Tips Kekal Cergas di Awal Kehamilan Sepanjang Ramadhan

Alhamdulillah, dah hari ke 6 kita berpuasa. Anda semua ok? Kalau ok, Alhamdulillah. Syukur semuanya dipermudahkan oleh Allah. Rasanya belum ‘declare’ kat mana2 media social lagi ni. Alhamdulillah saya mengandung 9 minggu di minggu pertama Ramdhan 2014 ini. Syukur pada Allah mengurniakan nikmat yang tidak terhingga ini. Sehingga hari ini, Alhamdulillah masih boleh berpuasa penuh. Loya2 dan perut masuk angin tu setakat ni masih boleh bertahan. Hari ni saya nak share tips cergas dan bertenaga walaupun di awal kehamilan. Kalau di akhir kehamilan, cabarannya lain pula kan?

Tips Kekal Cergas di Awal Kehamilan Sepanjang Ramadhan

Tips Kekal Cergas dan Bertenaga di Awal Kehamilan

Biasanya, di awal2 kehamilan ni perut rasa sebu jika tidak makan. Kalau kita baca kat mana2 website pun, ramai menasihatkan supaya kita kerap makan dan minum dalam kuantiti yang kecil untuk mengelakkan perut masuk angin dan juga sebu atau dikenali dengan ‘heartburn‘. Bagaimana ingin mengatasi masalah ini di bulan Ramadhan? Kan kita puasa kan?

Continue reading Tips Kekal Cergas di Awal Kehamilan Sepanjang Ramadhan

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...