebabkan pertambahan berat badan.

Elakkan Makanan Berlemak

Dalam usaha mengelakkan sel lemak bertambah, kita harus menjaga pemakanan kita. Kerana dari pemakanan sel lemak akan bertambah dan semakin bertambah.

Kesimpulannya yang perlu kita ingat ialah SEL LEMAK INI TIDAK PERNAH BERKURANG, ia kekal dalam jumlah yang sama sejak kita kecil. Cuma yang membezakan kita gemuk atau kurus ini adalah sel lemak itu kecil atau sedang mengembang.

Selain info dari Encik Khairul Dietitian, saya juga merujuk kepada artikel Teori Lemak dan Fanpage Bahagia Jemali. 🙂

Semoga info ini bermanfaat terutamanya untuk mereka yang sama tujuan macam AkakSelim yang dalam proses menurunkan berat badan.

Boleh whatsapp AkakSelim di 019-722 8520 jika ingin menurunkan berat badan secara berjemaah

Ganbatte kudasai !!! (good luck!!)

 

Love,

Pakar Detoks
Pakar Slim

akakselim

Share Button

Kenapa Berat Badan Susah Nak Turun Tapi Mudah Sangat Naik?

Kenapa berat badan susah nak turun? Dan kalau turun pun cepat je nak naik balik. Stress tau!!! 😥

 

12127878

Dulu-dulu AkakSelim pernah juga diet tanpa ilmu. Setakat cedok sana sikit, sini sikit. Lepas tu diet sendiri. Pernah juga makan ubat DxxxN dari klinik untuk kawal selera makan sehinggakan hampir pitam dalam LRT! 😯

Sebab badan tiada makanan, hanya minum air sahaja pun dah cukup. Memang tak rasa lapar langsung! Serius. Hebat ubat tu. Tapi memang tak bertahan lamalah sebab memudaratkan kehidupan AkakSelim. Bahaya tu! Kesannya sangat teruk!

Memang berkesan dan kurus dengan cara yang AkakSelim amalkan tu, tapi kesannya :-

1. Metabolisme menurun sebab tiada makanan untuk dibakar dalam badan.

2. Diet hanya dengan minum air tanpa makan menyebabkan badan kita kekurangan nutrisi penting.

3. Toksin masih banyak dalam badan kita.

4. Apabila kita amalkan diet tidak makan, berat kita memang akan turun tetapi dalam masa yang sama akan merosakkan otot kita. Otot yang rosak dan berkurang akan menyebabkan proses menurunkan berat badan menjadi lebih susah. Kerana otot diperlukan untuk membakar lemak.

Jadi,

Jangan jadi macam AkakSelim yang dulu ya. Sekarang ni AkakSelim banyak belajar dan menuntut ilmu dari mereka yang lebih arif serta pakar pemakanan dan pakar nutrisi. Alhamdulillah, berat memang turun cantik dan cepat!

Kenaikan berat badan akan berlaku jika kita berhenti cara diet ekstrim sebegini atau mula makan seperti biasa.

Yang lebih membimbangkan ialah kepekatan toksin akan bertambah apabila kita melakukan diet sebegini. Diet tanpa mengambil sebarang makanan.

Jadi, apa perlu kita buat?

Kita mulakan rutin detoks kita. Tahukah anda yang detoks itu sangat penting dalam dalam menurunkan berat badan? Detoks ni sangat bagus untuk menurunkan berat badan, kekalkan berat badan dan elakkan yo-yo.

Cuba lihat gambarajah di bawah ni. Cuba fahami perbezaan di antara orang yang detoks dalam berdiet dengan orang yang hanya berdiet tanpa detoks. Apa yang berlaku kepada dirinya.

Detoks turunkan berat badan dengan cepat

Dari gambarajah ini kita boleh simpulkan bahawa detoks bukan hanya untuk proses pembuangan toksin dari badan. Tetapi juga untuk kita dapatkan berat badan yang kita idamkan. Toksin juga membawa pelbagai masalah kesihatan kepada kita termasuk masalah obesiti.

Jadi, kena detoks dululah ya untuk menurunkan berat badan?

Ya.. betul tu. Detoks membantu kita menurunkan berat badan dengan cepat seawal seminggu dan tidak cepat naik semula. Best kan macam tu? Perut pun boleh kempis seawal 5 hari tau!! 😀

Dapatkan cara detoks dan diet yang berkesan tanpa perlu berlapar sepanjang hari. Atau bukannya dengan meminum air detoks sahaja sepanjang hari.

Dah dekat nak raya ni kan? Pasti nak kurus dan nampak cun di hari lebaran. Jom kita detoks bersama-sama. Pelan pemakanan detoks sepanjang Ramadhan pun ada tau. Jadi Ramadhan adalah antara peluang terbaik untuk detoks. Detoks Ramadhan + detoks berkesan! Pasti hebat penurunan berat badan! InshaAllah.

Cepat-cepat hubungi Akak Selim di 019-722 8520. Boleh juga isi form di bawah ni ya.

Share Button

Tips Kuruskan Badan Dalam Masa Seminggu Tanpa Ubat

Dah dekat nak raya ni. Lagi sebulan lebih je. Pasti ramai tercari-cari untuk kuruskan badan dengan cepat kan? Kalau boleh nak cara paling efektif yang boleh turunkan berat badan dalam masa seminggu.

Janga risau tau. Memang ada caranya. Mereka ni telah kongsikan pengalaman mereka menurunkan berat badan dengan cepat.

Bagaimana caranya? Mereka berdetoks beramai-ramai. Hasilnya memang amat memuaskan! Paling sikit pun, mereka turun 1.4 kg dalam masa tak sampai seminggu. Best kan? Biasanya punyalah susah nak turun berat. Sekarang kita dah ada caranya.

Kurus Dalam Masa Seminggu Dengan Cara Detoks Shaklee

Apakah Detoks Shaklee? Boleh klik link di sebelah ya –> Detoks Cara Shaklee

Pengalaman Detoks 1 : Cik Puan Lydzar

Cara turunkan berat dalam masa seminggu

Beliau adalah ibu menyusu. Boleh ke berdetoks? Ya, boleh cuma menu pemakanan ibu menyusu ni lain sikit. Istimewa sikit sebab ibu menyusu mesti fikirkan untuk bayi dan juga dirinya sendiri.

Hari pertama : 52.4 kg, body age 32

Hari ke 5 : 50.6 kg, body age 31

Dalam masa 5 hari je beliau berjaya menurunkan 1.8 kg!!! Dan body age beliau juga semakin muda dari 32 ke 31. Wowwww!!!!!!!!!! Berat turun, makin awet muda pulak tu lepas berdetoks. Seronoknya dapat turunkan berat tak sampai seminggu pun.

Pengalaman Detoks 2 : Encik Fahmy

Cara turunkan berat dalam masa seminggu

Hasil berdetoks Shaklee selama 4 hari,

  • Berat badan beliau turun hampir 2 kg
  • Tekanan darah tinggi NORMAL 111/73, sebelum detoks beliau tak pernah dapat bacaan senormal ini.
  • Usus rasa bersih! Sebab lawas. 😀
  • Kulit muka rasa OK sebab asyik makan sayur dan buah je kan. Minum air masak pun banyak!
  • Badan pun rasa ringan, mudah nak bangun pagi.

Haaa… seronokkan perkongsian beliau. Orang lelaki pun rajin buat detoks ni tau. Kita orang perempuan ni pastinya lebih rajin nak detoks dan inginkan efek macam ni kan.

Pengalaman Detoks 3 : Cik Puan Diana

Cara turunkan berat dalam masa seminggu

Beliau turun hampir 3 kg selama 6 hari!!! Body age pun berkurang! Hebat!!!

Sebelum detoks Shaklee : 60 kg, body age 46 tahun

Selepas detoks Shaklee 6 hari : 57.2 kg, body age 44 tahun

Pengalaman Detoks 4 : Cik Puan Zam

Cara turunkan berat dalam masa seminggu

Turun 1.4 kg dalam masa 5 hari. 🙂

Yang kelakarnya, beliau asyik naik turun penimbang je sebab rasa macam tak percaya berat turun cepat macam tu sekali. Belum seminggu pun buat detoks, dah turun 1.4 kg!

Biasanya nak turun 500 gram pun tak berjaya kan?? Ni dah turun 1.4 kg, pastilah gembira sangat kan. Alhamdulillah.

Alhamdulillah, semua pengalaman yang dikongsikan ini ialah hasil daripada mereka yang menjalankan detoks Shaklee iaitu detoks seluruh badan.

Masing-masing dapat kesan yang sangat positif dan menggembirakan hati mereka.

Detoks ni kalau buat beramai-ramai memang seronok tau. Sebab kita boleh share apa efek yang kita dapat dan kita boleh bincang apa krisis pemulihan yang kita hadapi. Contohnya tiba-tiba keluar jerawat batu ke, kita boleh bincang-bincang dengan ahli kumpulan kenapa keluar jerawat pulak masa detoks. Takdelah kita bersedih sorang-sorang je kan?

Sebab tu AkakSelim ajak detoks berjemaah. Jom Detoks Bersama AkakSelim. Ambil Set Detoks Shaklee untuk kesan yang lebih cepat dan elakkan hilang nutrien sepanjang proses detoks.

Whatsapp je ke 019-722 8520.

InshaAllah AkakSelim akan reply dalam masa 24 jam. 🙂

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...