Bisnes Online Modal Rendah Dengan Blog

Bila sebut MLM, ada orang beranggapan upline goyang kaki, downline yang buat kerja keras, buat sales. Sales ni boleh dikatakan nyawa dalam bisnes. Saya tak tahu MLM lain, tapi kalau Shaklee kami memang sama-sama berganding bahu buat sales, buat promosi. Tiada sales, tiadalah income bulan tu. Cara saya, saya suka berkongsi di blog. Blog #nutrisisemulajadidotcom merupakan sumber utama sales saya sekarang ni.

Share Button
Continue reading »
cara buat vision board

Cara Buat Vision Board Untuk Capai Impian

Korang pernah ada vision board? Vision board ni adalah penting untuk kita capai impian/target. Tuliskan/lukiskan VB kita dan tengok setiap hari untuk mengaktifkan minda separa sedar kita demi mencapai impian kita tu. Boleh buat untuk jangka masa pendek atau jangka masa panjang. 1. Tentukan apa kita nak. 2. Tentukan bila kita nak capai target tersebut. Mesti ada waktu yang spesifik.

Share Button
Continue reading »

Cara Merawat Kulit Rosak Akibat Produk Beracun

Minggu lepas saya dihubungi oleh seorang wanita 30-an. Katanya muka teruk naik jeragat sebab guna produk yang salah. Bila saya cek, beliau guna produk yang ada merkuri. Huhuhu. Produk Tanpa Bahan Beracun Saya jadi takut benar nak hadapi masalah orang yang silap guna produk ni. Sebab biasanya mereka nak rawat kulit muka dengan cepat. Nak kulit jadi elok dalam masa

Share Button
Continue reading »

Turning Point Dalam Kehidupan

Sepanjang hidup ni ada beberapa kali juga yang saya rasa saya mengambil langkah drastik untuk berubah atas beberapa sebab. Saya nak kongsi 2 kisah. Kisah 1 : Belajar berenang di usia 27 tahun! Masa tu masih bujang trang tang tang. Hehe. Kali pertama saya rasa serius nak turunkan berat badan. Saya memang jaga makan dan makan nasi hanya seminggu sekali

Share Button
Continue reading »

Tempat Travel Impian Bersama Keluarga

15 tahun lepas (uish.. lamanya), semasa belajar di Jepun, banyak benda yang saya dapat muhasabah setelah pulang ke Malaysia. Masa dok sana tak berapa sedar sebab masih muda remaja gitu.Hehe. Antaranya ialah 1. Didikan awal anak-anak. Sejak dari kecil mereka diajar berdikari. Seawal 4-5 tahun mereka dah boleh bukakan lif untuk orang lain. Budak-budak sekolah rendah pula diberi tanggungjawab untuk

Share Button
Continue reading »

Inspirasi 2018

Misi 2017 agak ‘tak tercapai’ bab nak turunkan berat badan dan ajak kawan-kawan turunkan berat badan cara sihat. Berat naik melantun-lantun dengan rezeki #babyH hujung tahun. Alhamdulillah. Allah tak tunaikan hajat nak kurus tapi Allah beri yang lebih besar dan lebih bermakna dalam hidup kami sekeluarga. Syukur sangat. Ni pencapaian terbesar 2016 yang lalu. Nak kena ulangi lagi tahun 2018 ni. InshaAllah. Jadi

Share Button
Continue reading »
cara mudah mulakan bisnes shaklee

Belajar Bisnes Guna Blog Dengan Cikgu Laila

Sejak 2016, orang kata aHkak sinonim dengan projek turunkan berat, eat clean, projek selim, kurus cara sihat, kurus dengan Shaklee dan yang seumpama dengannyalah. Sehingga lahirnya nama akakSelim yang diinspirasikan oleh Mami Lyna dan teman baik Khdeejah Hasmad. Terima kasih korang😘 Alhamdulillah nama tu melekat bukan sahaja gelaran di alam maya, tetapi di luar juga sehinggakan ada rasa sedikit segan

Share Button
Continue reading »

Produk Cerahkan Dan Putihkan Kulit Yang Selamat Untuk Wanita Malaysia

Ramai orang nak cerah cepat, putih cepat, cantik cepat tanpa mengira bahan yang digunakan dalam produk skincare yang mereka gunakan. Namun, sekali terkena memang serik!! Itulah kata-kata kawan-kawan dan pelanggan-pelanggan yang pernah terjebak dengan kosmetik dan skincare yang mengandungi bahan beracun ni. Shaklee bakal memperkenalkan skincare baru yang bernama Youth, menggantikan produk Nutriwhite dan Enfuselle yang laku keras sebelum ni.

Share Button
Continue reading »
produk tambah susu

Cara Menyusu Bayi Lelaki Yang Minum Susu Banyak

“Kak, baby saya 2 minggu tapi minum 5oz tau” Itulah aduan ibu muda atau ibu-ibu yang baru nak cuba menyusukan anak selepas gagal menyusukan anak sebelumnya. Biasanya saya akan nasihatkan mereka, beri susu sikit-sikit je kat baby. Perut baby baru lahir tu kecil je. Tak perlulah nak bagi sampai 3-4oz di minggu pertama usia baby. Sekarang baru saya tersedar dan

Share Button
Continue reading »

Produk Cerahkan Kulit Dan Hilangkan Kulit Kering, Kusam Serta Berjeragat Tanpa Bahan Beracun

Sekarang dah kecoh satu Malaysia dah, produk Youth ni bakal dipasarkan di Malaysia bulan Mac nanti. Leader-leader bertuah yang pergi program leader minggu lepas dah dapat beli dan guna sebulan lebih awal. Best tu! Kita bersabar jelah tunggu bulan Mac nanti ya. Tak lama dah. Best sangat ke Youth skincare ni? Jom saya ceritakan serba sedikit dan kita tengok testimoninya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »