Bisnes Paling Mudah Dan Sesuai Walaupun Ekonomi Negara Makin Gawat

Zaman sekarang ni ramai yang dah mula buat bisnes atau mula memikirkan untuk buat bisnes dari rumah. Sama ada mereka yang dah ada pekerjaan atau surirumah sepenuh masa.

buat duit dari rumah

Yang dah ada pekerjaan tetap pun nak tambah pendapatan. Yang dah selesa sebagai surirumah sepenuh masa pun mula mencari-cari bisnes apa paling sesuai untuk mulakan di rumah sambil menjaga anak-anak. Semua ni adalah pengaruh ekonomi negara kita yang semakin lama semakin teruk dan memerlukan pendapatan yang lebih untuk sesebuah keluarga hidup lebih selesa dan paling tidak pun, cukup untuk menampung kehidupan seharian.

Saya sendiri pun memang terkesan dengan keadaan ini. Contoh yang paling ketara, harga minyak asyik naik je sekarang ni kan. Kalau sebelum ni, RM20 tu masih cukup untuk 3 hari ulang alik hantar anak sekolah. Sekarang ni, tak sampai 2 hari pun lampu penanda minyak dah menyala dah. 🙁
Mujurlah saya dah mulakan bisnes Shaklee ni dah lama, sebelum saya berhenti kerja lagi. Jadi, dapatlah juga saya bantu mana yang patut perbelanjaan keluarga tanpa mengharapkan sepenuhnya kepada gaji suami.

7 Sebab Kenapa Bisnes Shaklee Sangat Mudah Dan Sesuai Untuk Anda

1. Bisnes Modal Rendah

Modalnya rendah, kurang dari RM100. Murah je kan? Tak perlu nak buat loan atau nak beli stok. Hanya perlu daftar sebagai ahli Shaklee dan anda terus layak untuk memulakan bisnes anda sendiri.

Daftar Ahli Shaklee Untuk Bisnes

2. Sistem Order Yang Sudah Tersedia

Sejurus sahaja anda mendaftar sebagai ahli Shaklee, anda terus dapat akses ke website Shaklee untuk order barang yang ditempah pelanggan. Anda tak perlu bersusah payah untuk ke cawangan Shaklee ambil stok sendiri dan pos sendiri. Semuanya dah tersedia di dalam sistem order Shaklee.

Bisnes online dari rumah

3. Boleh Dilakukan Secara Online

Anda hanya perlukan line internet untuk memasarkan produk Shaklee. Tidak perlu berjalan dari rumah ke rumah untuk mengembangkan bisnes anda. Namun jika anda berminat untuk mengerjakan secara offline, itu pun bagus juga. Sangat bagus untuk dapatkan sepenuh kepercayaan daripada orang yang anda jumpa.

Belajar Buat Duit Guna Blog

4. Hanya Bisnes Dari Rumah

Jika anda seorang yang bekerja sepenuh masa, pastilah anda balik kerja dalam keletihan kan? Anda tak perlu susah-susahkan diri untuk keluar rumah lagi untuk bisnes, hanya boleh dilakukan di ruma sahaja. Dengan syarat anda ada talian internet dan sekurang-kurangnya 1 smartphone. Bukan sahaja dari rumah, anda boleh lakukan di mana-mana sahaja yang anda suka.

Untuk surirumah pula, mungkin sibuk dengan anak-anak yang masih kecil atau yang bersekolah. Jadi anda tak perlu membuang masa untuk keluar ke kedai anda kerana anda boleh lakukannya di rumah sahaja. Sambil tengok anak bermain di halaman rumah pun boleh dapat order tau.

5. Untung Besar Walapun Modal Kecil

Dengan modal yang rendah iaitu kurang dari RM100, anda layak meraih pendapatan sehingga 4-5 angka. Anda boleh tentukan sendiri bonus yang anda inginkan.

Boleh lihat carta di bawah. Bonus/komisyen yang dibayar oleh Shaklee adalah 5% sehingga 21%. 21% tu anda telah bergelar leader di dalam empayar bisnes Shaklee anda dan anda akan dibayar lagi jika anda bantu anak-anak buah (downline) anda menjual produk dengan baik.

Jana pendapatan 4 angka dari rumah

6. Produk Yang Sentiasa Orang Cari

Bisnes Shaklee adalah memasarkan produk kesihatan yang 100% semulajadi. Maksudnya tiada langsung bahan-bahan kimia berbahaya. Bukan calang-calang syarikat yang dapat declare 100% semulajadi ni. Kalau ada sedikit pun bahan kimia berbahaya, memang langsung tak boleh guna tagline ni.

bisnes dropship glamour

Kesihatan adalah perkara paling penting dalam kehidupan dan masalah kesihatan jugalah yang sering melanda seluruh dunia dan rakyat Malaysia khasnya. Semua orang perlukan kesihatan yang baik.

Bisnes yang baik adalah bisnes yang dapat membantu menyelesaikan masalah orang lain. Jadi, bisnes Shaklee ni memang paling tepatlah dengan keadaan rakyat Malaysia sekarang ni. Kita bantu untuk orang lain lebih sihat melalui bisnes Shaklee ni.

7. Bisnes Bantu Orang Lain Jana Pendapatan

Selain kita bantu orang lain lebih sihat, dengan bisnes Shaklee ni juga dapat bantu orang lain jana pendapatan.  Sekarang ni ramai yang cari bisnes paling mudah dan sesuai walaupun ekonomi negara makin gawat. Harga barang pun makin naik, ramai di antara kita yang bukan sahaja ada 1 kerja sahaja. Buat 2 kerja adalah minimum untuk orang zaman sekarang kan?

Bisnes produk kesihatan

 

Dengan mendaftar di dalam group yang betul dengan mentor yang tepat adalah kunci kejayaan bisnes kita InshaAllah. Mentor sentiasa beri inspirasi dan ingin lihat anak buahnya berjaya.

Daftar Ahli Shaklee untuk bisnes di sini. Isi form kat bawah ni ya.

Daftar Ahli Shaklee

Jika ada sebarang persoalan boleh terus whatsapp saya ya. InshaAllah saya reply secepat mungkin dan tidak sabar untuk sama-sama membantu anda membina empayar bisnes Shaklee.

Daftar ahli Shaklee

Share Button

Cara Mudah Jana Pendapatan Dari Rumah Dengan Modal Kecil

Hidup ini sangat indah jika semuanya smooth je. Harga barang tak naik, gaji makin hari makin besar, kehendak semua dapat dipenuhi. Seronok kan?

Namun realitinya tidak begitu. Ekonomi semakin meruncing. Gaji kena potong. Harga barang makin naik. Pening nak fikirkan!!

Untuk tak pening-pening kepala, kita fikirkan sahaja perkara yang boleh kita kawal. Kita boleh pilih antara dua.

Berjimat?

Atau

Tambah pendapatan.

Kadang-kadang kita dah habis jimat dah. Makan ayam dan daging pun sebulan sekali je. Habis jimat dah tu. Anak-anak pun dah lama tak pergi bercuti sebab nak jimat. Apa lagi nak jimat kan?

Kita tiada pilihan melainkan tambah pendapatan.

bisnes dari rumah

Mari saya kongsikan bisnes mudah dan fleksibel yang juga sesuai untuk orang sibuk dan tiada modal.

Jana Pendapatan Dengan Bisnes Yang Mudah Dan Fleksibel

1. Modal Kecil, Kurang Dari RM100

Bisnes ni hanya perlu keluarkan modal kecil RM79.50 sahaja untuk permulaan. Dah dapat member kit dari Shaklee ni, anda terus boleh akses ke website Shaklee2u.com.my dan memulakan bisnes. Mudah bukan?

2. Tidak Perlu Pos Barang Sendiri

Anda tidak perlu pergi ke pejabat pos untuk poskan barang setiap hari. Shaklee ada sistem yang cukup hebat dan teratur untuk kita hantarkan tempahan pelanggan tepat waktunya.

3. Tak Perlu Beli Stok Sendiri

Anda tak perlu keluarkan modal besar untuk beli stok atau beli rank. Hanya dapatkan pelanggan dan order melalui web Shaklee2u.com.my.

Konsepnya ala-ala dropship juga Shaklee ni tau.

4. Untung Lumayan

Ada 2 untung yang kita boleh dapat daripada bisnes Shaklee ni. Pertama untung runcit. Yang kedua ialah untung daripada point jualan yang kita kumpul setiap bulan (Juga dikenali sebagai BONUS). Bonus ni kita boleh dapat sehingga 21% tau. 21% tu maksudnya kita dah layak dapat 4 angka dengan jumlah minimum RM1,600.

Alhamdulillah setakat ni memang tak pernah gagal untuk dapat income 4 angka tu. Kalau saya boleh, saya percaya anda juga boleh lakukannya.

5. Car Bonus

Shaklee juga bagi CAR BONUS. Car bonus ni bukan dapat kereta, tapi dapat duit. Kita bebas nak buat apa dengan duit ni. Nak simpan untuk anak-anak pun boleh juga.

6. Trip Percuma Bertaraf 6 Bintang

Shaklee bagi juga trip dalam negara dan luar negara. Trip yang sangat best ni tau. Ia taraf 6 bintang. Semuanya percuma dan makan pun ditaja. Siap ada hadiah lagi dalam bilik hotel. Tiba-tiba je ada hadiah kat dalam bilik. Best kan?

Haaa…. Seronok tak? Bisnes mudah tapi pulangannya lumayan. Macam-macam bonus ada.

Apa kata kita grab peluang yang ada di depan mata ni.

Saya buka peluang untuk 10 kekosongan sahaja bulan ni. Saya nak fokus untuk guide anda betul-betul supaya kita sama-sama berjaya.

Hanya 10 orang sahaja tau. Whatsapp saya di 019-722 8520 untuk mulakan bisnes anda hari ni.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Kagum Dengan Semangat Juang Pengasas Shaklee-Dr Forrest Shaklee

Pengasas Shaklee, Dr Forrest Shaklee

Dr Forrest Shaklee dilahirkan pada tahun 1894, anak ke 2 kepada Robert dan Martha Shaklee.
Kelahirannya penuh kesedihan untuk kedua ibu bapanya kerana disahkan tidak akan hidup lama kerana mengalami batuk kering.
Tetapi ibunya Martha tidak pernah berputus asa untuk melihat Forrest sihat seperti biasa.
Demi melihat anaknya sembuh, mereka telah berpindah ke Utara Iowa untuk mendapat udara yang bersih, tanah yang subur dan kehidupan yang saling bergantung kepada alam semulajadi.

Akhirnya penyakit Forrest makin terkawal di zaman remajanya. Beliau begitu berminat dengan bidang nutrisi dan penyembuhan secara semulajadi.

Pengasas Shaklee, Dr Forrest Shaklee
Pengasas Shaklee, Dr Forrest Shaklee

Pada tahun 1915, beliau mencipta suplemen pertama di dunia yang dinamakan VITALIZED MINERAL. Ianya masih kekal sehingga hari ini dan dikenali sebagai VITALEA IRON FORMULA.

Beliau pernah diserang KANSER dan mengikut pakar kanser, kaki dan tangan beliau terpaksa dipotong untuk menghalang virus kanser merebak. Beliau percaya kepada rawatan dan penyembuhjan semulajadi. Beliau mengangambil suplemen dengan kuantiti yang tinggi dan hanya memakan buah dan sayur yang segar.

Akhirnya pada 1922, penyakit kanser yang beliau hadapi semakin pulih. Dan beliau percaya penyembuhan melalui nutrisi adalah benar,

Beliau bukan menolak atau memperlekehkan bidang perubatan, tetapi bagi beliau

“PERUBATAN DAN NUTRISI ADALAH 2 BIDANG BERASINGAN. AHLI PERUBATAN DILATIH UNTUK MERAWAT PENYAKIT TETAPI BIDANG NUTRISI ADALAH UNTUK MENINGKATKAN TAHAP KESIHATAN DAN MENGELAKKAN PENYAKIT.”

Pada 1 April 1956, diusia 63 tahun, beliau menubuhkan Shaklee Corporation bersama 2 orang anaknya dan kekal sehingga kini.

Pengasas Shaklee, Dr Forrest Shaklee

Sehingga kini, Shaklee kekal syarikat produk kesihatan yang terkemuka dunia dan syarikat jualan langsung yang telah membantu meningkatkan tahap kesihatan dan meningkatkan taraf ekonomi orang ramai TERMASUK AKAK SELIM.

Alhamdulillah
Akak selim bersukur dipertemukan dengan Shaklee. Akak selim berazam untuk terus berkongsi tentang Shaklee tanpa jemu untuk memastikan semua orang mendapat kebaikan Shaklee sama ada dari segi kesihatan mahupun ekonomi.
InshaAllah.

Bisnes Shaklee mudah
Bisnes Shaklee dengan sistem online yang sangat fleksibel.

Yang mahu bersama-sama group akak selim untuk memajukan diri, whatsapp akak selim yaa..
019-722 8520

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

Nasihat Bisnes Untuk Para Isteri Dan Surirumah

Kadang2 kita rasa kita keseorangan berbisnes.
Jatuh bangun semuanya sendiri.

Kadang2 siap dapat tentangan lagi.
Terutamanya apabila tentangan tu datang dari orang paling rapat dengan kitalah.
Yakni suami.
Kalau memang tak restu, memanglah kena stop kan?
Tapi kalau encik suami suruh kita berhenti bisnes sebab tak nak tengok kita susah tu, tandanya kita mesti lebih bersungguh2 lagi dari biasa.

Sebab?
Nak buktikan yang kita bukan main2
Kita serius berbisnes hingga boleh bantu keluarga, bantu masyarakat.

Car bonus Shaklee
Usaha gigih untuk dapatkan car bonus amat berbaloi.

Begitu juga dengan akak selim.
Encik suami memang tak pernahlah tolong kirakan UV (point2 jualan dalam Shaklee) tapi bila tengok akak selim dapat award ni, dialah yang jaga award2 ni dan tolong susunkan. Juga tolong lapkan. Hehehe…

Dan pernah juga borak-borak tentang ramainya SID yang sudah berhenti menjual Shaklee.

Katanya…

“Kenapa mesti berhenti, bukannya RUGI pun..”

Itu tandanya beliau beri sokongan penuh untuk akak selim teruskan bisnes Shaklee yang awesome ni. Alhamdulillah.

Nasihat akak selim untuk isteri2 yang tak nampak sokongan suami tu, korang jangan putus. Mintak restu, mintak suami doakan walaupun kerja2 lain mereka taknak bantu.
Kita isteri ni, hanya dengan restu dan doa suami, InshaAllah segalanya berjalan lancar.

Chaiyok puak2 isteri. Whatsapp akak selim untuk akak selim bantu jana pendapatan dari rumah.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...