Ubat Untuk Sendi Lutut Supaya Ibadat Lebih Baik Dan Selesa

Masalah sakit sendi lutut ni macam dah jadi trend dah sekarang ni. Umur awal 30-an pun dah sakit lutut. Apabila sakit lutut, memang banyak benda yang kita susah nak buat. Usahkan nak buat senaman hebat-hebat, yang paling utama nak solat pun susah. Terpaksa solat duduk guna kerusi. Nak sujud pun tak boleh sebab lutut tak boleh lipat dah. Masa tu baru kita tahu yang sujud tu sangat mendamaikan dan menenangkan. Masa tulah rasa menyesalnya tak jaga lutut elok-elok.

Kalau dah sakit, apa nak buat? Takkan nak biarkan macam tu je kan?

Biasanya kita akan ambil kalsium lebih sikit sebab ingatkan tulang kita ada masalah. Tapi yang sebenarnya punca sakit lutut ni adalah sebab kolagen di bahagian sendi lutut yang dipanggil tulang rawan tu dah berkurang. Sedikit demi sedikit kolagen di dalam tulang rawan ni akan berkurang dengan peningkatan usia. Jadi bila dua sendi bergesel, memang akan rasa sakitlah. Lebih teruk jika berat badan pun ada masalah. Bertambah-tambah sakit sendi lutut ni.

Akak selim bercerita daripada pengalaman sendiri. Memang sangat sakit. Ngilu, pedih dan macam-macam rasa lagi. Jalan pun terhencot2 tau. Akak selim nak kongsikan apa yang membantu akak selim pulih semula. Lebih dari sebulan juga akak selim solat duduk di kerusi.

Rindu! Rindu sangat nak sujud. Tapi apakan daya lututku tak boleh dilipat. Tak boleh nak duduk langsung. 🙁

Akak selim amalkan Shaklee Collagen Powder dan Vivix secara konsisten. Alhamdulillah, dah tiada masalah sakit sendi dah. Yang syoknya, jeragat makin pudar dan liang pori pun makin kecil.

Hilangkan sakit sendi dengan kolagen dan vivix
Akhirnya akak selim boleh solat berdiri selepas konsisten dengan kolagen dan vivix

1. Vivix

Membantu memperbaiki sel-sel yang rosak yang menyebabkan sakit sendi. Bila sel-sel dah sihat, sakit sendi pun makin berkurang.

2. Shaklee Collagen Powder (SCP)

Apabila kita amalkan SCP ni secara konsisten, kolagen akan diserap oleh tubuh kita dan akan menggantikan kolagen yang telah hilang di dalam tulang rawan kita. Makin banyak kolagen yang masuk ke dalam badan kita, makin pulih kesihatan sendi lutut kita. Sebab itu kita kena pastikan ambil kolagen yang benar-benar boleh menyerap dengan baik oleh badan.

Bagaimana nak pilih kolagen yang baik? Boleh klik link di bawah ni untuk tahu cara pilih kolagen yang betul-betul berkesan.

Cara Pilih Kolagen Yang Terbaik Dan Berkesan

Hubungi akak selim hari ini untuk pulihkan sakit sendi lutut. Whatsapp akak selim 019-722 8520

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

 

Share Button

Makan Sayur Lebih Baik Daripada Makan Shaklee? Betul Ke?

Makan sayur lebih baik daripada makan Shaklee?

Dah makan sayur, dah tak perlu laa makan Shaklee dah?

Makan sayur pun ok dah, tak payah nak makan Shaklee bagai nih!

Pernah dengar dialog ni? Macam biasa dengar je kan?

Akak selim dan keluarga penggemar sayur-sayuran, tetapi tetap pengguna tegar vitamin Shaklee. Kenapa? Zat dan vitamin di dalam sayur tu tak cukup ke untuk akak selim sekeluarga?

Kenapa Perlu Makan Vitamin Shaklee Walaupun Dah Makan Sayur Berkoyan-koyan?

1. Zat Dan Vitamin Mudah Musnah Apabila Dimasak

Zat dan vitamin di dalam sayur-sayuran mudah musnah apabila terkena haba. Ditambah pula kita memasaknya sehingga terlebih masak. Kata orang Johor, “sampai benyek sayur-sayur tu”. Ada apa yang tinggal? Hanya serat ajelah.

2. Tanah Yang Kurang Garam Mineral

Vitamin C Shaklee terbaik

Sayur yang kita makan zaman kini bukan macam zaman mak, nenek dan moyang kita dah. Sebab apa? Sebab tanah sekarang ni semakin kurang garam mineral di dalamnya. Jadi, mahu atau tidak kita mesti makan suplemen yang boleh menampung lopong-lopong nutrisi tersebut.

Vitamin C Shaklee terbaik

3. Sayur Tercemar Dengan Racun Serangga

Mak-mak suka pilih sayur yang cantik-cantik atau yang berlubang-lubang dimakan ulat? Berhati-hati jika anda suka sayur yang cantik-cantik sebab yang tidak dimakan ulat ni memang menggunakan racun serangga. Jika kita tidak bersihkan dengan cara yang betul seperti merendam sayuran di dalam pencuci Basic H, dikhuatiri sayur yang kita makan tu tercemar dengan racun serangga.

Apa pilihan terbaik? Semestinya sayur-sayuran organik kerana ia tidak disembur dengan racun serangga. Sayuran organik juga perlu dibersihkan dengan baik kerana kita mungkin termakan ulat-ulat sayuran pula.

Aduih…….. pening macam ni kan?

Usah pening-pening ya, sayuran organik jauh lebih baik daripada sayuran biasa. Dan kalau makan sayuran organik sekalipun, tetap perlu makan vitamin disebabkan alasan no 1 dan 2 tu.

4. Zat Sayuran Hilang Semasa Penyimpanan Dan Pengangkutan

Kalau bukan sayur yang kita tanam tepi rumah atau belakang rumah, sudah pasti sayur-sayuran tersebut dipetik lebih awal untuk dijual di pasar atau supermarket. Zat sayur-sayuran ni mudah hilang jika kita tidak terus memakannya selepas dipetik. Kalau sayuran tu kita tanam dan terus dimasak selepas dipetik, itu memang terbaiklah. Cuma masih ada kebarangkalian zat dan vitamin musnah dalam proses memasak. Kan?

Ada alasan lagi untuk meninggalkan suplemen dalam kehidupan seharian kita walaupun dah makan banyak sayur? Akak selim berani jamin, kebanyakan orang Malaysia ni memang tak cukup ambil sayur dan buah. Cuba lihat sajalah menu-menu di kedai, jarang diletakkan sayur yang banyak jika kita memesan nasi ayam, nasi lemak, bihun tomyam atau menu-menu lain. Sayur yang ada tu hanyalah cukup syarat sahaja.

Sebab ramai yang tak makan sayur pun kan? Sebenarnya….. 🙁

Benarkah makan sayur tak perlu suplemen

Contohnya nasi ayam, sekeping salad (yang mungkin dah lunyai), sepotong timun dan tomato. Itu pun kita elak daripada makan tomato. Betul tak?

Kesimpulannya, walau banyak mana pun anda makan sayur atau buah, anda tetap perlukan suplemen dalam kehidupan seharian anda. Pastinya anda perlu pilih vitamin terbaik dan terbukti berkesan seperti Vitamin Shaklee. 🙂

Buat pilihan terbaik untuk kesihatan masa depan yang lebih bagus. Hubungi akak selim hari ini untuk dapatkan cadangan vitamin yang paling sesuai untuk anda di 019-722 8520.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

 

Share Button

Benarkah Suplemen Shaklee Memudaratkan Kesihatan Untuk Jangka Masa Panjang?

Ramai yang berpendapat jika mengambil suplemen dalam jangka masa yang lama boleh memudaratkan kesihatan, boleh menyebabkan buah pinggang rosak dan lain-lain.

Benarkah?

Iya, ia mungkin benar-benar berlaku jika suplemen tersebut adalah suplemen yang tidak selamat, tiada kelulusan KKM, tiada ujian klinikal dan juga tiada landmark study.

Jika hanya ada kelulusan KKM, adakah ia benar-benar selamat? Banyak yang berlaku sejak akhir-akhir ini, produk yang ada kelulusan KKM tetapi dalam masa beberapa bulan kelulusan KKM tersebut ditarik balik. Pernah dengar kan? Sebab apa?

Bukan kerana KKM tidak menjalankan kerja mereka dengan baik dan telus tetapi…

Sebab ada segelintir pengusaha-pengusaha produk yang berlaku tidak jujur dan ingin untung cepat. Produk yang dihantar untuk ujian kelulusan KKM adalah produk yang selamat, tetapi selepas itu ia mungkin dicampur dengan bahan terlarang seperti merkuri atau bahan-bahan berbahaya yang lain, yang boleh memudaratkan kesihatan pengguna.

Akhirnya produk tersebut terpaksa ditarik balik kelulusan KKMnya.

Takut kan?

Bagaimana jika kita pernah menggunakan produk tersebut? Ia boleh menyebabkan kanser dan penyakit-penyakit kronik yang lain.

Bagaimana kita nak tahu produk yang kita ambil benar-benar selamat untuk jangka masa panjang?

Haaaa… mari akak selim kongsikan. Produk yang terbukti selamat adalah produk yang bukan sekadar ada kelulusan KKM, tetapi juga produk yang ada ujian klinikal dan Landmark Study.

Shaklee adalah satu-satunya syarikat vitamin di dunia yang menjalankan Landmark Study ni. Walhal syarikat vitamin TAK WAJIB pun buat ni, tapi Shaklee benar-benar ingin buktikan yang semua produk Shaklee adalah benar-benar selamat untuk diambil jangka masa panjang.

Apa bendanya Landmark Study ni? Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Landmark Study ni, boleh klik link di bawah.

Landmark Stdudy Shaklee Tu Apa?

Untuk maklumat lanjut tentang Landmark Study, boleh refer ke sini. http://LandmarkStudy.com.

Klik ke sini jika ingin download manuskrip jurnal tersebut.

Oleh sebab Landmark Study Shaklee inilah, Profesor Susan Bartz herrick memilih untuk menggunakan Shaklee dalam masa yang sangat lama iaitu 47 tahun.

Shaklee berkesan dan selamat

47 tahun tau! Bukan 47 hari atau 47 bulan!

Beliau adalah ahli akademik yang hebat pastinya bukan mudah nak percaya kata-kata orang atau sekadar testimoni sahaja. Beliau perlukan bukti saintifik untuk menggunakan satu-satu produk untuk pastikan ianya benar-benar selamat untuk beliau gunakan sepanjang hayat.

Landmark study shaklee

Kalau Shaklee ni bukan benar-benar produk yang selamat, mengapakah NASA meminta Shaklee formulakan makanan angkasawan supaya mereka kekal terhidrasi di angkasa lepas. Berada di angkasa lepas bukan seperti berada di bumi ni tau.

Kalau Shaklee ni tak terbukti berkesan, kenapa angkasawan kembar, Mark Kelly dan Scott Kelly tetap gunakan Shaklee hingga ke angkasa lepas?

Begitu juga dengan pencapaian atlit yang bertaraf Olimpik. Ternyata Shaklee terbukti berkesan sehinggakan mereka menggunakan Shaklee untuk membantu pencapaian mereka di dalam sukan.

Adakah itu belum cukup membuktikan Shaklee ini benar-benar berkesan?

Jom lihat antara pencapaian atlit yang menggunakan Shaklee. Akak selim bawakan 2 contoh. Yang lain-lain boleh klik link ini.

Atlit Shaklee

1. Morgan Craft-Shooting Summer Games

Morgan Craft
Morgan Craft

Morgan Craft

2. Amro Elgeziry-Pentathlon Summer Games

Amro Elgeziry
Amro Elgeziry

Amro Elgeziry

Boleh terus lihat sini, sila klik link di bawah.

Atlit Shaklee

Bukan calang-calang orang yang menggunakan Shaklee ni. Ahli akademik yang inginkan bukti saintifik, angkasawan yang perlukan formula istimewa untuk dibawa ke angkasa lepas, atlit yang perlukan produk yang boleh meningkatkan pencapaian mereka sekaligus membawa kemenangan dalam setiap pertandingan mereka.

Bagaimana dengan vitamin jenama lain? Adakah mereka juga ada Landmark Study ni? Itu akak selim mohon ampun dan maaf kerana itu di luar bidang akak selim. Boleh tanya sendiri kepada mereka yang menjual produk mereka ya.

Yang inginkan produk Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan dan Sentiasa Mesra Alam ni, boleh hubungi akak selim hari ini. Jangan tunggu lama-lama ya, badan kita perlukan produk terbaik dan terbukti selamat seperti Shaklee ni. 🙂

Sms/whatsapp akak selim di 019-722 8520

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

Benarkah Vitamin C Shaklee Adalah Yang Terbaik Di Pasaran?

Vitamin C Shaklee terbaik
Sumber Vitamin C daripada buah-buahan dan sayur-sayuran

Oren, nenas, betik, brokoli, kiwi dan bunga kobis adalah antara buah-buahan dan sayur-sayuran yang menjadi kegemaran akak selim. Buah-buahan tu memang akak selim suka yang masam-masam. Dulu-dulu akak selim ingatkan buah-buahan yang masam je banyak Vitamin C, rupanya sayur-sayuran pun banyak juga mengandungi Vitamin C ni ya.

Kalau dulu, oren ni memang menjadi buah kegemaran akak selim. Kononnya nak dapatkan Vitamin C yang terbaiklah. Nak kulit cantik, nak tingkatkan sistem imun badan, nak dapatkan kolagen dan macam-macam lagilah.

Rupanya akak selim silap. Silap sebab buah-buahan sekarang ni dah tak macam dulu. Buah-buahan dan sayur-sayuran yang kita makan hari ini :-

-penuh dengan racun serangga demi menghasilkan buah-buahan yang cantik dan baik untuk pengguna.

-diletakkan bahan pengawet kerana terpaksa melalui proses eksport yang mengambil masa berbulan-bulan.

Vitamin C Shaklee terbaik
Garam mineral yang semakin berkurang di dalam tanah kita kini.

-kurang zat dan vitamin kerana tanah semakin tidak subur dan kurang garam mineral.

Oleh sebab inilah akak selim mula berjinak-jinak dengan Vitamin C Shaklee yang terbaik di pasaran yang pernah akak selim jumpa.

Kenapa akak selim katakan ianya terbaik?

1. 1 biji Vitamin C = 7 setengah biji oren

Ia bersamaan dengan 7 setengah biji oren termasuk kulitnya. Kalau makan oren adakah kita mampu makan dengan kulitnya? Dan mampu ke kita nak makan 7 setengah biji oren setiap hari? Akak selim yang pencinta oren ni pun mampu makan 3 biji je. Itu pun 2-3 hari bolehlah, hari ke 4 dah jemu. Nak tukar buah lain pulak.

2. 1 biji Vitamin C = 5 jam dalam badan

Vitamin C terbaik

Vitamin C Shaklee ni istimewa sangat. Sebabnya ia dilepaskan secara perlahan-lahan dalam badan kita. Tablet Vitamin C yang kita makan ni akan dilepaskan sebanyak 100mg dalam masa satu jam. Vitamin C ni adalah 500mg, jadi sebiji Vitamin C mampu bertahan selama 5 jam dalam badan kita. Lama tu!

3. Mempunyai Bioflavonoids

Apa bendanya bioflavonoids ni? Ia membantu penyerapan Vitamin C sepenuhnya dan mengelakkan Vitamin C daripada teroksida.

4. Vitamin C Shaklee semulajadi = vitamin sebenar bukan tiruan

Vitamin C Shaklee ni adalah vitamin semulajadi bukan sintetik. Apa bendanya sintetik dan semulajadi ni? Boleh tengok kat link di bawah ni ya. Sila klik linknya.

Vitamin Semulajadi vs Vitamin Sintetik

Secara ringkasnya vitamin sintetik ni adalah tiruan. Kalau dah ambil vitamin tu takkan kita nak ambil yang tiruan kan? Yang tiruan pasti memberi kesan negatif pula. Baik tak perlu ambil vitamin langsung! Sebab itulah perlu ambil Vitamin C Shaklee yang original ni.

Hilangkan parut dengan vitamin c

Jadi, sekarang ni akak selim lebih fokus dalam mengambil Vitamin C Shaklee secara konsisten. Mesti ambil setiap hari. Bukanlah bermakna akak selim langsung tak makan buah oren, buah kiwi dan sayur-sayuran tapi akak selim tidak mengharapkan pengambilan sayur-sayuran dan buah-buahan tu untuk cukupkan segala keperluan nutrien dan vitamin dalam badan akak selim. Mesti kena topup dengan Vitamin Shaklee jugak. Dengan Vitamin Shaklee nilah akak selim dapat cukupkan lopong-lopong nutrisi daripada pemakanan harian akak selim.

Vitamin C terbaik

Alhamdulillah, sehingga hari ini akak selim jarang kena penyakit dan kalau demam sekali pun, ianya tidak melarat. Pastinya itu rezeki dari Allah dan akak selim hanya berusaha untuk jaga tubuh badan yang Allah beri pinjam ni.

Anda juga mahukan Vitamin C terbaik di pasaran ni? Boleh order sendiri di sini menggunakan kad debit atau kad kredit. Sila klik gambar ya.

Vitamin C Shaklee terbaik
Klik gambar untuk beli Vitamin C Shaklee

Konsultasi adalah percuma untuk pelanggan akak selim. Selepas selesai membuat pembelian, sila SMS/Whatsapp ke 019-722 8520 untuk dapatkan cara pengambilan vitamin yang sesuai dengan masalah anda.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

Akak Selim Terus Gigih Demi Impian Yang Belum Tertunai

Akak selim terjun dalam bidang bisnes ni bukan dengan ilmu penuh di dada. Semuanya berdikit2. Tapi akak selim tak pernah jemu menggali ilmu hingga sekarang pun.

Dan kadang2 dalam kita bersemangat sehabis tinggi pun ada juga masa2 down, masa2 rasa nak give up, masa nak berhenti..

bisnes shaklee menguntungkan

Tapi…

Apa yang membuatkan akak selim terus kental berjuang hingga ke hari ini?

1. Impian ingin bantu orang sekeliling masih belum benar2 tercapai.
Terutama ingin bantu keluarga sendiri.

2. Impian dan cita2 keluarga kecil akak selim mesti direalisasikan sepantas mungkin.

3. Masih ramai yang akak selim ingin bantu dan tak mungkin akan berakhir.

– bantu rakyat malaysia lebih sihat

– bantu rakyat malaysia keluar dari masalah OBESITI.

– bantu rakyat malaysia menjana pendapatan sampingan/utama dengan bisnes shaklee khasnya anak2 #gengfreedom dan bakal #gengfreedom beratus ribu orang pada tahun 2020😍😙😙

Banyak sangat faktor2 yang membuatkan akak selim tak pernah akan give up. Terutamanya untuk ahli keluarga dan orang2 sekeliling yang memerlukan.
InshaAllah

Hidup kan lebih indah dengan berusaha dan terus berusaha tanpa kenal erti putus asa kan?

Terima kasih juga kawan2 positif yang sentiasa di samping akak selim.
Tanpa mengira masa susah mahu pun senang.

Alhamdulillah

============================

Akak Selim
Terus Berjuang Demi Menggapai Impian

============================

Share Button

Aktiviti Cuti Sekolah : Buat Butter Cake Yang Sangat Sedap!

Ini adalah aktiviti pertama mama dengan anak-anak untuk cuti sekolah ni.  Anak-anak sangat suka aktiviti ni. Mama jelah kena ada semangat RAJIN! Mama suka juga bab baking-baking ni, cuma yang tak suka nak basuh bekas2 tu kan. Nanti diorangdah besar sikit bolehlah mintak diorang tolong basuhkan guna hand dishwash Shaklee, tak merengsakan tangan dan minyak2 mudah hilang.

Butter cake sedap dan mudah
Bersama-sama 3 beradik buat butter cake termasuk si baby zara.

Daripada aktiviti-aktiviti yang kita lakukan bersama anak-anak, pasti ada pelajaran yang mereka dapat. Alhamdulillah, mama rasa banyak yang anak-anak dapat dari aktiviti baking-baking ni. Sebab mama memang serahkan anak-anak buat sendiri. Gembiralah mereka bila diberi kepercayaan kan? Dari timbang bahan hinggalah masukkan adunan ke dalam oven.

1. Timbang bahan-bahan kek : ilmu matematik.

“200 kan lebih dari 150?? Kenapa awak dah stop?
Tambah lagi laaa….”

Mama tengok jelah…

2. Kerjasama antara kakak dan adik. Pembahagian tugas, siapa nak buat tu, siapa nak buat ni.

Tapi kadang berebut nak pecahkan telur. Ok, ada 4 biji telur. seorang boleh pecahkan 2 biji.

Settle!

3. Bersungguh-sungguh dan Konfiden.

Mama pesan, masa timbang mesti timbang elok2. Buat kek ni kena ikut betul2 bahannya. Nanti kek kita ni kurang berjaya.

Makanya mereka lakukannya setiap tugasan bersungguh2 dan konfiden memang betul. Hehehe..

Kalau kurang berjaya, korang laa jugak kena makan kan? kikiki..

4. Bertolak ansur dan berbincang

Ada kala berebut. Ada kala ok. Anak-anak belajar bertolak ansur dan berbincang.

Nak masukkan tepung pun berebut. Hasil perbincangan, sorang tuangkan separuh.
Selesai.

5. Sabar

MAK!
Mama kena sabar bila buat aktiviti bersama anak2. Memang tak akan PERFECT.
Yang penting anak2 enjoy diberi tugasan.

Diorang rasa BERJAYA, DAH BESAR, KONFIDEN!

Itu yang paling penting.

Sabar mama mesti 200x ganda dari biasa. Alllllaaaa.. macam tak biasa jadi mama yang SABAR kan? Sabar tu dah umpama masuk ke dalam darah daging dah haa… 🙂

Nak sama-sama beraktiviti dengan anak2? Boleh cuba butter cake yang super sedap ni. Saya ambil resepi ni dari Master Chef Pa’a IbuCergas.

Ni dia resepinya,

Sedap dan gebu!
Sedap dan gebu!

Bahan-bahan:
250 gram mentega
220 gram tepung kek*
1 sudu teh serbuk penaik*
(ayak bahan *)
200 gram gula kastor
50 gram air susu (saya guna susu full cream dalam kotak)
4 biji telur gred A
1 sudu teh esen vanila

Cara membuat:
Panaskan ketuhar pada 180C
Satukan mentega, gula kastor dan esen vanila dalam mangkuk adunan. Pukul hingga kembang dan putih.
Masukkan telur sebiji demi sebiji sambil dipukul sehingga sebati.
Masukkan bahan yang di ayak (tepung kek dan serbuk penaik) sedikit-sedikit sambil dikacau berselang-seli dengan susu.
Masukkan ke dalam kertas cawan, dalam acuan muffin.
Bakar selama 15 minit untuk setiap loyang muffin.

Tips:
Kalau menggunakan paper cup macam saya, biarkan sejuk dalam 5 minit di dalam loyang muffin sebelum kek cawan dikeluarkan. Jika tidak, kek akan meregang dari cawan kertas tersebut. Kalau nak selamat, pakai je shuffle cup. Cuma mahal sikit la kot. Ni kes nak jimat la ni saya guna paper cup bergerigi ni. Saya suka nampak gigi2 kat tepi kek cawan tu. Hehehe.

Kredit : Dapur Ibu Cergas

Selamat Mencuba ya..!!

Share Button

1 Vivix Dan 1 Nutriferon Percuma Untuk 1 Keluarga

Andainya akak selim ni tiada kekangan kewangan langsung, InshaAllah akak selim nak berikan 1 Nutriferon dan 1 Vivix percuma untuk setiap keluarga di Malaysia ni supaya semua orang sihat walafiat dan dapat bekerja dengan baik serta dapat beribadat dengan sempurna.

Macam mana rupa bentuk Nutriferon dan Vivix ni? Haa… ini dia.

Nutriferon
Vivix

Mari nyanyikan lagi di bawah ni dengan irama Kalau Aku Kaya-Altimet featuring Awi Rafael.

Kalau aku kaya
Kalau aku kaya

Aku nak gaya hidup RAKYAT MALAYSIA berubah
Alangkah indah kalau dah tak SAKIT
Jadi AKTIF bukan LAGI PESAKIT
Makan OK minum PUN OK
SEMUA VITAMIN APASAJA BOLEH BELI
Tulis cek selamba tak risau batal
Masuk dalam bank semua melopong
Dalam akaun ada banyak 0 0 0 0 0

Dan kalau aku mampu
(Jangan pening kepala, aku BERIKAN NUTRIFERON 1 KELUARGA 1 KOTAK)
BERI suka hati aku
(Kamu tak perlu risau, aku beli semua VIVIX janji KORANG kekal SIHAT)

Kalau aku kaya
Hari hari hari KESIHATAN
VITAMIN jiran keluarga
Aku belanja selamba
Kalau aku kaya
Aku beli segalanya
BERIKAN PRODUK SHAKLEE
Hadiahkan pada SEMUA

Kalau aku kaya (kalau aku kaya, kalau aku kaya)
Kalau aku kaya (kalau aku kaya, kalau aku kaya)

Kalau aku mampu
BERI suka hati aku

Mohon kalian doakan akak selim jadi jutawan 2017, moga masyarakat Malaysia juga mendapat tempiasnya. InshaAllah.

Terima kasih atas kurniaan Allah dan doa kalian ya.

==========================

Akak selim
Impian jadi jutawan sebelum 40

==========================

Share Button

3 Rahsia Elak Sakit atau Demam Cara Akak Selim

Dah 2 tahun di dunia WAHM, dunia tiada MC ni, Alhamdulillah tak demam atau sakit teruk.
Maklumlah, kalau akak selim MC makanya encik papa pun kena ambil cutilah. Kalau akak selim sakit, kasihan kat anak-anak kan? Terutamanya Baby Zaralah sebab masih lagi menyusu badan sehingga sekarang.

Setakat ni syukur Allah berikan kesihatan yang tip top. Belum perlu mintak MC dengan encik papa.

Apa Rahsia Akak Selim Sihat Sokmo?

1. Jaga Makan

20160219_135521

Banyak makan sayur, banyak makan buah. Tambah2 tahun ni amalkan #eatclean sejak bulan Feb yang lepas. Makan memang teratur dan terjaga sungguh2. Syukurlah bertemu dengan Geng Kurus dan mentor-mentor hebat dalam menurunkan berat badan.

2. Konsisten Ambil Vitamin Shaklee Bersungguh-sungguh.

Konsisten! Itu kunci utama.

Yang WAJIB ambil dan membantu meningkatkan sistem imun akak selim ialah

awet-muda-dengan-vivix

Vivix (Yang paling BEST!)
Vitalea
B Complex
Vitamin C
Alfalfa

Di samping tu akak selim memang ambil Set Kurus lah. Yang itu memang wajib! Maklumlah nak sellimmmmmmmm kan. 🙂

3. Bersenam.

14183948_10209215153567609_7654017956732690324_n

Sejak awal tahun ni jugak, rajinlah bersenam berbanding tahun-tahun sebelum ni. Ni pun dalam proses nak selim kannnnnn…
Wajiblah exercise. Bukan setakat senaman biasa-biasa tau. Siap masuk Jom Kurus 1 Malaysia tu. Haaa, program Kevin Zahri yang terkenal tu. 🙂

Kurus cepat dengan set kurus shaklee
Turun 20 kg 2016. 🙂

Efeknya, sistem imun memang tinggi. Jarang kena sakit-demam. Kalau selalu sangat sakit atau selalu demam ke, rajin-rajinlah jaga makan, ambil suplemen dan exercise yaaa…

Semua tu membantu korang lebih sihat dan anggun sokmo. InshaAllah.

Ingin mencuba vitamin Shaklee untuk tingkatkan sistem imun diri sendiri dan keluarga? Hubungi akak selim hari ini. Dapatkan harga istimewa dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Hubungi akak selim hari ini di 019-722 8520

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

Pencapaian Yang Manis-Manis Sepanjang 2016

Refleksi diri menuju 2017. Tinggal beberapa hari je lagi kita nak tinggalkan tahun 2016.

refleksi-diri

Alhamdulillah. 2016 yang sangat membahagiakan.

1. Turun berat 20 kg!

Turun 20 kg dengan cepat
Transformasi paling berjaya dalam hidup. Kihkihkih

Kejayaan paling besar dalam hidup kot setelah ada anak. Kalau masa bujang tu, cabaran nak turunkan berat tak sebesar masa ada anak ni. Dengan masa terhad, metabolisme yang dah rendah dan macam2.
Akak selim kagum dengan diri sendiri untuk yang ni.

2. Visceral Fat turun dari 24 (sangat tinggi) ke 10 (hampir NORMAL)!

cara turunkan lemak perut dengan mudah dan pantas
Alhamdulillah, ada perubahan yang baik.

Visceral fat = lemak di sekitar organ penting.
Makin sihat, makin kurang kebimbangan terhadap visceral fat dalam badan ni.

3. Tahun ke 2 menjadi surirumah berkerjaya. Alhamdulillah.

Bisnes yang menguntungkan
Bisnes sambil menguruskan anak-anak adalah idaman semua wanita.

 

Masih tegar dengan bisnes Shaklee yang sangat best!
Anak-anak depan mata, cabaran tak pernah kurang tapi akak selim HAPPY!

4. Bakal khatam Quran untuk kali kedua dalam tahun ni.

Sebelum ni memang susah nak khatam sendiri2. Setahun sekali pun belum tentu. Lost sokmo!!
Alhamdulillah.
Azam tinggi
Azam tinggi
Semuanya boleh.
Alhamdulillah.

2016 dengan kejayaan yang indah2. Alhamdulillah.
Tak sabar menanti 2017 dengan #misifatloss, misi lebih sihat dan LEAN!
InshaAllah.

Turun 20 kg dengan cepat
Julai 2016 : 63.5 kg. Mahu lebih slim dan lebih rendah peratus lemak!

Moga bisnes Shaklee juga membesar dengan lebih baik daripada tahun-tahun sebelum ni.
InshaAllah.

Ingin sama-sama mencapai transformasi diri yang lebih baik setiap tahun? Sertai group kami Geng Freedom. InshaAllah banyak kejayaan-kejayaan yang bakal anda dapat.

SMS/Whatsapp akak selim di 019-722 8520

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

Ubat Kurus Paling Berkesan Kempiskan Perut Dalam Masa Seminggu

Nak kempiskan perut ni memang ambil masa. Tapi kalau tepat dan betul caranya, mudah sahaja sebenarnya. Boleh tengok tips kat entry di bawah ni ya. Klik link.

Kempiskan Perut Dalam Masa Seminggu

Yang paling penting, pastikan produk yang kita ambil tu tidak memudaratkan kesihatan kita. Ramai orang Malaysia nak jalan singkat untuk kurus. Sanggup berlapar, sanggup makan produk yang pelik-pelik dan tidak terjamin keselamatannya.

Sebab?

Obses nak kurus.

Jangan macam tu tau. Cek dulu produk yang kita nak ambil tu. Pastikan ianya benar-benar selamat dan berkesan untuk kurus cepat dengan cara yang betul.

Antara produk Shaklee yang boleh diamalkan untuk kempiskan perut ialah :-

1. Herb-Lax

Ubat sembelit berkesan
Cuci usus berkerak dan membantu melawaskan

Melawaskan serta membersihkan kerak-kerak usus yang terperangkap sekian lama

2. Peppermint Ginger Plus

peppermint-ginger-plus

Buang angin yang terperangkap di dalam badan dengan cepat dan berkesan.

3. Omega Guard @ Minyak Ikan Berkualiti

Bakar lemak dengan berkesan untuk bantu kurus cepat
Bakar lemak dengan berkesan untuk bantu kurus cepat

Omega 3 yang terdapat di dalam Omega Guard terbukti mampu membakar lemak perut dengan berkesan. Omega 3 tidak boleh dihasilkan oleh badan kita, jadi kita perlu mengambilnya dari makanan atau suplemen.

If you are suffering from excess belly fat, you may want to increase your fish oil intake. Fish oils contain a fatty acid known as omega-3 which cannot be produced by the body and must therefore be taken in through food.

Sumber : Livestrong.com

Hubungi akak selim untuk dapatkan ubat kurus paling berkesan untuk kempiskan perut ni.

Pm akak selim di FB sekarang ya. Klik link di bawah ni

Lailasani Ismail

Akak selim akan kongsikan menu dan senaman yang sesuai untuk bantu kempiskan perut.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

 

 

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...