Luka bersalin cepat sembuh dalam masa seminggu

Sembuhkan Luka Bersalin Dalam Masa Kurang Dari Seminggu

Luka bersalin sama ada bersalin ceaser atau normal memang sakit dan ngilu. Namun begitu, penjagaan luka bersalin secara pembedahan mungkin lebih rumit dan perlukan penjagaan rapi berbanding luka bersalin secara normal.

set bersalin terbaik 2018

Minggu pertama dan kedua adalah minggu yang kritikal selepas bersalin. Jika tak dijaga dengan baik, pelbagai masalah boleh berlaku seperti jahitan terbuka semula atau luka tak kering-kering. 🙁

Pengambilan Set Bersalin yang bagus amat membantu untuk pastikan luka bersalin cepat sembuh. Mudahlah kita nak menyusukan baby dan berpantang dengan sempurna.

Saya kongsikan pengalaman rakan-rakan saya yang luka jahitan selepas mereka bersalin sembuh kurang dari seminggu.

Pengalaman 1 : Luka Sembuh Dalam Masa 3 Hari

Lepas bersalin, saya menangis sebab sukar untuk duduk dengan selesa akibat dari jahitan luka bersalin. Nak duduk pun tersenget-senget. Nak susukan baby lagi kan? Baby baru lahir ni kan menyusu kerap, setiap kali itulah rasa nak menangis. Memang menangis pun! Sebab sakit sangat. Huhu

Saya amalkan Vivix 3 hari berturut-turut. Alhamdulillah, terus hilang rasa sakit. Mujur ada Vivix yang boleh bantu.

-Puan Ainul Fadzilah Mustafa-

luka jahitan bersalin cepat sembuh

Pengalaman 2 : Hari Kelima Dah Boleh Jalan Laju Dah

Saya bersalin secara czer. Ambil Vivix semasa berpantang. Hari kedua tu dah boleh bangun dan berjalan macam biasa dah.

Hari kelima tu dah rasa sihat sangat dah. Siap boleh jalan laju-laju lagi masa pergi klinik. Ibu-ibu lain yang czer pun hairan tengok saya cergas sangat.

Alhamdulillah baby pun tak kena jaundis.

-Puan A-Omar-

luka jahitan bersalin cepat sembuh

Pengalaman 3 :

Saya ambil Vivix masa pantang. Susu pun banyak dan meriah. Dah jadi milkbooster pulak.

Badan pun cergas dan bertenaga. Mungkin sebab tu jugalah susu jadi banyak sebab badan tak penat dan lesu. Ramai yang tegur nampak sihat walaupun masih dalam pantang.

-Puan Fazillah Abdul Ghani-

luka jahitan bersalin cepat sembuh

Pengalaman 4 : Luka Jahitan Cepat Baik Dan Susu Meriah

Keluar wad, terus amalkan Vivix.

Alhamdulillah, badan memang cergas sepanjang berpantang. Susu badan pun meriah dan luka jahitan pun sembuh kurang dari 10 hari.

-Puan Zaleha Abdul Salam-

Pengalaman 5 : Luka Cepat Sembuh Dan Bertangkup

Masa pantang hari tu, saya diduga dengan luka pada payudara dan ada nanah di dalamnya. Bila dah pecah, perlu buat minor surgery dengan segera.

Disebabkan dah bengkak dan pecah, doktor tak mahu kuman merebak dan terjangkit kat baby. Jadi saya kena usaha untuk pastikan luka tu cepat-cepat sembuh.

Saya ambil Set Bersalin Shaklee termasuk protein soya kerana nurse nasihatkan ambil protein untuk penyembuhan luka yang cepat.

Nurse yang cuci luka tu siap terkejut sebab luka tu cepat sembuh dan bertangkup. Saya juga sapukan Vivix pada tempat luka dan minum Vivix untuk penyembuhan luka dari dalam.

Alhamdulillah.

-Puan Nadia (bukan nama sebenar)-

luka jahitan bersalin cepat sembuh

Pengambilan Vivix semasa berpantang memang sangat disyorkan untuk penyembuhan luka lebih cepat dan beri tenaga kepada ibu dalam pantang. InshaAllah, ibu sentiasa cergas dan bertenaga walaupun kurang tidur dan kurang rehat kerana menyusukan baby baru lahir.

Cara Dapatkan Vivix

Klik gambar di bawah untuk membuat pembelian secara online.

Cara dapat harga vivix murah

Beli Shaklee Online

Cara Dapatkan Vivix Murah Sepanjang November

Cara Dapatkan Set Bersalin Shaklee

Set pantang ibu bersalin Beli set bersalin untuk cepat bertenaga

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge