Benarkah Boleh Turunkan Bacaan Kolesterol Dengan Suplemen?

Ada ke suplemen yang boleh bantu turunkan bacaan kolesterol dalam darah? Kalaulah ada pun, macam mana nak pastikan yang suplemen tu betul-betul selamat dan berkesan?

Sekarang kan ada macam-macam suplemen yang tumbuh bagaikan cendawan selepas hujan kan? Semuanya claim bagus-bagus walaupun ada juga yang kantoi tak ada kelulusan KKM pun. Itulah yang menakutkan para pengguna, rakyat marhaen seperti saya juga.

Sehinggalah saya bertemu dengan produk yang ada ujian klinikal beserta dengan Landmark Study. Inilah satu-satunya produk suplemen yang berani melakukan Landmark Study ni. Apa dia Landmark Study tu?

Landmark Study ialah
perbandingan mereka yang ambil Shaklee, yang tak ambil apa-apa vitamin dan mereka yang ambil vitamin jenama lain.
Hasil kajian mendapati tahap kesihatan mereka yang mengambil suplemen Shaklee dalam jangka masa panjang adalah jauh lebih baik berbanding 2 golongan lagi.

Begitu juga dengan tahap kolesterol mereka yang mengambil suplemen Shaklee dengan mereka yang tidak mengambil apa-apa suplemen dan mereka yang mengambil suplemen jenama lain.

Cara turunkan kolesterol dengan cepat

Hasil kajian Landmark Study membuktikan bahawa tahap kolesterol baik (HDL) di dalam darah orang yang mengambil vitamin Shaklee adalah lebih baik dari orang yang tidak mengambil apa-apa vitamin dan orang yang ambil vitamin jenama lain.

Makin tinggi tahap kolesterol baik (HDL) ini, makin bagus kerana kolesterol ini akan mengangkut kolesterol ke hati untuk disingkirkan. Ia membersihkan salur darah daripada mendakan kolesterol.

Continue reading Benarkah Boleh Turunkan Bacaan Kolesterol Dengan Suplemen?

Share Button

Cara Turunkan Bacaan Kolesterol Dengan Cepat Dan Berkesan

Pernah cek tahap kolesterol anda? Kalau tak pernah sekali pun saja-saja pergi cek, eloklah luangkan sedikit masa untuk cek ya. Sebab kolesterol tinggi ni kadang-kadang tak nampak simptomnya dengan jelas. Sedar-sedar je dah pengsan secara tiba-tiba. Atau lebih teruk lagi tiba-tiba terkena strok. Nauzubillah. Minta dijauhkan perkara sebegini berlaku dalam hidup kita.

Kolesterol?

Kolesterol ni terbahagi kepada 2. Satu kolesterol jahat (LDL) dan satu lagi kolesterol baik (HDL). Kita memang perlukan kolesterol baik ni berada di tahap tinggi mengikut standard supaya ia bantu menurunkan tahap kolesterol jahat dalam badan kita. Kolesterol jahat ni memang jahat, jika berlebihan dari standard, ia akan berkumpul di dalam salur darah dan menyebabkan masalah sakit jantung, tekanan darah tinggi dan strok.

Pola pemakanan orang Malaysia ni menyebabkan kebanyakan daripada kita mengalami kolesterol tinggi walaupun badan kurus. Ramai je yang badannya kurus kering, tetapi tahap kolesterol dah lebih dari 10. 😯

Jadi wajiblah kita ambil tahu tentang diri kita ni. Langkah pertama, pergi buat medical check up. Yang simple pun ok dah. Kat klinik-klinik swasta kebanyakannya ada je pemeriksaan kolesterol ni.

Langkah kedua ialah ambil cakna dengan diri kita yang telah disahkan mengalami kolesterol tinggi tu. Usah buat-buat cool sahaja sebab kolesterol tinggi ni pembunuh dalam diam tau.

Bacaan Kolesterol

cara turunkan kolesterol dengan cepat

Cara Turunkan Bacaan Kolesterol Dengan Berkesan Dan Cepat

1. Ambil Makanan Yang Boleh Menurunkan Kolesterol

Antara makanan yang dicadangkan untuk turunkan kolesterol ialah
-Oat
-Cuka epal
-Minyak kelapa organik
-Minyak ikan
-Kekacang
Sumber : SirapLimau

2. Bersenam Secara Rutin

Bersenam 3-4 kali seminggu secara rutin dapat menurunkan kadar kolesterol dalam darah.
Kajian menunjukkan senaman berat secara rutin dapat menurunkan kadar kolesterol jahat (LDL) di dalam darah. Jika tidak pernah bersenam, boleh mulakan dengan senaman ringan dahulu seperti berjalan (briskwalking), berjogging atau berlari di atas treadmill.

3. Turunkan Berat Badan (Jika Terlebih Berat Badan Atau Obesiti)

Obesiti atau berat yang berlebihan sememangnya dikaitkan dengan penyakit kardiovaskular. Turunkan berat badan dengan betul. Lebih baik jika ada mentor untuk membimbing anda menurunkan berat badan dengan teratur dan konsisten. Mulakan dengan mengurangkan pengambilan makanan yang berlemak tinggi dan lakukan senaman secara rutin.

4. Jaga Pemakanan

Corak pemakanan di Malaysia sememangnya kurang sihat jika kita sendiri tidak mengawal dalam pengambilannya. Kebanyakan daripada kita sukakan makan berlemak, bergoreng, makanan segera, berminyak, bergula dan bermacam-macam lagi jenis makanan yang boleh menjurus ke arah meningkatkan kolesterol jahat di dalam darah.

Continue reading Cara Turunkan Bacaan Kolesterol Dengan Cepat Dan Berkesan

Share Button

Ubat Kolesterol Tinggi Supaya Tak Mati Mengejut

Kolesterol tinggi tanpa dipantau boleh menyebabkan masalah jantung yang serius. Masalah jantung pula boleh menyebabkan jantung berhenti berdegup bila-bila masa sahaja seterusnya menjadi punca mati mengejut.

ubat kolesterol supaya tak mati mengejut

Usah diabaikan pemeriksaan kesihatan secara berkala sekurang-kurangnya setahun sekali untuk mengetahui tahap kesihatan dan paras kolesterol dalam badan.

Continue reading Ubat Kolesterol Tinggi Supaya Tak Mati Mengejut

Share Button

Cara Rawat Kolesterol Tinggi Tanpa Ubat

Masalah kolesterol ni memang tidak boleh dipandang enteng. Memang simptom-simptom yang ketara tu tak nampak di mata. Namun ia sebenarnya sangat bahaya kerana ia boleh menyebabkan masalah jantung yang berhenti secara tiba-tiba.

cara turunkan kolesterol

Saya kongsikan pengalaman mereka yang menurunkan tahap kolesterol mereka secara semulajadi tanpa ubat. Namun, jika anda telah diberikan ubat oleh doktor untuk menurunkan kolesterol, jangan sesekali berhenti ubat hospital walaupun dalam usaha mencuba suplemen semulajadi atau petua-petua tradisional.

Testimoni 1 :

Mak mertua akak ada masalah kolesterol tinggi. Memang ambil ubat doktor. Dalam masa yang sama kami bagi juga minyak ikan Shaklee untuk mak.

Masa cek darah, doktor pun hairan sebab dah turun paras normal dah.

Doktor tanya mak makan ubat apa? Mak bagitau laa ambil Omegaguard, minyak ikan Shaklee.

Sebab dah turun paras normal, doktor kata dah tak perlu makan ubat dah. Cuma teruskan ambil Omegaguard tu.

Alhamdulillah. Lega hati akak.

-Puan HF-

Testimoni 2 :

Abah singgah rumah tanyakan stok minyak ikan Shaklee. Sebelum ni tak pernah pula abah tanya.

Rupa-rupanya abah nak sampaikan yang kini abah telah disahkan bebas darah tinggi, masalah buah pinggang dan kolesterol dah. Saya memang sentiasa bekalkan abah minyak ikan Shaklee. Dan memang abah ada ambil ubat-ubatan doktor juga.

Cuma memang terkejut juga sebab sekarang dah bebas penyakit. Syukur sangat. Doktor pun terkejut tengok keputusan cek darah abah dan tanyakan abah ada makan ubat lain ke tak.

Selain ubatan hospital memang abah ambil minyak ikan je. Tiada ubat lain atau suplemen lain.

Gembira sungguh abah dapat tahu berita dari doktor tu. Terpancar wajah keceriaan abah masa bercakap dengan saya. Alhamdulillah.

-Kak Long-

Kalau ada orang-orang tersayang korang yang ada masalah kolesterol atau darah tinggi ke, boleh usaha dengan cara ambil Omega atau minyak ikan Shaklee yang terbukti berkesan secara klinikal.

Boleh buat pembelian sendiri dengan mudah secara online menggunakan kad debit atau kad kredit anda. Klik gambar di bawah ya.

turunkan kolesterol cepat

Atau

Boleh beli stok 5 botol Omega dengan percuma voucher bernilai RM60. Anda juga boleh menggunakan kad debit atau kad kredit dengan membelinya sendiri secara online. Klik poster promosi di bawah.

minyak ikan terbaik

Boleh hubungi saya di 019-722 8520 untuk dapatkan suplemen menurunkan kolesterol anda.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Bahaya Kolesterol Tinggi Sehingga Boleh Meragut Nyawa Secara Senyap

Usah main-main dengan kolesterol tinggi. Walaupun baru lebih sikit dari standard pun korang dah kena start jaga-jaga dah. Usah terpedaya sangat dengan badan yang tak tunjukkan simptom ‘sakit berat’ disebabkan kolesterol ni. Sedar tak sedar, terus pengsan tak sedar diri kita pun tak tahu kan?

Sementara baru lebih sikit tu, lebih baik kita ambil langkah untuk kawal di tahap awal.

1. Ubah gaya hidup yang lebih sihat. Bersenam sekurang-kurangnya 3x seminggu selama 30 minit.

2. Elakkan makan makanan berlemak kerana ia akan menambahkan lagi masalah kolesterol yang sedia tinggi.

3. Ambil suplemen Omega 3 untuk bantu menurunkan kolesterol ke paras yang lebih rendah/normal.

Minyak ikan Shaklee mampu membekalkan Omega 3 yang terbaik.

Beli 5 botol dengan PERCUMA voucher bernilai RM60 sepanjang bulan Ogos, bulan kemerdekaan.

Mari kita ubah diri kita ke arah yang lebih sihat.

Hubungi saya di 019-722 8520 untuk tempahan.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Minyak Ikan Terbaik Dan Tulen Di Pasaran

Saya nak kongsikan berita baik untuk anda. Bulan ni ada promosi minyak ikan yang terbaik dan tulen dari Shaklee.

Dengan pembelian 5 botol Omega Guard, anda layak mendapat voucher bernilai RM60. Setiap satu voucher bernilai RM20.

minyak ikan terbaik

Minyak ikan ni adalah paling tulen di pasaran kerana ia melalui 3 kali proses penyulingan utnuk menyingkirkan bahan toksik seperti kadmium, arsenik, merkuri, dioksin dan PCB.

minyak ikan terbaik di pasaran

Anda boleh dapatkan minyak ikan ni secara online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda.

minyak ikan promosi

Jemput klik gambar di bawah dan anda dapat teruskan pembelian. Jika ada masalah untuk membeli, boleh hubungi saya di 019-722 8520.

Atau

Anda juga boleh hubungi saya di 019-722 8520 untuk uruskan tempahan anda.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...