produk tambah susu

Cara Menyusu Bayi Lelaki Yang Minum Susu Banyak

“Kak, baby saya 2 minggu tapi minum 5oz tau” Itulah aduan ibu muda atau ibu-ibu yang baru nak cuba menyusukan anak selepas gagal menyusukan anak sebelumnya. Biasanya saya akan nasihatkan mereka, beri susu sikit-sikit je kat baby. Perut baby baru lahir tu kecil je. Tak perlulah nak bagi sampai 3-4oz di minggu pertama usia baby. Sekarang baru saya tersedar dan

Share Button
Continue reading »

Cara Mudah Elak Anak Sakit Tanpa Melibatkan Kos Yang Tinggi

Ibu-ibu pernah tertanya-tanya tak kenapalah semua orang suruh dan sokong sangat susukan anak termasuklah mat saleh, minah saleh, minah jepun dan sesiapa sahajalah kan. Ya, orang bukan Islam pun menyokong penuh penyusuan susu ibu ni. Kalau nak cerita zaman 10 tahun lepas, tak banyak website di Malaysia yang kongsikan secara terperinci tentang penyusuan ni. Memang kena refer website mat saleh

Share Button
Continue reading »

Anak Lebih Bijak Dan Sihat Dengan Susu Ibu

Mungkin ada orang menyusukan anak dengan susu ibu untuk jimat belanja. Tak perlu beli susu formula dah. Katanya selalu naik harga sekarang ni. Naik harga tu bukan sikit-sikit. Naik harga RM5-RM10 macam tu. Banyak tu!! Tak kisahlah apa pun tujuan ibu-ibu nak menyusukan anak. Sebab, yang paling penting anak-anak dapat makanan terbaik daripada ibunya. Dari segi emosi ibu, kita akan rasa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »