Cabaran 21 Hari Menurunkan Berat Badan Dengan Cara Eat Clean

Apa Eat Clean ni? Kalau belum tahu, boleh baca kat link di bawah ni dulu ya. Klik link –> Konsep Eat Clean Sebab paling utama saya nak join cabaran ni ialah untuk turunkan berat badan yang sangat-sangat berat dalam sejarah hidup ni. Selepas keguguran kali pertama pada 2013, keguguran kali ke 2 pada 2014 dan melahirkan anak pada 2015, berat

Share Button
Continue reading »

Kelebihan dan Manfaat Vivix

Vivix adalah tonik ajaib yang tidak asing lagi di kalangan rakyat Malaysia. Ramai yang mengetahui khasiat dan kelebihannya. Sehingga kini, banyak membantu pesakit-pesakit kronik seperti Kanser, Diabetes, Sakit Buah Pinggang, Strok, SLE, Gout dan pelbagai penyakit lagi. Apa Manfaat Vivix? Siapa Yang Perlukan Vivix? Vivix sangat bagus untuk mereka yang mengalami masalah-masalah berikut :- #1 Kencing Manis/Diabetes Vivix Shaklee membantu

Share Button
Continue reading »

7 Petua Merawat Demam Denggi Tanpa Ubat

Demam denggi semakin meningkat di negara kita dari sehari ke sehari. Kalau dulu jarang-jarang dengar mereka yang kena demam denggi ni menemui ajal. Sekarang memang banyak juga dengar kes2 pesakit demam denggi yang tidak dapat diselamatkan terutamanya demam denggi berdarah. Jika demam yang berpanjangan dan berlarutan, jangan berlengah atau buat acuh tak acuh untuk dapatkan nasihat dan rawatan doktor. Begitu

Share Button
Continue reading »
Cara cepat kurus

Konsep Eat Clean Yang Memang Terbukti Berkesan Untuk Menurunkan Berat Badan Tanpa Perlu Berlapar

Trending paling popular sekarang! Eat Clean! Nak kurus dengan eat clean pun boleh dan nak sihat dengan eat clean ni pun boleh. Dan saya juga sama-sama terjebak! Sejak November 2015 lagi saya memang bercita-cita nak diet. Sebab? Sebab bacaan Visceral Fat (Lemak di bahagian organ) sangat tinggi! Bacaannya 24 (kategori VERY HIGH!) Memang rasa sangat takut sebab boleh membawa MAUT!

Share Button
Continue reading »

5 Cara Naikkan Platelet Darah Secara Semulajadi Dengan Cepat

Masalah platelet rendah ni biasanya berlaku kepada pesakit demam denggi, wanita hamil, mereka yang sakit kronik seperti sakit buah pinggang. Bagi pesakit buah pinggang, platelet kerap menurun disebabkan kegagalan buah pinggang berfungsi dengan baik. Kerana di antara fungsi utama buah pinggang adalah :- Selain daripada menghasilkan darah merah, fungsi buah pinggang adalah :- Untuk menyingkir sisa buangan Jenis sisa yang

Share Button
Continue reading »

Singkirkan Parasit Yang Beraja Di Dalam Badan Anda

Mula-mula dengar memang rasa tak percaya dalam badan kita ni ada parasit (cacing) yang mengganggu kehidupan kita sehari-harian. Sehinggakan boleh menyebabkan kita jadi stress, malas dan pelbagai simptom lagi yang hampir sama dengan penyakit-penyakit lain. APAKAH PARASIT? Parasit adalah organisma yg masuk ke dalam tubuh kita, hidup dengan memakan nutrien kita, dan meninggalkan toksin pula kepada kita! Pendekata parasit umpama

Share Button
Continue reading »

Produk Anti Penuaan Tanpa Racun

Memang banyak produk anti penuaan, awet muda, kulit cantik dan putih di pasaran tapi pernahkah kita terfikir dan kaji produk tersebut selamat atau tidak? Mengandungi racun atau bahan kimia yang berbahaya atau tidak? Semua orang nak cantik, nak awet muda, nak kulit cantik dan putih kan? Pastinya kita mahukan produk yang benar-benar selamat untuk kesihatan kita juga kan. Carilah produk

Share Button
Continue reading »
Amalan semasa berpantang

Set Bersalin Yang Selamat Diambil Walaupun Anak Jaundis

Kebanyakan ibu hamil sangat berhati-hati dalam memilih Set Berpantang atau jamu/vitamin yang ingin diambil sepanjang berpantang selepas melahirkan anak. Terutamanya apabila memikirkan bayi yang bakal dilahirkan itu mengalami jaundis atau pun tidak. Ibu-ibu takut Set Bersalin yang dibeli tu tidak dapat diambil gara-gara bayi jaundis. Lebih-lebih lagi jika anak-anak sebelum ni memang kena jaundis. Kini…. Ibu-ibu tidak perlu risau lagi,

Share Button
Continue reading »

Makanan Yang Perlu Dielakkan Jika Anemia/Hb Rendah Semasa Hamil

Selain daripada mengambil pil Iron (zat besi) atau pil multivitamin yang mengandungi Iron, pemakanan juga mempengaruhi tahap Hb bagi ibu hamil. Di antara makanan yang boleh mengganggu penyerapan zat besi ialah teh, kopi, kalsium, produk tenusu dan juga bijirin penuh. Makanan-makanan ini perlu dielakkan daripada diambil bersama-sama dengan zat besi kerana ia boleh mengganggu penyerapan zat besi di dalam badan

Share Button
Continue reading »

Nasihat Pemakanan Yang Mesti Diamalkan Oleh Semua Orang Dari Bekas Pesakit Kanser

Setiap orang ada ujian masing-masing. Dengan ujian inilah kita berusaha gigih melaluinya untuk meneruskan perjalanan menuju akhirat. Ini bukan kisah saya. Tapi kisah kawan-kawan saya. Mereka diuji dengan ujian yang sangat besar dan mereka berjaya melaluinya dengan tabah. Mereka diuji dengan penyakit kanser. 🙁 Tapi kini mereka berdua sudah bebas kanser. Alhamdulillah. Saya sangat kagum dan berbangga dengan semangat untuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »