Keistimewaan ESP Shaklee Yang Tidak Ada Pada Soya Biasa

Sebelum kita tahu apa betapa istimewanya ESP Shaklee ni, saya nak share dulu apa ISTIMEWANYA ESP ni. Haaaa, boleh tengok gambar bawah ni. Best kan?

Pelbagai khasiat ESP Shaklee
Keistimewaan ESP Shaklee.

Ok, jom kita tengok apa BEZAnya ESP atau protein soya Shaklee ni berbanding dengan soya yang ada di pasaran.

Perbezaan Protein Soya Shaklee Berbanding Soya Biasa Di Pasaran.

1. Protein soya yang banyak UJIAN KLINIKAL.

Protein ESP terbaik
Ujian klinikal sentiasa dilakukan untuk menjamin kualiti protein soya yang dihasilkan

Shaklee merupakan syarikat pertama yang mengeluarkan makanan tambahan protein yang berasaskan soya dan Dr Shaklee adalah orang yang pertama mencipta pengasingan protein pada awal 70-an. Banyak ujian klinikal yang telah dijalankan ke atas protein soya ini dan membuktikan bahawa protein soya adalah faktor penting dalam penjagaan kesihatan.

2. Soya yang NON-GMO (Non-Genetically Modified).

Soaya yang selamat di pasaran ialah ESP
Soya yang tidak diubahsuai secara genetik.

Soya yang digunakan oleh Shaklee adalah NON-GMO iaitu soya yang tidak diubahsuai secara genetikProtein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari  proses menanam hinggalah saat pemprosesannya. Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, yakinlah dgn shaklee dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.

3. Mengandungi 9 ASID AMINO penting.

Protein soya Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

4. Indeks Glisemik yang rendah.

Protein soya ini mengadungi Indeks Glisemik yang rendah iaitu 39 sahaja menjadikan ia juga sesuai untuk pengidap kencing manis. Apa maksudnya Indeks Glisemik rendah ini?

Indeks Glisemik rendah ini memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda. Ia akan mengekalkan paras gula dalam darah berada dalam keadaan rendah di mana ia sangat penting dalam penjagaan kesihatan untuk jangka masa panjang dan juga dalam proses pengurangan berat badan.

5. Dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones.

Protein soya yang terbaik di pasaran
Soya yang dicuci dengan air dapat mengekalkan isoflavones.

Sesetengah soya dicuci dengan alkohol dan proses ini boleh menghilangkan isoflavones yang bermanfaat. Ia juga boleh membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Soya yang digunakan di dalam protein soya Shaklee ini dicuci dengan menggunakan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein demi membekalkan anda keseluruhan kebaikan soya.

6. Satu tin protein soya ESP bersamaan dengan ?

-30kg kacang soya. Cuba bayangkan? Bagaimana kita nak telan 30kg soya dalam masa 1-2 bulan? Haaaaaaaa…. sure tak mampu kan? Khasiat 30kg soya itu kita boleh dapat daripada setin ESP Shaklee ni je. Satu tin 850 gram. Mudah dan berbaloi2 kan?

7. Satu hidangan protein soya bersamaan dengan ?

Satu hidangan protein soya iaitu 3 sudu besar setiap hari adalah bersamaan dengan :-

-2 kali ganda daging

-4 kali ganda telur

-12 kali ganda susu

Cuba cek soya2 yang lain. Ada tak khasiat macam ni?

Itulah dia protein soya terunggul daripada Shaklee. Memang takkan jumpa cari lagi soya di pasaran yang mempunyai khasiat dan keistimewaan seperti ini.

Jom dapatkan khasiat protein soya Shaklee yang lain daripada soya lain ini. Pasti anda akan berpuas hati dengan kesannya. InshaAllah.

Harga adalah lebih murah dan berbaloi-baloi sepanjang bulan Oktober ini.

Dapatkan ESP dengan harga promosi yang LEBIH MURAH sepanjang bulan ini dengan menghubungi saya seperti di bawah.

DAN

Ketahui juga apa kelebihan menjadi AHLI SHAKLEE di sini. Sila klik link di bawah ya.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Kenkoushoku.com

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge