Cara Daftar Ahli Shaklee

Cara nak daftar ahli Shaklee ni mudah sahaja tau. Hanya isikan borang keahlian di sini dan saya akan uruskan pendaftaran untuk anda.

Borang Daftar Ahli Shaklee

Ada 2 cara untuk mendaftar keahlian Shaklee iaitu :-

1. Bayar yuran keahlian RM68.90

ahli shaklee murah

Anda akan dapat member kit yang eksklusif bersama-sama yuran keahlian ini. Bayaran penghantaran adalah RM10.60. Jadi jumlah yang perlu dibayar adalah RM79.50 sahaja.

2. Keahlian PERCUMA

Dengan pembelian sebanyak 200 UV iaitu lebih kurang RM700-RM800, anda layak mendapat keahlian secara PERCUMA.

Saya berikan contoh paling mudah, jika anda membeli Vivix 2 botol dengan harga RM805.60, anda dapat mendaftar sebagai ahli Shaklee secara PERCUMA.

Dengan pembelian 200 UV ini juga, anda layak mendapat keistimewaan berikut.

-penghantaran PERCUMA (pembelian RM800 ke atas)
-komisyen daripada pihak Shaklee sebanyak 5% (anda boleh dapat kembali duit anda)

Dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee yang sah, anda dapat menikmati harga ahli tanpa anda perlu ‘survey-survey’ harga murah sana sini dah. Sebab inilah harga terendah untuk semua ahli Shaklee tak kira anda adalah ahli baru atau ahli lama atau anda jutawan sekali pun.

Dalam Shaklee tiada pilih kasih dari segi harga, semua orang diberikan harga yang sama sahaja. Jadi, anda amat beruntung dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk menikmati keistimewaan sebagai ahli dengan harga yang istimewa.

Untuk keahlian percuma ni, anda boleh hubungi saya di sini ya.

Daftar ahli Shaklee

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Borang Daftar Ahli Shaklee

Jemput isi borang daftar keahlian Shaklee anda di sini dan saya akan hubungi anda dalam masa 24-48 jam. Terima kasih.

Daftar ahli Shaklee

Boleh hubungi saya di sini sekiranya ada pertanyaan.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Yuran Daftar Ahli Shaklee Sangat Murah

Ada orang sanggup bayar harga runcit daripada jadi ahli Shaklee sebab takut nak tanya yuran keahlian Shaklee ni. Takut mahal katanya.

Nak tau tak? Yuran keahlian Shaklee ni hanya RM68.90 (tambahan RM10.60 untuk penghantaran member kit ke Semenanjung Malaysia dan RM21.20 untuk penghantaran member kit ke Sabah/Sarawak)

Ya, tak sampai RM100 pun. Dengan yuran keahlian Shaklee yang murah ni, anda layak mendapat keistimewaan berikut.

1. Diskaun Sehingga 20%.

Anda tak perlu buang masa survey harga sana sini. Anda terus dapat harga ahli. Harga terendah untuk semua ahli atau pengedar yang berdaftar.

2. Makan Sendiri Pun Boleh Dapat Komisyen

Continue reading Yuran Daftar Ahli Shaklee Sangat Murah

Share Button

MLM Sebenar atau Skim Cepat Kaya?

Apabila disebut Multi-Level Marketing atau lebih dikenali sebagai MLM, ramai orang skeptikal dengan perkataan M.L.M itu sendiri. Pasti terbayang di kepala hanyalah perkataan menindas, makan duit orang, skim cepat kaya, MLM haram jadah dan pelbagai tohmahan lagi.

MLM sebenar

Sebelum kita terus menuduh yang bukan-bukan, jom kita ‘study’ dulu sedikit sebanyak tentang MLM ni.

Bagaimana MLM ini bermula? Ia diasaskan oleh Henry Heinz pada tahun 1860 yang melantik 400 ejen untuk menjual produknya.

Pada tahun 1945, Syarikat Nutrilite telah mencipta pelan pemasaran kepada ejennya :-

-supaya ejennya dapat mempromosi produk kepada penduduk di luar liputan media iklan iaitu kawasan pedalaman.

-dapat mengekalkan harga ekonomi supaya penduduk pedalaman mampu memilikinya.

Ok, kita tinggalkan sejarah MLM ni. Kita tengok pula bagaimana kita nak menilai sama ada MLM tu adalah MLM sebenar atau MLM haram jadah/Skim Cepat Kaya.

Ada 2 Ciri Penting Untuk Menilai MLM Sebenar atau Skim Cepat Kaya

  1. Produk Benar-benar Wujud atau Hanya Mengaburi Mata?

    Produk perlu wujud dalam satu-satu bisnes. Jika produk itu sebenarnya tidak wujud dan hanya semata-mata mengaburi mata pengedar/pembeli, itu bermaksud Skim Cepat Kaya.

  2. Dapat Komisyen dari Jualan atau Menaja?

    Kita perlu selidik komisyen yang diberikan kepada pengedar sesebuah MLM itu adalah daripada hasil jualan produk atau dengan menaja. Jika komisyen yang diberikan itu adalah hasil kita menaja ‘downline’ (ahli bawahan kita), itu tandanya kita patut berhati-hati dan meninggalkan syarikat MLM tersebut. Itu adalah Skim Cepat Kaya yang bertopengkan MLM sahaja.

Ok, sekarang jelas kan? Bagaimana kita nak kenal MLM tu yang sebenar ke atau pun Skim Cepat Kaya yang seterusnya menjadi ‘kayap’.. 🙁

Jika kita lihat pelan pemasaran produk Shaklee, ianya menepati kedua-dua ciri di atas.

-Bonus/komisyen yang dibayar kepada setiap pengedar adalah daripada hasil jualan persendirian dan juga berkumpulan.

-Upline tidak mendapat apa-apa komisyen daripada setiap penajaan ahli baru/downline. SATU SEN pun tak dapat tau. 🙂

Jelas bukan? 

Sekarang kita kenali pula ciri-ciri MLM yang patuh syariah atau pun tidak.

Checklist yang menunjukkan MLM Shaklee adalah patuh syariah.
Checklist yang menunjukkan MLM Shaklee adalah patuh syariah.

Jika kita lihat dari perbandingan di dalam gambar di atas, ternyata bisnes Shaklee ini adalah patuh syariah. Tiada sebarang agenda yang tersembunyi di sebalik pelan pemasarannya. Semuanya jelas dinyatakan di dalam buku manual yang diberikan kepada setiap orang pengedar setelah mendaftar sebagai ahli.

Tapi……………………..

Kenapa Perlunya Multi-Level?

-Shaklee fokus kepada produk dan tidak perlu fokus kepada setiap pelanggannya kerana pelanggan Shaklee itu sendiri boleh merujuk kepada pengedarnya. Jika Shaklee perlu fokus kepada setiap pelanggan, berapa ramai pekerja yang perlu Shaklee sediakan untuk menjawab setiap pertanyaan daripada pelanggan? Jadi di sini Shaklee telah mengurangkan kos untuk mengambil pekerja sebaliknya memberikan komisyen/bonus kepada setiap pengedar yang telah bersusah payah untuk melayan pelanggannya dan juga mendidik ‘downline’nya.

-Lebih ramai yang berpeluang menjadi pengedar dan lebih ramai yang dapat peluang menjana pendapatan.

Kenapa Perlunya Pengedar?

Jika tanpa pengedar, Shaklee perlu mengeluarkan kos yang banyak untuk memperkenalkan produk kepada pengguna. Daripada pengilang, seterusnya kepada pengeksport, pemborong, peruncit dan barulah sampai kepada pengguna.

Jika Shaklee dipasarkan melalui pengedar, Shaklee dapat mengurangkan kos di bahagian pengeksport, pemborong dan peruncit. 3 bahagian tu! Kosnya pasti banyak bukan? Jadi dengan adanya pengedar, setiap barangan Shaklee dari kilang akan dibeli oleh pengedar dan dijual terus kepada pengguna.

Shaklee dapat mengurangkan kos pemasaran dan pengedar juga dapat komisyen/bonus dari hasil jualan mereka kepada pengguna. Bagus bukan? Win-Win gitu.

Kenapa Perlunya Downline?

-Pasaran adalah terlalu luas dan seorang pengedar tidak mampu untuk memasarkan produk Shaklee ke seluruh Malaysia seorang diri. Jadi, di sinilah fungsinya downline supaya pasaran lebih meluas ke serata Malaysia atau pun serata dunia.

-Kita tiada akses kepada lingkungan semua orang sehinggakan kita perlukan bantuan orang lain.

Contoh yang lebih jelas :
Saya adalah pengedar Shaklee di Johor dan saya ingin memasarkannya ke seluruh Malaysia. Saya memerlukan pengedar di bawah tajaan saya supaya saya boleh memperkenalkan produk Shaklee dengan lebih meluas kepada pelanggan di negeri-negeri/kampung-kampung lain tanpa perlu saya menemuinya sendiri. Pasaran produk Shaklee menjadi lebih luas dengan bantuan daripada downline.

Sekarang sudah jelas kan bagaimana nak kenal MLM Sebenar dan MLM Tipu/Skim Cepat Kaya? Ternyata pelan pemasaran Shaklee adalah mematuhi MLM Sebenar dan juga MLM yang patuh syariah.

Oleh kerana itulah saya benar-benar jatuh cinta dengan Shaklee bukan sahaja kerana produknya yang berkualiti dan membantu meningkatkan kualiti kesihatan saya dan keluarga, tetapi juga membantu saya menjana pendapatan dari rumah tanpa perlu meninggalkan anak-anak dan keluarga.

Anda juga berminat untuk menjana pendapatan dari rumah? Ia boleh dilakukan secara part time atau full time.

Hubungi saya untuk memulakan bisnes Shaklee anda hari ini. Ketahui juga kelebihan menjadi ahli Shaklee. Sila klik link di bawah ni ya. 🙂

Kelebihan menjadi ahli Shaklee

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

 

Share Button

Promosi Julai Yang Sangat Best!

Bulan Julai ni sangat bertuah untuk semua golongan. Sebab apa? Promosi Shaklee kali ni untuk kanak-kanak, orang dewasa, ibu hamil sehinggalah warga emas sama ada nak mengekalkan kesihatan atau yang sedang menderita sakit kronik. Semua orang dapat menikmati harga promosi terbaik bulan ni. Dan boleh juga dijadikan hadiah untuk hari raya ni kan. 🙂

1. Vitalea Kanak-kanak

Vitalea kanak-kanak
Vitalea kanak-kanak

Untuk anak-anak, kami ada Vitalea kanak-kanak. Beli 3 PERCUMA 1.

2. B Complex

B Complex terbaik dan semulajadi
B Complex terbaik dan semulajadi

Untuk orang dewasa sehinggalah warga emas, promosi B Complex. Dan berita baik untuk ibu hamil, kita ada harga terbaik untuk asid folik yang terkandung di dalam B Complex ni. Ia juga baik untuk suami yang inginkan cahaya mata. Beli 3 PERCUMA 1.

3. Vivix

Vivix atasi strok
Vivix yang terbukti berkesan untuk mengatasi masalah sakit kronik dan mengekalkan keremajaan.

Untuk orang dewasa juga sehinggalah warga emas dan juga untuk mereka yang menderita sakit kronik seperti diabetes, strok, tekanan darah tinggi, kita ada harga yang sangat berbaloi-baloi untuk pembelian vivix. Beli 6 PERCUMA 1.

Boleh klik link di bawah ni untuk melihat mereka yang dah berjaya atasi masalah diabetes mereka dengan menggunakan vivix ni.

Vivix bantu atasi diabetes secara semulajadi

Anda juga layak untuk mendapat harga ahli dan harga promosi dengan mendaftar ahli sebanyak RM69.00. Dengan keahlian ni, anda juga layak mendapat BONUS berikut :-

Keahlian Shaklee

1. Sebotol Vitalea (multivitamin) secara PERCUMA yang bernilai RM88.75. Harga vitamin ni pun lebih mahal daripada harga membership tu kan.?

2. Anda layak menyertai program keusahawanan YES yang dianjurkan oleh Shaklee. Banyak sungguh kelebihan program ni.

3. Anda boleh mulakan bisnes anda sejurus selepas mendapat ID Shaklee. Anda boleh lakukannya secara online mahu pun offline. Semuanya terletak di tangan anda.

4. Anda layak menyertai kumpulan sokongan kami yang terdiri daripada mentor2 yang telah berjaya mendapat income 5-6 angka dari bisnes ni.

Anda akan dibimbing sehingga BERJAYA dengan syarat anda sanggup untuk melakukan segala teknik marketing yang kami ajar dan telah dibuktikan berkesan ini.

Cepat-cepat ambil peluang keemasan ini dengan menghubungi saya seperti berikut.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

 

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...