Kolagen Shaklee Adalah Yang Terbaik dan Terbukti Berkesan di Pasaran

Kenapa Kolagen Shaklee Adalah Yang Terbaik dan Terbukti Berkesan di Pasaran?

Setelah usia menginjak ke usia 30-an, saya mula tercari-cari produk yang bernama KOLAGEN ni. Google sana, google sini, tanya sana, tanya sini. Maklumlah saya ni memang nak cari kolagen yang terbaik dan terbukti berkesan. Bukan senang nak tahu kan? Hampir-hampir nak beli kolagen berjenama xxx tapi, saya sabar… sabar… sebab nak tunggu juga kolagen Shaklee. Sebab masa saya cari tu, Shaklee belum keluarkan lagi kolagen di Malaysia. Alhamdulillah, sejak keluarnya kolagen Shaklee memang saya tak pandang dan tak cari langsung yang lain. 🙂

Kolagen Shaklee berkesan untuk mengurangkan masalah kulit
Kesan kekurangan kolagen akan menyebabkan kulit mengalami kedutan sebelum usia.

Kenapa Kolagen Shaklee Adalah Yang Terbaik dan Berkesan?

1. Kolagen Shaklee mempunyai molekul yang amat ringan.

Bagaimana molekul yang ringan ini menjadikan kolagen shaklee berkesan? Lebih ringan molekul kolagen, lebih mudah kolagen ini diserap ke dalam badan kita.  Berat molekul kolagen Shaklee adalah lebih kurang 1,000 Dalton sahaja. Ini akan membantu proses penyerapan oleh tubuh kita bagi merangsang sintesis kolagen pada lapisan dermis. Kesimpulannya, makin ringan molekul kolagen, makin mudah diserap. Makin mudah penyerapan, makin berkesan kolagen tersebut.

Berat molekul yang rendah mempercepatkan penyerapan kolagen.
Berat molekul yang rendah meningkat tahap penyerapan kolagen.

2. Ujian klinikal yang membuktikan kolagen ini berkesan dalam masa yang singkat.

 

Kolagen Shaklee Adalah Yang Terbaik dan Terbukti Berkesan di Pasaran
Ujian klinikal membuktikan kolagen Shaklee berkesan dalam masa 8 minggu.

Shaklee melakukan ujian klinikal terhadap pengguna kolagen ini. Dalam tempoh 8 minggu sahaja, kolagen ini memberikan kesan yang SANGAT POSITIF dan menunjukkan peningkatan kualiti kulit secara menyeluruh iaitu :-

1. Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%.
2. Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%.
3. Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%.
4. Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%.
5. Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%.
6. Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%.
7. Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%.
8. Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%.
9. Mengurangkan garis2 halus dan kedutan sehingga 18%.

Haaaa…. teruja nak cuba kan? Semuanya MENINGKAT tu!!!!

3. Merupakan kolagen tercanggih di pasaran.

Kolagen tercanggih yang terdiri daripada 4,000 mg ekstrak Kolagen RSS (Red Snapper Scale) proprietari yang tulen dan berkualiti tinggi daripada sisik ikan merah. Sisik ikan merah adalah satu sumber PREMIUM dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yang lebih kecil berbanding dengan sumber lain.

4. Rumusan dengan 7 BAHAN UTAMA yang sangat bagus untuk kulit dan menjadikan kolagen ini adalah yang TERBAIK di pasaran.

Apa 7 bahan utama tu?

1. SISIK IKAN MERAH
Seperti yang saya ceritakan di no 3 tu. Satu-satunya kolagen yang diperbuat daripada sisik ikan merah.Slide61
2. Ekstrak biji benih Camellia Japonica
Biji Camellia Japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang sangat hebat, dan juga isoflavon sejenis antioksidan semulajadi yang bertindak cemerlang menghalang radikal bebas.

3. Ekstrak Pfaffia
Pfaffia juga dikenali sebagai ginseng Brazil. Apabila ia digabungkan dengan ekstrak biji Camellia Japonica, ia bertindak untuk membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa untuk mengikat amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap, halus dan licin.

4. Elastin dari kolagen ikan.
Elastin berfungsi untuk memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tetap tegang dan anjal. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama-sama dengan kolagen untuk mengekalkan kulit supaya kekal tegang, anjal dan elastik.
5. Vitamin C dan Vitamin B.
Vitamin C berfungsi menggalakkan penghasilan kolagen  dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita. Vitamin B pula berfungsi dalam menghasilkan metabolisma karbohidrat, lemak dan protin untuk membekalkan tenaga yang diperlukan untuk menghasilkan kolagen didalam sel tubuh.

6. Ekstrak kekerang.
Glucosamine daripada ekstrak kekerang adalah penting di dalam sintesis cecair synovia yang melicinkan pergerakan sendi dan menghidratkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

7. Lactobacillus Acidophilus.
Ini adalah sejenis bakteria baik yang membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat dan mampu meningkatkan penyerapan kolagen.

Slide63

5. Tanpa bahan kimia, pewarna atau perisa tambahan.

Kebanyakan kolagen yang dihasilkan di zaman ini tidak dapat lari daripada mencampurkan bahan kimia di dalam kolagen mereka. Tetapi tidak dengan kolagen Shaklee. Kolagen ini tiada bahan kimia, tiada pewarna dan tiada perisa tambahan. Semuanya dari bahan dan perisa semulajadi. Ia bukan sahaja berkesan, tetapi ia adalah selamat dan terbaik untuk semua peringkat dewasa sehinggalah warga emas.

5 Fakta penting ini merupakan antara faktor-faktor utama kolagen Shaklee sentiasa menjadi pilihan wanita masa kini yang mementingkan kecantikan dan juga kesihatan.

Anda boleh dapatkan kolagen yang terbaik ini dengan klik gambar di bawah :-

Beli Shaklee sekarang

ATAU

Boleh hubungi saya untuk tempahan dan konsultasi. Cara pengambilan vitamin akan disediakan untuk anda. Itu adalah HAK anda sebagai pelanggan nutrisisemulajadi.com.

DAN

Ketahui juga apa kelebihan menjadi AHLI SHAKLEE di sini.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Kenkoushoku.com

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge