Kempiskan Perut Macam JLO Dalam Masa Seminggu Berpandukan Teknik Aizat Razak

Minggu lepas akak selim ajak rakan-rakan FB akak selim untuk sama-sama kempiskan perut menuju tahun baru 2017. Ramai yang respon berminat untuk join sama-sama.

Sebelum tu, boleh juga tengok tips kat sini ya.

5 Cara Kempiskan Perut Dengan Berkesan

Elok juga kalau korang yang nak kempiskan perut tu sediakan Set Detoks untuk bantu korang lebih kempis. πŸ™‚

Kenapa namanya Kempis Macam JLO? Sebab JLO memang terkenal dengan perutnya yang sangat nipis kan. Haaa…. sebab tu laa. Tapi akak selim susah nak cari gambarnya yang sopan untuk letakkan kat sini. Korang boleh google sendiri ya.

Gambar ni je yang paling sopan yang boleh letak kat sini. πŸ™‚

jennifer-lopez-and-twins

Program ni adalah PERCUMA sahaja, khidmat masyarakat untuk sama-sama kempiskan perut. Maklumlah badan dah semakin kurus pun, perut masih lagi menonjol ke depan. πŸ˜›

Program ni adalah Teknik Kempiskan Perut Dalam Masa 7 HariΒ dari Cikgu Kurus akak selim iaitu Aizat Razak, Ikon JKM. Boleh follow FB beliau, Aizat Razak.

Ini adalah hasil beliau selepas lakukan teknik ini selama seminggu. Teruja tak tak buat jugak??

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-9 kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-10

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-7

 

Jom kita tengok satu persatu.

1. Persediaan Sebelum Mulakan Projek Kempis Macam JLO

-Ambil gambar hadapan, sisi kanan dan sisi kiri.

-Ukur ukur lilit pinggang segaris dengan pusat.

-Pastikan menu adalah CLEAN sepanjang 7 hari program. Kurangkan gula, garam dan makanan berminyak jika betul-betul inginkan perut yang kempis seperti JLO. πŸ™‚

-Perlu ingat bahawa sentiasa utamakan kualiti semasa melakukan senaman, bukan kuantiti yang penting. Kita inginkan kesan yang terbaik. KEMPIS!

2. Senarai Senaman Yang Wajib Dilakukan

Setiap satu senaman mesti dimulai dengan High Knee selama 20 saat.

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-6

1. High Knee – 20 saat
Abs Crunch – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-11

2. High Knee – 20 saat
Leg Raise – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-4

3. High Knee – 20 saat
Elbow Crunch – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-1

4. High Knee – 20 saat
Reverse Crunch – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-13

5. High Knee – 20 saat
Flutter Kick – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-12

6. High Knee – 20 saat
Side Crunch – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-14

7. High Knee – 20 saat
Scissors – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-8

8. High Knee – 20 saat
Russian Twist – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-5

9. High Knee – 20 saat
Mountain Cross – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-15

10. High Knee – 20 saat
Plank – 30 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-3

3. Pemakanan Sepanjang 7 Hari

Menu hari pertama Aizat Razak

-Sarapan :
Air lemon suam ‘tanpa gula’
Roti dua keping bersama scramble egg (2 biji) dan Salad

-Snack Pagi dan Petang : 1 biji pisang

-Makan tengah hari dan malam :
Nasi perang, ayam yang dimasak secara sihat, sayur.

-Snack malam :
Brokoli yang dikisar bersama epal separuh biji dan satu cawan air sejuk

Nak menu untuk hari ke 2 hingga hari ke 7? Nantikan update dari akak selim yaa.

Tungguuuuuuuuuuu……

Kredit : Aizat Razak, Ikon JKM

Jika ada apa-apa persoalan tentang projek #kempisMacamJLo ni, boleh pm akak selim di FB ya. InshaAllah akak selim akan cuba jawab sebaiknya.

❀Laila (ID 854299)❀
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
βœ‰ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge