Naikkan Hb ibu hamil

Cara Atasi Masalah Hb Rendah Semasa Mengandung Demi Kesihatan Ibu Dan Baby

Ibu sedang hadapi masalah Anemia atau Hb rendah? Usah pandang remeh ya masalah Hb rendah ni kerana ia boleh menyebabkan masalah besar yang melibatkan nyawa ibu dan juga nyawa bayi di dalam rahim tu tau. Ibu harus ambil tahu apa komplikasi masalah Anemia/Hb rendah ni ya. Boleh baca di sini. –> Bahaya Anemia Untuk Ibu Hamil Mengikut pengalaman saya sendiri

Share Button
Continue reading »

Bahaya Hb Rendah Untuk Ibu Hamil dan Bayi Di Dalam Kandungan

Paras hemoglobin yang kurang daripada 11 disahkan sebagai Anemia atau Hb rendah memerlukan perhatian yang lebih oleh ibu hamil. Hb rendah tidak boleh dipandang enteng kerana ia amat bahaya untuk kesihatan ibu dan bayi di dalam kandungan. Bahaya Kepada Ibu -sistem imun semulajadi badan ibu menjadi rendah dan mudah dijangkiti penyakit. -risiko untuk mendapat komplikasi semasa dan selepas kelahiran.

Share Button
Continue reading »

Produk Naikkan Hb Untuk Ibu Hamil

Masalah Hb rendah ni memang tidak boleh dipandang enteng semasa hamil. Ia boleh membahayakan ibu dan juga bayi di dalam kandungan. Antara komplikasi kehamilan yang mungkin berlaku ialah seperti keguguran, kelahiran pramatang, saiz bayi yang kecil, koma dan paling membimbangkan ialah kemungkinan ibu meninggal dunia. Pengambilan suplemen iron yang mencukupi adalah sangat penting dalam mengatasi masalah Hb rendah ini. Ia juga

Share Button
Continue reading »

Makanan Yang Perlu Dielakkan Jika Anemia/Hb Rendah Semasa Hamil

Selain daripada mengambil pil Iron (zat besi) atau pil multivitamin yang mengandungi Iron, pemakanan juga mempengaruhi tahap Hb bagi ibu hamil. Di antara makanan yang boleh mengganggu penyerapan zat besi ialah teh, kopi, kalsium, produk tenusu dan juga bijirin penuh. Makanan-makanan ini perlu dielakkan daripada diambil bersama-sama dengan zat besi kerana ia boleh mengganggu penyerapan zat besi di dalam badan

Share Button
Continue reading »

Hb Rendah Juga Walaupun Dah Ambil Iron!! Apa Nak Buat?

Ibu-ibu jangan panik yaa…. Tips ni saya nak kongsi berdasarkan pengalaman saya sendiri. Hb turun dan terus turun walaupun dah ambik iron. Dengan syarat ibu-ibu tiada masalah Thalasemmia ya. Bagaimana nak tahu ada Thalasemmia atau tidak? Ibu-ibu perlu buat check up Thalasemmia di mana2 hospital. Penat Dah Telan Vitalea Shaklee/Pil Iron Tapi Hb Tetap Turun! Biasanya saya akan sarankan ibu hamil

Share Button
Continue reading »

Naikkan Paras Hemoglobin Semasa Hamil Elak Kena Bebel Dengan Nurse

Ibu-ibu hamil biasa dengar kan? Kalau Hb turun atau tak mengikut piawaian iaitu 11.0 ke atas, memang kena bebel kan? Ada juga nurse yang cool je, hanya bagi nasihat macam mana nak naikkan Hb. Tapi ada juga yang bising-bising dan marah-marah kan? Kita pun sebenarnya bukan sengaja nak bagi Hb kita turun kannnnn….. Jadi, kita kenalah ambil tahu sikit tentang

Share Button
Continue reading »

Bahaya Anemia Kepada Ibu Hamil Dan Bayi Di Dalam Kandungan

Ramai ibu yang mengalami masalah anemia  ketika mengandung. Dan ramai juga para ibu yang memandang enteng dengan masalah ini walhal ia sebenarnya perlu diambil serius dan diatasi dengan segera. Tambahan lagi semasa hamil kerana ia boleh mendatangkan komplikasi kehamilan yang serius seperti keguguran, kelahiran pramatang, saiz bayi yang kecil, koma dan paling membimbangkan ialah kemungkinan ibu meninggal dunia. Apakah yang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »