Seronok Mencuba Resepi Baru-Makanan Barat Dan Roti

Baru-baru ini Akak selim pernah ditanya oleh seorang rakan, “Apa hobi akak?” Akak selim termenung sekejap. Sudah lama rasanya akak selim tiada hobi. 🙁 Mungkin terlalu sibuk agaknya sehinggakan lupa dengan hobi zaman dulu-dulu. Sekarang ni hobi akak selim berShaklee sahaja kot. Setiap masa yang terluang dan masa yang ada tu dimanfaatkan sepenuhnya untuk Shaklee. 🙂 Zaman universiti, zaman bujang

Share Button
Continue reading »
Cepat kurus versi akak selim

Azam 2017 Akak Selim

Andainya hari ini ialah 11/12/2017, apa yang akak selim telah capai hari ini? Tahun depan boleh flash back dengan entry ni. 🙂 Ini ialah apa yang akak selim dah capai tahun depan. Kita lihat setahun yang akan datang ya. 1. Akak Selim Dah Benar-Benar Slim! Disember 2017 nanti akak selim dah benar-benar slim dah. Bukan sekadar nama sahaja akak selim.

Share Button
Continue reading »

Kenangan Zaman Sekolah Yang Tak Mungkin Dilupakan

Baru-baru ni kecoh kan budak-budak sekolah kena duduk atas tar ni. Siap nak saman? Macam-macam sekarang ni kan? Kesian cikgu-cikgu. Kalau dulu, kena denda dengan cikgu pun tak berani nak bagitau mak ayah. Sebab mak ayah akan TAMBAH lagi dendanya. Hehehe.. Kalau di sekolah tu, cikgu-cikgulah mak ayah kita, maka ikutlah peraturan dan terima jelah denda tu kalau memang kita

Share Button
Continue reading »

Buku Best Yang Anda Mesti Baca : Saya Ada Cerita, Lutfi Lokman

“Apa saja yang ingin dihasilkan dengan baik mesti melalui proses cubaan berulang kali dan mengambil masa. Tak semestinya hari ini kita belajar, esok dah boleh jadi pandai. Teruskan belajar dan belajar.” -Saya Ada Cerita, Lutfi Lokman– Ini adalah buku terakhir yang saya baca bersungguh-sungguh. Banyak juga buku lain yang saya baca selepasnya, tapi saya hanya ambil isi pentingnya sahaja. Azam

Share Button
Continue reading »

4 Sebab Kenapa Anda Mesti Pilih Shaklee Sebagai Makanan Tambahan

Kenapa Akak Selim syorkan anda semua memilih Shaklee sebagai makanan tambahan harian? Sebab Shaklee ada LANDMARK STUDY tentang pengguna Shaklee tegar, pengguna yang telah menggunakan Shaklee lebih 10-20 tahun ke atas. Bukan mudah kita nak cari orang yang setia dengan satu brand suplemen je sepanjang hidupnya kan. Jadi, Landmark Study ni memang membuktikan keputusan yang sangat boleh dipercayai. LANDMARK STUDY ni

Share Button
Continue reading »
Cara hilangkan parut chicken pox dengan cepat

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Dewasa Dengan Cepat

Dah pernah kena Chicken Pox? Kalau pernah kena tu, InshaAllah tak berulang lagi. Tapi kalau belum pernah kena dan dewasa ni baru kena, agak teruk jugalah penangannya. Kebanyakan yang saya jumpa memang sangat teruk serangannya. Ada yang penuh keseluruhan muka dan badan. Kesian kan? Hari ni saya nak kongsikan pengalaman 2 orang dewasa yang diserang Chicken Pox ni. Apa yang

Share Button
Continue reading »

Kenapa Kena ‘Exercise’ Juga Walaupun Dah Ambil Suplemen Dan Makan Sihat?

Untuk hidup lebih sihat dan harmoni, selain makan vitamin Shaklee yang akak selim cintai sejak bertahun-tahun yang lepas, akak selim kena exercise, ambik makanan yang berkhasiat dan seimbang, tingkatkan amalan rohani dan bersosial. 🙂 . Hari ni akak selim nak kongsikan kegiatan sukan yang akak selim buat sekarang. Memang rasa sangat beruntung tau dapat masuk #jk1m musim 7 ni. Terutamanya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »