Mampu Belanja Family Walaupun Hanya Surirumah

Hampir 2 tahun dah akak selim berhenti kerja di sebuah syarikat Panaxxx selepas 13 tahun setia berkhidmat. 🙂 Alhamdulillah, akhirnya Allah beri peluang untuk akak selim berkhidmat di rumah pula. Berkhidmat sebagai mak supir, masterchef, manager, tukang sapu, tukang mop, penghibur dan pelbagai ‘kerjaya’ di rumah. Bukan itu sahaja, akak selim adalah ibu yang bekerja di rumah. Alhamdulillah setakat 2

Share Button
Continue reading »

Perkongsian Ilmu Geng iReach Memang Best

Akak selim ni memang jenis suka menuntut ilmu secara online ni. Mulakan bisnes Shaklee dulu pun tak pernah jumpa mentor ‘face to face’ pun. Berdasarkan kepercayaan dan rasa ukhuwwah, kami bertukar-tukar pendapat dan menimba ilmu dari mentor Shaklee akak selim Lyna Noh secara online. Alhamdulillah akak selim memang suka cara ni. Cuma bila dah lama kita kenal secara online, teringin

Share Button
Continue reading »

Bisnes Dari Rumah Yang Mudah Dan Menguntungkan

Untuk mereka yang baru berjinak-jinak memulakan bisnes, pastilah nak bisnes yang mudah sekaligus menguntungkan bukan? Bisnes Shaklee adalah bisnes yang sangat mudah untuk diselenggarakan kerana semuanya kita boleh lakukan secara online. -Nak order barang? Kita boleh lakukan secara online. Pihak Shaklee yang tolong poskan tempahan pelanggan kita. Tak perlulah kita bersusah payah beratur berjam-jam di pejabat pos. Kita hanya order

Share Button
Continue reading »

Impian Akak Selim 20 Tahun Lagi

Di kala ini, mama laila sedang memujuk anak ke 3 yang sedang down kerana di’reject’ customer yang nak beli vivix 13x lebih power dari vivix 20 tahun yang lepas. Mama laila yang sudah bergelar nenek itu memujuk sambil berkata “Yang pergi itu sebenarnya tidak layak menjadi customer zara, orang lain jauh lebih layak baby. “ Jauh akak selim berangan. Zara,

Share Button
Continue reading »

Jana Pendapatan 4 Angka Walaupun Lambat Bersemuka Dengan Mentor

Nak berjaya dalam bisnes MESTI ada mentor. Akak selim ada mentor yang sangat hebat. Tapi kami berjauhan. Berkenalan pun di alam maya. Sejak mula-mula daftar ahli Shaklee pun, memang kenal secara online je. Akak selim mula bisnes pun, belajar online juga. Semuanya online sahaja sehingga berjaya dapat income 4 angka. Gambar : Google   Belajar bisnes? Online Belajar produk? Online

Share Button
Continue reading »

Kenapa Kita Perlu Menabung Dan Jana Pendapatan Sampingan?

Zaman kian berubah. Makin hari kita makin rasa pendapatan kita tidak cukup untuk menabung demi masa depan. Bukan sahaja tidak dapat menabung untuk masa depan anak-anak, tetapi masa depan kita sendiri pun belum tentu lagi kita dapat menyimpan secukupnya. Mungkin kita ada duit KWSP, tapi pernahkah kita buat pengiraan berapa banyak duit kita perlukan jika kita diberikan umur yang panjang

Share Button
Continue reading »

Adibah Noor Pun Kagum Dengan Bisnes Shaklee

Semasa Shaklee National Conference (NC) 28hb Mei yang lepas, Adibah Noor adalah MC untuk majlis tersebut. Yang uniknya, Adibah Noor sendiri pun kagum dengan bisnes Shaklee ni. Hasil dari pemerhatian beliau sepanjang NC berlangsung, beliau cakap, MLM Shaklee ni lain. Beliau pernah juga join satu MLM ni. Beliau sangat tak gemar MLM tersebut sebab asyik terlompat-lompat mengagungkan duit. Duit bukanlah

Share Button
Continue reading »

Kerja Part Time Di Rumah Dengan Modal Kecil

Dalam keadaan yang dunia yang sangat mencabar hari ini, harga minyak naik, harga barangan naik, semuanya naik kan? Ramai yang memilih untuk bekerja part time biarpun mempunyai gaji tetap. Begitu juga dengan surirumah, bukan hanya duduk-duduk dan baring-baring melayan sinetron sahaja. Tetapi memilih untuk melakukan kerja part time dengan modal yang kecil tanpa sebarang risiko. Ikuti perkongsian daripada Puan Fatimah

Share Button
Continue reading »

MLM Sebenar atau Skim Cepat Kaya?

Apabila disebut Multi-Level Marketing atau lebih dikenali sebagai MLM, ramai orang skeptikal dengan perkataan M.L.M itu sendiri. Pasti terbayang di kepala hanyalah perkataan menindas, makan duit orang, skim cepat kaya, MLM haram jadah dan pelbagai tohmahan lagi. Sebelum kita terus menuduh yang bukan-bukan, jom kita ‘study’ dulu sedikit sebanyak tentang MLM ni. Bagaimana MLM ini bermula? Ia diasaskan oleh Henry

Share Button
Continue reading »

Promosi Julai Yang Sangat Best!

Bulan Julai ni sangat bertuah untuk semua golongan. Sebab apa? Promosi Shaklee kali ni untuk kanak-kanak, orang dewasa, ibu hamil sehinggalah warga emas sama ada nak mengekalkan kesihatan atau yang sedang menderita sakit kronik. Semua orang dapat menikmati harga promosi terbaik bulan ni. Dan boleh juga dijadikan hadiah untuk hari raya ni kan. 🙂 1. Vitalea Kanak-kanak Untuk anak-anak, kami

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »