Rahsia ibu menyusu sentiasa cergas dan bertenaga

Ramai ibu yang terasa penat, letih dan lesu bila keluar bekerja dan dalam masa yang sama mereka juga menyusukan bayi sepenuh masa. Sama ada mereka mengepam di pejabat atau pun mereka sentiasa ‘direct-feeding’, . Kadang-kadang, baru sahaja sampai di rumah terpaksa melupakan rutin harian kerana terlalu penat.

Begitulah masalah yang dihadapi oleh Puan Farah yang bekerja syif. Beliau sangat penat sehingga menyebabkan susu badan beliau merudum sehinggalah beliau bertemu penawarnya. Dan akhirnya beliau berjaya menambah stok susu untuk anaknya dalam masa 2 minggu.

Semasa saya menyusu anak pertama dulu, biasanya saya menjaga waktu makan saya dengan baik. Sarapan mesti makan, tengah hari pun mesti ambil. Tapi ada juga waktu-waktu yang masih penat juga sehinggakan rasa tak nak buat apa2 dah bila balik rumah tu. Masa tu belum kenal Shaklee lagi. Tapi anak ke-2, Alhamdulillah kurang sikit tahap kepenatan dan kelesuan saya tu. Sebab dah kenal Shaklee. Dan sentiasa maintain ambil pil Shaklee.

Anda boleh baca kat sini tentang saya dan Shaklee semasa mula2 ‘tergoda’ dengan SET MENYUSU PELIK ni.:)
Pengalaman Laila <–Sila klik link ini.

Apa yang saya ambil? Jom kita cerita sikit pasal set menyusu yang membuatkan saya sentiasa cergas ni.  SET MENYUSU ni PELIK tau, bukan sahaja mampu membuatkan susu ibu makin bertambah, tetapi juga boleh membuatkan si ibu sentiasa cergas dan ceria.

Set ibu menyusu
Set ibu menyusu untuk sentiada cergas dan ceria

Ada apa dalam SET MENYUSU ni?

Vitalea – Lengkap dengan multivitamin dan mineral bagi menampung lopong-lopong keperluan nutrisi harian. Diformulasi dengan Iron ( Zat Besi) yang merupakan antara nutrisi penting dalam pertumbuhan bayi anda.

B-complex – Penyusuan berkait rapat dengan emosi ibu itu sendiri. Jika ibu stress dan emosi tidak stabil, susu akan merudum. B-complex memainkan peranan sebagai anti-stress serta penenang perasaan di samping memberikan tenaga

Vitamin C – Meningkatkan antibody badan ibu serta bayi. Ibu yang sering jatuh sakit sedikit sebanyak akan mempengaruhi kekuatan badan dalam penghasilan susu badan.
Alfalfa – Gudang segala zat serta dikenali sebagai raja segala tumbuhan. Alfalfa mengandungi galactalogue sebagai penggalak susu badan.
OsteMatrix – sumber kalsium bagi membantu pembentukan tulang bayi anda. Kalsium juga antara kandungan utama dalam susu badan dan sangat penting terutama ketika anda datang haid. Jangan tidak tahu yang susu merudum ketika period yea.
ESP – Protein adalah komponen utama dalam penghasilan susu badan dengan lebih cepat di samping air, lemak dan kalsium.
Credit :  mychibibox
Dengan pengambilan SET MENYUSU yang pelik ni, anda juga akan mendapat bonus2 berikut selain daripada produksi susu makin bertambah :-
1. Badan lebih bertenaga dan cergas.
2. Tiada masalah sembelit, sebabtnya ada ostematrix di dalam set ini yang membantu mengatasi masalah ketidaklawasan.
3. Kulit lebih berseri, payudara lebih anjal dengan pengambilan protein yang berkualiti (ESP).
4. Kurang rasa lapar yang tidak menentu kerana ESP membuatkan perut kenyang lebih lama.
5. Hubungan suami isteri lebih mantap dengan pengambilan Alfalfa yang berfungsi sebagai KACIP FATIMAH moden. 🙂
Kan menarik tu kan? Bonus yang anda boleh dapat dengan pengambilan set menyusu ni.Anda juga akan diberikan :-
1. Cara pengambilan vitamin.
2. Konsultasi berpanjangan.
3. Ebook penyusuan dan tips2 penyusuan susu ibu.
4. Anda akan dapat bersama2 di dalam group eksklusif untuk customer2 Shaklee saya.
Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau keterangan lebih lanjut.
Laila
ID 854299
Email : lailaisma2207@gmail.com
SMS/Whatsapp : 019-722 8520
Laila 019-722 8520
Laila 019-722 8520
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge