Cara atasi slip disc

Akhirnya Mak Sembuh Slip Disc Setelah Menderita Berbelas Tahun

Ini adalah kisah mak Khadeejah Hasmad. Beliau dah lama rasa sakit pinggang yang melampau akibat slip disc. Sakit pinggang yang diceritakan tu lebih sakit daripada orang yang sakit pinggang masa mengandung yang sarat tu. 😕 Tak dapat saya bayangkan rasa sakitnya tu. Namun, saya faham juga sedikit sebanyak bagaimana sakitnya orang kena slip disc ni sebab suami saya pun kena

Share Button
Continue reading »
ubat luka kaki kencing manis

Cara Merawat Luka Akibat Kencing Manis Supaya Tak Perlu Potong Kaki

Antara komplikasi yang terpaksa dihadapi oleh pesakit kencing manis ialah luka lambat sembuh. Akibat daripada kencing manis ni, kaki pesakit kencing manis kurang deria rasa dan menyebabkan pesakit tidak perasan dan tak rasa apabila ada luka terutamanya di kaki. Semakin dibiarkan tanpa rawatan, luka kaki pesakit kencing manis makin teruk dan bernanah serta susah untuk sembuh dan terpaksa dipotong untuk

Share Button
Continue reading »

Berjaya juga kami bertemu dengan ‘meatballs’ IKEA Tebrau

16 November lepas, Ikea Tebrau Johor Bahru baru sahaja dibuka. Hari pembukaan tu memang ramai sangat rakyat Johor sanggup beratur untuk masuk. Katanya adalah dapat hadiah-hadiah best di hari tersebut. Lokasinya di sini : ( Bersebelahan dengan Aeon Tebrau) 33, Jalan Harmonium 23/13, Taman Desa Tebrau, 81100 Johor Bahru, Johor Waktu Operasi : Sunday – Thursday: 10am – 10pm Friday

Share Button
Continue reading »
Cara Cepat hilangkan jeragat tebal di muka (1)

Berjaya Atasi Masalah Jeragat, Parut Jerawat Dan Kulit Kering Tanpa Rawatan Menyakitkan

Jika terpaksa hadapi masalah jeragat, masalah jerawat, kulit kusam, kulit kering dan apa sahaja masalah yang berkaitan dengan kulit muka ni, memang beri masalah agak besar. Sebab confident level nak berhadapan dengan orang tu akan jadi menurun. Macam saya dulu masa mula-mula buat bisnes Shaklee ni, memang risau juga nak berhadapan dengan pelanggan. Dapat je pelanggan yang nak COD (Cash

Share Button
Continue reading »
Naikkan Hb ibu hamil

Cara Atasi Masalah Hb Rendah Semasa Mengandung Demi Kesihatan Ibu Dan Baby

Ibu sedang hadapi masalah Anemia atau Hb rendah? Usah pandang remeh ya masalah Hb rendah ni kerana ia boleh menyebabkan masalah besar yang melibatkan nyawa ibu dan juga nyawa bayi di dalam rahim tu tau. Ibu harus ambil tahu apa komplikasi masalah Anemia/Hb rendah ni ya. Boleh baca di sini. –> Bahaya Anemia Untuk Ibu Hamil Mengikut pengalaman saya sendiri

Share Button
Continue reading »
cara atasi sakit contraction

7 Teknik Mengurangkan Sakit Kontraksi Ketika Bersalin

Apabila diimbaskan kembali saat-saat menghadapi ‘contraction’ atau kontraksi ni, memang itulah saat paling sakit semasa nak melahirkan kot. 😆 Sebab dah habis kontraksi tu baby pun dah keluar dan segala rasa sakit hilang dah. Walaupun masih terasa luka bersalin atau ada koyakan semasa bersalin tu, bila dah dapat tengok baby keluar dengan selamat, sakit tu tiba-tiba je hilang. 😀 Kontraksi

Share Button
Continue reading »
cara untung banyak dengan bisnes online

Ciri-ciri Bisnes Online Yang Sesuai Untuk Pelajar Universiti

Sekarang ni pun dah tak macam dulu, zaman sekarang zaman internet dan serba canggih. Jadi, adik-adik boleh ambil peluang untuk buat bisnes sambil belajar. Asalkan ia tidak mengganggu prestasi pelajaran, InshaAllah ok je kan. Memang ramai yang buat part time di restoran-restoran makanan segera, 7 Eleven dan macam-macam tempat lagi. Namun kadang-kadang badan jadi penat dan susah nak kekalkan stamina

Share Button
Continue reading »

6 Sebab Kenapa Pentingnya Menyusukan Baby Dalam Masa 1/2 Jam Selepas Kelahiran

Tahniah kepada ibu kerana mengambil keputusan untuk menyusukan anakanda dengan susu ibu. Alhamdulillah. Kebaikan Menyusu Badan Untuk Ibu Perkara pertama yang ibu perlu ambil berat ialah bersalin di hospital RAKAN BAYI. Iaitu hospital yang mementingkan penyusuan susu ibu. Hospital kerajaan sememangnya hospital rakan bayi. Yang perlu kita cek ialah apabila kita merancang untuk bersalin di hospital swasta. Memang perlu cek

Share Button
Continue reading »
produk organik untuk kulit sensitif dan eczema

Sabun Baby dan Set Mandian Organik Yang Selamat Untuk Baby Eczema Dan Kulit Sensitif

Sebagai ibu bapa yang prihatin, kita sering menyediakan yang terbaik untuk anak-anak yang kita sayang. Menyediakan makanan sihat, elakkan makan jajan, elakkan minum minuman berkarbonat dan mengandungi pewarna tiruan, usahakan anak-anak makan sayur dan buah-buahan dan pelbagai lagi usaha kita untuk melindungi anak-anak. Namun, dalam usaha memberikan makanan dan nutrien terbaik untuk anak-anak, mungkin kita terlepas pandang tentang produk penjagaan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »