Perisai anak sihat dan cergas sepanjang ‘travel’

Tinggal lagi beberapa hari je kita akan menyambut hari raya. Sudah pasti mak2 sibuk dengan persiapan raya dan ‘packing’ barang untuk balik kampung. Bagi saya, ‘packing’ barang untuk balik kampung ni adalah satu ‘task’ yang besar sebab saya memang suka kalau semua keperluan tu dibawa balik. Tapi kadang2 tu terpaksa juga ‘packing’ sehabis minimum terutamanya kalau travel dengan kapal terbang. :). Pasti ada mak2 yang setuju dengan saya kan? Hehehehe… 😀

packing
Barang nak isi beg sampai tak muat!!! 😛

Biasanya saya takkan tinggalkan PERISAI untuk memastikan anak saya sentiasa sihat dan cergas sepanjang travel. Maklumlah, kami travel agak jauh. Dari Johor ke Kelantan –> Terengganu –> Johor. Jumlah masa dalam perjalanan pun dah melebihi 12 jam. Itu kalau tak jem. Kalau jem, boleh cecah 16 jam tau!!! Cuma raya tahun ni, kami balik ke KL dahulu kerana bonda saya berada di KL tahun ni. Jadi perjalanan kami adalah dari Johor –> KL –> Kelantan –> Johor. Memikirkannya pun saya dah pening kepala sebab saya ni jenis MABUK kenderaan. 🙁

Kembali kepada kisah PERISAI untuk anak2 sepanjang travel. Alhamdulillah, anak2 saya memang konsisten dalam mengambil vitamin untuk kanak2 ni. So, sepanjang travel pun saya akan pastikan mereka mengambil vitamin harian mereka. Setakat ni mereka biasanya sihat walafiat dalam perjalanan mahu pun selepas kembali semula ke rumah dengan izin Allah. Kita hanya berusaha untuk memberikan yang terbaik untuk mereka kan? Apa dia PERISAI untuk travel tu?

Jom kita tengok satu persatu.

Vitamin shaklee untuk kanak2
Perisai untuk anak cergas dan sihat sepanjang travel

1. PERFORMANCE DRINK

Anak2 ni kadang2 kalau travel atau bermain dengan sanak saudara, mereka lupa nak minum air masak yang menjadi rutin di hari kebiasaan. Jadi, sediakan AIR OREN Performance Drink ni siap2 untuk memastikan mereka sentiasa cukup air dan tidak mengalami dehidrasi. Nak tau fungsi lain Performance Drink? Boleh klik link di bawah ni ye.
PERFORMANCE DRINK Nyahhidrasi.

2. OMEGA GUARD

Anak2 saya menggelarkan Omega Guard ni dengan UBAT KELABU! Sebab? Penutup botolnya warna kelabu. Hahaha. Kecik2 belum tau nak sebut Omega Guard. Sekarang dah tau dah.:)
Omega Guard ini memang terkenal dengan fungsinya untuk perkembangan otak dengan kehadiran DHA dan EPA. Di samping itu Omega Guard ini juga dapat membantu meningkatkan SISTEM IMUN tubuh untuk melawan penyakit. Anak2 ni kan suka ‘explore’, jadi mereka pasti akan mencuba sesuatu yang baru seperti mengejar ayam itik, bermain tengah panas/hujan, mandi sungai dan lain2 lagi. Kita bagi omega guard sebagai perisai untuk tubuh mereka melawan jangkitan penyakit.

3. CHEWABLE VITAMIN C

Anak-anak saya menggelarkannya UBAT MASAM.:) Sebab vitamin C ni agak masam jika nak dibandingkan vitamin C di pasaran yang ditambah perisa serta gula.:(
Kesian anak2 kan, mereka memang suka ‘gula’, tapi kesannya nanti?
UBAT MASAM ni mampu meningkatkan tahap antibodi tubuh dan mempercepatkan penyembuhan luka serta demam. Kadang-kadang kita tak boleh lari dari masalah demam, batuk dan selsema anak2 ni kan. Jadi dengan adanya Vitamin C @ UBAT MASAM ni, InshaAllah demam, selsema dan batuk tu tidak berlarutan.

4. NUTRIFERON

Yang ni anak2 saya memanggilnya UBAT KUNING atau UBAT LETAK KAT LIDAH.:).. Haaa.. macam2 diorang ni kan. Dah ajar mereka dengan nama NUTRIFERON ni, tapi berbelit lidah si kecik Dinie tu nak sebut. 🙂
Untuk NUTRIFERON ni, mereka tak perlukannya setiap hari jika bwerada di rumah dan tidak sakit. Hanya perlu diberikan seminggu sekali sahaja. Tapi sepanjang travel, biasanya saya akan berikan kepada mereka setiap hari. Satu paket tu kongsi 2 orang. Jimat sangat sebenarnya jika nak dibandingkan bayaran bil hospital jika mereka sakit. Nanti saya akan share bagaimana seorang ibu yang sangat2 JATUH CINTA dengan NUTRIFERON ni. Kerana beliau dapat menjimatkan wang untuk bayaran hospital RM300 sebulan untuk rawatan resdung anaknya yang agak kronik.

TESTIMONI DARI PENGALAMAN ANAK-ANAK SAYA

Ini pengalaman anak2 saya dengan SET PERISAI UNTUK ANAK-ANAK ni
Alhamdulillah, hampir 10 bulan mereka tidak demam yang menyebabkan saya terpaksa cuti dan menjaga mereka di rumah. Begitu juga dengan selsema. Jarang berlarutan. Sehinggakan suatu hari, anak sulung saya demam. Cari2 ubat dalam peti ais, semuanya yang tahun 2013!!! Cari-cari dalam kabinet dapur, mujurlah ada satu ubat demam yang masih belum dibuka. 🙂
Dan sekali makan ubat je, esoknya demam Damia baik. Anak sulung saya Damia ni, antibodi rendah sikit biasanya. Tapi lepas saya konsisten bagi dia makan vitamin Shaklee ni, Alhamdulillah memang nampak perubahan kesihatannya. Syukur pada Allah. Kita WAJIB usaha untuk meningkatkan kesihatan anak2 kita dan keluarga. Diri sendiri memang paling UTAMA nak kena jagalah ye. Sebab kalau kita tak sihat, siapa nak jaga anak2 dan suami/isteri??

 

Masih belum terlambat untuk anda mulakan suplemen untuk anak2 anda hari ini. Lebih2 lagi di musim perayaan ni, banyak travel, banyak jumpa orang, banyak berada di luar. Semoga anak2 kita sentiasa dilindungi Allah dan diberi kesihatan yang baik. InshaAllah.

Anda boleh terus order di sini

Beli set perisai untuk anak2 sepanjang travel
Beli set perisai untuk anak2 sepanjang travel

ATAU

Boleh hubungi saya untuk tempahan dan konsultasi. Cara pengambilan vitamin akan disediakan untuk anda. Itu adalah HAK anda sebagai pelanggan nutrisisemulajadi.com.

Laila (ID 854299)
☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Kenkoushoku.com

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One comment

  1. Set perisai ni memang sangat penting…..alhamdulillah anak2 saya pun suka dan memang mereka sekarang ni dah jarang demam selsema yang teruk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge