Disclaimer/Penafian

Penafian tentang blog ini, informasi2 yang ada di dalam blog ini.

1. Saya bukanlah ahli farmasi mahupun doktor, jadi segala informasi di dalam blog ini atau fanpage saya tidak boleh dijadikan sumber rawatan kesihatan untuk tujuan menyembuh, merawat atau mencegah penyakit yang anda hadapi.
2. Saya tidak menyediakan sebarang tuntutan ganti rugi, warranty dan assurance di atas pengambilan vitamin yang dicadangkan. Cadangan pemakanan vitamin adalah untuk memaksimumkan penyerapan serta fungsi vitamin tersebut. Ini tiada kaitan dengan perawatan, pencegahan dan penyembuhan sebarang penyakit.
3. Segala tulisan di dalam blog ini @ fanpage saya adalah tiada kaitan dengan syarikat yang menjual vitamin yg dipromosikan di dalam blog ini atau fanpage saya.
4. Semua tulisan di dalam blog ini/fanpage saya tidak bertujuan untuk menggantikan rawatan doktor. Sekiranya anda mempunyai masalah kesihatan yang serius yg memerlukan nasihat doktor dan rawatan susulan, silalah berjumpa doktor untuk mendapatkan nasihat dari segi ilmu perubatan/kedoktoran.

Share Button

Siapa Lailasani?

Lailasani
Lailasani

Siapakah Lailasani?
Saya ialah pengedar SAH SHAKLEE di Bandar Putra Kulai. COD vitamin Shaklee untuk kawasan sekitar Bandar Putra Kulai, Kulai, Senai, Skudai dan Johor Bahru. Penghantaran melalui pos adalah ke seluruh Malaysia tidak kira di mana anda berada.

Bagaimana saya mengenali Shaklee?
Saya sebenarnya adalah pengguna Shaklee sejak 2010. Setelah melahirkan anak ke-2 saya Dinie  (anak yang saya pangku di dalam gambar di atas), saya tercari-cari supplement untuk membantu saya dalam menjayakan proses penyusuan susu ibu. Sewaktu itu, saya masih dalam pantang. Memandangkan saya mempunyai sejarah hampir gagal menyusu anak sulung 2 tahun sebelumnya, saya jadi fobia dan seboleh-bolehnya saya ingin usahakan sesuatu untuk menyusukan anak ke-2 tanpa sebarang halangan.

Alhamdulillah.
Pencarian saya berhasil. Seawal minggu ke-2 kelahiran Dinie, saya berjaya menyimpan stok susu perahan sekurang-kurangnya 1-2 botol dalam masa sehari. Tetapi pada waktu itu saya lebih menekannya ‘direct feeding’ memandangkan bayi saya masih kecil. Tetapi setelah sebulan berlalu, selepas setiap kali ‘direct feeding’, saya pasti akan mengepam sehingga ‘breast’ benar-benar kosong. Sekali lagi saya rasa sangat teruja kerana pada waktu itu saya berjaya menyimpan 3-4 botol sehari.

Dalam proses pemindahan stok dari peti ais biasa ke ‘deep freezer’
Susu perahan yang disimpan seawal sebulan dalam pantang
Susu perahan yang disimpan seawal sebulan dalam pantang

Saya percaya ini adalah antara hasil usaha yang amat memuaskan hati saya dengan izin Allah. Alhamdulillah. Saya amat bersyukur kerana menemukan saya dengan Shaklee dan akhirnya menjadi sumber pendapatan untuk menampung keluarga kecil kami. Alhamdulillah.

Jika anda berminat untuk sama2 menjana pendapatan membantu keluarga dan ingin mencapai impian untuk hidup BEBAS KEWANGAN, anda boleh hubungi saya seperti di bawah. Bimbingan akan diberikan sehingga anda faham dan mampu mencapai apa yang anda inginkan. InshaAllah.

Laila
Email : lailaisma2207@gmail.com
SMS/Whatsapp : 019-722 8520

Laila 019-722 8520
Laila 019-722 8520
Share Button

Selamatkah soya yang anda suka?

Sekarang ni bermacam2 jenis soya berada di pasaran. Kadang2 kita sendiri pun taktahu yang mana satu yang paling bagus dan sesuai utk diamalkan. Ok, jom kita tengok kriteria2 soya yang selamat.
Sila cek ye. Adakah soya yang anda suka tu :-

  • Ditanam secara organik?
  • Tidak menjalani proses genetik (Bukan GMO)?
  • Mengandungi 9 asid amino penting?
  • Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol?
  • Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan?
  • Diproses tanpa haba?
  • Ditambah dengan kalsium? (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid – dineutralkan bila kalsium ditambah)?

Adakah jawapan anda semuanya YA? Alhamdulillah, soya yang anda minum tu selamat. Kalau kebanyakan jawapan anda adalah TIDAK, jom kita cari soya mana yang selamat demi utk menjaga kesihatan. Sebelum tu kita tengok dulu penerangan utk ciri2 soya yang disebutkan di atas.

  • KACANG SOYA TIDAK ORGANIK
    (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) – mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!
  •  KACANG SOYA GMO
    lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin!
  •  9 ASID AMINO adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.
  •  KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL
    mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.
  •  BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN
    menyebabkan fungsi tubuh terganggu dalm meningkatkan risiko kanser.
  •  KACANG SOYA YANG DIPANASKAN merosakkan kandungan proteinnya!
  •  KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA)
    menjadi berasid. Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.

Credit : Vitaminsemulajadi

Anda pastikah soya yang anda ambil menepati ciri2 di atas? Mungkin anda juga pernah terbaca artikel2 yang dikeluarkan yg mengatakan bahaya mengamalkan soya dalam diet harian, tetapi itu sebenarnya adalah soya yg diambil tu tidak menepati ciri2 yg saya sebutkan ni. Jadi pastikanlah anda mengamalkan soya yg terbaik bukan hanya memilih SOYA hanya kerana ia SOYA. Pastikan SOYA itu adalah keluaran SHAKLEE iaitu ESP, Energizing Soy Protein. Soya ini dijamin selamat dan berkualiti serta menepati ciri2 di atas.:)

Dapatkannya hari ini kerana Shaklee ada buat promosi BELI 6 PERCUMA 1!

Laila
Email : lailaisma2207@gmail.com
SMS/Whatsapp : 019-722 8520

Share Button

Set Kurus Shaklee Yang Selamat Dan Berkesan Di Abad Ini

Jika disebut tentang KEGEMUKAN, OBESITI, negara kita Malaysia sangat terkenal juga dengan masalah ini. Jika dilihat di akhbar atau statistik, obesiti merupakan masalah no 1 di negara kita ni.
Cuba tengok keratan akhbar di bawah. Kedua-duanya menceritakan tentang masalah OBESITI dan masalah KEGEMUKAN di negara kita.

Set Kurus Shaklee
Malaysia negara orang gemuk
Set Kurus Shaklee
Obesiti di Malaysia

Apa nak buat untuk atasi masalah KEGEMUKAN dan OBESITI ni? Exercise? Jaga makan? Ambil ubat kurus? Ambil suplemen? Macam2 cara untuk kita turunkan berat badan ni. Salah satu cara yang ingin saya syorkan ialah mengambil SET KURUS SHAKLEE yang sememangnya BERKESAN dan SELAMAT. Suplemen ni bukan ubat kurus yang tetiba muncul dan tetiba hilang sekelip mata atau yang diragui statusnya. Shaklee ni dah lebih 50 tahun bertapak dan masih lagi kekal sehingga hari ini. Ok, tentang Shaklee ni kita cerita lain kali ya. Jom kita cerita konsep SET KURUS SHAKLEE ni. Lepas tu kita sambung dengan pakej2 yang sesuai untuk anda.

1. BAKAR LEMAK
Suplemen yang sesuai dan BERKESAN untuk bakar lemak ialah LECITHIN dan OMEGA. Banyak juga kesan sampingan dari proses pembakaran lemak ni iaitu
★membantu perkembangan otak (kanak2 mahupun dewasa)
★memelihara kesihatan jantung
★menurunkan paras kolestrol
★mencegah strok
★memelihara fungsi sendi
★membantu mengurangkan tekanan
Best kan KESAN SAMPINGANnya kan?

2. BUANG TOKSIN/DETOX
Untuk memastikan suplemen yang kita ambik itu BERKESAN dan mudah menyerap ke dalam sistem badan kita, kita hendaklah BUANG segala TOKSIN dalam badan kita. Suplemen yang boleh digunakan ialah HERB LAX dan ALFALFA. Nak tau apa kesan sampingannya? Haaa… Banyak tau! Kerana Alfalfa ni juga dikenali sebagai JAMU MODEN. Untuk ibu2 yang lepas bersalin tu, memang banyak manfaatnya. Orang yang belum berkahwin pun sesuai juga untuk menggunakannya. 🙂

3. BINA OTOT
Ramai di antara kita yang mengalami masalah kulit menggeleber yang sangat hodoh selepas menurunkan berat badan. Kerana apa? Kerana otot2 telah hilang semasa proses pembuangan dan pembakaran lemak. Jadi, kita sepatutnya mengambil suplemen untuk membina otot sepanjang proses kita menurunkan berat badan. Shaklee menyediakan protein CINCH SHAKE dan ESP untuk proses MEMBINA OTOT ni. Cinch Shake dan ESP ini boleh dijadikan ‘meal replacement’ yang membuatkan anda rasa kenyang dalam tempoh 4-5 jam.

Jom kita tengok pakej2 yang sesuai untuk anda.

Continue reading Set Kurus Shaklee Yang Selamat Dan Berkesan Di Abad Ini

Share Button

Mudahnya buat duit dengan Shaklee

Setelah hampir 2 tahun berkecimpung dalam bisnes Shaklee, inilah kali pertama rasanya saya nak share kat blog pengalaman saya berShaklee. 🙂
Itu pun sebab ramai yang berminat ingin mengetahuinya. Alhamdulillah.

Buat duit dengan Shaklee
Buat duit dengan Shaklee

Mudah ke buat duit dengan Shaklee ni? MUDAH dalam kategori tersendiri. Jom saya terangkan satu persatu.

Continue reading Mudahnya buat duit dengan Shaklee

Share Button

Cara daftar keahlian Shaklee yang sangat mudah

Menjawab persoalan tentang mendaftar ahli Shaklee, mudah atau susah. Jawapannya sungguh mudah. Kerana anda tak perlu buat apa2 pun. Hanya bagi info kepada saya dan saya akan registerkan untuk anda.
Info apa yang perlu tu?
NAMA PENUH
NO KAD PENGENALAN (tak perlu salinan kad pengenalan)
ALAMAT
EMAIL
NO HANDPHONE
NAMA PASANGAN (jika ada)
NO KAD PENGENALAN PASANGAN
NO AKAUN MAYBANK atau mana2 BANK di Malaysia (untuk shaklee masukkan bonus sekiranya layak)

Atau sekiranya anda ingin mendaftar sendiri, anda juga boleh mendaftar di mana2 cawangan Shaklee yang terdekat dengan memasukkan nama saya sebagai sponsor.
Nama, ID dan no telefon sponsor adalah diperlukan untuk mendaftar.
NAMA : NORLAILA ISMAIL, ID : 854299, No H/P : 019-7228520

Laila 854299
Laila 854299

Continue reading Cara daftar keahlian Shaklee yang sangat mudah

Share Button

Kelebihan dan faedah jadi ahli Shaklee

Ramai yang bertanyakan tentang keahlian Shaklee ni sekarang ni kan. So, hari ni saya nak share apa kelebihan2 dan faedah menjadi ahli Shaklee ni.

APA KELEBIHAN DAN FAEDAHNYA?

  1. Untung runcit dari harga jualan sehingga 30%.
  2. Bonus prestasi melalui setiap pembelian. Setiap pembelian produk anda akan dapat point yang dipanggil UV. Dari UV ini, Shaklee akan menukarkannya kepada cash yang anda akan terima setiap bulan sehingga 21%. Peratusan bonus yang diterima adalah mengikut nilai pembelian. SEMAKIN BANYAK ANDA BELI SEMAKIN BANYAK ANDA DAPAT. (Minimum 5% dan maximum 21%)
  3. Bonus Kepimpinan
  4. Bonus Tambahan
  5. Insentif Coordinator setelah anda mencapai rank COORDINATOR.
  6. Insentif Tambahan dari setiap rank yang kita sudah capai.
  7. Bonus Kereta iaitu wang yang akan diberikan mengikut nilai UV yang kita kumpul. (Apa itu UV, kembali ke no 2)
  8. Insentif pelancongan ke luar negara dengan layanan 6 STAR.
Buat duit dengan Shaklee
Buat duit dengan Shaklee

Jom kita tengok purata pendapatan untuk ahli Shaklee mengikut rank.

Continue reading Kelebihan dan faedah jadi ahli Shaklee

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...