Cara turunkan tekanan darah tinggi dengan cepat dan mudah

Menu 7 Hari Untuk Kempiskan Perut Macam JLO Dalam Masa Seminggu

Seperti yang akak selim dah janjikan, akak selim akan kongsikan menu 7 hari sempena projek #kempisMacamJLO yang bakal bermula esok. 🙂

Korang jangan lupa sediakan Set Detoks untuk kesan kempis yang betul-betul kempis tau.

Kalau korang tak sempat esok, bila-bila pun korang boleh buat. Paling penting korang disiplin. Lakukan bersungguh-sungguh selama 7 hari. InshaAllah, perut boleh mengecil dengan jayanya.

Sebelum korang teruskan baca pasal menu ni, korang patut hadamkan dulu apa persediaan yang korang perlu buat untuk Kempiskan Perut Macam JLO ni. Klik link di bawah ni ya.

Persediaan Untuk Join Projek Kempis Macam JLO

1. Menu Hari Pertama (Kredit Aizat Razak)

-Sarapan :
Air lemon suam ‘tanpa gula’
Roti dua keping bersama scramble egg (2 biji) dan Salad

-Snek pagi dan petang : 1 biji pisang

-Makan tengah hari dan malam :
Nasi perang, ayam yang dimasak secara sihat, sayur.

-Snek malam :
Brokoli yang dikisar bersama epal separuh biji dan satu cawan air sejuk

2. Menu Hari Ke 2

20160219_135603

-Sarapan :
Air lemon suam tanpa gula
Banana smoothies

-Snek pagi dan petang : 2 potong betik atau buah-buahan pilihan sendiri

-Makan tengah hari dan malam :
Nasi perang/basmathi 1 genggam, ikan bakar dan sayur.

-Snek malam : Jus epal hijau (Kisar 1 biji epal dan diminum bersama seratnya)

3. Menu Hari Ke 3

20160226_131624

-Sarapan :
Air lemon suam tanpa gula
Overnight oat

-Snek pagi dan petang : 1 biji buah naga atau buah-buahan pilihan sendiri

-Makan tengah hari dan malam :
Spaghetti/Pasta aglio olio seafood/ayam bersama sayur

-Snek malam : Low fat yogurt atau Greek yogurt 1 cawan

4. Menu Hari Ke 4

-Sarapan :
Air lemon suam tanpa gula
2 keping roti wholemeal/wholegrain disapu peanut butter tanpa gula

-Snek pagi dan petang : Low fat yogurt atau Greek yogurt

-Makan tengah hari dan malam :
Nasi perang/basmathi 1 genggam, ayam bakar beriani dan sayur

-Snek malam : Jus oren + nenas (dikisar dan diminum bersama seratnya)

5. Menu Hari Ke 5

20160224_121802

-Sarapan :
Air lemon suam tanpa gula
Wrap wholemeal bersama isi ayam bakar dan salad

-Snek pagi dan petang : 1 biji pisang atau buah-buahan pilihan sendiri

-Makan tengah hari dan malam :
Salad bihun perang. Resepi kat sini yaa. Klik link di bawah.
Resepi Salad Bihun Yang Sedap

-Snek malam : 8 biji almond dan 100 ml susu segar

6. Menu Hari Ke 6

20160222_200955

-Sarapan :
Air lemon suam tanpa gula
Roti wholemeal/wholegrain dan 2 biji telur rebus/scramble serta salad

-Snek pagi dan petang : 2 potong tembikai atau buah-buahan pilihan sendiri

-Makan tengah hari dan malam :
Nasi perang/basmathi 1 genggam, ayam bakar crispy dan sayur
Resepi Ayam Bakar Crispy Yang Best Giller
(weetbix tu korang boleh ganti dengan rolled oat yang dikisar kasar atau oat biasa yang instant tu, buka 3 in 1 punya oat tau… hehehe)

-Snek malam : Jus grapefruit + 1 batang  saderi (dikisar dan diminum bersama seratnya)

7. Menu Hari Ke 7

-Sarapan :
Air lemon suam tanpa gula
French toast (roti celup telur tu haaa…)

-Snek pagi dan petang : Low fat yogurt atau Greek yogurt

-Makan tengah hari dan malam :
Sandwich ayam atau wrap ayam. Jangan lupa letak sayur banyak2 yaaa.

-Snek malam : Jus epal hijau + 1 batang saderi (dikisar dan diminum bersama seratnya)

Nota Selim : 
Untuk makan malam, cuba elakkan ambil karbohidrat atau kurangkan kepada separuh sahaja. Akak selim biasanya tak ambil karbohidrat seperti nasi, roti atau pasta untuk makan malam. Ambil protein dan serat sahaja.

Korang cuba ya menu ni. Sedap-sedap semuanya ni. Jangan risau tak boleh telan. Memang sedap. Ni yang akak selim dah pilih-pilih dah menu tersedap untuk korang kempiskan perut dengan gembira. 🙂

Yang belum sediakan Set Detoks Shaklee, boleh contact akak selim di FB ya. Set Detoks ni memang terbukti boleh mengempiskan perut dalam masa 7 hari tau.

Kalau nak cepat kempis macam kawan-kawan akak selim ni hubungi akak selim sekarang tau.

Set Detox Shaklee Set Detox Shaklee Set Detox Shaklee

Good Luck ya korang semua. Akak selim doakan moga korang semua istiqamah dan sama-sama kita berjaya kempiskan perut dalam masa 7 hari ni.

Ganbatteeeeeeeeee Ne!!

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge