Cara Cepat Kurus : Jaga Masa Makan

Menjaga masa makan adalah antara yang terpenting sepanjang korang nak turunkan berat badan. Ramai orang suka skip sarapan, salah tu tau. Sarapan ni kategori wajib. Sebab tanpa bersarapan, perut kita terlalu lapar. Dah laaa puasa sepanjang malam. Bangun pagi, tak makan pula. Cuba kira dari pukul 10 malam kita stop makan, dan kita nak jumpa makanan pukul 12 tengah hari.

Share Button
Continue reading »

Cara Cepat Kurus : Ubah Tabiat Pemakanan

Biasanya orang nak kurus ni mahukan keputusan yang drastik. Nak turunkan berat dalam masa sebulan sebanyak 10kg ke. Ia memanglah tidak mustahil untuk dilakukan tetapi ia akan berikan efek yo-yo (berat turun dan mudah naik kembali dengan cepat). Rugilah kalau macam tu kan? Jadi macam mana nak buat untuk kekalkan berat yang turun tu selama-lamanya? Mula-mula ubah tabiat pemakanan kita

Share Button
Continue reading »

Tips Turunkan 5kg Dengan Cepat Dan Mudah Di Bulan Puasa

Alhamdulillah, 1 Ramadhan hari ni. Syukur kerana kita masih lagi bernafas dan dapat merasai nikmat Ramadhan yang penuh berkat. Alhamdulillah. Kita memang selalu berazam untuk turunkan berat badan di bulan puasa kan? Maklumlah nak raya nanti dengan badan kurus cantik molek. Sesekali balik kampung pastilah nak jumpa kawan-kawan lama kan. Setiap tahun jumpa pun asyik kena kutuk je kan? “Kau

Share Button
Continue reading »
nak kurus cepat

Kurus Cepat Tanpa Perlu Berlapar Dengan Set Kurus Shaklee

Boleh dikatakan untuk tahun 2016 ni, akak selim tak pernah skip Set Kurus Shaklee ni. Inilah set faveret akak selim sepanjang tahun ni. Set Kurus Bajet ni boleh dikatakan set paling minimumlah sebagai peneman sepanjang perjalanan menurunkan berat badan. Selain daripada set ni, akak selim memang tambahkan protein sihat dalam pemakanan harian akak selim. Sebab protein sangat2 diperlukan oleh badan

Share Button
Continue reading »
Turun 20 kg dengan cepat

Pencapaian Yang Manis-Manis Sepanjang 2016

Refleksi diri menuju 2017. Tinggal beberapa hari je lagi kita nak tinggalkan tahun 2016. Alhamdulillah. 2016 yang sangat membahagiakan. 1. Turun berat 20 kg! Kejayaan paling besar dalam hidup kot setelah ada anak. Kalau masa bujang tu, cabaran nak turunkan berat tak sebesar masa ada anak ni. Dengan masa terhad, metabolisme yang dah rendah dan macam2. Akak selim kagum dengan

Share Button
Continue reading »

Turunkan Berat Badan Dengan Cepat Dan Berkesan Dengan Set Kurus Shaklee

Hasil dari penggunaan Set Kurus Premium Shaklee ni, akak selim berjaya menurunkan berat 20 kg dalam tahun 2016. Sebenarnya tiada rahsia lagi macam mana akak selim boleh selim. 🙂 Semuanya akak selim dah ceritakan di sini. Klik link di bawah ni ya. Rahsia Akak Selim Turunkan 20 kg Apa Yang Ada Dalam Set Kurus Premium Ni? Detoks Usus/Buang Toksin Dengan

Share Button
Continue reading »
Cara Turunkan Berat 20 Kg Dengan Cepat Tanpa Perlu Berlapar

Cara Turunkan Berat 20 Kg Dengan Cepat Tanpa Perlu Berlapar

Dah lama nak cuba kuruskan badan? Tapi asyik gagal je? Biasanya nak start hari Isnin kan? Selalu dengar tak? Tapi selalu juga berakhir dengan Isnin minggu depan dan minggu depan dan minggu depan. Akhirnya terbengkalai begitu sahaja. Tengok-tengok berat dah naik sehingga 80-90 kg. Sayalah tu! Ini berat saya selepas bersalin anak ke 3. Memang SANGAT BERAT. Saya faham sangat bab

Share Button
Continue reading »

Kenapa Kena ‘Exercise’ Juga Walaupun Dah Ambil Suplemen Dan Makan Sihat?

Untuk hidup lebih sihat dan harmoni, selain makan vitamin Shaklee yang akak selim cintai sejak bertahun-tahun yang lepas, akak selim kena exercise, ambik makanan yang berkhasiat dan seimbang, tingkatkan amalan rohani dan bersosial. 🙂 . Hari ni akak selim nak kongsikan kegiatan sukan yang akak selim buat sekarang. Memang rasa sangat beruntung tau dapat masuk #jk1m musim 7 ni. Terutamanya

Share Button
Continue reading »

Tentang Lemak Yang Wajib Anda Ambil Tahu Jika Ingin Kekal Kurus

Sebelum memulakan program diet, seelok-eloknya kita perlu ambil tahu tentang apa yang badan kita perlukan dan fakta tentang lemak dalam proses menurunkan berat badan. Jadi kita tidaklah diet dengan cara yang salah kan? Salah satunya perkara yang WAJIB kita ambil tahu ialah tentang LEMAK. Kita semua tahu bahawa lemak ni menyumbang kepada kegemukan seseorang. Tapi tahukah anda yang LEMAK ini

Share Button
Continue reading »

Kenapa Berat Badan Susah Nak Turun Tapi Mudah Sangat Naik?

Kenapa berat badan susah nak turun? Dan kalau turun pun cepat je nak naik balik. Stress tau!!! 😥   Dulu-dulu AkakSelim pernah juga diet tanpa ilmu. Setakat cedok sana sikit, sini sikit. Lepas tu diet sendiri. Pernah juga makan ubat DxxxN dari klinik untuk kawal selera makan sehinggakan hampir pitam dalam LRT! 😯 Sebab badan tiada makanan, hanya minum air

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »