Resepi Sihat : Fettucine Aglio Olio

Fuh, nama bukan main lagi. Nak sebut pun berbelit lidah haaa.. hehe. AkakSelim suka resepi ni sebab mudah dan cepat dimasak. Kalau perasan, ahkak memang suka yang plain-plain je. So, memang senang jugaklah nak follow masakan eat clean ni. Masa zaman rajin nak tahu macam-macam dulu, akakSelim rajin timbang bahan-bahan masakan. Saja nak tahu banyak mana yang sebenarnya 100gram tu.

Share Button
Continue reading »

Cara Cepat Kurus : Jaga Masa Makan

Menjaga masa makan adalah antara yang terpenting sepanjang korang nak turunkan berat badan. Ramai orang suka skip sarapan, salah tu tau. Sarapan ni kategori wajib. Sebab tanpa bersarapan, perut kita terlalu lapar. Dah laaa puasa sepanjang malam. Bangun pagi, tak makan pula. Cuba kira dari pukul 10 malam kita stop makan, dan kita nak jumpa makanan pukul 12 tengah hari.

Share Button
Continue reading »

Cara Cepat Kurus : Ubah Tabiat Pemakanan

Biasanya orang nak kurus ni mahukan keputusan yang drastik. Nak turunkan berat dalam masa sebulan sebanyak 10kg ke. Ia memanglah tidak mustahil untuk dilakukan tetapi ia akan berikan efek yo-yo (berat turun dan mudah naik kembali dengan cepat). Rugilah kalau macam tu kan? Jadi macam mana nak buat untuk kekalkan berat yang turun tu selama-lamanya? Mula-mula ubah tabiat pemakanan kita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »