Petua banyakkan susu ibu

Produk Banyakkan Susu Ibu Yang Terbukti Berkesan Di Pasaran

Semangat dan keazaman yang tinggi InshaAllah akan membantu ibu menyusukan anak sehingga usia 2 tahun atau lebih. Namun kadang-kadang diuji dengan susu merudum, susu makin kurang disebabkan faktor-faktor yang tak dapat dielakkan seperti penat melampau, stres, period dan pelbagai faktor lagi. Set Penyusuan Shaklee terbukti dapat membantu ramai ibu untuk meningkatkan penghasilan susu ibu dengan cara yang selamat dan berkesan.

Share Button
Continue reading »
Petua banyakkan susu ibu

Milkbooster Yang Selamat Untuk Bayi Baru Lahir

Dilema ibu lepas bersalin, Susu tak ada Susu kurang Susu tak keluar Susu tak cukup Macam-macam kan? Sebenarnya susu cukup aje, mungkin kita terlalu letih atau stres tu menyebabkan susu badan pun segan-segan nak keluar. Jika kita menyusu dengan kerap, InshaAllah susu sangat cukup untuk anak kita. Cuma kita kenalah cari ilmu sikit jika diuji dengan masalah-masalah lain seperti letih

Share Button
Continue reading »

Cara Tambah Susu Badan Dengan Mudah

Masa saya menyusukan anak pertama pada tahun 2008-2009, memang banyak dugaan yang terpaksa di hadapi. Antaranya ialah tak cukup susu perahan sebagai bekalan untuk tinggalkan anak di rumah pengasuh. Masa tu saya masih bekerja sepenuh masa, jadi mahu atau tidak wajib cukupkan bekalan susu ibu untuk si kakak Damia. Pening dan gusar juga hati seorang mama ni. 🙁 Saya pun

Share Button
Continue reading »

Produk Tambahkan Susu Badan Dengan Cepat Di Pasaran

Apabila susu merudum, memang ibu-ibu akan kerisauan. Lebih-lebih lagi bagi itu yang bekerja sepenuh masa dan membekalkan susu perahan untuk anakanda tercinta. Bercerita dari pengalaman saya bekerja dahulu, susu ibu berkurang walau 1-2 oz pun memberikan kesan yang besar jika tiada stok perahan di rumah. Bayangkanlah sendiri jika bekalan untuk anak adalah 18 oz sehari, tetapi susu yang kita dapat

Share Button
Continue reading »

Produk Kempiskan Perut Dalam Masa Seminggu

Nak kempiskan perut dan turunkan berat badan dengan cepat? Mulakan dengan set detoks ini dahulu. Set ini terdiri daripada 5 produk seperti berikut. 1. Vivix 2. Alfalfa 3. Herb-Lax 4. Peppermint Ginger Plus 5. DTX Complex Harga Set Kempis Perut ini ialah RM874.50. Set ini bertahan selama 2-4 bulan. Anda layak untuk mendapatkan keahlian Shaklee secara percuma dengan set detoks

Share Button
Continue reading »
cara diet ibu menyusu

Boleh Ke Ibu Menyusu Nak Diet?

AkakSelim mulakan diet semasa masih menyusu Baby Zara berusia 8 bulan waktu tu dan sekarang pun masih berdiet sambil menyusu anak berusia 11 bulan. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar dengan cara diet yang betul. Pastikan ibu-ibu tak buat diet ekstrim dan rajin-rajinkan diri minum air masak dalam kuantiti yang banyak ya. AkakSelim kongsikan pendapat dari Encik Khairul Dietitian PPUM ni merangkap

Share Button
Continue reading »

Rahsia ibu menyusu sentiasa cergas dan bertenaga

Ramai ibu yang terasa penat, letih dan lesu bila keluar bekerja dan dalam masa yang sama mereka juga menyusukan bayi sepenuh masa. Sama ada mereka mengepam di pejabat atau pun mereka sentiasa ‘direct-feeding’, . Kadang-kadang, baru sahaja sampai di rumah terpaksa melupakan rutin harian kerana terlalu penat. Begitulah masalah yang dihadapi oleh Puan Farah yang bekerja syif. Beliau sangat penat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »