Masker Vitamin E Yang Mengujakan!

Haaa… kenapa mengujakan? Sebab lepas buat masker Vitamin E ni, memang terasa kelainannya. Kulit muka terasa sangat lembut dan halus mulus gitu. Walaupun sunburn belum hilang lepas bermandi manda di LOTUS DESARU 2,3 hari yang lepas, tapi bila buat masker Vitamin E ni.. memang syiokk….

Ok, nak tahu cara-caranya? Mudah sangat2!!!

Masker Vitamin  E yang mengujakan
Masker sendiri di rumah : Masker Vitamin E untuk melembutkan kulit wajah.

Cara-cara Membuat Masker Vitamin E

1. Ambil sebiji Vitamin E Shaklee.

2. Gunting atau cucukkan kapsulnya dengan dengan jarum.

3. Keluarkan cecairnya dan sapukan ke seluruh muka anda. Rupanya memang hodoh sebab warnanya ungu pekat tapi nantikan hasilnya ya…

4. Biarkan kering selama 20-30 minit atau boleh dipakai sepanjang tidur malam. (Kalau ada suami kat sebelah, kesian pulak kan.. karang terkejut pulak beliau di tengah2 malam tu tengok muka bermasker kita… hehehe)

5. Cuci dengan pencuci muka, lebih best cuci dengan pencuci muka Nutriwhite. 🙂

SIAP!!!!!

Senang je kan? Tak perlu pergi SPA, tak perlu nak keluarkan duit banyak2. Hanya beli Vitamin E Shaklee aje.

Dapatkan Vitamin E Shaklee anda hari ini ya.

DAN

Ketahui juga apa kelebihan menjadi AHLI SHAKLEE di sini. Sila klik link di bawah ya.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Kenkoushoku.com

Share Button

Vitamin C Yang Sangat Istimewa Dan Tak Pernah Putus Bekalannya Dalam Badan

Ramai yang sangat sukakan Vitamin C. Di pasaran pun banyak dijual Vitamin C yang pelbagai jenis. Tapi adakah Vitamin C yang kita ambil itu cukup sempurna, semulajadi dan berkesan?

Kenapa anda perlu memilih Vitamin C Shaklee? Kenapa saya cakap Vitamin C Shaklee ni SANGAT ISTIMEWA? Jom kita tengok keistimewaan Vitamin C Shaklee ni.

Vitamin C yang istimewa dan terbaik di pasaran
Vitamin C Shaklee yang berkesan untuk melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas serta mencantikkan kulit.

 

Vitamin C Shaklee Yang Sangat Istimewa

1. Bersifat ‘sustained released’, iaitu dilepaskan secara berperingkat di dalam badan kita. Dengan cara ini, Vitamin C kekal lebih lama dalam badan kita.

2. Setiap 1 tablet membekalkan 500mg Vitamin C yang bersamaan dengan 7.5 hidangan sebiji buah oren termasuk kulitnya.

Istimewanya 1 tablet Vitamin C Shaklee bersamaan denga 7.5 biji oren.
Setiap 1 tablet membekalkan 500mg Vitamin C yang bersamaan dengan 7.5 hidangan sebiji buah oren termasuk kulitnya

3. Setiap 1 biji Vitamin C mampu kekal dalam badan kita selama 5 jam kerana ia dilepaskan perlahan-lahan mengikut keperluan. Jadi tiada pembaziran Vitamin C yang berlaku kerana semuanya diserap oleh badan kita.

4. Mengandungi 120 mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid diekstrak daripada kulit buah. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan Vitamin C di dalam tubuh kita di samping dapat melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.

 Berapa harga Vitamin C Shaklee

Sangat murah Vitamin C Shaklee ni.

180 biji, boleh guna sehingga 6 bulan tau.

Harga : RM92.50 sahaja bersamaan dengan rm15.40 sahaja sebulan. Murah kan?

Haa…. kalau nak Vitamin C murah ni boleh contact ahkak yaa…

DAN

Ketahui juga apa kelebihan menjadi AHLI SHAKLEE di sini. Sila klik link di bawah ya.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Kenkoushoku.com

Share Button

Kenali Vitamin Anda : Vitamin Semulajadi vs Vitamin Sintetik

Apa itu VITAMIN SINTETIK?

Apa itu VITAMIN SEMULAJADI?

vitamin semulajadi vs vitamin sintetik
Fahami perbezaan di antara vitamin semulajadi dan vitamin seintetik

Sebelum ni saya ingat semua SAMAAAA je, cuma BRAND je berbeza. Tapi sebenarnya tanggapan saya salah sama sekali.

Secara mudahnya, vitamin sintetik ni adalah mana2 vitamin yang didalamnya mempunyai silika gel untuk menyerap lembapan manakala vitamin semulajadi adalah vitamin yang tidak mengandungi bahan pewarna tambahan, pengawet, perasa dan sudah semestinya TANPA SILICA GEL. Itulah dia VITAMIN SHAKLEE. Itulah dia KEISTIMEWAAN vitamin SHAKLEE!

Penting ke nak tau SINTETIK ke SEMULAJADI? Jom kita tengok perbezaannya.

  1. Penghasilan

-Vitamin semulajadi dihasilkan dari ekstrak bahan2 semulajadi dengan mengambil intipati yang diperlukan dan menyingkirkan fiber. Contohnya pembuatan vitamin C natural diperolehi dari mengambil pati asid askorbik dalam buah limau dan menyingkirkan serat2nya.

-Vitamin sintetik dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang mempunyai ciri2 seakan-akan bahan yang terdapat dalam vitamin. COntohnya asid askorbik (vitamin C) mempunyai formula empirik C6H8O6, jadi gabungan dari molekul2 karbon, hidrogen dan oksigen ini boleh dihasilkan dari apa2 bahan bagi menghasilkan asid askorbik.

2.Keserasian dgn badan

Vitamin semulajadi dihasilkan dari bahan2 makanan kita, jadi ia bertindak dengan lebih baik dan semulajadi dengan tubuh. Ia tidak mendatangkan kesan sampingan, dan memberi kesan yang lebih baik.

Vitamin sintetik, walaupun formulanya sama, ia tetap tidak sama dengan vitamin natural, apa lagi dengan makanan asli. Ini kerana penghasilannya pun bukan dari sumber makanan. Jangan terkejut kalau saya katakan tar yang digunakan untuk menurap jalan raya adalah salah satu bahan untuk menghasilkan vitamin B complex pada vitamin sintetik.

Continue reading Kenali Vitamin Anda : Vitamin Semulajadi vs Vitamin Sintetik

Share Button

Keistimewaan Vitamin B Complex Shaklee Berbanding Jenama Lain

Apa istimewanya B Complex Shaklee ni?

1. Mengandungi 8 komponen penting Vitamin B iaitu :-
-Vitamin B1
-Vitamin B2
-Vitamin B3
-Vitamin B6
-Fotate (Asid Folik)
-Vitamin B12
-Biotin
-Panthothenic Acid

Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada Vitamin B Complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

2. Asid Folik yang dicipta secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar penyerapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini adalah kerana, asid folik yang semulajadi tidak mudah diserap oleh tubuh dan 99% asid folik yang terdapat di pasaran adalah bersifat sintetik.

B Complex Shaklee yang terbaik di pasaran
B Complex Shaklee yang terbaik di pasaran

Dapatkan Vitamin B Complex terbaik anda hari ini.
Cara pengambilan vitamin akan disediakan untuk anda. Itu adalah HAK anda sebagai pelanggan nutrisisemulajadi.com.

DAN

Ketahui juga apa kelebihan menjadi AHLI SHAKLEE di sini.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Kenkoushoku.com

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...