Kenapa Kena ‘Exercise’ Juga Walaupun Dah Ambil Suplemen Dan Makan Sihat?

Untuk hidup lebih sihat dan harmoni, selain makan vitamin Shaklee yang akak selim cintai sejak bertahun-tahun yang lepas, akak selim kena exercise, ambik makanan yang berkhasiat dan seimbang, tingkatkan amalan rohani dan bersosial. 🙂
.

Hari ni akak selim nak kongsikan kegiatan sukan yang akak selim buat sekarang. Memang rasa sangat beruntung tau dapat masuk #jk1m musim 7 ni. Terutamanya untuk akak selim yang bukan kaki sukan sangat ni kan.
.

Hari pertama, akak selim join lambat seminggu. So 5 minggu je dengan team jom kurus kulai
Hari pertama, akak selim join lambat seminggu. So 5 minggu je dengan team jom kurus kulai


Kita paksa diri kita bersukan. Dan akhirnya jadi suka dan gian nak bersukan.

14051655_10209149729812056_6151439789937408852_n
Anak-anak support mama berzumba

14100536_10209184590523552_7748329403093750071_n 14089219_10209149732012111_1531326416344003915_n
.
.
Kalau kat rumah tu akak selim ikut Fitness Blender kat Youtube. Memang syiokkk sebab ada berapa kalori yang kita dah burn. Hehehe…


Bersukan mestilah kena seronok kannn…
.
.
Kalau program dengan #jomkurus ni, banyak dah yang akak selim belajar.
Alhamdulillah dipertemukan dengan kak zana Noorzana Ngadirin, coach jom kurus Kulai.
.
Masih ada 3 minggu untuk bersama-sama dengan coach ni. Moga lepas ni akak selim dapat konsisten dengan segala jenis exercise yang akak selim dah belajar dalam program ni.
.
.
Seronok tau!!!
Siap ada homework. hehehe…
.
Dalam proses nak turunkan berat badan, MAHU ATAU TAK, SUKA ATAU TAK… kita memang kena exercise.
.
Sebab apa?
Sebab nak FIRMkan badan kita. Kita taknak berat turun tapi lengan, paha, perut dan semua bahagian badan menggeleber.
Ngeri pulak tengok nanti…
H-O-D-O-H tau!!!
.
Jadi….
Exerciselah kalau nak cantik.
Dan yang terkini, exercise dapat mematikan sel kanser… katanya…
Hmm…
.

14100516_525317697668957_967132689395742930_n-1
Rajin2kan diri yaaa untuk bersenam. Muka lebih nampak muda tau. Sistem dalam badan pun makin muda walaupun umur makin bertambah.

Moga akak selim istiqamah dan kalian pun kuat semangat untuk bersenam sambil menurunkan berat badan ya.

 

Salam Sayang,

Akak Selim
019-722 8520

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge