Tips Awet Muda Secara Semulajadi Versi Kak Khadijah

Ramai nak awet muda kan? Tapi pastikah kita cara kita tu benar-benar selamat? Usah membiarkan kesihatan kita merana hanya kerana inginkan cantik sekelip mata. Yang paling penting, awet muda dan mengalami penuaan secara semulajadi.

Tips Awet Muda Secara Semulajadi

Kita tengok Kak Khadijah Zin ni. Umur 50-an tapi nampak seperti 30-an. :). Apa kata beliau?

Hilangkan kulit kusam
Kak Khadijah yang berusia 54 tahun.

19 tahun yang lalu umur 30an rasa cam 50an..dah jadi pengamal shaklee umur 50an badan rasa ringan je macam 30an dan bebas dari sebarang penyakit setakat ni hatta penyakit keturunan.

Alhamdulillah…sy bersyukur kerana guna produk dengan kefahaman yang jelas menyebabkan saya jd pengguna berdisiplin selama 19 tahun.

Sekadar berkongsi aging gracefully with Shaklee, sekiranya ini suatu yang baik dan memberi manfaat pada yang lain…
pada sy amat bersyukur dipertemukan dengan Shaklee

Apa Yang Kak Khadijah Amalkan?

Beliau konsisten dengan vitamin Shaklee sejak sekian lama. Ini adalah di antara produk yang menjadi kegemaran beliau.

Elakkan muka kusam

1. Vitamin Asas

Iaitu Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa dan ESP. ESP ni adalah WAJIB diambil bagi beliau. Ia umpama raja segala produk. Ia juga sangat penting untuk tubuh badan kita.

Kepentingan Protein Kepada Tubuh Kita

2. Vitamin Kecantikan Untuk Kekalkan Keremajaan Kulit

Nampak kan kulit Kak Khadijah sangat sihat dan bertenaga? Haa, inilah rahsia beliau. Beliau mengambil Vivix, Kolagen, GLA, Omega dan Vitamin E.

Ishh, banyak ni produk nak kena amalkan ni kan? Jangan risau ya. Ambil dulu yang asas untuk betulkan sistem badan kita dan buang toksin. Lebih baik juga kalau detox seluruh badan dulu. Lepas tu kita ambil vitamin untuk cantik dan kekalkan keremajaan kulit. Umur memang akan meningkat, tapi keadaan dalam badan kita, kita boleh jaga dengan pengambilan vitamin dan penjagaan kesihatan serta pemakanan. InshaAllah.

Mahu cuba hari ini? Boleh dapatkan Protein ESP dengan harga promosi sepanjang September ni.

Konsultasi adalah PERCUMA. 🙂

Hubungi saya hari ini ya.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

10 Bonus Dengan Pembelian Kolagen Terbaik Di Pasaran Sepanjang Bulan Mei

Sesuai sangat promosi bulan ni dengan lagi 2 bulan menjelang raya ni. Kolagen dan Alfalfa. 🙂 Nanti raya dah nampak kesannya. Alfalfa pula untuk kesihatan dalaman. Atau dikenali sebagai kacip fatimah moden tau. Itulah rahsia cantik dan mantap wanita-wanita Malaysia!!! 😀

Tak lupa untuk anak-anak juga. Kekal sihat dengan multivitamin perisa anggur. Amalkan Vitalea kids ni, InshaAllah anak-anak jarang dapat penyakit dan sistem imun lebih tinggi.

Apa Promosi Mei 2016?

  • Kolagen Beli 6 PERCUMA 1
  • Alfalfa (S) dan Alfalfa (L) Beli 3 PERCUMA 1
  • Vitalea Kids Beli 3 PERCUMA 1

kolagen berkesan

 

Ingin tahu tentang Kolagen berkesan ni? Boleh klik link ni –> Kolagen Best Di Pasaran

10 BONUS Dengan Pembelian 6 Kotak Kolagen

bonus set jeragat

1. FREE 1 kotak kolagen (bernilai RM298)
2. FREE membership (bernilai RM75 untuk Semenanjung dan RM85 untuk Sabah/Sarawak).
3. FREE delivery ke depan pintu rumah anda (bernilai RM10.60)
4. Dapat BONUS/CASH BACK di pertengahan bulan Jun 2016 nanti lebih kurang sebanyak RM110 (maksudnya kos pembelian juga adalah makin kurang laaa kan?)
5. FREE consultation dan cara pengambilan produk/vitamin akan disediakan.
6. Terus dapat join SPECIAL GROUP untuk semua pelanggan kami. Pelbagai tips eksklusif akan dikongsikan dengan anda.
7. Boleh terus bisnes dan buat side income sehingga 4-5 angka untuk sesiapa sahaja yang rajin berusaha (ini bukan omongan kosong, tapi kita dah ada bukti mentor2 kita yang berjaya mendapat 5-6 angka)
8. Ada FREE mentor!
9. Ada kelas secara offline mahupun online (ramai yang cakap tiada masa kan utk join secara offline, so bimbingan kami secara online adalah sangat mantap!)
10. FREE ebook “Bagaimana menjana income sehingga 5 angka dengan bisnes Shaklee secara part time”.

Nak 10 bonus di atas? Boleh klik gambar untuk pembelian kolagen 6 kotak ya. Boleh gunakan kad debit atau kad kredit.

hilangkan jeragat cepat

 

Whatsapp saya di 019-722 8520 untuk pendaftaran keahlian kerana anda layak mendapat keahlian PERCUMA dengan pembelian kolagen 1 set. 🙂

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

 

Share Button

Kolagen Shaklee sememangnya TERBUKTI berkesan

Wahhh.. tengok tajuk tu. Konfiden betul kan?
“Kolagen Shaklee sememangnya TERBUKTI berkesan”. Kenapa saya begitu yakin?

“Kerana Shaklee melakukan ujian klinikal terhadap pengguna kolagen ini. Dan tempoh penggunaan ialah selama 8 minggu sahaja. Menarik bukan??”

Ada ujian klinikal ini bermaksud, Shaklee bukan sahaja meng’ada-ada’kan cerita atau testimoni palsu, tetapi produk ini telah dibuat ujikaji ke atas manusia untuk membuktikan secara saintifik yang produk dihasilkan oleh mereka benar-benar selamat dan berkesan untuk digunakan oleh manusia.

Shaklee Collagen Powder
Kesan pengambilan kolagen Shaklee

Apa yang dapat Shaklee buktikan? (Klik gambar untuk melihat imej dengan lebih jelas)
1. Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
2. Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
Continue reading Kolagen Shaklee sememangnya TERBUKTI berkesan

Share Button

Apa itu kolagen?

Eh, apa kolagen ni? Perlu ke? Hmmmm… saya sebelum ni pun memang tertanya2 sebegini. Ok, sekarang jom kita tengok satu persatu. Apa dia kolagen ni. Perlu ke untuk kita? Sejak bila kolagen makin berkurangan dalam badan kita ni…..

Apa itu Kolagen ?

Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 70% daripada keseluruhan protein di dalam badan. Ia  menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.. Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). Segmen kecil dari tiap rantai mempunyai panjang asid amino sebanyak 1.000-an dan ini merupakan penemuan terpenting abad ini.

Kedudukan kolagen di dalam kulit kita.
Kedudukan kolagen di dalam kulit kita.

Kolagen terdapat pada,kornea, kanta mata. kulit, salurdarah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon ,rawan sendi,  dan gigi,hati,tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti  buah pinggang,jantung serta sistem limfatik.

Terdapat  29 jenis kolagen namun 90% adalah dari jenis kolagen I, II, III dan 1V.

  • Kolagen I terdapat pada kulit, tendon, pembuluh darah, ligatur, organ, tulang (komponen utama tulang) dan gigi
  • Kolagen II: tulang rawan (komponen utama tulang rawan) ,mata
  • Kolagen III: reticulate (komponen utama retikuler serat). Rangkaian ini bertindak sebagai penyokong dalam tissue lembut seperti hati,jantung, tulang sumsum,arteri,kulit,usus,rahim
  • Kolagen IV: membentuk asas kepada sel membran dasar(serat yang melapisi permukaan rongga dan organ seperti buah pinggang ) kanta mata, atau endothelium yang melapisi permukaan interior pembuluh darah.
  • Kolagen V: permukaan sel, rambut dan uri.

Jom kita tengok gambar ni.  Kolagen makin berkurang pertambahan usia seawal umur 25 tahun.

Kolagen makin berkurang selepas umur 25.
Kolagen makin berkurang selepas umur 25.

Jom kita tengok pula apa kesan2 kekurangan kolagen ni.

Continue reading Apa itu kolagen?

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...