Bahaya Tekanan Darah Tinggi Untuk Ibu Hamil

Ibu mengandung ni kalau ada masalah kesihatan seperti tekanan darah tinggi memang susah sikit kan. Nak kena pergi check up yang kerap tu memanglah dah satu hal, tapi gigihlah juga pergi cek demi bayi dalam kandungan kan.

turunkan tekanana darah tinggi ibu hamil

Sanggup ambil cuti sampai cuti tahunan pun habis macam tu je. Itu ok, takpelah lagi.
Pengorbanan namanya.

Yang paling ditakuti ialah komplikasi sepanjang mengandung dan semasa nak melahirkan tu. Tekanan darah tinggi ibu hamil juga boleh mengamcam nyawa ibu dan juga bayi di dalam rahim.

Jadi, ibu-ibu hamil yang disahkan menghadapi masalah tekanan darah tinggi ni sentiasa mendapatkan nasihat doktor atau nurse jika ada petanda-petanda pelik sepanjang mengandung.

Ambil tahu tentang tanda-tanda dan risiko-risiko lain seperti pra-eklampsia. Makin cepat kita bertindak, makin mudah untuk doktor berikan rawatan.

Selain daripada patuh kepada jadual rawatan doktor dan juga mengamalkan ubat-ubat yang dibekalkan oleh doktor, ibu-ibu juga boleh amalkan minyak ikan Shakle yang boleh membantu mengawal tekanan darah menjadi paras normal.

Minyak ikan Shaklee adalah suplemen semulajadi yang selamat dan sesuai untuk ibu hamil. Selain untuk kawal masalah tekanan darah tinggi, ia juga dapat membantu perkembangan otak dan mata bayi di dalam kandungan.
Dapat manfaat 2 dalam 1 tu. Best kan?

Saya kongsikan pengalaman ibu hamil yang ada masalah tekanan darah tinggi sebelum hamil lagi. Namun berjaya menurunkan tekanan darah ke paras normal selepas 2 minggu pengambilan minyak ikan Shaklee.

Boleh whatsapp akakSelim untuk dapatkan minyak ikan semulajadi hari ini. 0197228520

Atau

Boleh buat pembelian sendiri di sini dengan menggunakan kad debit atau kad kredit.

Klik gambar di bawah untuk meneruskan pembelian secara online.

bahaya tekanan darah tinggi untuk ibu hamil

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Cara Kurus Cepat Dengan Kos Murah

Cara cepat kurus
Turunkan berat badan dengan cara sihat.

Ramai yang saya jumpa nak kurus cepat. Kalau boleh nak kurus dalam masa seminggu tu sehingga turun berat 5kg. Memang boleh nak turunkan 5kg dalam masa seminggu, cuma proses penurunan badan anda tu tak sihatlah. Sistem dalam badan juga akan terganggu.

Mahukah kita kurus tetapi badan tak sihat?

Mahukah kita cantik tapi badan merana di kemudian hari?

Haaa.. sila jawab untuk diri sendiri ya. Saranan akakSelim, turunkanlah berat badan cara yang sihat dan betul. Bagaimana cara yang betul tu? Wajib pengambilan makan yang seimbang setiap hari, tidur yang cukup, senaman secara rutin dan sentiasa berdisiplin menurunkan berat badan.

Yang kedua pula, nak kurus cepat tapi nak kos yang sangat rendah. Ianya tidak mustahil, cuma perlukan masa yang lebih panjanglah jika tidak ingin melaburkan sedikit wang untuk proses menurunkan berat badan ni.

Boleh.

Shaklee ada jawapannya. LECITHIN. Berita baik yang berganda pula, produk ni ada promosi BELI 1 PERCUMA 1 tau. Sepanjang bulan ni sahaja ya. Bulan depan dah tak ada dah promosi ni. Dengan harga serendah RM52.75 sahaja, anda dapat 2 botol Lecithin.

Bagaimana Lecithin Boleh Bantu Anda Kurus Dengan Cepat?

1. Pengemulsi Lemak

turunkan berat badan dengan lecithin

Fungsi Lecithin ini sendiri adalah bertindak sebagai pembersih salur darah. Ia membantu mengemulsi lemak, kolesterol dan trigliserid di dalam tubuh. Ia memastikan lemak-lemak tidak terlekat pada membran sel. Ia akan memastikan lemak-lemak ini terapung di dalam darah dan disingkirkan melalui proses perkumuhan.

2. Pembakaran Lemak

turunkan berat badan dengan lecithin

Ia membantu mempercepatkan proses pembakaran lemak untuk kesan penurunan berat badan yang terbaik.

3. Keluarkan Toksin

Ia juga berfungsi sebagai pelembut najis yang berkesan dan melembabkan usus serta meleraikan toksin. Sekaligus dapat mengoptimumkan fungsi usus selepas toksin dikeluarkan dari badan. Masalah sembelit juga dapat diatasi dengan Lecithin.
Makin mudah proses pembuangan najis, makin dekat dengan objektif utama pengambilan Lecithin iaitu penurunan berat badan yang cepat dan berkesan.

Sesuai sangat kan dengan bulan ni ada promosi beli 1 botol percuma 1 botol Lecithin. Harga pun tak sampai RM100 tau, dapat 2 botol Lecithin. JIMAT haaa.. 🙂

Pecahkan lemak supaya lebih cepat kurus
Pecahkan lemak supaya lebih cepat kurus

 

Lecithin, 180 biji.
Harga RM63.35 (termasuk kos penghantaran)

Klik pada gambar di bawah untuk pembelian secara online menggunakan kad debit atau kad kredit.

turunkan berat badan cara pantas

Atau boleh hubungi saya untuk tempahan Lecithin anda. Promosi beli 1 PERCUMA 1 botol akan berakhir setelah kehabisan stok. Cepat-cepat ya.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

3 Cara Mudah Turunkan Tekanan Darah Tinggi Dengan Cepat

Tekanan darah tinggi memang antara salah satu penyakit yang susah kita nak tahu sebab tiada tanda-tanda yang jelas. Kadang-kadang ia naik secara mengejut dan terus menyebabkan strok atau kematian. 🙁

ubat darah tinggi tanpa dadah

Jadi, seeloknya buat pemeriksaan berkala di mana-mana klinik atau farmasi.

Jika sudah mengalami penyakit darah tinggi, usah diabaikan penjagaannya. Dapatkan cara merawat tekanan darah tinggi tanpa penggunaan dadah atau ubat.

Paling penting, turunkan tekanan darah tinggi dengan cara mudah, selamat dan cepat untuk elak sebarang komplikasi.

Cara Mudah Turunkan Tekanan Darah Tinggi Dengan Cepat

1. Makan Dengan Cara Eat Clean

W2D12

Apa Eat Clean ni?

Cara makan eat clean ni boleh dikatakan makan cara sihat. Kurangkan pengambilan gula dan garam dalam pemakanan seharian. Walaupun makanan sihat, menunya sedap-sedap tau! 🙂 Jadi, mulakan makan dengan cara eat clean, InshaAllah tekanana darah tinggi terkawal.

Selain tekanan darah tinggi, visceral fat berkurang, peratusan lemak dalam badan berkurang, kolesterol pun turun dan banyak lagi manfaatnya.

W2D10

Tak tahu nak mulakan eat clean ni macam mana? Boleh whatsapp AkakSelim di 019-722 8520. AkakSelim akan guide satu persatu tentang eat clean ni termasuk menu-menu best yang mudah disediakan.

2. Senaman Secara Konsisten

Turun berat dengan cepat

Anda tak perlu pergi ke gym setiap hari, tak perlu nak ambil masa berjam-jam untuk senaman. Biasanya alasan-alasan inilah yang akan menjadi kekangan kita untuk bersenam kan?

Hanya luangkan masa 20-30 minit, lakukan senaman ringan di rumah. Pilih senaman yang sesuai dengan berat badan dan usia kita. Sambil jaga anak kecil pun masih boleh buat senaman di rumah ni.

Ini adalah video Fitness Blender yang menjadi kegemaran saya di rumah.

Paling penting adalah konsisten. Setiap hari 20-30 minit tu adalah terbaik. Tapi kita tak dapat, boleh buat sekurang-kurangnya 3-4 kali seminggu. InshaAllah, tekanan darah tinggi turun dengan cepat dan lemak-lemak dalam badna pun akan berkurang.

3. Ambil Suplemen Yang Selamat Dan Berkesan

Ubat darah tinggi tanpa dadah

Pastikan suplemen yang diambil adalah suplemen yang bukan sahaja cepat berkesan tetapi mesti selamat. Vivix Shaklee adalah suplemen yang mempunyai ujian klinikal dari para saintis Shaklee.

Ini adalah perkongsian dari mereka yang menggunakan Vivix untuk menurunkan tekanan darah tinggi menggunakan Vivix.

Vivix vs Tekanan Darah Tinggi Dari Luar Negara

Ini adalah pengalaman Genia Powell

I have high blood pressure that is controlled by a diuretic and beta blocker combination medication. Usually even with medication my systolic ranges between 129-138 and my diastolic between 75-83 and my pulse would range anywhere from 80-91 (rarely dropping below 80). After five days on Vivix™ my blood pressure was 111/69 and pulse 59. The only thing different that I have been doing prior to this low reading is Vivix™. The past few days, my bp seems to be consistently around 122/73 and pulse 70. That’s pretty pleasing to me. I hope to eventually be able to come off all medications. I do supplement with magnesium and CoQ10 to counteract what my bp medication causes in nutrient deficiencies, but I’d rather not have the stuff going through my system.

I have not been on any other medications, not changed my diet any and my exercise level is still around 7500 steps a day. Overall, I seem to have more energy and am better able to concentrate. I would recommend that you take Vivix™ in the morning so you can get the benefit of more energy throughout the day.

Genia Powell (powell8105@bellsouth.net)

Kredit : HealthyOates

Ini pula pengalaman Leon.

In 2006, I entered the hospital because of elevated blood pressure which was 224/130, and was released after three days after they were able to bring it down to 180/120. I had a tightness in the middle of my chest, and my body was always so very hot. For one year I took 10mg of Lisinopril and 400mg of Levatolol and a water pill. My Blood Pressure continued to be elevated. I was only 40 years old at this time.

In 2007 I had a series of tests performed at Yale New Haven, with ten doctors taking part in it, only to be told that everything was normal. They were not able to find out what was causing the elevated Blood Pressure. They did prescribe three RX’s and after taking them for three days, my gums began to bleed. I stopped taking everything and continued to live with the High Blood Pressure.

I should also mention that I am in fit condition, perfect weight, I exercise for 45 to 60 minutes in the AM and PM daily, and eat a healthy diet. I still have the elevated Blood Pressure, and the date is September 22, 2010.

I was introduced to Vivix by Shaklee, and anti aging tonic through the wife of one of my clients. She gave me a bottle to try and see if it would lower my Blood Pressure. I take 1 tsp.daily and here are the results in less than two weeks.

9/23/10…220/120
9/24/10…200/120
9/25/10…180/110
9/26/10…175/102
9/27/10…168/95
9/28/10…165/90
9/29/10…160/90
9/30/10…160/85
10/05/10..158/95
10/06/10..158/85

Today is 10/06/10 , and I just returned from seeing my doctor who I have check me monthly….he was very delighted to see how low my Blood Pressure was since my last visit. I told him what I was taking….Vivix by Shaklee, and I gave him my testimonial along with the Vivix brochure and he kept it, and said he may be using it.

I am so happy to see that something is working to lower my High Blood Pressure…the only thing I am doing differently is taking this one tsp. of Shaklee Vivix, which is an anti aging tonic daily. My wife noticed my body is back to normal temperature as well and I sleep through the night like a little baby and have lots of energy.

I thank God and Shaklee for this wonderful blessing of improved health.

Leon

Kredit : NoSickVisits

Vivix vs Tekanan Darah Tinggi Dari Malaysia

Ini pengalaman Bonda Najihah Sudi

Ubat darah tinggi tanpa dadah

Ini pengalaman Isteri Encik Rosli

Ubat darah tinggi tanpa dadah

Ini pengalaman Bonda Nida Syam

Ubat darah tinggi tanpa dadah

Bantu diri kita, bantu orang-orang yang kita sayang untuk dapatkan tekanan darah normal. Moga dengan ikhtiar kita mengambil Vivix ni dapat turunkan tekanan darah tinggi kita dengan cepat dan selamat. InshaAllah.

Whatsapp ke 019-722 8520 untuk tempahan Vivix.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

Share Button

8 Cara Merawat Tekanan Darah Tinggi Tanpa Dadah

Merawat darah tinggi

Kebiasaannya mereka yang mengidap penyakit tekanan darah tinggi akan dibekalkan dengan ubat-ubatan untuk mengawal penyakit ini menjadi lebih kronik. Mereka juga perlu tahu kesan jangka panjang pengambilan ubat-ubatan ini kerana ia boleh membebankan buah pinggang dan akhirnya boleh mengakibatkan masalah kerosakan buah pinggang pula.

ubat darah tinggi tanpa dadah

Jadi, cara yang lebih selamat ialah cuba merawat tekanan darah ini secara semulajadi.

1. Jaga Pemakanan Seharian

Sayuran-Hijau

Kurangkan pengambilan garam yang tinggi, ‘fast food’, ‘processed food’ seperti nugget, sosej, makanan berminyak dan berlemak. Seeloknya makanlah secara sihat atau lebih dikenal sebagai Eat Clean. Cara pemakanan Eat Clean ini amat sesuai untuk mereka yang menghadapi masalah penyakit kronik kerana kurang penggunaan garam dan gula serta tidak dibenarkan mengambil makanan yang telah diproses atau fast food.

2. Kurangkan Berat Badan Jika Berlebihan

kenapa berat mudah naik?

Berat badan yang berlebihan sememangnya mudah dihinggap pelbagai penyakit termasuk tekanan darah tinggi. Kurangkan berat badan dengan cara yang betul untuk memastikan tekanan darah kembali normal. Pengurangan berat badan sebanyak 3-5 kg pun sudah cukup memberi kesan yang baik kepada pengidap penyakit  ini.

3. Kurangkan Pengambilan Garam

 

Kurangkan pengambilan garam dalam masakan seharian. Seeloknya elakkan makan di luar kerana kandungan garam dan bahan perasa yang tinggi. Jika tidak dapat elak untuk makan di luar, pesan untuk kurangkan garam dan jangan letak bahan perasa.

4. Berhenti Merokok

Buat perancangan untuk berhenti merokok. Boleh berjumpa dengan doktor-doktor di klinik untuk sama-sama merancang kaedah yang sesuai untuk berhenti merokok. Atau boleh guna cara semulajadi ini berhenti merokok dengan mudah.

5. Kawal Stres

Cara terbaik hilangkan stres

Stres itu memang biasa berlaku dalam kehidupan kita seharian. Yang membezakan kita adalah cara kita mengawalnya. Kawal stres dengan cara bijak dapat membantu mengurangkan masalah darah tinggi.

6. Banyakkan Berdoa

Mohon doa kepada Allah kerana doa adalah senjata yang paling tajam. Doa moga Allah izinkan sembuh dari penyakit yang kita hadapi. Kerana usaha kita hanyalah asbab, penyembuhnya adalah Allah.

7. Senaman Secara Konsisten

Turunkan berat badan dengan cepat

Senaman perlu dilakukan secara konsisten sekurang-kurangnya 3-4 kali seminggu. Senaman ni tak perlu tunggu perlu keluar dari rumah. Banyak yang kita boleh lakukan sendiri di rumah jika ada kekangan masa atau tak dapat tinggalkan anak2 terutamanya surirumahlah.. 🙂

8. Ambil Suplemen

Ubat darah tinggi tanpa dadah

Ambil suplemen semulajadi yang tidak memudaratkan kesihatan jangka panjang.

Vivix Shaklee mampu membantu menurunkan tekanan darah tinggi dengan selamat dan berkesan. Tidak membebankan buah pinggang untuk jangka masa panjang.

Jom kita tengok pengalaman mereka yang menurunkan tekanan darah tinggi mereka dengan menggunakan Vivix.

Pengalaman Turunkan Darah Tinggi 1 :

Ubat darah tinggi tanpa dadah

Pengalaman Turunkan Darah Tinggi 2 :

Ubat darah tinggi tanpa dadah

Pengalaman Turunkan Darah Tinggi 3 :

Ubat darah tinggi tanpa dadah

Bantu diri kita untuk dapatkan tekanan darah normal. Moga dengan ikhtiar kita mengambil Vivix ni dapat turunkan tekanan darah tinggi kita dengan cepat dan selamat. InshaAllah.

Whatsapp ke 019-722 8520 untuk tempahan Vivix.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

 

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...