Cara Jana Pendapatan Untuk Ibu Bapa Bekerja

Zaman sekarang ni macam-macam kisah kita dengar kan? Daripada pengasuh yang mendera anak-anak hinggalah kepada pemandu van sekolah yang memandu secara membabi buta. Itu belum lagi dikira van yang memuatkan anak-anak dalam van dah jadi macam tin sardin kan?

Apa pilihan yang kita ada apabila kita terpaksa bekerja sepenuh masa? Itulah. Terpaksa! Dengan kos sara hidup yang tinggi di zaman serba mencabar ni kan.

Mari saya kongsikan satu bisnes yang anda boleh buat secara part time dan seterusnya membina empayar bisnes anda sebagai kerjaya. Pada masa itu anda tidak lagi perlu keluar bekerja dan hanya lakukannya di rumah. Namun, gaji tetap lumayan seperti anda bekerja dahulu.

Itu tidak mustahil untuk anda capai gaji lumayan seperti anda bekerja malah ia lebih besar dari itu.

Ada banyak bisnes pada masa ini. Saya ingin mengajak ibu-ibu yang teringin jaga anak-anak dengan tangan sendiri untuk mulakan bisnes bersama saya iaitu bisnes Shaklee.

1. Ada Untung Runcit Dan Bonus Bulanan

Ada 2 keuntungan yang kita boleh dapat.
-untung runcit
-bonus bulanan daripada Shaklee.

Kedua-dua keuntungan ni boleh mencecah sehingga ke 4-5 angka sebulan. Dengan syarat anda juga beri komitmen yang tinggi dalam bisnes anda.

2. Pendapatan Lumayan

Dengan mengerjakan bisnes Shaklee secara bersungguh-sungguh, anda tidak mustahil untuk capai income sehingga 5 angka sebulan. Boleh tengok carta pendapatan Shaklee ni di bawah.

3. Kumpulan Sokongan

Kami sediakan kumpulan sokongan kepada semua anak-anak bisnes kami. Anda tidak akan keseorangan. Setiap orang dalam kumpulan akan sedaya upaya akan bantu jika ada masalah dan juga sama-sama beri motivasi untuk terus berjaya.

4. Bahan-bahan Marketing Disediakan

Kami sediakan bahan-bahan marketing untuk bantu anda pasarkan produk Shaklee. Anda hanya perlu copy dan paste sahaja di media sosial sambil anda belajar untuk berdikari.

Anda juga diberi idea dan sokongan untuk memasarkan produk anda melalui blog. Segala teknik di sediakan di dalam kumpulan sokongan kami. Jadi anda tidak perlu risau bagaimana ingin memasarkan produk pada permulaan bisnes anda.

Hubungi saya untuk mulakan bisnes anda hari ini. Dengan memulakan bisnes Shaklee secepat mungkin, anda mampu untuk berhenti kerja apabila usia anak anda mencecah 7 tahun untuk masuk sekolah nanti. InshaAllah.

Whatsapp saya di 019-722 8520.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Cara Mudah Jana Pendapatan Dari Rumah Dengan Modal Kecil

Hidup ini sangat indah jika semuanya smooth je. Harga barang tak naik, gaji makin hari makin besar, kehendak semua dapat dipenuhi. Seronok kan?

Namun realitinya tidak begitu. Ekonomi semakin meruncing. Gaji kena potong. Harga barang makin naik. Pening nak fikirkan!!

Untuk tak pening-pening kepala, kita fikirkan sahaja perkara yang boleh kita kawal. Kita boleh pilih antara dua.

Berjimat?

Atau

Tambah pendapatan.

Kadang-kadang kita dah habis jimat dah. Makan ayam dan daging pun sebulan sekali je. Habis jimat dah tu. Anak-anak pun dah lama tak pergi bercuti sebab nak jimat. Apa lagi nak jimat kan?

Kita tiada pilihan melainkan tambah pendapatan.

bisnes dari rumah

Mari saya kongsikan bisnes mudah dan fleksibel yang juga sesuai untuk orang sibuk dan tiada modal.

Jana Pendapatan Dengan Bisnes Yang Mudah Dan Fleksibel

1. Modal Kecil, Kurang Dari RM100

Bisnes ni hanya perlu keluarkan modal kecil RM79.50 sahaja untuk permulaan. Dah dapat member kit dari Shaklee ni, anda terus boleh akses ke website Shaklee2u.com.my dan memulakan bisnes. Mudah bukan?

2. Tidak Perlu Pos Barang Sendiri

Anda tidak perlu pergi ke pejabat pos untuk poskan barang setiap hari. Shaklee ada sistem yang cukup hebat dan teratur untuk kita hantarkan tempahan pelanggan tepat waktunya.

3. Tak Perlu Beli Stok Sendiri

Anda tak perlu keluarkan modal besar untuk beli stok atau beli rank. Hanya dapatkan pelanggan dan order melalui web Shaklee2u.com.my.

Konsepnya ala-ala dropship juga Shaklee ni tau.

4. Untung Lumayan

Ada 2 untung yang kita boleh dapat daripada bisnes Shaklee ni. Pertama untung runcit. Yang kedua ialah untung daripada point jualan yang kita kumpul setiap bulan (Juga dikenali sebagai BONUS). Bonus ni kita boleh dapat sehingga 21% tau. 21% tu maksudnya kita dah layak dapat 4 angka dengan jumlah minimum RM1,600.

Alhamdulillah setakat ni memang tak pernah gagal untuk dapat income 4 angka tu. Kalau saya boleh, saya percaya anda juga boleh lakukannya.

5. Car Bonus

Shaklee juga bagi CAR BONUS. Car bonus ni bukan dapat kereta, tapi dapat duit. Kita bebas nak buat apa dengan duit ni. Nak simpan untuk anak-anak pun boleh juga.

6. Trip Percuma Bertaraf 6 Bintang

Shaklee bagi juga trip dalam negara dan luar negara. Trip yang sangat best ni tau. Ia taraf 6 bintang. Semuanya percuma dan makan pun ditaja. Siap ada hadiah lagi dalam bilik hotel. Tiba-tiba je ada hadiah kat dalam bilik. Best kan?

Haaa…. Seronok tak? Bisnes mudah tapi pulangannya lumayan. Macam-macam bonus ada.

Apa kata kita grab peluang yang ada di depan mata ni.

Saya buka peluang untuk 10 kekosongan sahaja bulan ni. Saya nak fokus untuk guide anda betul-betul supaya kita sama-sama berjaya.

Hanya 10 orang sahaja tau. Whatsapp saya di 019-722 8520 untuk mulakan bisnes anda hari ni.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Bisnes Dropship Dari Rumah Yang Menguntungkan Dengan Modal Kecil

Ekonomi sekarang makin lama makin meruncing. Makin menjerut leher. Paling sedih dan hampir menitis air mata apabila saya dengar cerita anak sulung yang mengatakan kawannya ada yang bawa duit 10 sen sahaja ke sekolah.

10 sen tu nak beli apa? Mana ada makanan di sekolah sekarang yang berharga 10 sen?

Mama : Kawan tu bawa bekal ke tak?
Kakak Damia : Tak mama. Tak makan pun masa rehat.

Sedih mendengarnya. Saya faham. Ibu ayah mereka bukan sengaja tak nak bekalkan makanan atau duit belanja. Mungkin keadaan kewangan yang meruncing dan kesibukan yang melampau sehinggakan ibu ayah mereka tak mampu sediakannya.

Untuk elakkan anak-anak terus menjadi mangsa kesibukan dan kekurangan pendapatan kita, apa kata kita cuba usahakan bisnes dari rumah yang boleh beri keuntungan lumayan.

Ada Ke Bisnes Yang Jana Pendapatan Lumayan Dengan Modal Rendah?

Bisnes dropship dari rumah yang menguntungkan

 

Ada.

Nak mulakan bisnes Shaklee ni modalnya serendah RM75.90 sahaja. Dah ada keahlian Shaklee, secara automatik anda dah layak untuk promosikan bisnes anda. Sistem online sudah tersedia. Tinggal ambil order sahaja. Kan konsep dropship tu.

Bisnes Dropship Dengan Modal Kurang Dari RM100

1. Sistem online disediakan. Pelanggan order dan kita hanya order secara online sahaja. Shaklee yang uruskan pengeposan kepada pelanggan.

bisnes dropship yang menguntungkan

2. Kita tak perlu keluarkan iklan jutaan ringgit untuk buat iklan di Billboard. Shaklee dah cukup terkenal di negara kita mahupun di luar negara.

3. Kita tak perlu buka kedai dan keluarkan modal besar untuk sewa kedai serta pekerja. Semuanya boleh dijalankan secara online sahaja.

Jika guna blog, hanya keluarkan RM100++ sahaja setahun.

Jika mahukan medium yang percuma, kita boleh guna Facebook atau Instagram sahaja.

Kos adalah ZERO dan kita boleh dapat pendapatan yang lumayan jika kita rajin berkongsi.

bisnes onlien yang lumayan

 

4. Kita tak perlu pergi ketuk rumah orang satu-satu untuk buat jualan. Boleh buat secara online sahaja dengan syarat disiplinkan diri dan konsisten. InshaAllah jika kita rajin berusaha dan kerjakan dengan betul, pendapatan adalah lumayan dan boleh cecah 5 angka tau.

Cuba tengok purata pendapatan bulanan mereka yang bisnes Shaklee di sini. Paling minima pun RM1500 tau. Siapa nak bagi pendapatan sampingan kita macam ni kan?

jana pendapatan lumayan dari rumah shaklee

5. Pilih kumpulan yang betul supaya sentiasa dapat sokongan walau apa pun melanda.

6. Dengan memilih kumpulan yang betul juga, anda bakal dapat bantuan marketing yang mantap. Hanya perlu menggerakkan jari jemari sikit je. 🙂 Daftar dengan Group Freedom Family dan akan dapat keistimewaan-keistimewaan ini. Secara automatik, anda akan berada di bawah naungan group iReach yang sangat hebat dan sarat dengan perkongsian ilmu tanpa batasan.

Dalam bisnes ada masa kita jatuh dan bangun. Di saat kita jatuh, kita sangat perlukan sebuah kumpulan yang boleh memberi sokongan yang padu tanpa mengira kita berada di tangga mana sekali pun.

SMS/Whatsapp ke 019-722 8520 untuk mendaftar dengan kumpulan Freedom Family (anak kumpulan iReach).

Atau

Boleh isi form ni untuk saya hubungi anda.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

 

 

 

Share Button

Teknik Ajar Anak Menabung Dan Bisnes

“Nanti nak pergi jalan-jalan, saya nak beli biskut sedap tu tau!”
*biskut famous amous ler tu…*

“Mama, saya takde kasut laaa nak jalan-jalan ni. Saya nak beli kasut baru”

surirumah bergaji

Ngomelan anak pertama dan anak kedua. Mujur anak ketiga baru pandai cakap NAK, NANAK, AIR, MAMA, PAPA je. Kalau tidak, tambah lagi satu keinginan. Hehe.

Permintaan mereka macam-macam. Sebagai mama, memang rasa nak beri je semuanya apa yang mereka mahukan. Namun, mama kena bijak mendidik anak bidang kewangan dan menjadi usahawan.

Jika barang keperluan, InshaAllah mama dan papa selesaikan tanpa banyak soal.

Jika kemahuan, mereka perlu menyimpan dari duit belanja sekolah mereka. Biasanya kami akan sama-sama survey harga barang tersebut. Dan mereka akan kumpul duit belanja sekolah mereka setiap hari demi mendapatkan barang yang mereka mahukan.

Selain tu mereka bisnes. Haaaa… bisnes apa tu?

1. Bisnes ais krim malaysia. Pastinya aiskrim homemade. Mama tukang cek kualiti ais krim. Hehe. Tiada gula putih dan diperkaya dengan Meal Shakes.

2. Servis dan dapat upah, buat kerja-kerja rumah. Contohnya basuh pinggan dapat rm2. Lipat baju dan jemur baju rm1-rm5, bergantung kepada kuantiti baju. Hehe. Kadang-kadang kena kerja secara percuma. Itu tolong mama namanya. Tolong mama, murah rezeki. Hehe.

3. Sedekah. Saya cuba terapkan kepada mereka makin banyak sedekah makin banyak rezeki. Walaupun mungkin belum faham konsep ni, mereka terima dengan hati yang terbuka.
Alhamdulillah.

Terapkan sedari kecil tentang kewangan dan bisnes. InshaAllah mereka faham tentang kewangan dan bagaimana perlu usaha keras nak dapatkan D.U.I.T.

Jimat
Menyimpan
Tambah pendapatan.

Semoga anak-anak kita berjaya dalam menguruskan kewangan dan menambah pendapatan.

Selamat Mendidik!

Mahukan tip-tip bisnes tanpa perlu online 24 jam sehari? Hubungi akakSelim sekarang.

SMS/Whatsapp ke 019-722 8520

Share Button

Peluang Pekerjaan Untuk Graduan Baru Yang Sedang Menganggur

Zaman sekarang ni bukan macam zaman akak selim habis belajar 10-15 tahun yang lepas. Zaman sekarang ramai yang menganggur walaupun ambil jurusan perubatan, pergigian dan perguruan yang sepatutnya terus dapat kerja selepas tamat belajar di universiti.

Peluang bisnes untuk graduan menganggur
Graduan perubatan dan pergigian yang cantik manis dan hensem pun terpaksa menganggur menunggu peluang pekerjaan.

Dah habis belajar, nak bayar pinjaman PTPTN lagi kan? Bagaimana nak bayar, kerja pun belum dapat. Kesian adik-adik kita. Kusut memikirkannya.

Ini adalah luahan seorang anak muda yang mengalami nasib yang sama, masih menganggur menantikan pekerjaan. Ikuti luahannya di Facebook beliau. Sumber : Aliff Azrai Zain

Bertabahlah wahai sahabat seusia ku,antara umur 22 ke 26 tahun. zaman kita ini ada Diploma ke, Ijazah ke, Master or Phd belum tentu lg mampu untk masuk sektor kerajaan. simpanlah Sijil kita itu sebagai Kenangan dan tanda Ilmu yg pernah kt pelajari. Gambar konvo yg kita melangkah terima skrol tu simpanlah juga untk tontonan anak cucu kita nanti.

Skrg memang susah nak dpt penempatan kerja dlm sektor kerajaan dan swasta. tmasuklah graduan perubatan, perguruan yg dpt biasiswa kerajaan sekalipun ada yg dah hampir nk masuk 2 tahun mengangur mash x di panggil untk penempatan.

saya tpikir juga mcm manalah agaknya generasi adik adik akan dtg. semakin hari semakin bertambah bilangan anak2 Malaysia ni,bgaimana nasib mereka suatu hari nanti.

kalau di lihat dlm website SPA8, kerajaan sdg membekukan pengambilan pekerja. dan mengoptimunkan bilangan pekerja. maksudnya kalau ada kekosongan brulah akan ambil pekerja baru..nak tunggu kekosongan yg letihnya.krn Tngu pakcik dan makcik nak pencen umur 60 tahun bru ada kekosongan. memang agak sikitlahh yg pencen sb bilangan mereka tak ramai.

so,mulai skrg. anak muda kena letak dlm mindset bhawa kita belajar diploma atau ijazah bukan tiket untk dapat kerja. dan perlu fikir juga mcm mana nk byr blik pinjaman Ptptn dan Mara selepas hbis blajar.

Nak tak nak kita kena fikirkan 10 halatuju yg hendak kt lakukan setelah tamat belajar untk teruskan kehidupan.selepas senaraikan 10 halatuju tersbut kaji dan pilihlah yg terbaik. contohnya seperti berniaga ke, kerja kilangke,buat perkhidmatan ke, kerja dgn orang ke dan sbagainya. asalkan halal dan dpt kita teruskn hdup untk sara kehidupan diri sendiri dahulu tanpa mengharapkan duit mak ayah lagi.

jangan risau sahabat rezeki di bumi Allah ni luas,bukan hanya terhad kpd sektor kerajaan sahaja. yg tak ada ijazah,master pun dah ramai yg bjaya dan kaya raya dlm bidang mreka cuburi. Perjalanan hidup kita masih jauh dan kita tak akan jangka apa akan berlaku pd kehidupan kita 10 tahun akn dtg iaitu ktika umur 32 hg 36 tahun.

dan kpd Yang dapat kerja bagus selepas tamat belajar itu,itu adalah rezeki anda. dan hargailah rezeki itu dgn kerja bersungguh2 krn ramai yg menginginkan apa yg anda nikmati itu.

saya sendiri pun kerja sendri.buat bisnes . kadang2 org kata sy mengangur dan tak ada masa depan. tak per. krn manusia boleh jer ckp apa sahaja. Mereka bukan Tuhan yg aturkan khdupan kita, dan mereka tak tahu apa yg kita rasa dan lalui.

Itu sahaja. terima ksh sudi bca ya. lama dah tak tulis panjang2. ini hanyalah pendapat peribadi saya saja. tak kena mengena yg hidup mahupun yg mati.

Itulah hakikatnya nasib anak-anak muda yang tamat belajar zaman kini. Walau cemerlang mana sekali pun, mereka terpaksa menunggu peluang dan kekosongan jawatan. Memang kesian kan? Akak selim juga mempunyai anak saudara lepasan jurusan perubatan, juga masih menunggu peluang pekerjaan. Itu lepasan jurusan perubatan tau. Bukan calang-calang orangnya. Dan sekarang beliau memulakan bisnes Shaklee sementara masih menganggur dan berjaya mendapat bonus pertamanya bulan Oktober yang lepas.

Bisnes Shaklee adalah pilihan yang sangat sesuai dan tepat untuk graduan baru yang menganggur atas beberapa faktor.

Kenapa Bisnes Shaklee Sangat Sesuai Untuk Para Graduan Baru Yang Menganggur?

1. Modal Kecil Kurang Dari RM100

Bisnes yang menguntungkan
Bisnes Shaklee modal rendah kurang dari RM100

Modal rendah dan mampu dibayar iaitu keahlian Shaklee RM68.90 dan ditambah dengan kos pengeposan member kit RM10.60. Jadi total untuk memulakan perniagaan hanyalah RM75.90 sahaja. Sebaik sahaja adik-adik membayar kos keahlian ini, adik-adik terus memiliki satu ruang perniagaan yang sangat luas dengan menjalankannya secara online.

2. Tidak Perlu Keluar Rumah

Adik-adik kan masih menganggur. Masih tiada kenderaan sendiri untuk keluar ke sana ke mari. Jadi bisnes Shaklee ni memang sesuai sebab adik-adik boleh order Shaklee ni secara online sahaja. Tidak perlu keluar ke pejabat pos untuk mengepos barang. Semuanya boleh dilakukan di atas talian.

3. Tiada Kos Tersembunyi Atau Kos Beli Stok

Continue reading Peluang Pekerjaan Untuk Graduan Baru Yang Sedang Menganggur

Share Button

Mampu Belanja Family Walaupun Hanya Surirumah

Hampir 2 tahun dah akak selim berhenti kerja di sebuah syarikat Panaxxx selepas 13 tahun setia berkhidmat. 🙂 Alhamdulillah, akhirnya Allah beri peluang untuk akak selim berkhidmat di rumah pula. Berkhidmat sebagai mak supir, masterchef, manager, tukang sapu, tukang mop, penghibur dan pelbagai ‘kerjaya’ di rumah. Bukan itu sahaja, akak selim adalah ibu yang bekerja di rumah. Alhamdulillah setakat 2 tahun bekerja ni, masih tetap dapat income/bonus 4 angka setiap bulan tanpa gagal.

Bisnes yang menguntungkan

Dari mana income ni? Akak selim buat bisnes Shaklee sepenuh masa. Ya, sepenuh masa! Inilah kerjaya sebenar akak selim dari rumah. Dalam masa yang sama menguruskan rumah bersama 3 orang puteri yang cantik-cantik sedang membesar. Alhamdulillah.

Biasanya bonus Shaklee ni akak selim buat belanja keluarga makan-makan. Selain tu, keluarkan zakat, berikan pada mak, bayar segala hutang yang ada dan belanja keluarga semasa travel. Memang big boss (encik suami) akan belanja semua tapi seboleh-bolehnya akak selim juga ingin menyumbang untuk keluarga.

bonus-shaklee
Kenangan raya 2016, jalan-jalan Zoo Taiping

Kadang-kadang akak selim ambil peluang untuk bayar tol ke, isi minyak atau belanja makan. 🙂 Seronok sebenarnya bila dapat keluarkan duit untuk keluarga ni. Terutamanya bila tengok anak-anak seronok, secara tak langsung kita pun rasa gembira dan bahagia.

Akak selim rasa semua ibu bapa pun macam tu kan? Kalau hanya surirumah sepenuh masa tanpa pendapatan, memang akak selim tak mampulah nak berbelanja untuk keluarga. Sekarang ni Alhamdulillah ada pendapatan sendiri.

Bisnes yang menguntungkan
Bisnes Shaklee modal rendah kurang dari RM100

Anda surirumah? atau pelajar yang ingin jana pendapatan sampingan dari rumah? Akak selim boleh bantu untuk jana pendapatan dari rumah secara online sahaja. Modal pun rendah sahaja kurang dari RM100. Segala urusan pun online. Tidak perlu bersusah payah untuk keluar ke pejabat pos atau ke mana-mana untuk menuntut ilmu mahu pun untuk menghantar barang. Semuanya Shaklee dah sediakan. Kita hanya cari customer sahaja.

Akak selim akan ajar bagaimana menjalankan bisnes ni secara terperinci. InshaAllah kita sama-sama lakukannya ya.

Hubungi akak selim di 019-722 8520

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

 

Share Button

Perkongsian Ilmu Geng iReach Memang Best

Akak selim ni memang jenis suka menuntut ilmu secara online ni. Mulakan bisnes Shaklee dulu pun tak pernah jumpa mentor ‘face to face’ pun. Berdasarkan kepercayaan dan rasa ukhuwwah, kami bertukar-tukar pendapat dan menimba ilmu dari mentor Shaklee akak selim Lyna Noh secara online. Alhamdulillah akak selim memang suka cara ni.

kali-pertama-master-lyna
Kali pertama bertemu mata dengan mentor bisnes Shaklee akak selim. Yang lain-lain tu anak-anak bisnes kesayangan akak selim. Mereka ialah Geng Freedom!

Cuma bila dah lama kita kenal secara online, teringin juga nak kenal tuannya kan? Tambah-tambah mereka yang sentiasa menjadi inspirasi kita dalam bisnes setiap hari. Dan mereka ajar kita secara PERCUMA, tanpa bayaran walau 1 sen pun.

Kalau kita belajar kat luar topik yang mereka ajar tu, bayarannya boleh mencecah ratusan dan  ribuan ringgit. Ini kan dapat PERCUMA. Pastilah akak selim tak lepaskan peluang untuk sertai.

Salah satunya ialah kelas blog yang dianjurkan oleh Geng ASB iReach. Kelas ni penuh dengan perkongsian ilmu-ilmu penting tentang blog. Akak selim sangat suka kelas ni sebab apa yang diajarkan oleh Master Z adalah perkara teknikal tetapi diajar secara santai dan mudah difahami. Dan paling penting dapat dipraktikkan terus dalam penulisan blog akak selim. 🙂

kelas-blog-kembara-asb
Kelas blog bersama Kembara ASB

Selain daripada tu, akak selim sangat suka kelas Quranic Coaching. Kelas tafsir Al-Quran yang dibawakan oleh Master Z juga. Akak selim memang dah lama nak belajar tentang tafsir ni. Seolah-olah pucuk dicita ulam mendatang! Ada orang nak ajar depan-depan mata kan? Dan ilmu yang disampaikan ni bukan ilmu yang direka-reka sendiri tetapi adalah dari Ustaz Nouman Ali Khan (NAK), yang merupakan ustaz yang menjadi idola akak selim juga secara online. Apabila dengar perkongsian daripada Master Z, seolah-olah terngiang-ngiang suara Ustaz NAK.

mentor-zainulyna
Mentor bisnes akak selim. Master Z dan Master Lyna
kelas-quran
Baby Zara pun join kelas Quranic Coaching ni. 🙂

Kelas-kelas ni diadakan di Cawangan Shaklee JB. Mereka turun dari KL semata-mata untuk menyampaikan ilmu kepada kami geng iReach Selatan. Untung kan? Kalau lepaskan peluang tu, memang RUGI!

kelas-ireach
Kelas kami yang tak sunyi dari anak-anak di sekeliling. Bisnes mesra anak-anak.
master-z
Master Z

Ini adalah antara gambar kelas-kelas perkongsian ilmu yang lain yang akak selim join. Memang seronok dapat ilmu dari mereka yang berpengalaman ni. Alhamdulillah.

kelas-ireach-lyna lyna-irene

Pendapat akak selim, jika kita mahu berjaya berkawan rapatlah dengan mereka yang pernah berjaya. Carilah mentor yang berpengalaman dan telah melalui pelbagai liku-liku pahit manis masam perjuangan dalam bisnes Shaklee. Mereka akan ajar apa yang telah mereka lakukan sehinggalah mereka berjaya mencapai rank tertinggi dalam Shaklee, Master Coordinator.

InshaAllah, akak selim juga bakal Master Coordinator 2017 nanti. InshaAllah. Mohon kawan-kawan doakan sekali ya. 🙂

Ingin sertai keluarga besar kami yang sentiasa mesra kanak-kanak? Sarat dengan ilmu? Hubungi akak selim di 019-722 8520 untuk berada di dalam kumpulan yang positif dan bermotivasi tinggi.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

Bisnes Dari Rumah Yang Mudah Dan Menguntungkan

Untuk mereka yang baru berjinak-jinak memulakan bisnes, pastilah nak bisnes yang mudah sekaligus menguntungkan bukan?

Bisnes Shaklee adalah bisnes yang sangat mudah untuk diselenggarakan kerana semuanya kita boleh lakukan secara online.

-Nak order barang?

Kita boleh lakukan secara online. Pihak Shaklee yang tolong poskan tempahan pelanggan kita. Tak perlulah kita bersusah payah beratur berjam-jam di pejabat pos. Kita hanya order dan buat bayaran, Shaklee yang tolong poskan bagi pihak kita.

-Melihat hasil jualan harian?

Kita boleh cek secara online juga. Tak perlulah kita tuliskan senarai tempahan vitamin daripada customer. Semuanya kita boleh rujuk kembali di dalam sistem Shaklee.

-Senarai pelanggan

Sebagai pengedar Shaklee bertauliah, kita akan cuba sedaya upaya untuk follow up pelanggan kita. Jika mereka ada masalah dengan penggunaa vitamin Shaklee, kita cuba berikan konsultasi yang terbaik. Dengan Shaklee, senarai pelanggan yang berdaftar di bawah kita telah disediakan.

Yang belum mendaftar sebagai ahli tu, kita wajiblah buat secara manual ya. Masukkan dalam buku log atau Excel.

Semuanya di atas talian, sangat mudah, semudah A-B-C!

-Kelas atau info

Kebanyakan kelas atau perkongsian ilmu adalah melalui online. Ia lebih mudah terutamanya untuk mereka yang berjauhan dengan mentor/upline seperti akak selim. Mentor akak selim di Kuala Lumpur dan akak selim di Johor. Namun, tiada masalah timbul dalam proses akak selim nak belajar mahu pun mentor akak selim mengajar.

Bagaimana Bisnes Shaklee Menguntungkan?

1. Cash Bonus

Cash bonus ni terbahagi kepada 2. Yang pertama ialah untung runcit yang kita dapat daripada setiap jualan kita.

Yang kedua ialah bonus yang Shaklee berikan setiap bulan berdasarkan jualan kita untuk bulan tersebut.

Cash bonus yang Shaklee berikan adalah sehingga 21% setiap tengah bulan. Ianya bermula dari 5% sehinggalah ke 21% mengikut jualan bulanan kita. Makin banyak kita jual, makin banyak kita dapat bonus.

Bonus paling rendah sebagai leader dalam bisnes Shaklee adalah lebih kurang RM2000.

2. Car Bonus

Bonus yang dibayar setelah kita berjaya menamatkan cabaran Program Car Bonus yang agak mencabar selama 3 bulan atau 4 bulan. Alhamdulillah jika kita berjaya melepasi cabaran ni, kita berhak mendapat car bonus setiap bulan mengikut terma dan syaratnya.

Car bonus Shaklee
Usaha gigih untuk dapatkan car bonus amat berbaloi.

Memang kena kerja keras untuk dapatkan Car Bonus ni, bila dah lepas kriteria untuk dapatkannya memang rasa sangat puas hati dan berbaloi-baloi usaha kita tu. Alhamdulillah.

3. Travel Bersama Shaklee Yang Bertaraf 6 Bintang

Dengan pengumpulan jumlah mata tertentu, Shaklee menyediakan trip bertaraf 6 bintang di dalam dan luar negara. Shaklee bukan sahaja menyediakan penginapan yang mewah-mewah, tetapi layanan dan juga lengkap dengan duit makan.

Yang terkini ialah percutian ke Langkawi bertaraf 6 bintang tajaan Shaklee. Boleh klik link di bawah untuk cerita penuh tentang trip Langkawi.

Trip ke Langkawi tajaan Shaklee

Ternyata bisnes Shaklee ni memang menguntungkan untuk mereka yang rajin berusaha. InshaAllah. Setiap orang ada peluang untuk mencuba.

Jika anda masih ragu-ragu untuk memulakan bisnes Shaklee, sila Whatsapp akak selim untuk akak selim kongsikan pengalaman akak selim sendiri.

Alhamdulillah kini menjalankan bisnes Shaklee hanya dari rumah sahaja sambil menjaga anak-anak syurga kami.

Hubungi akak selim di 019-722 8520 untuk Bisnes Online Bersama Akak Selim (BOBAS)

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

 

Share Button

Impian Akak Selim 20 Tahun Lagi

Di kala ini, mama laila sedang memujuk anak ke 3 yang sedang down kerana di’reject’ customer yang nak beli vivix 13x lebih power dari vivix 20 tahun yang lepas.

Vivix 13 x lebih power
Vivix 13 x lebih power

Mama laila yang sudah bergelar nenek itu memujuk sambil berkata

“Yang pergi itu sebenarnya tidak layak menjadi customer zara, orang lain jauh lebih layak baby.


Jauh akak selim berangan.

Zara, anak ke 3 akak selim waktu itu sudah berusia 21 tahun. Dinie, 26 tahun dan Damia 28 tahun. Wowww! Dah dewasa anak-anak akak selim. Dan akak selim sendiri sudah berusia 58 tahun!! InshaAllah, impian akak selim 20 tahun lagi dikelilingi anak2 dan cucu2 yang comel.

Pada waktu itu akak selim masih lagi meneruskan hidup di bandar. Maklumlah nak berdekatan dengan anak-anak cuculah kan. Kesian pula kalau akak selim di kampung, kalau-kalau diorang ada kekangan masa ke kan nak balik untuk jenguk kami. Kalau tinggal berdekatan tu, mudahlah sikit akak selim nak jumpa anak-anak cucu kan?.  Dan memudahkan mereka juga untuk bertemu ibu bapa mereka ni. 🙂

Dan anak-anak akak selim masih lagi meneruskan legasi bisnes Shaklee yang diwarisi turun temurun. InshaAllah.

dreams-can-come-true

Berimpian dan berangan itu PERCUMA kan? InshaAllah, 20 tahun lagi kita tengok kembali memori ini. 🙂

Jom sama-sama membina empayar bisnes Shaklee bersama akak selim dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee hari ini. Whatsapp akak selim di 019-722 8520 untuk mulakan langkah pertama anda dalam bisnes Shaklee.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

Jana Pendapatan 4 Angka Walaupun Lambat Bersemuka Dengan Mentor

Nak berjaya dalam bisnes MESTI ada mentor. Akak selim ada mentor yang sangat hebat. Tapi kami berjauhan. Berkenalan pun di alam maya. Sejak mula-mula daftar ahli Shaklee pun, memang kenal secara online je.

Akak selim mula bisnes pun, belajar online juga. Semuanya online sahaja sehingga berjaya dapat income 4 angka.

bisnes-online

Gambar : Google

 

Belajar bisnes?
Online

Belajar produk?
Online

Belajar teknik membina keyakinan diri berniaga?
Online

Semuanya belajar secara online. Sekarang ni zaman serba mudah dan canggih. Segalanya boleh ‘berjalan lancar’ walaupun tidak bertentang mata.

Sehinggalah 30 Jun 2013. Kali pertama kami bersua muka. Di rumah akak selim tau! 🙂

Wowwwwwwww!!!!

Bila dapat bertemu tu, memang terasa auranya lain macam! Seronok berjumpa dengan orang2 berjaya dan positif sokmo ni.

Mentor akak selim yang sangat comey, muka licin lincau.
Mentor akak selim yang sangat comey, muka licin lincau.

Masa ni, anak-anak Geng Freedom pun ada bersama-sama akak selim. Seronok masing-masing dapat korek ilmu depan-depan mata.

kali-pertama-master-lyna
Noorizdayantie Samar
Siti Noranis Abu Amin selimmmmm awak masa ni.. hehehe
Wan NurulHafiza Wan Saharuddin

Ni pula kawan-kawan satu group. Sidelines akak selim.

sidelines-ireach
Nur Salwa Ishak
Irda Bay
Noor Fariza Ramli

Masa ni jugaklah akak selim dapat hadiah 2 gram emas tau. Hasil cabaran dalam group! 2x ganda seronok gitu haaa. Dahlah dapat jumpa dan dapat emas lagi! Alhamdulillah. Seronok sangat!!!

Seronok! Dapat emas 1 gram x 2 keping haaaa
Seronok! Dapat emas 1 gram x 2 keping haaaa

Hanya perlukan keinginan untuk berjaya yang setinggi langit sahaja. Lain-lain tu semua kita boleh tempuhi.

Percayalah!!!

Anda jauh dari akak selim? Tapi mahu cuba bisnes Shaklee? Kita bertemu di alam maya je pun boleh. Nak dating tiap2 hari pun boleh. Yang penting anda MAHU. InshaAllah boleh meraih pendapatan 4 angka juga.

Kita cuba bersama-sama ya sehingga anda dapat capai income yang anda mahukan. Hubungi akak selim di 019-722 8520.

 

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...