Mengatasi Masalah ‘Period Pain’ Secara Semulajadi

Kebanyakan wanita akan mengalami masalah senggugut atau ‘period pain’ ni. Ada yang terpaksa mengambil cuti sakit gara-gara senggugut yang teruk. Ada jugak yang muntah2 dan terlantar jika diserang sakit senggugut. Memang tidak dinafikan, sakitnya memang kadang-kadang boleh bertahan tanpa ‘pain-killer’, dan kebanyakannya memang tak tahan. Dan terpaksa mengambil ‘pain-killer’. 🙁

Mengatasi masalah senggugut dengan GLA Complex dan Ostematrix

Saya juga tidak ketinggalan menghadapi masalah yang sama. Namun semuanya sudah hilang. Alhamdulillah, kini sudah bebas dari sakit senggugut ni. Apa rahsianya? Bagaimana saya MENGATASI MASALAH SENGGUGUT saya?

Jika dulu saya memang banyak mengambil ‘pain-killer’, tapi sekarang tidak lagi. Saya sudah ada pengganti ‘pain-killer’ yang mempunyai efek jangka masa panjang itu. Nak tau apa dia?

Hmmm…. sebelum tu, saya nak share dulu apa kata wanita yang mengalami senggugut teruk umpama PINGGANG NAK PATAH DUA ni….
Akhirnya beliau juga dapat atasi masalah senggugut tersebut.

Jom kita tengok video beliau :-

Haaaaaaaa… itulah rahsia beliau.

Dan ini pula yang saya ambil untuk mengatasi masalah senggugut yang saya hadapi setiap bulan.
Apa dia?
GLA Complex Shaklee dan Ostematrix.

Mengatasi masalah senggugut dengan GLA Complex dan Ostematrix
Mengatasi masalah senggugut dengan GLA Complex dan Ostematrix

Bagaimana GLA Complex dan Ostematrix ini dapat membantu masalah senggugut? Jom kita tengok dengan lebih lanjut.

1. GLA Complex

  • Pati biji borage, iaitu biji tumbuhan yang merupakan sumber terkaya bagi GLA semulajadi.
  • Wanita yang menghidap senggugut tidak dapat menukarkan asid linolenik ( sejenis asid lemak yang penting ) dengan baik untuk menjadi GLA. Oleh itu, pengambilan GLA tambahan dapat meringankan symptom senggugut.
  • Ianya juga dapat mengurangkan kesensitifan payudara dan mengawal keinginan makanan manis-manis.

2. Ostematrix

  • Wanita yang mengambil calcium yang mencukupi dapat mengurangkan masalah senggugut..
  • Sebelum haid bermula, PARAS BEKALAN KALSIUM AKAN MENURUN menyebabkan emosi tidak stabil dan lain-lain simptom senggugut. Oleh itu, pengambilan kalsium tambahan dapat mengawal turun naik perasaan serta simptom-simptom yang lain
  • Selain itu, wanita yang menghidap senggugut juga kekurangan Magnesium.

Kredit

Anda memerlukan Kalsium-Magnesium serta vitamin E untuk mengatasi masalah period pain anda. Semua vitamin ini terkandung di dalam GLA Complex dan Ostematrix. Ia amat bertepatan sekali dengan artikel di bawah. 🙂

Try the following other supplements. Ask your doctor about supplements before you begin a serious change in your diet. Some supplements may interact adversely with one another or with medications that you may be taking. The following supplements may also be beneficial to your health and keep you from reeling with pain when your period does come:

  • Calcium citrate, 500 – 1,000 mg daily. Calcium citrate helps by maintaining muscle tone.[5]
  • Vitamin D, 400 IU daily. Vitamin D helps your body process calcium as well as help fight inflammation.[6]
  • Vitamin E, 500 IU daily. Vitamin E may help reduce menstrual pain.[7]
  • Magnesium, 360 mg daily, for 3 days before menstruation starts. Magnesium helps reduce the prostaglandins, or chemicals released during menstruation that cause muscle contractions, involved in menstrual pain.[8]

Anda boleh rujuk ke sini utk info penuh. wikihow.com

Anda boleh terus order SET SENGGUGUT ni di sini, dengan klik gambar di bawah.

Beli Shaklee Online

ATAU

Boleh hubungi saya untuk tempahan dan konsultasi. Cara pengambilan vitamin akan disediakan untuk anda. Itu adalah HAK anda sebagai pelanggan nutrisisemulajadi.com.

Laila (ID 854299)
☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Kenkoushoku.com

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge