Produk Kempiskan Perut Dalam Masa Seminggu

Nak kempiskan perut dan turunkan berat badan dengan cepat? Mulakan dengan set detoks ini dahulu.

Set ini terdiri daripada 5 produk seperti berikut.

1. Vivix

2. Alfalfa

3. Herb-Lax

4. Peppermint Ginger Plus

5. DTX Complex

Harga Set Kempis Perut ini ialah RM874.50. Set ini bertahan selama 2-4 bulan.

Anda layak untuk mendapatkan keahlian Shaklee secara percuma dengan set detoks yang boleh bantu anda atasi masalah perut buncit ini.

Boleh isi form di bawah untuk saya hubungi anda

atau

Klik gambar di bawah untuk membeli sendiri menggunakan kad debit atau kad kredit anda.

Kempiskan perut dengan cepat

Jika ada sebarang pertanyaan, boleh terus hubungi saya di talian 019-722 8520

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

 

 

 

Share Button

Boleh Ke Ibu Menyusu Nak Diet?

cara diet ibu menyusu
AkakSelim mulakan diet semasa masih menyusu Baby Zara berusia 8 bulan waktu tu dan sekarang pun masih berdiet sambil menyusu anak berusia 11 bulan. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar dengan cara diet yang betul.
Pastikan ibu-ibu tak buat diet ekstrim dan rajin-rajinkan diri minum air masak dalam kuantiti yang banyak ya.
AkakSelim kongsikan pendapat dari Encik Khairul Dietitian PPUM ni merangkap cikgu pemakanan dan diet akakSelim. 🙂
cara diet ibu menyusu
Boleh. Tapi ada beberapa syarat penting untuk mengekalkan kualiti susu untuk diberi kepada baby.
1. Mulakan selepas baby berumur 2-3 bulan supaya susu yang dibekalkan telah cukup khasiat sebelum mula berdiet.
2. Makan 1500kcal-1800kcal sehari (bergantung kepada berat badan ibu. Lagi berat, lagi tinggi kalori). Kurangkan makanan yang berminyak. Makan sikit-sikit tapi kerap untuk elakkan kelaparan. Berapa kerap? at least ada gap 2 jam.
3. Elakkan amalkan diet shortcut! – no atkins, no cabbage soup diet, no very low carbs diet. Ia boleh menjejaskan kualiti susu. Amalkan healthy diet yang lengkap semua kumpulan makanan (carbs, protein, fat) pada jumlah yang sederhana.
4. Turun berat perlahan-lahan. Paling bagus dalam 500g seminggu ataupun 2kg sebulan. Sikit tak pe asalkan anak cukup khasiat.
5. Menyusu sekerap mungkin. Anda burn 300-500kcal bila menyusukan bayi. Kalau tambah dengan aktiviti workout lain, akan lagi banyak kalori burn.
6. Kurangkan kalori secara berperingkat.. jangan dari 2500kcal terus ke 1500kcal. Mesti effect kualiti susu.Diet yang extreme semasa menyusu adalah sangat-sangat tidak digalakkan kerana menjejaskan ibu dan anak. Lain-lain bergantung kepada individu.
Selamat memulakan diet yaa ibu-ibu sekalian. 🙂
Share Button

Rahsia ibu menyusu sentiasa cergas dan bertenaga

Ramai ibu yang terasa penat, letih dan lesu bila keluar bekerja dan dalam masa yang sama mereka juga menyusukan bayi sepenuh masa. Sama ada mereka mengepam di pejabat atau pun mereka sentiasa ‘direct-feeding’, . Kadang-kadang, baru sahaja sampai di rumah terpaksa melupakan rutin harian kerana terlalu penat.

Begitulah masalah yang dihadapi oleh Puan Farah yang bekerja syif. Beliau sangat penat sehingga menyebabkan susu badan beliau merudum sehinggalah beliau bertemu penawarnya. Dan akhirnya beliau berjaya menambah stok susu untuk anaknya dalam masa 2 minggu.

Semasa saya menyusu anak pertama dulu, biasanya saya menjaga waktu makan saya dengan baik. Sarapan mesti makan, tengah hari pun mesti ambil. Tapi ada juga waktu-waktu yang masih penat juga sehinggakan rasa tak nak buat apa2 dah bila balik rumah tu. Masa tu belum kenal Shaklee lagi. Tapi anak ke-2, Alhamdulillah kurang sikit tahap kepenatan dan kelesuan saya tu. Sebab dah kenal Shaklee. Dan sentiasa maintain ambil pil Shaklee.

Anda boleh baca kat sini tentang saya dan Shaklee semasa mula2 ‘tergoda’ dengan SET MENYUSU PELIK ni.:)
Pengalaman Laila <–Sila klik link ini.

Apa yang saya ambil? Jom kita cerita sikit pasal set menyusu yang membuatkan saya sentiasa cergas ni.  SET MENYUSU ni PELIK tau, bukan sahaja mampu membuatkan susu ibu makin bertambah, tetapi juga boleh membuatkan si ibu sentiasa cergas dan ceria.

Set ibu menyusu
Set ibu menyusu untuk sentiada cergas dan ceria

Ada apa dalam SET MENYUSU ni?

Vitalea – Lengkap dengan multivitamin dan mineral bagi menampung lopong-lopong keperluan nutrisi harian. Diformulasi dengan Iron ( Zat Besi) yang merupakan antara nutrisi penting dalam pertumbuhan bayi anda.

Continue reading Rahsia ibu menyusu sentiasa cergas dan bertenaga

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...