Berjaya Menurunkan Kolesterol Dengan Cepat Tanpa Perlu Makan Ubat

Apabila disahkan kolesterol tinggi dalam darah, memang menjadi satu kegelisahan dan debaran untuk sesiapa sahaja. Apatah lagi jika terpaksa makan ubat hospital setiap hari tanpa boleh ‘skip’ langsung. Tambah-tambah lagi jika yang berkolesterol tinggi itu adalah pasangan kita atau ahli keluarga kita. Memang rasa tak senang duduk dan MESTI nak bantu untuk turunkan masalah kolesterol tinggi ni kan.

Kenapa kita perlu prihatin terhadap kolesterol tinggi ni? Kerana orang yang berkolesterol tinggi ini berisiko tinggi terkena serangan jantung atau strok.

Rawat kolesterol tanpa ubat

Kita ikuti pengkongsian daripada Puan Noor Azmiah yang suami beliau, Encik Huzair disahkan kadar kolesterol dalam darah yang sangat tinggi dan disarankan untuk mengambil ubat oleh doktor. Apa yang beliau telah lakukan untuk menurunkan kolesterol tinggi dalam masa sebulan sehingga tidak perlu mengambil ubat-ubatan dari doktor. Alhamdulillah.

Kisahnya bermula apabila suami saya, disahkan kadar kolesterol dalam darahnya terlalu tinggi dengan bacaan 13.0 (normal 5)….bacaan hati atau Alt pula 100+ (normal 41) yang mana pada tahap merbahaya dan risiko tinggi utk serangan jantung atau strok. Masa pemeriksaan di Klinik Kesihatan (KKM) mmg doktor juga terkejut dengan bacaan tersebut dan minta refer ke hospital. Tapi, suami minta utk tangguhkan sebulan sbb suami seboleh2 tak mahu bergantung pada ubat ubatan dr hospital. Masa tu mmg risau sgt…

Continue reading Berjaya Menurunkan Kolesterol Dengan Cepat Tanpa Perlu Makan Ubat

Share Button

Kenapa Saya Memilih Shaklee?

Shaklee ni bagus sangat ke?

Perlu ke pilih Shaklee ni?

Ramai yang tertanya-tanya “Kenapa Saya Perlu Pilih Shaklee ni?

Secara peribadi, saya memilih Shaklee kerana keberkesanannya terhadap kehidupan saya dan juga sifatnya yang semulajadi. Apa itu vitamin semulajadi? Bagaimana ia berkesan dan telah mempengaruhi hidup saya sehingga saya menjadikannya sebagai teman ke mana-mana sahaja?

Kenapa Saya Memilih Shaklee

1. Berkesan : Pengalaman Laila dengan Vitamin Shaklee Yang Berkesan

Ini adalah pengalaman saya yang sebenar sebelum bergelar ahli Shaklee mahupun pengedar Shaklee lagi. Saya mula menggunakan produk Shaklee semasa saya berpantang anak ke dua, Dinie chan.

Seperti ibu-ibu menyusu yang lain, saya juga berazam untuk menyusukan Dinie chan dengan susu badan sepenuhnya.

Dan, inilah hasilnya yang saya mulakan sejak berpantang lagi.

Ebm yang dikumpul dengan bantuan set menyusu shaklee
Susu perahan sepanjang tempoh berpantang dengan menggunakan set menyusu shaklee

Anda boleh terus membaca pengalaman saya di sini. Sila klik link di bawah.

Bagaimana saya terjebak dan jatuh cinta dengan produk Shaklee 

Ebm yang dikumpul dengan bantuan set menyusu shaklee
Susu perahan sepanjang tempoh berpantang dengan menggunakan set menyusu shaklee

2. Vitamin Semulajadi

Kenapa saya memilih vitamin semulajadi? Jika diterangkan dengan bahasa pasar, vitamin semulajadi ini adalah vitamin yang mudah diproses dalam badan kita serta tidak meninggalkan kesan kepada buah pinggang di masa akan datang.

Secara faktanya, vitamin semulajadi adalah :-

dihasilkan dari ekstrak bahan2 semulajadi dengan mengambil intipati yang diperlukan dan menyingkirkan fiber. Contohnya pembuatan vitamin C natural diperolehi dari mengambil pati asid askorbik dalam buah limau dan menyingkirkan serat2nya.

dihasilkan dari bahan2 makanan kita, jadi ia bertindak dengan lebih baik dan semulajadi dengan tubuh. Ia tidak mendatangkan kesan sampingan dan memberi kesan yang lebih baik.

-tentunya lebih mahal kerana penghasilannya dari bahan2 semulajadi memerlukan kos bahan yang lebih tinggi.

-mengambil intipati dari bahan2 semulajadi, jadi ia tidak meninggalkan bahan2 yang perlu, walaupun bukan bahan utama dalam vitamin tersebut. Contohnya kalsium memerlukan magnesium dan vitamin D untuk menjadikan penyerapannya lebih optimum. Kalsium yang tidak diserap dengan sempurna akan disimpan dlam ginjal dan boleh menyebabkan batu karang atau batu buah pinggang.

tidak mendatangkan kesan sampingan kerana penghasilan dari bahan2 seperti yang dinyatakan di atas (bahan semulajadi).

Itulah serba sedikit tentang kenapa saya memilih vitamin Shaklee iaitu vitamin semulajadi ni. Anda juga boleh menilai vitamin yang bagaimanakah yang patut anda ambil supaya ia tidak mendatangkan mudarat di masa depan.

Anda boleh baca perbezaan vitamin semulajadi vs vitamin sintetik di bawah ini ya.

Vitamin Semulajadi vs Vitamin Sintetik

beza-vitamin-semulajadi-atau-sintetik-

Jika anda juga telah membuat keputusan untuk memilih vitamin Shaklee, anda boleh dapatkannya daripada saya.

DAN

Ketahui juga apa kelebihan menjadi AHLI SHAKLEE di sini. Sila klik link di bawah ya.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Kenkoushoku.com

Share Button

Shaklee Effect Yang Terpaksa Saya Terima (Part 1)

Sejak saya terjebak dengan bisnes Shaklee ni, banyak sungguh Shaklee Effect yang terpaksa saya terima. Saya nak kongsikan dengan anda satu persatu ya. Saya mulakan part 1 ni dengan apa yang berlaku dalam diri saya.

Shaklee Effect Yang Terpaksa Saya Terima

1. Ketenangan Diri

Sebelum saya memulakan bisnes Shaklee ni, saya memang terkenal sebagai ‘mak tiri’ di kalangan anak-anak buah ofis. Tambah-tambah lagi baru bekerja kan? Semangat kerja tu tinggi menggunung. Dan juga ditambah lagi dengan habit diri sendiri yang ‘mudah sentap’.

Alhamdulillah, dengan saranan2 dan cadangan2 amalan yang saya lakukan secara konsisten dalam menjalankan bisnes Shaklee ni, banyak yang saya dapat ubah diri saya secara tidak langsung. Jika aad masalah di tempat kerja atau di rumah, saya lebih ‘cool’ berbanding dulu. Kerana apa? Haaa…. ni nak cerita lebih detail apa amalan2 kami dalam bisnes Shaklee ni.

2. Amalan Rohani Yang Konsisten

Ni ada kaitan bagaimana saya mendapat ketenangan diri berbanding sebelum2 ni. Dalam group Shaklee kami, mak (upline) saya sentiasa menekankan pergantungan diri kita kepada Sang Pencipta kita. Yerlah kan, bila kita buat bisnes ni, kita adalah boss, kita adalah kuli. Dan big boss kita adalah tak lain dan tak bukan iaitu HANYA ALLAH. Tiada siapa yang monitor kita buat kerja atau tidak, tiada siapa nak tanya kita dah RCA ke belum, dah LOA ke belum, dah baca Al-Waqiah ke belum. Kan? Jadi, kita hanya ada satu je tempat kita nak mengadu dan berharap iaitu Allah.

Sebelum ni saya memang tahu segala amalan rohani ni perlu dilakukan sepanjang kita hidup di dunia ni. Tapi sebagai manusia biasa, tiada orang yang ingatkan, kadang2 kita terlupa. Dan saya sangat bersyukur kerana ditemukan dengan group Shaklee yang sangat best ni. Sentiasa diingatkan tentang amalan rohani dan pelbagai lagi peringatan2 kita sebagai khalifah di muka bumi ini.

Alhamdulillah, sejak kejadian bertemu dengan group iReach dan Jutawan ni, amalan rohani semakin meningkat dan konsisten. Dan kerana konsisten beramalan rohani inilah, saya rasa jiwa saya lebih tenang, lebih ‘cool’ walaupun ditimpa pelbagai ujian dan musibah. Alhamdulillah.

3. Berkhidmat kepada masyarakat

Saya adalah pekerja kilang biasa yang bekerja hari ini adalah untuk keperluan diri sendiri dan keluarga. Sejak berada dalam Shaklee ni, saya ditekankan bagaimana dengan bisnes Shaklee ni kita boleh membantu masyarakat sama ada :-

-memberikan khidmat nasihat tentang kesihatan, penyusuan susu ibu dan lain-lain
-memberi ketika masyarakat memerlukan. (tiada lagi rasa… Eh, AKU PUN TAK CUKUP, MACAM MANA NAK BAGI KAT ORANG LAIN??)
-bersedekah
-memberi hadiah tanpa syarat
-membantu anak2 cucu Shaklee saya menjana pendapatan sampingan

Alhamdulillah.
Saya percaya semuanya adalah kurniaan dari Allah dan Shaklee hanyalah asbab untuk Allah buka mata dan minda saya.
InshaAllah, saya akan terus mengekalkan mana yang baik dalam diri saya dan cuba untuk memperbaiki mana yang perlu.

Inilah Shaklee Effect saya. Terima kasih Shaklee!!

Bertemu lagi kita dalam Shaklee Effect episod seterusnya. 🙂

 

 

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...