Panduan berpantang sendiri

Untungnya Berpantang Dengan Set Bersalin Terbaik Di Pasaran. Ibu Cergas, Susu Ibu Lancar!

Waktu berpantang adalah antara waktu paling kritikal bagi ibu lepas bersalin terutamanya untuk minggu pertama dan kedua. Lebih-lebih lagi untuk ibu yang terpaksa berpantang sendiri tanpa pembantu atau ahli keluarga yang lain di rumah. Tips Berpantang Sendiri Badan Bertenaga, Susu Ibu Lancar Dengan Set Bersalin Shaklee Saya kongsikan ikhtiar dan pengalaman berharga ibu-ibu muda ini untuk pastikan badan cergas dan

Share Button
Continue reading »

Bahaya Kolesterol Tinggi Sehingga Boleh Menyebabkan Tekanan Darah Tinggi Dan Strok

Penyakit kronik di zaman kini tidak mengenal usia. Ramai orang muda yang dah terpaksa mengambil bermacam-macam ubat dek kerana menghidap penyakit kronik. Salah satunya ialah pengambilan ubat kolesterol kerana tahap kolesterol melebihi dari tahap yang sepatutnya. Dan semua orang pun tahu, kolesterol tinggi memang sangat bahaya sehingga boleh membawa maut. Kolesterol tinggi juga boleh menyebabkan strok dan tekanan darah tinggi.

Share Button
Continue reading »
Perkara yang dilarang semasa berpantang

Rahsia Luka Pembedahan Lepas Bersalin Cepat Sembuh

Luka lepas bersalin?! Memang NGERI kan? Mendengarnya pun dah rasa cukup ngeri dah. Terutamanya yang koyak banyak. Tapi kali ni kita nak bincangkan tentang luka bersalin secara pembedahan. Bagaimana seorang ibu yang menghadapi masalah luka tak kering selepas bersalin anak ke 2 secara pembedahan. Beliau mencuba 2 cara sahaja untuk sembuhkan luka tersebut dalam masa seminggu. Apa Rahsia Beliau? Rahsia

Share Button
Continue reading »
Amalan semasa berpantang

Set Bersalin Yang Selamat Diambil Walaupun Anak Jaundis

Kebanyakan ibu hamil sangat berhati-hati dalam memilih Set Berpantang atau jamu/vitamin yang ingin diambil sepanjang berpantang selepas melahirkan anak. Terutamanya apabila memikirkan bayi yang bakal dilahirkan itu mengalami jaundis atau pun tidak. Ibu-ibu takut Set Bersalin yang dibeli tu tidak dapat diambil gara-gara bayi jaundis. Lebih-lebih lagi jika anak-anak sebelum ni memang kena jaundis. Kini…. Ibu-ibu tidak perlu risau lagi,

Share Button
Continue reading »

Set Bersalin Yang Ibu Berpantang Wajib Pilih Untuk Banyakkan Susu

Biasanya lepas bersalin, ibu-ibu terutamanya ibu-ibu baru selalu risau dan ada masalah penyusuan kan? Selalu tertanya-tanya, “Susu saya ada ke?” “Susu saya ni cukup ke untuk baby saya?” “Susu saya macam sikitttttt je.” “Baby selalu menangis, susu saya tak cukup ke?” Bagaimana Nak Atasi Masalah-masalah Penyusuan Ni? Lengkapkan Ilmu Penyusuan Sepanjang Hamil Sediakan ilmu penyusuan yang cukup sebelum bersalin. Silah

Share Button
Continue reading »

11 Kelebihan Set Bersalin Shaklee Yang Ibu-Ibu Patut Tahu

Pagi-pagi ni saya dihubungi oleh seorang adik ofis yang baru lepas bersalin secara pembedahan. Dan beliau bertanyakan beberapa soalan tentang set bersalin shaklee yang beliau beli. InshaAllah, perkongsian saya dalam entry ni boleh menjawab segala pertanyaan beliau. Yang paling syioknya Set Bersalin Shaklee ni adalah 3 in 1!!! Inilah dia testimoni dari Puan Farah dan Puan Dilla Jalil yang menggunakan

Share Button
Continue reading »

Makanan Ber’angin’ Yang Perlu Dielakkan Semasa Berpantang

Semasa kita berpantang, banyak juga makanan2 yang perlu dielakkan supaya badan tidak berangin. Kehadiran angin atau gas ini boleh menyebabkan kita berasa tidak selesa dan sakit. Biasanya ia berpunca daripada 2 sumber iaitu Udara yang disedut. Akibat bakteria yang terdapat dalam usus besar. Bakteria ini terjadi akibat gangguan daripada makanan yang tidak dihadamkan dengan baik. Jika diikutkan pengalaman saya berpantang

Share Button
Continue reading »

Tips luka bersalin cepat sembuh

Apabila sebut luka bersalin, ngeri pulak saya memikirkannya. Hehehe.. Walaupun dah 2 kali melaluinya, perasaan NGERI tu masih ada walaupun di hati memang inginkan baby lagi. 🙂 Luka bersalin ini juga dikenali sebagai luka episiotomi. Boleh dikatakan luka episiotomi ini tidak dapat dielakkan terutamanya bagi kelahiran pertama. Boleh lihat gambar di bawah ni sebagai rujukan ya. Khas untuk ibu2 yang

Share Button
Continue reading »
Amalan semasa berpantang

Set Bersalin Shaklee Yang Terbaik dan Termurah Di Pasaran

Ada yang tanya, Shaklee ada set berpantang juga ke? Pastu TERBAIK dan TERMURAH di pasaran? Betul ke? Bukan ke ada set menyusu aje ke? Ya, memang ramai yang tertanya2 sebab awal2 dulu SET MENYUSU Shaklee ni sangat2 ‘glamour’. Tapi jangan taktau ye, Shaklee ni ada pelbagai pakej termasuk set berpantang sama ada ibu itu bersalin secara normal atau pembedahan. Jom

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »