Fibroid Mengecil Dari 13.3cm ke 2.3cm Tanpa Pembedahan

Fibroid adalah penyakit yang menyerang ramai wanita zaman kini. Mungkin disebabkan pemakanan yang tidak dijaga mahu pun persekitaran kita yang semakin hari semakin ‘beracun’ dan tidak sihat.

Kecutkan fibroid tanpa perlu bedah

Fibroid ialah :

ketumbuhan di dalam rahim atau uterus. Ia bukanlah sejenis kanser atau penyakit kronik yang menyerang kebanyakan wanita berusia 30 – 40 an. Walaupun ia tidak berbahaya atau penyakit meragut nyawa, ketumbuhan ini akan menyebabkan beberapa ketidakselesaan kepada penghidapnya. Di antaranya ialah pendarahan rahim yang banyak dan berpanjangan, haid terlalu banyak, sakit semasa bersama, selalu rasa nak kencing kerana fibroid menghimpit pundi kencing dan masalah-masalah lain lagi.

Ia bukan sahaja menyerang mereka yang sudah berkahwin, tetapi juga mereka yang masih bujang. Ada sesetengah kes, ia boleh mengganggu kesuburan dan menghalang kehamilan. Jadi, ia mesti dibedah atau dirawat supaya fibroid tersebut hilang dan tidak muncul kembali.

Nak tahu cara semulajadi untuk kecilkan fibroid yang dicadangkan oleh doktor? Jemput klik link di bawah ni ya.

Petua Kecilkan Fibroid Cara Doktor Pakar Sakit Puan, Dr Hamid Arshat

Pengalaman Sebenar Puan Fatihah : Fibroid 13.3 cm Mengecil Ke 2.3 cm

Ikuti pengalaman sebenar Puan Fatihah yang pernah mengalami masalah fibroid sebesar 13.3 cm. Akhirnya fibroid tersebut mengecil ke 2.3 cm tanpa perlu pembedahan.

23 November 2016 : Hasil scan, beliau disahkan ada fibroid sebesar 13.3 cm. Terasa dunia ini gelap bagi beliau. Sakitnya umpama contraction menanti waktu bersalin. 🙁

produk kecilkan fibroid

Tiada ubat yang diberikan oleh doktor kecuali pain killer untuk tahan sakit. Fibroid perlu dibedah jika terlalu besar dan menyebabkan ketidakselesaan atau sakit teruk. Namun begitu, ada 2 risiko yang perlu dihadapi oleh beliau.

1. Jika berlaku pendarahan yang teruk semasa pembedahan membuang fibroid, kemungkinan besar rahim perlu dibuang.

2. Kemungkinan fibroid akan berulang kembali.

Setelah beliau fikirkan kata-kata doktor, beliau minta doktor berikan masa sebulan untuk mencuba cara semulajadi. Beliau amalkan beberapa suplemen yang tinggi antioksidan dalam usaha mengecutkan fibroid yang dialaminya.

Selepas 2 minggu, beliau pergi scan dan mendapati fibroidnya dah mengecil hingga ke 5.9 cm.

14 Disember : Beliau pergi scan sekali lagi dan mendapati fibroid beliau yang bersaiz 13.3 cm itu mengecil hingga ke 2.3 cm. Alhamdulillah. Hanya dengan mengamalkan suplemen yang tinggi antioksidan dengan dos yang special, beliau dapat mengecilkan fibroidnya tanpa perlu pembedahan.

Ini adalah suplemen yang telah diambil oleh Puan Fatihah.

Cara kecutkan fibroid dengan cepat
Suplemen semulajadi yang berkesan untuk kecutkan fibroid

Jika anda mengetahui mereka yang sedang menderita disebabkan ketumbuhan fibroid atau rakan-rakan yang sedang mengalaminya, cuba usahakan cara Puan Fatihah ni.

InshaAllah saya boleh bantu cadangkan produk yang sesuai. Hubungi saya hari ini di 019-722 8520

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Cara Kecutkan Fibroid Dan Cegah Fibroid Muncul Semula

Fibroid yang dah kecut atau fibroid yang telah dibuang melalui pembedahan memang tiada jaminan kes ini tidak akan berulang di masa akan datang. Jadi mereka yang pernah mengalami ketumbuhan fibroid harus berjaga-jaga untuk mencegah fibroid tumbuh semula.

kecutkan fibroid dengan cepat
Fibroid boleh membesar seumpama saiz bayi di dalam rahim. 🙁

Begitu juga dengan mereka yang tidak pernah mengalami ketumbuhan fibroid ni, harus ambil langkah berjaga-jaga untuk mencegah fibroid.

Fibroid adalah ketumbuhan di dalam rahim atau uterus. Ia bukanlah sejenis kanser atau penyakit kronik yang menyerang kebanyakan wanita berusia 30 – 40 an. Walaupun ia tidak berbahaya atau penyakit meragut nyawa, ketumbuhan ini akan menyebabkan beberapa ketidakselesaan kepada penghidapnya. Di antaranya ialah pendarahan rahim yang banyak dan berpanjangan, haid terlalu banyak, sakit semasa bersama, selalu rasa nak kencing kerana fibroid menghimpit pundi kencing dan masalah-masalah lain lagi.

CARA-CARA KECUTKAN DAN CEGAH FIBROID TANPA PEMBEDAHAN

1. Tukar Bahan Pencuci Dalam Rumah

Tukar bahan-bahan pencuci dalam rumah yang mengandungi bahan kimia berbahaya kepada bahan yang semulajadi. Ini akan mempengaruhi kestabilan hormon dalam badan dan boleh menyebabkan fibroid, period tidak teratur dan penyakit yang berkaitan dengan hormon.

Elakkan diri daripada menggunakan racun serangga kerana ia mengandungi bahan kimia berbahaya yang boleh merencatkan kestabilan hormon dalam badan.

Tukar produk mandian, syampu, sabun pencuci pinggan dan pencuci baju yang semulajadi atau organik.

2. Jangan Guna Bekas Atau Cawan Plastik

Elakkan daripada menggunakan beka plastik dan cawan plastik untuk meletakkan makanan dan minuman. Bahan-bahan plastik ini boleh meningkatkan Xenoestrogen. Jangan gunakan bekas-bekas plastik untuk memanaskan makanan dalam microwave.

3. Makan Makanan Organik

Makan ayam atau tumbuhan organik. Ayam yang disuntik dengan hormon tumbesaran atau penggunaan racun serangga untuk tumbuhan boleh menggangu hormon dalam badan sekaligus akan menyebabkan fibroid atau penyakit yang berkaitan dengan hormon yang lain seperti endometriosis atau senggugut teruk.

4. Elakkan Guna Losyen Atau Skin Care Yang Mengandungi Bahan Berbahaya

Gunakan losyen tanpa Paraben dan elakkan daripada menggunakan produk penjagaan kulit yang mengandungi Merkuri, Hydroquinone dan Tretinoin. Produk ini bukan sahaja boleh memudaratkan kulit secara luaran sahaja tetapi ia boleh mengganggu keseimbangan hormon dalam badan. Akhirnya mengalami Cyst, Fibroid atau Endometriosis.

Banyak produk tempatan yang memasukkan bahan-bahan terlarang ini ke dalam produk mereka untuk beri kesan cepat kepada kulit walhal ia amat memudaratkan.

Contoh produk beracun yang terkini, April 2017.

Cegah fibroid
Produk beracun yang mengandungi merkuri,hydroquinone dan tretinoin

Baca kenyataan akhbar KPK yang terkini di sini. Klik link di bawah.

Produk-Produk Kosmetik Yang Dikesan Mengandungi Racun Berjadual

5. Jauhi Makanan Bergula, Berlemak Dan Berminyak

Jauhi makanan bergula, berlemak dan berminyak yang merupakan penggalak Estrogen. Kandungan hormon Estrogen yang berlebihan dalam badan akan menggalakkan pertumbuhan fibroid. Kurangkan makan makanan dalam tin dan jauhi juga makanan segera serta ‘junk food’.

6. Ambil Suplemen Semulajadi Yang Selamat Dan Berkesan

Cara kecutkan fibroid dengan cepat
Suplemen semulajadi yang berkesan untuk kecutkan fibroid

Amalkan suplemen yang terbukti berkesan dan selamat untuk digunakan dalam jangka masa yang lama. Suplemen ini dapat membantu mengecutkan fibroid dan  menstabilkan hormon Estrogen dalam badan sekaligus mengelakkan pertumbuhan fibroid.

Lihat pengalaman mereka yang mengambil suplemen Shaklee untuk mengecutkan fibroid di sini.

Klik link –> Berjaya Kecutkan Fibroid Dengan Cepat

Usah dibiarkan fibroid makin membesar tanpa sebarang usaha. Apabila terlalu besar, hanya dengan cara pembedahan sahaja mampu selesaikan masalah fibroid ni. Kecutkan fibroid semasa saiznya masih kecil.

Sila klik gambar untuk membuat pembelian sendiri menggunakan kad kredit atau kad debit.

petua kecutkan fibroid tanpa pembedahanAtau

Hubungi saya di 019-722 8520 untuk membuat tempahan. Anda layak mendapat keahlian percuma dengan set ini. Saya akan bantu anda untuk mendaftar keahlian secara percuma. Konsultasi juga adalah percuma.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Mengatasi Masalah ‘Period Pain’ Secara Semulajadi

Kebanyakan wanita akan mengalami masalah senggugut atau ‘period pain’ ni. Ada yang terpaksa mengambil cuti sakit gara-gara senggugut yang teruk. Ada jugak yang muntah2 dan terlantar jika diserang sakit senggugut. Memang tidak dinafikan, sakitnya memang kadang-kadang boleh bertahan tanpa ‘pain-killer’, dan kebanyakannya memang tak tahan. Dan terpaksa mengambil ‘pain-killer’. 🙁

Mengatasi masalah senggugut dengan GLA Complex dan Ostematrix

Saya juga tidak ketinggalan menghadapi masalah yang sama. Namun semuanya sudah hilang. Alhamdulillah, kini sudah bebas dari sakit senggugut ni. Apa rahsianya? Bagaimana saya MENGATASI MASALAH SENGGUGUT saya?

Jika dulu saya memang banyak mengambil ‘pain-killer’, tapi sekarang tidak lagi. Saya sudah ada pengganti ‘pain-killer’ yang mempunyai efek jangka masa panjang itu. Nak tau apa dia?

Hmmm…. sebelum tu, saya nak share dulu apa kata wanita yang mengalami senggugut teruk umpama PINGGANG NAK PATAH DUA ni….
Akhirnya beliau juga dapat atasi masalah senggugut tersebut.

Jom kita tengok video beliau :-

Haaaaaaaa… itulah rahsia beliau.

Dan ini pula yang saya ambil untuk mengatasi masalah senggugut yang saya hadapi setiap bulan.
Apa dia?
GLA Complex Shaklee dan Ostematrix.

Mengatasi masalah senggugut dengan GLA Complex dan Ostematrix
Mengatasi masalah senggugut dengan GLA Complex dan Ostematrix

Bagaimana GLA Complex dan Ostematrix ini dapat membantu masalah senggugut? Jom kita tengok dengan lebih lanjut.

1. GLA Complex

  • Pati biji borage, iaitu biji tumbuhan yang merupakan sumber terkaya bagi GLA semulajadi.
  • Wanita yang menghidap senggugut tidak dapat menukarkan asid linolenik ( sejenis asid lemak yang penting ) dengan baik untuk menjadi GLA. Oleh itu, pengambilan GLA tambahan dapat meringankan symptom senggugut.
  • Ianya juga dapat mengurangkan kesensitifan payudara dan mengawal keinginan makanan manis-manis.

Continue reading Mengatasi Masalah ‘Period Pain’ Secara Semulajadi

Share Button

Hadiah terbaik untuk hari ibu

Sejak bergelar ibu ni, saya lebih sensitif dengan hari-hari istimewa untuk ibu. Bukan dulu tidak menghargai atau tak mengucapkan selamat hari ibu, tetapi sejak mempunyai 2 orang cahaya mata ni, memang hari ibu atau hari lahir ibu saya tak pernah saya lupakan. Alhamdulillah, ibu saya kembali sihat selepas beberapa bulan menghadapi masalah kesihatan. Saya bersyukur sangat! Alhamdulillah. Sempena hari ibu esok, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Ibu kepada ibu saya dan ibu mertua saya. Saya doakan semoga bonda saya umur panjang dan dilindungi Allah selalu, InshaAllah. Boleh dikatakan ibu saya adalah pendorong utama untuk saya terus maju dalam bisnes yang saya jalankan sekarang.

Hadiah terbaik untuk ibu adalah kesihatan yang baik.
Bonda saya bersama adik saya

Tentang bonda saya dan pengorbanan beliau

Bonda saya adalah seorang ibu tunggal sejak 27 tahun yang lepas. Arwah ayah saya meninggalkan dunia ini pada tahun 1987 semasa arwah berumur 50 tahun. Di kala itu saya baru berusia 9 tahun. Adik beradik saya seramai 12 orang dan saya anak ke-9. Cuba anda bayangkan. Waktu itu bonda saya terpaksa membesarkan kami 12 beradik tanpa sebarang pekerjaan. Sehingga saat ini, saya tidak tahu bagaimana beliau dapat membesarkan kami adik beradik sehinggalah kami semua berjaya seperti sekarang. Yang saya masih ingat, bonda saya hanya menerima wang pencen arwah ayah yang bekerja sebagai guru. Jika nak difikirkan dan dihitung, berapalah sangat wang pencen tersebut kalau dibandingkan dengan keperluan kami 12 beradik. Tapi ibu saya mampu melakukannya tanpa sebarang keluhan.

Hadiah Hari Ibu

Biasanya memang saya akan tanya bonda saya nak hadiah apa sebab bonda saya ni ada ‘taste’nya sendiri. Tak boleh main beli je. Tapi biasanya kalau tanya pun memang beliau akan cakap tak nak apa2. Saya lebih suka membawa beliau keluar dan beliau bebas membeli apa sahaja yang beliau inginkan. Itu lebih memuaskan hatinya dan saya juga gembira kerana beliau dapat apa yang beliau inginkan.

Anda tiada idea untuk berikan ibu anda hadiah apa? Jom kita hadiahkan kesihatan yang baik untuk ibu kita kerana kesihatanlah yang paling penting dari segala-galanya dalam hidup ini. Jom saya share dengan anda apa yang terbaik untuk diberikan kepada ibu anda.

set kesihatan wanita
Set Kesihatan Wanita khas untuk ibu

Apa kelebihan Set Kesihatan Wanita ni?

Continue reading Hadiah terbaik untuk hari ibu

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...