Bisnes Paling Mudah Dan Sesuai Walaupun Ekonomi Negara Makin Gawat

Zaman sekarang ni ramai yang dah mula buat bisnes atau mula memikirkan untuk buat bisnes dari rumah. Sama ada mereka yang dah ada pekerjaan atau surirumah sepenuh masa.

buat duit dari rumah

Yang dah ada pekerjaan tetap pun nak tambah pendapatan. Yang dah selesa sebagai surirumah sepenuh masa pun mula mencari-cari bisnes apa paling sesuai untuk mulakan di rumah sambil menjaga anak-anak. Semua ni adalah pengaruh ekonomi negara kita yang semakin lama semakin teruk dan memerlukan pendapatan yang lebih untuk sesebuah keluarga hidup lebih selesa dan paling tidak pun, cukup untuk menampung kehidupan seharian.

Saya sendiri pun memang terkesan dengan keadaan ini. Contoh yang paling ketara, harga minyak asyik naik je sekarang ni kan. Kalau sebelum ni, RM20 tu masih cukup untuk 3 hari ulang alik hantar anak sekolah. Sekarang ni, tak sampai 2 hari pun lampu penanda minyak dah menyala dah. 🙁
Mujurlah saya dah mulakan bisnes Shaklee ni dah lama, sebelum saya berhenti kerja lagi. Jadi, dapatlah juga saya bantu mana yang patut perbelanjaan keluarga tanpa mengharapkan sepenuhnya kepada gaji suami.

7 Sebab Kenapa Bisnes Shaklee Sangat Mudah Dan Sesuai Untuk Anda

1. Bisnes Modal Rendah

Modalnya rendah, kurang dari RM100. Murah je kan? Tak perlu nak buat loan atau nak beli stok. Hanya perlu daftar sebagai ahli Shaklee dan anda terus layak untuk memulakan bisnes anda sendiri.

Daftar Ahli Shaklee Untuk Bisnes

2. Sistem Order Yang Sudah Tersedia

Sejurus sahaja anda mendaftar sebagai ahli Shaklee, anda terus dapat akses ke website Shaklee untuk order barang yang ditempah pelanggan. Anda tak perlu bersusah payah untuk ke cawangan Shaklee ambil stok sendiri dan pos sendiri. Semuanya dah tersedia di dalam sistem order Shaklee.

Bisnes online dari rumah

3. Boleh Dilakukan Secara Online

Anda hanya perlukan line internet untuk memasarkan produk Shaklee. Tidak perlu berjalan dari rumah ke rumah untuk mengembangkan bisnes anda. Namun jika anda berminat untuk mengerjakan secara offline, itu pun bagus juga. Sangat bagus untuk dapatkan sepenuh kepercayaan daripada orang yang anda jumpa.

Belajar Buat Duit Guna Blog

4. Hanya Bisnes Dari Rumah

Jika anda seorang yang bekerja sepenuh masa, pastilah anda balik kerja dalam keletihan kan? Anda tak perlu susah-susahkan diri untuk keluar rumah lagi untuk bisnes, hanya boleh dilakukan di ruma sahaja. Dengan syarat anda ada talian internet dan sekurang-kurangnya 1 smartphone. Bukan sahaja dari rumah, anda boleh lakukan di mana-mana sahaja yang anda suka.

Untuk surirumah pula, mungkin sibuk dengan anak-anak yang masih kecil atau yang bersekolah. Jadi anda tak perlu membuang masa untuk keluar ke kedai anda kerana anda boleh lakukannya di rumah sahaja. Sambil tengok anak bermain di halaman rumah pun boleh dapat order tau.

5. Untung Besar Walapun Modal Kecil

Dengan modal yang rendah iaitu kurang dari RM100, anda layak meraih pendapatan sehingga 4-5 angka. Anda boleh tentukan sendiri bonus yang anda inginkan.

Boleh lihat carta di bawah. Bonus/komisyen yang dibayar oleh Shaklee adalah 5% sehingga 21%. 21% tu anda telah bergelar leader di dalam empayar bisnes Shaklee anda dan anda akan dibayar lagi jika anda bantu anak-anak buah (downline) anda menjual produk dengan baik.

Jana pendapatan 4 angka dari rumah

6. Produk Yang Sentiasa Orang Cari

Bisnes Shaklee adalah memasarkan produk kesihatan yang 100% semulajadi. Maksudnya tiada langsung bahan-bahan kimia berbahaya. Bukan calang-calang syarikat yang dapat declare 100% semulajadi ni. Kalau ada sedikit pun bahan kimia berbahaya, memang langsung tak boleh guna tagline ni.

bisnes dropship glamour

Kesihatan adalah perkara paling penting dalam kehidupan dan masalah kesihatan jugalah yang sering melanda seluruh dunia dan rakyat Malaysia khasnya. Semua orang perlukan kesihatan yang baik.

Bisnes yang baik adalah bisnes yang dapat membantu menyelesaikan masalah orang lain. Jadi, bisnes Shaklee ni memang paling tepatlah dengan keadaan rakyat Malaysia sekarang ni. Kita bantu untuk orang lain lebih sihat melalui bisnes Shaklee ni.

7. Bisnes Bantu Orang Lain Jana Pendapatan

Selain kita bantu orang lain lebih sihat, dengan bisnes Shaklee ni juga dapat bantu orang lain jana pendapatan.  Sekarang ni ramai yang cari bisnes paling mudah dan sesuai walaupun ekonomi negara makin gawat. Harga barang pun makin naik, ramai di antara kita yang bukan sahaja ada 1 kerja sahaja. Buat 2 kerja adalah minimum untuk orang zaman sekarang kan?

Bisnes produk kesihatan

 

Dengan mendaftar di dalam group yang betul dengan mentor yang tepat adalah kunci kejayaan bisnes kita InshaAllah. Mentor sentiasa beri inspirasi dan ingin lihat anak buahnya berjaya.

Daftar Ahli Shaklee untuk bisnes di sini. Isi form kat bawah ni ya.

Daftar Ahli Shaklee

Jika ada sebarang persoalan boleh terus whatsapp saya ya. InshaAllah saya reply secepat mungkin dan tidak sabar untuk sama-sama membantu anda membina empayar bisnes Shaklee.

Daftar ahli Shaklee

Share Button

Cara Daftar Ahli Shaklee

Cara nak daftar ahli Shaklee ni mudah sahaja tau. Hanya isikan borang keahlian di sini dan saya akan uruskan pendaftaran untuk anda.

Borang Daftar Ahli Shaklee

Ada 2 cara untuk mendaftar keahlian Shaklee iaitu :-

1. Bayar yuran keahlian RM68.90

ahli shaklee murah

Anda akan dapat member kit yang eksklusif bersama-sama yuran keahlian ini. Bayaran penghantaran adalah RM10.60. Jadi jumlah yang perlu dibayar adalah RM79.50 sahaja.

2. Keahlian PERCUMA

Dengan pembelian sebanyak 200 UV iaitu lebih kurang RM700-RM800, anda layak mendapat keahlian secara PERCUMA.

Saya berikan contoh paling mudah, jika anda membeli Vivix 2 botol dengan harga RM805.60, anda dapat mendaftar sebagai ahli Shaklee secara PERCUMA.

Dengan pembelian 200 UV ini juga, anda layak mendapat keistimewaan berikut.

-penghantaran PERCUMA (pembelian RM800 ke atas)
-komisyen daripada pihak Shaklee sebanyak 5% (anda boleh dapat kembali duit anda)

Dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee yang sah, anda dapat menikmati harga ahli tanpa anda perlu ‘survey-survey’ harga murah sana sini dah. Sebab inilah harga terendah untuk semua ahli Shaklee tak kira anda adalah ahli baru atau ahli lama atau anda jutawan sekali pun.

Dalam Shaklee tiada pilih kasih dari segi harga, semua orang diberikan harga yang sama sahaja. Jadi, anda amat beruntung dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk menikmati keistimewaan sebagai ahli dengan harga yang istimewa.

Untuk keahlian percuma ni, anda boleh hubungi saya di sini ya.

Daftar ahli Shaklee

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Ubat Gastrik Kronik

Klik gambar di bawah untuk pembelian Set Gastrik Kronik.

Ubat gastrik mujarab

Ubat gastrik kronik

 

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Cara Tambah Susu Badan Dengan Mudah

Masa saya menyusukan anak pertama pada tahun 2008-2009, memang banyak dugaan yang terpaksa di hadapi. Antaranya ialah tak cukup susu perahan sebagai bekalan untuk tinggalkan anak di rumah pengasuh. Masa tu saya masih bekerja sepenuh masa, jadi mahu atau tidak wajib cukupkan bekalan susu ibu untuk si kakak Damia.

Tips tambah susu badan

Pening dan gusar juga hati seorang mama ni. 🙁

Saya pun cubalah google sana sini. Cari apa yang perlu saya ambil untuk tambah susu. Banyak juga yang saya shopping secara online waktu tu termasuklah susu soya yang powder. Cuba beberapa kali juga nak minum, tapi tak mampu nak telan. Huhu. 🙁

Sejak dah kenal Shaklee ni, saya beranikan dirilah cuba soya serbuk ni. Mula-mula campur dengan Milo. Uiks, tak sesuai dengan selera saya sebab rasa dia macam manis-manis gitu.

Saya cubalah campur dengan minuman lain. Cuba punya cuba, dah jatuh cinta sangat dengan soya serbuk Shaklee ni dicampur dengan susu. Sedap sungguh tau. Memang sangat sesuai untuk penggemar susu segar macam saya.

Sejak dari tu saya memang tak tinggallah soya serbuk ni. Dah takde dah perasaan benci dekat soya serbuk yang kurang sedap dulu-dulu tu. Sekarang ni dah siap boleh shake dengan air sejuk atau air suam sahaja tau. Rasa sedap jer. Hehe

Kalau korang suka manis-manis, bolehlah campur dengan jus-jus kesukaan korang. Tapi elok kalau jus tu jus yang buat sendiri sebab nanti minum jus yang dijual di pasaran tu, banyak kandungan gulanya. Jusnya tak seberapa pun.

Saya bukan sekadar suka sebab sedap je tau. Haaa, ni saya kongsikan beberapa fakta sahih yang siap dengan rujukan lagi tau. Kenapa saya pilih serbuk soya Shaklee ni.

1. Soya ni tak diubah genetiknya. Bahasa sainsnya adalah NON-GMO. Maksudnya soya ni ditanam tanpa sebarang ‘UBAT’ supaya membesar dengan cepat untuk kutip hasil dengan cepat. Cara penanaman dan pemprosesannya dipantau dengan ketat.

2. Setiap hidangan soya ni membekalkan 14 gram protein yang berasaskan tumbuhan. Protein soya ni juga dapat membantu menurunkan paras koleterol. (Jumlah soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan kolesterol ialah 25 gram sehari, maksudnya perlu ambil 2 hidangan protein soya ni kalau ada masalah kolesterol)

3. Protein soya ni membekalkan 9 asid amino yang diperlukan oleh tubuh kita.

4. Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat dan sihat.

Memang tiada lagi masalah susu badan berkurang masa anak kedua tu. Alhamdulillah. Bagus juga untuk bayi yang kita susukan sebab boleh bekalkan kalsium untuk keperluan bayi dan ibu juga.

Selain daripada protein soya ni, ibu boleh cuba tambahkan Alfalfa kerana Alfalfa ni memang dikenali sebagai ‘milkbooster’ dari zaman berzaman.

Alfalfa has been used as medicinal herbs for centuries and is the main food source for dairy animals to boost their milk production.

Alfalfa is a great source of protein and fibers, as well as vitamins, minerals, and antioxidants.

Sumber : LivingWithLowMilkSupply

Rujukan : TrimesterFood

tips tambah susu

Bulan ni ada promosi soya Shaklee ni tau. Boleh buat stok dan juga kongsi dengan kawan-kawan. Beli 4 dapat diskaun 5%. Anda boleh jimat sehingga 20% + 5% dengan mendaftar sebagai ahli. Anda boleh daftar ahli di sini dan hubungi saya untuk dapatkan diskaun ni ya.

Daftar Ahli Shaklee

Atau anda boleh terus buat pembelian di sini menggunakan kad kredit atau kad debit.

cara tambah susu ibu

Boleh hubungi saya untuk dapatkan panduan jika ada sebarang persoalan ya.

Daftar ahli Shaklee

❤Laila (ID 854299)❤

☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

 

Share Button

Produk Tambahkan Susu Badan Dengan Cepat Di Pasaran

Apabila susu merudum, memang ibu-ibu akan kerisauan. Lebih-lebih lagi bagi itu yang bekerja sepenuh masa dan membekalkan susu perahan untuk anakanda tercinta.

Bercerita dari pengalaman saya bekerja dahulu, susu ibu berkurang walau 1-2 oz pun memberikan kesan yang besar jika tiada stok perahan di rumah. Bayangkanlah sendiri jika bekalan untuk anak adalah 18 oz sehari, tetapi susu yang kita dapat perah ialah 16 oz. Stok susu pula ZERO. Memang rasa nak menangis. Saya juga pernah hadapi saat-saat sebegitu.

Tips tambah susu badan

Saya memang bukan jenis cepat mengalah. Cepat-cepat mencari solusi untuk banyakkan susu. Alhamdulillah, dengan amalkan macam-macam termasuk suplemen tambahkan susu badan, memang susu makin banyak semula.

Cara Cepat Banyakkan Susu Badan

1. Menyusu/Pam Dengan Lebih Kerap

Menyusu atau mengepam dengan lebih kerap iaitu 2-3 jam sekali dapat membantu penghasilan susu yang lebih banyak. Makin kerap kita menyusu atau mengepam, makin banyak susu akan dihasilkan.

2. Buat Power Pumping

Tips tambahkan susu badan

3. Ambil Makanan Berkhasiat

Continue reading Produk Tambahkan Susu Badan Dengan Cepat Di Pasaran

Share Button

10 Resepi Diet PERCUMA Untuk Anda

Khas untuk anda yang tercari-cari resepi untuk diet, resepi eat clean untuk turunkan berat badan.

Saya kongsikan apa yang telah saya buat dan saya makan tahun lepas, 2016. Alhamdulillah, berat memang turun hampir 20 kg.

Ini memang pengalaman sendiri tau. Jadi, resepi-resepi ni terbukti dapat membantu menurunkan berat badan tanpa perlu ikat perut.

Jemput isi form ni untuk dapatkan e-book resepi diet dari saya untuk anda.

 

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Hubungi saya di sini jika ada sebarang masalah.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Masalah Keputihan Semasa Hamil Boleh Membahayakan Bayi Anda

Masalah keputihan semasa hamil adalah disebabkan bahagian faraj mengandungi gula yang tinggi dipanggil glikogen dan boleh menggalakkan pertumbuhan kulat.

cara rawat keputihan semasa hamil

Masalah ini mungkin dianggap biasa oleh seorang wanita selagi ia tidak mengganggu aktiviti seharian atau hubungan intim bersama suami. Namun, ia perlu dipandang serius oleh ibu yang mengandung kerana keputihan yang teruk bukan sahaja merimaskan ibu mengandung, tetapi ia boleh menjejaskan kesihatan bayi di dalam kandungan.

Untuk ibu pula, jika masalah keputihan ini dipandang ringan dan tidak dirawat, ia boleh menyebabkan masalah yang lebih besar seperti kanser rahim.

cara rawat keputihan

Kelahiran pra-matang juga boleh berlaku jika anda mengalami masalah keputihan yang teruk. Jadi, ibu-ibu haruslah berbuat sesuatu jika ada masalah lelehan faraj atau keputihan ni.

Cara Elak Masalah Keputihan

1. Gunakan seluar dalam yang diperbuat daripada kain kapas. Elakkan menggunakan seluar dalam jenis kain satin. Mungkin ia nampak cantik di mata anda, namun demi kesihatan anda, elakkan sementara anda hamil. 🙂

2. Elakkan menggunakan panty liner kerana bahan kimia yang terkandung di dalam panty liner boleh menjejaskan bakteria semulajadi di bahagian faraj.

3. Jangan gunakan wangian atau bedak untuk diletakkan di bahagian faraj.

Continue reading Masalah Keputihan Semasa Hamil Boleh Membahayakan Bayi Anda

Share Button

Cara Elak Kanser Payudara Bagi Wanita Dan Kanser Prostat Bagi Lelaki

Baru pagi tadi saya ternampak di skrin besar di Klinik Kesihatan Kulai,

Kanser payudara adalah pembunuh nombor SATU di Malaysia.

ubat kanser pengidap kanser di malaysia

Memang begitulah juga statistik jenis-jenis kanser yang paling menyerang rakyat Malaysia. Kanser payudara untuk wanita dan kanser prostat bagi lelaki.

Cara Rawat Kanser Secara Semulajadi

Kanser ni boleh dikatakan penyakit yang paling jahat kerana kesannya terhadap fizikal dan emosi sangat teruk. Tambahan pula ada beberapa jenis kanser yang tidak dapat dikesan pada tahap awal. Dapat tahu tu dah tahap 3 atau tahap 4. Jadi, mencegah itu jauh lebih baik daripada mengubatinya. Sentiasalah berdoa semoga kita dijauhkan daripada penyakit-penyakit kronik seumpama kanser ini. Nauzubillah.

Salah satu cara untuk mencegah 2 jenis kanser utama ini ialah dengan mengambil protein soya. Seringkali soya dikaitkan dengan isu-isu yang boleh membawa kepada keburukan kan? Usahlah kita percaya bulat-bulat seperti yang dikongsikan oleh orang ramai kerana tiada kajian pun sebenarnya yang mengatakan soya adalah memudaratkan kesihatan.

Saya kongsikan kebaikan soya untuk mencegah kanser payudara dan kanser prostat ini dari tulis buku Dr Bruce Miller, doktor yang berpengalaman luas dalam bidang ‘preventive health’.

Kenapa Protein Soya Sangat Bagus Untuk Cegah Kanser?

1. Ia mengandungi agen pencegah kanser yang dipanggil ISOFLAVONES. Ia boleh mengurangkan hormon yang berkaitan dengan kanser.

Continue reading Cara Elak Kanser Payudara Bagi Wanita Dan Kanser Prostat Bagi Lelaki

Share Button

Bahaya Hb Rendah Untuk Ibu Hamil dan Bayi Di Dalam Kandungan

Paras hemoglobin yang kurang daripada 11 disahkan sebagai Anemia atau Hb rendah memerlukan perhatian yang lebih oleh ibu hamil. Hb rendah tidak boleh dipandang enteng kerana ia amat bahaya untuk kesihatan ibu dan bayi di dalam kandungan.

Naikkan Hb ibu hamil

Bahaya Kepada Ibu

-sistem imun semulajadi badan ibu menjadi rendah dan mudah dijangkiti penyakit.

Naikkan Hb secara semulajadi
Hb low memang membimbangkan ibu hamil.

-risiko untuk mendapat komplikasi semasa dan selepas kelahiran.

Continue reading Bahaya Hb Rendah Untuk Ibu Hamil dan Bayi Di Dalam Kandungan

Share Button

Set Bersalin Terbaik Untuk Banyakkan Susu Semasa Berpantang

Semasa kehamilan anak pertama dulu, memang pening juga nak cari set bersalin yang mana terbaik. Dari awal mengandung pun dah cari dah. Hehe. Sekarang ni nak masuk trimester ke-3 baru cari.

Set berslain banyakkan susu

Sudah pasti kita inginkan set bersalin yang terbaik untuk pulihkan luka dan kembalikan tenaga dengan lebih cepat. Tambah lagi jika perlu cepat sihat sebab berpantang sendiri dan perlu menjaga anak-anak yang lain juga.

Kita pun tak nak jadi macam ‘zombie’ kan? Mood pun perlu dijaga lepas bersalin ni, kalau tak jaga boleh jadi meroyan. Nauzubillah.

Kriteria Set Bersalin Terbaik

Shaklee menyediakan Set Bersalin Yang Terbaik untuk ibu berpantang lebih sihat, tidak meroyan, penyusuan susu ibu yang lancar dan luka jahitan cepat pulih.

Set pantang ibu bersalin

Beli set bersalin untuk cepat bertenaga

Hubungi saya di 019-722 8520 untuk pertanyaan dan konsultasi selepas pembelian.

Atau klik sahaja gambar di bawah untuk whatsapp direct.

Set bersalin banyakkan susu dan pulihkan luka

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...