cara untung banyak dengan bisnes online

Ciri-ciri Bisnes Online Yang Sesuai Untuk Pelajar Universiti

Tahniah kerana anda kini berjaya jadi pelajar universiti. Alhamdulillah. Namun pelajar hari ini sangat mencabar dari segi ekonomi kerana zaman sekarang dah tak banyak biasiswa ditawarkan oleh pihak kerajaan atau pun swasta walaupun keputusan peperiksaan SPM sangat cemerlang. Tak sama seperti zaman saya dahulu, agak mudah untuk dapatkan biasiswa kerajaan. Semoga adik-adik bertabah ya.

Sekarang ni pun dah tak macam dulu, zaman sekarang zaman internet dan serba canggih. Jadi, adik-adik boleh ambil peluang untuk buat bisnes sambil belajar. Asalkan ia tidak mengganggu prestasi pelajaran, InshaAllah ok je kan. Memang ramai yang buat part time di restoran-restoran makanan segera, 7 Eleven dan macam-macam tempat lagi. Namun kadang-kadang badan jadi penat dan susah nak kekalkan stamina atau susah nak bangun tidur untuk ke kuliah keesokan harinya kan?

Saya ada cadangan bisnes yang sangat sesuai dengan pelajar universiti masa kini iaitu bisnes secara online atau bisnes atas talian. Adik-adik hanya perlu ada talian internet dan smartphone atau laptop. Itu sudah cukup dah. Pendapatan pun lumayan, nak dapat RM2000 sebulan pun tak mustahil tau. 😎

Adik-adik tak perlu lagi risau macam mana nak bisnes kalau takde transport atau tak ada masa untuk keluar pergi pos barang atau ambil stok. Semuanya tersedia di dalam talian/secara online.

Cara Buat Duit Yang Mudah Untuk Student Masa Kini

1. Sistem Order Secara Online

Adik-adik pasti tertanya-tanya kan macam mana nak buat order. Jangan risau, sebab Shaklee ni ada Sistem Order Online yang cukup efisyen.

Dapat order dari customer –> Customer bank in –> Kita masukkan order ke dalam Sistem Order Shaklee –> Shaklee hantarkan kepada customer kita –> Customer dapat barang yang diorder.

Bisnes online dari rumah

Mudah kan? Inilah dia website yang disediakan oleh Shaklee untuk kita. Kiranya automatik kita dapat akses ke Sistem Order Shaklee ni sebaik sahaja kita mendaftar sebagai ahli.

2. Penghantaran Diuruskan Oleh Pihak Syarikat 100%

bisnes online mudah dengan shaklee
Hanya order dengan Shaklee dan Shaklee hantarkan kepada pelanggan.

Adik-adik tidak perlu keluar ke pejabat pos atau ke mana-mana pun untuk hantar barang kepada customer. Semuanya diuruskan oleh Shaklee 100%.

3. Modal Rendah (Kurang Daripada RM100)

Modal untuk mulakan bisnes ni adalah sangat murah iaitu RM68.90 sahaja. Hanya dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee, adik-adik terus layak memulakan bisnes.

ahli shaklee murah

Tiada duit langsung walaupun RM100? Adik-adik masih lagi boleh lakukan bisnes ni dengan cara dropship. Maksudnya tanpa jadi ahli, adik-adik boleh buat bisnes dan dapatkan keuntungan daripada jualan yang adik-adik buat. Komisyennya juga lumayan tau. 15-20% bergantung kepada jenis produk yang dijual.

Bisnes Dropship Untuk Pelajar

4. Boleh Dilakukan Di Mana-mana Sahaja

Adik-adik tak perlu keluar untuk jaga kedai. Hanya boleh lakukan di bilik atau di mana-mana sahaja dengan syarat adik-adik ada talian internet dan smartphone/laptop. Semuanya boleh dilakukan secara online sahaja.

bisnes online untung lumayan

5. Pendapatan Lumayan Sehingga 21%

cara untung banyak dengan bisnes online

Makin banyak adik-adik berjaya jual, makin meningkat bonus adik-adik.

bonus shaklee lumayan

 

Dah ramai yang membuktikan berjaya mendapat bonus sehingga 4-5 angka walaupun buat bisnes Shaklee ni secara part time sahaja. Memang tidak mustahil langsung asalkan ada semangat dan kerajinan. Target paling utama, adik-adik dapatkan bonus tertinggi 21%. Dapatlah menampung kehidupan universiti yang serba mencabar dan mahal sekarang ni kan.

6. Produk Kesihatan Yang Selamat Dan Berkesan

bisnes dropship glamour

Masalah kesihatan adalah masalah sejagat di negara kita. Memang sesuai sangat untuk kita pasarkan produk kesihatan yang benar-benar selamat dan berkesan untuk membantu mereka yang menghadapi masalah kesihatan. Malah lebih baik lagi jika kita dapat menyeru seluruh rakyat Malaysia untuk jaga kesihatan sebelum datangnya penyakit-penyakit yang berbahaya.

Selain tu, produk Shaklee juga menyediakan produk yang sering mendapat permintaan ramai iaitu produk untuk kecantikan kulit. Kita juga dapat menyumbang kepada kebaikan dengan menyebarkan produk yang selamat tanpa racun untuk kecantikan. Sekarang kan memang banyak produk-produk kecantikan yang disahkan beracun sehingga menyebabkan kesengsaraan pengguna-pengguna.

Bisnes produk kesihatan

Jadi, inilah bisnes terbaik untuk adik-adik kongsikan produk selamat, terbukti dan berkesan kerana semua produk Shaklee ni lengkap dengan ujian klinikal dan landmark study.

7. Bimbingan Dan Material Diberikan

Ini adalah penting sangat tau. Join kumpulan yang salah dan tiada bimbingan boleh membuatkan adik-adik terkapai-kapai tak tahu nak mulakan dari mana. Yerlah kan, dah laa tak pernah belajar bisnes. Nak try and error pulak. Memang kesianlah.

bisnes online modal rendah

Jadi pilih kumpulan yang betul dan ada bimbingan seperti kumpulan kami Freedom Family. Selain daripada bimbingan untuk belajar bisnes, material juga disediakan untuk tujuan promosi.

Bimbingan di dalam group Whatsapp juga disediakan. Semuanya di hujung jari sahaja. Adik-adik hanya perlu berkongsi dan rajin menimba ilmu sahaja. InshaAllah, sama-sama berjaya dalam bisnes yang kita bina bersama ni.

Berminat nak mulakan bisnes hari ini? Usah berlengah lagi untuk mulakan. Adik-adik boleh klik gambar di bawah untuk whatsapp akak ya. Tak perlu simpan no handphone akak pun dah boleh terus whatsapp. Hanya dengan 1 klik.

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge