Cara Mudah Buat Bisnes Online 2018 Dengan Modal Rendah

2017 dikatakan tahun yang mencabar dari segi ekonomi. 2018 pula dikatakan lebih mencabar daripada tahun 2017. Harga minyak di negara kita ni setiap minggu pun asyik naik je. Harga barang sudah tentulah naik kan? Kita memang tiada cara lain selain daripada tambah pendapatan keluarga kita. Nak jimat tu dah habis jimat dah kan. Perdana Menteri kita pun ada sarankan. Guna

Share Button
Continue reading »
cara untung banyak dengan bisnes online

Ciri-ciri Bisnes Online Yang Sesuai Untuk Pelajar Universiti

Sekarang ni pun dah tak macam dulu, zaman sekarang zaman internet dan serba canggih. Jadi, adik-adik boleh ambil peluang untuk buat bisnes sambil belajar. Asalkan ia tidak mengganggu prestasi pelajaran, InshaAllah ok je kan. Memang ramai yang buat part time di restoran-restoran makanan segera, 7 Eleven dan macam-macam tempat lagi. Namun kadang-kadang badan jadi penat dan susah nak kekalkan stamina

Share Button
Continue reading »
bisnes dari rumah menguntungkan

Bisnes Dari Rumah Dengan Pendapatan Lumayan

Betul ke bisnes Shaklee ni memang boleh buat duit dari rumah? Hanya buat online je pulak tu. Ya, betul. Tak percaya? Jom tengok saya kongsikan satu persatu apa yang Shaklee boleh bagi dengan bisnes Shaklee ni. 1. Cash Bonus Cash bonus ni terbahagi kepada 2. Yang pertama ialah untung runcit yang kita dapat daripada setiap jualan kita. Jualan untuk mereka

Share Button
Continue reading »
Buat duit dari rumah guna blog

Pencarian Rakan Bisnes Buat Duit Dengan Blog Hanya Dari Rumah

Keadaan ekonomi menuju tahun 2018 semakin mencabar. Harga minyak setiap minggu pun asyik naik je kan? Harga barang memang tak usah cakaplah. Semuanya naik. Namun ini bukan masanya kita nak merungut atau salahkan keadaan, salahkan kerajaan atau salahkan peniaga. Kita tak mampu nak kontrol orang lain atau keadaan semasa yang mendesak ini. Yang kita boleh lakukan ialah berusaha untuk tingkatkan

Share Button
Continue reading »
bisnes dari rumah yang menguntungkan

Pengorbanan Dan Kejayaan Dalam Bisnes

Setiap kejayaan yang kita ingin kita capai pasti diiringi dengan pengorbanan, kepayahan dan pengalaman kegagalan. Tidak kiralah dalam bidang apa pun sama ada pelajaran, kerjaya, bisnes dan apa juga jenis bidang yang kita ceburi. Begitu juga dengan saya dalam bisnes Shaklee ni. Banyak onak dan duri telah ditempuhi. Bukan senang nak capai satu-satu kejayaan tu. Masih ingat lagi beberapa tahun

Share Button
Continue reading »

Bisnes Paling Mudah Dan Sesuai Walaupun Ekonomi Negara Makin Gawat

Zaman sekarang ni ramai yang dah mula buat bisnes atau mula memikirkan untuk buat bisnes dari rumah. Sama ada mereka yang dah ada pekerjaan atau surirumah sepenuh masa. Yang dah ada pekerjaan tetap pun nak tambah pendapatan. Yang dah selesa sebagai surirumah sepenuh masa pun mula mencari-cari bisnes apa paling sesuai untuk mulakan di rumah sambil menjaga anak-anak. Semua ni

Share Button
Continue reading »

Cara Jana Pendapatan Untuk Ibu Bapa Bekerja

Zaman sekarang ni macam-macam kisah kita dengar kan? Daripada pengasuh yang mendera anak-anak hinggalah kepada pemandu van sekolah yang memandu secara membabi buta. Itu belum lagi dikira van yang memuatkan anak-anak dalam van dah jadi macam tin sardin kan? Apa pilihan yang kita ada apabila kita terpaksa bekerja sepenuh masa? Itulah. Terpaksa! Dengan kos sara hidup yang tinggi di zaman

Share Button
Continue reading »

Cara Mudah Jana Pendapatan Dari Rumah Dengan Modal Kecil

Hidup ini sangat indah jika semuanya smooth je. Harga barang tak naik, gaji makin hari makin besar, kehendak semua dapat dipenuhi. Seronok kan? Namun realitinya tidak begitu. Ekonomi semakin meruncing. Gaji kena potong. Harga barang makin naik. Pening nak fikirkan!! Untuk tak pening-pening kepala, kita fikirkan sahaja perkara yang boleh kita kawal. Kita boleh pilih antara dua. Berjimat? Atau Tambah

Share Button
Continue reading »

Bisnes Dropship Dari Rumah Yang Menguntungkan Dengan Modal Kecil

Ekonomi sekarang makin lama makin meruncing. Makin menjerut leher. Paling sedih dan hampir menitis air mata apabila saya dengar cerita anak sulung yang mengatakan kawannya ada yang bawa duit 10 sen sahaja ke sekolah. 10 sen tu nak beli apa? Mana ada makanan di sekolah sekarang yang berharga 10 sen? Mama : Kawan tu bawa bekal ke tak? Kakak Damia

Share Button
Continue reading »

Teknik Ajar Anak Menabung Dan Bisnes

“Nanti nak pergi jalan-jalan, saya nak beli biskut sedap tu tau!” *biskut famous amous ler tu…* “Mama, saya takde kasut laaa nak jalan-jalan ni. Saya nak beli kasut baru” Ngomelan anak pertama dan anak kedua. Mujur anak ketiga baru pandai cakap NAK, NANAK, AIR, MAMA, PAPA je. Kalau tidak, tambah lagi satu keinginan. Hehe. Permintaan mereka macam-macam. Sebagai mama, memang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »