Kempiskan Perut Macam JLO Dalam Masa Seminggu Berpandukan Teknik Aizat Razak

Minggu lepas akak selim ajak rakan-rakan FB akak selim untuk sama-sama kempiskan perut menuju tahun baru 2017. Ramai yang respon berminat untuk join sama-sama.

Sebelum tu, boleh juga tengok tips kat sini ya.

5 Cara Kempiskan Perut Dengan Berkesan

Elok juga kalau korang yang nak kempiskan perut tu sediakan Set Detoks untuk bantu korang lebih kempis. 🙂

Kenapa namanya Kempis Macam JLO? Sebab JLO memang terkenal dengan perutnya yang sangat nipis kan. Haaa…. sebab tu laa. Tapi akak selim susah nak cari gambarnya yang sopan untuk letakkan kat sini. Korang boleh google sendiri ya.

Gambar ni je yang paling sopan yang boleh letak kat sini. 🙂

jennifer-lopez-and-twins

Program ni adalah PERCUMA sahaja, khidmat masyarakat untuk sama-sama kempiskan perut. Maklumlah badan dah semakin kurus pun, perut masih lagi menonjol ke depan. 😛

Program ni adalah Teknik Kempiskan Perut Dalam Masa 7 Hari dari Cikgu Kurus akak selim iaitu Aizat Razak, Ikon JKM. Boleh follow FB beliau, Aizat Razak.

Ini adalah hasil beliau selepas lakukan teknik ini selama seminggu. Teruja tak tak buat jugak??

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-9 kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-10

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-7

 

Jom kita tengok satu persatu.

1. Persediaan Sebelum Mulakan Projek Kempis Macam JLO

-Ambil gambar hadapan, sisi kanan dan sisi kiri.

-Ukur ukur lilit pinggang segaris dengan pusat.

-Pastikan menu adalah CLEAN sepanjang 7 hari program. Kurangkan gula, garam dan makanan berminyak jika betul-betul inginkan perut yang kempis seperti JLO. 🙂

-Perlu ingat bahawa sentiasa utamakan kualiti semasa melakukan senaman, bukan kuantiti yang penting. Kita inginkan kesan yang terbaik. KEMPIS!

2. Senarai Senaman Yang Wajib Dilakukan

Setiap satu senaman mesti dimulai dengan High Knee selama 20 saat.

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-6

1. High Knee – 20 saat
Abs Crunch – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-11

2. High Knee – 20 saat
Leg Raise – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-4

3. High Knee – 20 saat
Elbow Crunch – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-1

4. High Knee – 20 saat
Reverse Crunch – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-13

5. High Knee – 20 saat
Flutter Kick – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-12

6. High Knee – 20 saat
Side Crunch – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-14

7. High Knee – 20 saat
Scissors – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-8

8. High Knee – 20 saat
Russian Twist – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-5

9. High Knee – 20 saat
Mountain Cross – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-15

10. High Knee – 20 saat
Plank – 30 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-3

3. Pemakanan Sepanjang 7 Hari

Menu hari pertama Aizat Razak

-Sarapan :
Air lemon suam ‘tanpa gula’
Roti dua keping bersama scramble egg (2 biji) dan Salad

-Snack Pagi dan Petang : 1 biji pisang

-Makan tengah hari dan malam :
Nasi perang, ayam yang dimasak secara sihat, sayur.

-Snack malam :
Brokoli yang dikisar bersama epal separuh biji dan satu cawan air sejuk

Nak menu untuk hari ke 2 hingga hari ke 7? Nantikan update dari akak selim yaa.

Tungguuuuuuuuuuu……

Kredit : Aizat Razak, Ikon JKM

Jika ada apa-apa persoalan tentang projek #kempisMacamJLo ni, boleh pm akak selim di FB ya. InshaAllah akak selim akan cuba jawab sebaiknya.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

Kenapa Kena ‘Exercise’ Juga Walaupun Dah Ambil Suplemen Dan Makan Sihat?

Untuk hidup lebih sihat dan harmoni, selain makan vitamin Shaklee yang akak selim cintai sejak bertahun-tahun yang lepas, akak selim kena exercise, ambik makanan yang berkhasiat dan seimbang, tingkatkan amalan rohani dan bersosial. 🙂
.

Hari ni akak selim nak kongsikan kegiatan sukan yang akak selim buat sekarang. Memang rasa sangat beruntung tau dapat masuk #jk1m musim 7 ni. Terutamanya untuk akak selim yang bukan kaki sukan sangat ni kan.
.

Hari pertama, akak selim join lambat seminggu. So 5 minggu je dengan team jom kurus kulai
Hari pertama, akak selim join lambat seminggu. So 5 minggu je dengan team jom kurus kulai


Kita paksa diri kita bersukan. Dan akhirnya jadi suka dan gian nak bersukan.

14051655_10209149729812056_6151439789937408852_n
Anak-anak support mama berzumba

14100536_10209184590523552_7748329403093750071_n 14089219_10209149732012111_1531326416344003915_n
.
.
Kalau kat rumah tu akak selim ikut Fitness Blender kat Youtube. Memang syiokkk sebab ada berapa kalori yang kita dah burn. Hehehe…


Bersukan mestilah kena seronok kannn…
.
.
Kalau program dengan #jomkurus ni, banyak dah yang akak selim belajar.
Alhamdulillah dipertemukan dengan kak zana Noorzana Ngadirin, coach jom kurus Kulai.
.
Masih ada 3 minggu untuk bersama-sama dengan coach ni. Moga lepas ni akak selim dapat konsisten dengan segala jenis exercise yang akak selim dah belajar dalam program ni.
.
.
Seronok tau!!!
Siap ada homework. hehehe…
.
Dalam proses nak turunkan berat badan, MAHU ATAU TAK, SUKA ATAU TAK… kita memang kena exercise.
.
Sebab apa?
Sebab nak FIRMkan badan kita. Kita taknak berat turun tapi lengan, paha, perut dan semua bahagian badan menggeleber.
Ngeri pulak tengok nanti…
H-O-D-O-H tau!!!
.
Jadi….
Exerciselah kalau nak cantik.
Dan yang terkini, exercise dapat mematikan sel kanser… katanya…
Hmm…
.

14100516_525317697668957_967132689395742930_n-1
Rajin2kan diri yaaa untuk bersenam. Muka lebih nampak muda tau. Sistem dalam badan pun makin muda walaupun umur makin bertambah.

Moga akak selim istiqamah dan kalian pun kuat semangat untuk bersenam sambil menurunkan berat badan ya.

 

Salam Sayang,

Akak Selim
019-722 8520

Share Button

6 Sebab Kenapa Semua Orang WAJIB Detoks Seluruh Badan

Buang toksin cepat kurus

Detoks sangat penting untuk :-

1. Menyingkirkan segala racun dari dalam tubuh.

Buang toksin cepat kurus
2. Menyingkirkan logam berat terutamanya plumbum dan merkuri dari badan.

Sila klik link –> Singkirkan Logam Dari Tubuh

3. Menyucikan organ dalaman dari bahan toksin terutamanya hati, ginjal dan otak.

buang toksin untuk cepat kurus

4. Memperkuatkan bakteria baik di dalam usus.

5. Recaj sistem imun.

6. Buang parasit dari tubuh badan.

Sila klik link –> Singkirkan Parasit Dari Tubuh

7. Memudahkan proses penurunan berat badan dan proses mencantikkan kulit.

buang toksin cepat kurus

Dalam proses menurunkan berat badan, sebaik-baiknya kita buang toksin dahulu supaya berat badan yang kita dah turunkan tu akan terus maintain dan tidak akan cepat naik semula.

Ini adalah kerana dengan melakukan proses detoks, nutrien akan dibekalkan dengan cukup sepanjang proses penurunan berat badan. Lemak hilang dan disingkirkan bersama-sama toksin. Selepas toksin disingkirkan, tahap kesihatan menjadi lebih baik dan penurunan berat badan yang telah kita capai itu akan maintain.

Sebaliknya, jika kita menurunkan berat badan TANPA DETOKS, nutrien tidak mencukup disebabkan diet yang kita amalkan. Lemak akan hilang tetapi toksin masih ada dalam kepekatan yang tinggi. Badan akan bertindakbalas terhadap toksin yang tinggi dan lemak akan disimpan semula. Kenapa lemak ini disimpan semula? Kerana lemak berfungsi untuk melindungi badan dari ancaman toksin/racun yang jahat. Akhirnya kita kembali gemuk dan berat badan meningkat semula (yo-yo). 🙁

Sedihkan?? 🙁

Pasti kita nak maintain je kan berat badan selepas berhempas pulas menurunkannya kan?

Jadi, mahu atau tidak, kita kenalah buat detoks dahulu. 🙂

Saya sendiri melalui proses detoks parasit dan detoks seluruh badan sepanjang menurunkan berat badan. Alhamdulillah, walaupun ada juga hari-hari yang teringin nak makan ‘lebih’ sikit dan kurang CLEAN, berat tetap maintain dan tidak cepat naik.

laila kurus cepat dengan detoks

Shaklee ada menawarkan Set Detoks seluruh badan yang sangat berkesan menyingkirkan toksin dan dalam masa yang sama dapat menurunkan berat badan dengan begitu efektif.

Detoks buang toksin

Anda layak untuk mendapat keistimewaan berikut dengan pembelian Set Detoks seluruh badan ni.

-KEAHLIAN PERCUMA!

-Anda dijemput ke Secret Group khas untuk ahli detoks.

-Perkongsian testimoni mereka yang dah buat detoks.

-Resepi-resepi yang sesuai dan sedap untuk detoks.

-Tips yang best dan berkesan untuk detoks seluruh badan.

BONUS!!!!

–Resepi-resepi Eat Clean yang juga sesuai untuk detoks. Ia bukan sahaja sihat, tetapi SEDAP!!!

–Rahsia Cepat Kurus untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan dengan cepat tanpa berlapar.

Sila whatsapp NAK DETOKS ke 019-722 8520 untuk pesanan dan pertanyaan ya. Saya akan bimbing anda detoks dan turunkan berat badan sehingga berjaya. InshaAllah.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

Share Button

Cara Kurus Cepat Dan Mudah Dengan Vivix

Bagi orang yang suka makan tapi nak kurus, dinasihatkan TAK BOLEH makan tu memang DILEMA BESAR kan? AkakSelim juga tak suka berlapar! Sengsara gitu.

Berlapar sepanjang hari atau makan epal sebiji je sehari, memanglah lapar kan? 🙁

AkakSelim tak sanggup macam tu! Memang nak kurus sangat tapi rasanya cara tu tak betul tu. Sebab badan kita ni memerlukan tenaga untuk hidup, untuk beribadat, untuk buat macam-macam kerja. Tambah2 pulak macam akakSelim ni masih lagi menyusukan anak kecil.

Ini pengalaman akakSelim sendiri. Berjaya turunkan berat 11.3 kg dalam masa 2 bulan 10 hari.

Pengalaman Kurus Dengan Vivix AkakSelim :

Ini memang pengalaman akakSelim sendiri. Alhamdulillah, dapat turunkan berat 11.3 kg dalam masa 2 bulan je. Memang rasa tak sangka jugak. Sebab target masa buat azam tahun baru tu nak turunkan 1kg 1 bulan je… hihihi…

Alhamdulillah. Dengan izinNya jua. 🙂

kurus cepat dan mudah ibu menyusu

Pengalaman Kurus Dengan Vivix 2 :

Cara kurus dengan cepat dan mudah Cara kurus dengan cepat dan mudah

Pengalaman Kurus Dengan Vivix 3 :

Cara kurus dengan cepat dan mudah

Pengalaman Kurus Dengan Vivix 4 :

Cara kurus dengan cepat dan mudah

Terbukti Vivix mampu membantu turunkan berat dengan cepat tetapi dengan cara selamat. Boleh klik link di bawah ni bagaimana Vivix boleh membantu kurus dengan cepat.

Kurus Cepat Dengan Vivix

Jom join Jom Kurus Bersama AkakSelim (JKBAS) hari ini. InshaAllah memang boleh kurus dengan jayanya. Bertambah cantik molek di pagi raya nanti. InshaAllah.

Whatsapp [JKBAS] ke 019-722 8520. AkakSelim akan terangkan detail tentang program ni ya.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

Share Button

4 Sebab Kenapa Anda Patut Join Jom Kurus Bersama AkakSelim (JKBAS)

Gemuk! Obesiti! Lebih Berat Badan!!

Turunkan berat badan dengan cara sihat.
Turunkan berat badan dengan cara sihat.

Memang sangat tak best dan sengsara! Ini adalah pengalaman AkakSelim sendiri. Sengsara sebab sentiasa ada masalah sendi-sendi lutut. Berat badan tak sesuai dengan size lutut dan kaki. Memang teruk jadinya. 🙁

Solat pun terpaksa solat duduk tau. 🙁

Sedih!! Umur belum 40 tapi dah terpaksa solat duduk. Sebabnya sakit lutut. Sebab apa sakit lutut? Sebab badan berat sangat. Lutut terseksa nak menampung berat badan. 🙁

Tak best!! Sebab semua baju dah tak boleh pakai. Takkan nak beli baru lagi kan? Membazir dah satu hal. Satu lagi, makin membesar ler badan kalau asyik beli baju baru dengan size BARU sokmo.. Bahaya tu.. 😛

Ni AkakSelim nak ajak adik-adik dan kakak-kakak yang cantik untuk sama-sama turunkan berat badan. Tak perlu nak diet ekstrim, tapi AkakSelim ajar cara diet sihat. Diet yang memang terbukti berkesan, selamat tanpa ubat kurus dan maintain berat badan.

4 Sebab Kenapa Anda Wajib Join Jom Kurus Bersama AkakSelim (JKBAS)

1. Berdasarkan Pengalaman AkakSelim Sendiri

AkakSelim turun 5.4 kg dalam Cabaran Makan Sihat selama 21 hari.

Turun berat dengan cepat
Turun 5.4 kg dalam masa 3 minggu.

AkakSelim sendiri adalah testimoni kepada program ini. Jadi AkakSelim ada pengalaman menurunkan berat badan dan tahu bagaimana proses penurunan berat badan ini berlaku. Jika ikut segala peraturan yang diberikan, pasti berat boleh turun sekurang-kurangnya 3 kg selama 21 hari.

Selain dari pengalaman sendiri, AkakSelim juga ada beberapa group coaching yang sudah terbukti berjaya mengurangkan berat badan dalam masa yang singkat secara sihat.

AkakSelim percaya boleh membantu kalian yang obesiti/terlebih berat badan untuk dapatkan berat ideal tanpa perlu berlapar dengan cara yang betul.

2. Menu Disediakan

Eat clean
Salah satu contoh menu semasa Clean Eating Challenge. Sedap!!!!

 

Menu sihat akan disediakan selama 21 hari. Anda tak perlu pening kepala untuk cari idea nak makan apa, nak masak apa kerana semua itu akan disediakan oleh AkakSelim. Untuk menu-menu yang kurang familiar, resepi jugak akan disediakan.

W2D10

Hampir 100 menu akan diberikan sepanjang program JKBAS dan MENU SIHAT ini adalah khas untuk mereka yang join JKBAS sahaja ya.

Tunggu!!

3. Panduan Detoks

Detox cepat kurus

Badan kita ni memang boleh detoks sendiri. Allah dah buat cantik dah. Semua sempurna. Tapi sebab kita dah makan macam-macam tanpa had, jadi organ-organ badan yang sepatutnya boleh detoks sendiri terpaksa bekerja lebih keras kerana bebanan yang banyak dan lama.

Jadi, untuk mendapatkan kesan optimum dalam penurunan berat badan, panduan detoks akan disediakan. Begitu juga dengan cara pemakanan, tips detoks, resepi dan pelbagai info tentang detoks akan disediakan secara PERCUMA.

4. Support Group Melalui Whatsap

cara turunkan berat badan

Support group ini akan berterusan selama 21 hari. Sepanjang program, semua peserta akan dipantau dengan lebih dengan menggunakan whatsapp group.

AkakSelim sendiri memang suka kalau dapat join jom kurus beramai-ramai. Terasa ada kekuatan gitu tau. Kalau sorang-sorang kan kadang-kadang tersasar dari target kan? Mudah je nak patah semangat. Tapi kalau berkumpulan ni, InshaAllah kita akan saling menyokong di antara satu sama lain.

Sama-sama kita kurus!

Sama-sama kita comel!

Sama-sama kita sihat! Itu paling utama, kesihatan yang baik adalah nikmat yang tidak ternailai harganya. Ingat tu tau.

Cara Nak Join JKBAS

Whatsapp “JKBAS” ke 019-722 8520. Saya akan reply secepat mungkin dengan penerangan ringkas tentang JKBAS.

Kurus cepat

Jumpa dalam group yaaa… 🙂

Share Button

Kekalkan Berat Badan Atau Kurangkan Berat Badan, Yang Mana Lebih Mencabar?

Ini adalah perkongsian dari Dietitian Mohd Khairul Azuan yang saya petik dari FB beliau. Sejak saya mulakan Eat Clean, saya memang follow update dari beliau kerana dengan kepakaran beliau sebagai Dietitian, pasti beliau arif tentang pemakanan yang perlu diambil dan ditinggalkan sepanjang menurunkan berat badan.

Beliau adalah Dietitian dan terlibat dalam JomKurus1Malaysia bersama Kevin Zahri.
Weightloss Coach & Fitness.

Ini adalah pesanan beliau untuk pastikan yang berat badan yang dah turun tu terus kekal TURUN, bukannya naik lagi teruk dari sebelumnya.

Selamat menelaah. 🙂

Weight maintance lagi mencabar dari weight loss

Turun berat dengan cepat
Weight anda boleh dikatakan maintain jika anda dapat kekalkan penurunan tersebut selama 12 bulan !!

Bila kita turun berat, secaral umumnya metabolisme kita pun akan turut turun. Bila dah banyak berat yang turun, lagi banyak metabolism kita turun. Sampai satu tahap penurunan semakin perlahan dan metabolism dah sampai ke paras minimum.

Apa yang boleh saya buat selain berdoa dan bertawakal ?

1. Mula check balik kalori intake dan makronutrient pemakanan kita. Adakah complete atau main suka suki diet sahaja.

2. Belajar berkenaan pemakanan secara lebih advance seperti pre workout meal, post workout meal, penggunaan supplement seperti whey sebagai snek (bukan fatburner atau pil kurus ye) dan meal timing dengan lebih detail.

3. Ubah cara anda makan dan makanan yg anda makan. Elakkan makan benda sama setiap hari pada setiap meal. Bukan apa.. badan kita ni bijak dan cepat bosan. Pelbagaikan.

4. Mulakan weight training untuk naikkan muscle mass. Muscle meningkatkan metabolisma badan. Bayar sikit msuk gym main besi.

5. Selang selikan cardio biasa dengan HIIT atau circuit training berintensiti lebih tinggi. Kalau dah biasa dengan bodyweight, boleh tambah dumbell dalam senaman anda.

6. TIDUR mesti CUKUP !! 6-8 jam mesti ada. Tidur tutup lampu. Kalau takut gelap minta kucing teman.

7. Kurangkan stress dengan banyak mendekatkan diri pada Allah, pergi karaoke atau bersosial bersama kawan2 yg lebih obese dari anda.

8. Sentiasa aktif join running event atau apa2 event yg melibatkan ramai orang. Nanti u pun akan semangat untuk aktif dan persiapkan diri untuk event tu.

9. Kalau lost focus, cepat2 cari jalan kembali. Jangan sampai dah naik kembali semua berat yang hilang tu baru nk insaf meratapi baju yang dah ketat.

Lastly no 10. Join DietFit Xtreme. Kehkehkeh

Ingat, weightloss journey adalah MARATON.. Bukan SPRINT.

Biar slow tapi jangan kembali.

**Kredit : Mohd Khairul Azuan-Dietitian**

Share Button

Benarkah Vivix Membantu Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat Dan Pantas?

Sejak mulakan eat clean pertengahan bulan Feb yang lepas, saya memang ambil Vivix untuk naikkan metabolisme dan seterusnya berharap dapat turunkan berat dengan cepat. Alhamdulillah, memang kesannya cepat. Dan berat turun pun memang cepat.

Saya amalkan eat clean dan beberapa suplemen selama 21 hari, berat saya turun sebanyak 5.4 kg!! Alhamdulillah! 😎

Berat sebelum Projek Kurus 2016 : 80.7 kg 

Berat selepas 21 hari : 76.3 kg

Jumlah penurunan selama 21 hari : 5.4 kg

Turun berat dengan cepat
Turun 5.4 kg dalam masa 3 minggu.

Cepat kan? Seminggu tu turun hampir 2 kg. Apa sebabnya?

Turunkan 5.4 kg Dalam Masa 21 Hari!

Pertama : Pemakanan

Makan cara sihatlah, iaitu EAT CLEAN. Boleh cek kat sini apa itu Eat Clean ya. Klik link di bawah.

Konsep Eat Clean Yang Sangat Mudah Dan Mengenyangkan

Kedua : Senaman

Turun berat dengan cepat

Senaman ni memang perlu. Tapi awal2 dulu ni saya tak dapat nak bersenam secara rutin pun sebab lutut dah cedera. 3 hari je sempat buat Skipping. Lepas tu lutut dah jammed! Huhuhu… 😥
Sebabnya badan terlalu berat. Sedihkan? Mula-mula tu memang excited nak bersenam seperti yang cikgu ajar. Lepas tu dah tak boleh teruskan dah. So sepanjang 21 hari tu saya hanya bersenam ringan iaitu briskwalking dan kayuh basikal. Untuk orang-orang yang terlebih berat macam saya ni, awal-awal jangan pulun yang lompat-lompat dulu, Buat senaman yang tidak menekan pada lutut dan kaki. Contohnya Squat, Plank, Burpee, Butt Kicks dan pelbagai lagi senaman yang boleh dilakukan. Yang perlu dielakkan ialah Skipping, Jumping Jacks dan apa-apa senaman yang perlu melompat. 😛

Ape benda exercise pelik2 ni? hehe, saya pun baru tahu jugak. Caranya memang kena guna Encik Google jelah. Hihihi

Ketiga : Suplemen

Untuk suplemen ni saya memang ambil secara konsisten. Memang sangat membantu saya untuk turunkan berat dengan lebih cepat walaupun hanya bersenam ringan. Ini adalah suplemen yang saya ambil secara konsisten.

Turun berat dengan cepat
Saya tambahkan Garlic dalam Set Kurus Basic saya kerana masalah lemak yang sangat tinggi di samping Garlic berfungsi sebagai antibiotik semulajadi.

1. Set Kurus Shaklee

2. Vivix

Vivix ni memang sangat membantu dalam proses saya menurunkan berat badan. Sebelum ni saya susah nak berpeluh walaupun orang lain dah kepanasan. Sekarang ni memang cepat berpeluh. Bukanlah berpeluh secara berlebihan tapi sesuai mengikut keadaan.

Benarkah Vivix Membantu Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat? Jika Ya, Bagaimana?

Memang BENAR, Vivix membantu menyelesaikan masalah berat badan yang dihadapi oleh ramai rakyat Malaysia. Vivix mengandungi Resveratrol yang mempunyai kadar antioksida yang tinggi.

1. Resveratrol meningkatkan keupayaan otot untuk menyerap gula dan mengelakkan lebihan gula disimpan dalam lapisan lemak.

2. Resveratrol mengelakkan pembentukan tisu lemak dan mengurangkan simpanan lemak dalam badan.

3. Resveratrol juga meningkatkan keupayaan otot untuk bekerja dengan lebih kuat seperti bersenam melebihi mereka yang tidak mengambil vivix/suplemen.

Jadi, saya menyarankan agar mengambil Vivix sebagai suplemen tambahan kepada Set Kurus. Memang berkesan dengan lebih cepat.

Cepat kurus dengan vivix

Ambil peluang bulan terakhir promosi Vivix Twin Pack. Beli 2 botol dapat diskaun 5%. Bulan depan dah kembali ke harga asal. Rugi kalau tak ambil peluang ni tau. Sebab apa? Jimat sehingga RM241.

vivix murah

#1 Keahlian Shaklee PERCUMA (bernilai RM75.90)

#2 Kos penghantaran PERCUMA (bernilai RM10.60)

#3 Diskaun 5%!

#4 CASH BACK bulan depan sebanyak 5%!

Hubungi saya hari ini untuk dapatkan Vivix anda dengan penjimatan sehingga RM241. SMS/Whatsapp ke 019-722 8520.

ID : 854299

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

Share Button

8 Kesilapan Yang Sering Dilakukan Semasa Menurunkan Berat Badan

Kesilapan-kesilapan ini adalah daripada pengalaman saya sendiri dan juga pengalaman rakan-rakan yang sama-sama berdiet untuk menurunkan berat badan.

Dulu-dulu saya turunkan berat badan dengan menggunakan cara sendiri, tetapi sekarang lebih banyak berguru dan mencari info daripada orang yang lebih pakar seperti Kevin Zahri dan anak-anak didik beliau.

Kesilapan Yang Sering Dilakukan Semasa Menurunkan Berat Badan

1. Berlapar/Makan Terlalu Sedikit

cepat turun berat

Sebenarnya berlapar atau makan terlalu sedikit akan menyebabkan berat badan langsung tidak turun atau makin naik. Ini adalah kerana kadar metabolisme akan menurun jika kita tidak makan. Apabila kita tidak makan dengan hidangan yang betul, kita akan terasa lapar dan tidak dapat mengawal nafsu makan. Akhirnya kita makan lebih banyak dan berat badan akan naik pula. Bukannya turun.

2. Makan Makanan Tertentu Sahaja

Turunkan berat badan dengan cepat

Pernah dengar DIET EPAL? Makan 1 biji epal je sehari. Atau makan sup sayur jeeee setiap hari. Lapar kot kan? Hanya sebiji epal tak mampu mengenyangkan kita, malah akan menyebabkan kadar metabolisme juga akan menurun. Kita mungkin akan turun berat badan hanya dengan 1 biji epal sehari tetapi kita akan kekurangan nutrien dalam badan dan menjadikan diri kita tidak sihat. Sebaiknya makan mengikut keperluan makanan yang betul, hanya perlu mengawal jumlah makanaan yang diambil.

3. Kawal Pemakanan Sepanjang Berdiet Sahaja

cepat turun berat

Sepanjang berdiet, kawal pengambilan makanan. Kurangkan gula, kurangkan garam dan mengambil jumlah makanan yang betul. Tetapi apabila sudah mencapai berat yang diingini, terus berlagak seperti orang tak makan 5 hari. Semua benda kita makan. Akhirnya diet tak kemana. Makin gemuk ada laaa..

Kawal pemakanan bukan hanya semasa berdiet sahaja, ia seharusnya dilakukan secara berterusan. Bukannya langsung tidak boleh ambil makanan yang tinggi kalori sesekali, tetapi ingat. Jangan sampai lupa diri.

4. Elakkan karbohidrat seperti nasi dan roti

Cepat turun berat
Pilih sumber karbohidrat yang sihat.

Ini memang saya pernah buat zaman2 bujang dulu.. hehe. Maklumlah kurang ilmu. Masa tu pulak susah juga berinternet ni. (Macam hidup zaman 80-an pulak kan… hihi). Masa tu saya hanya makan nasi sekali seminggu sahaja. Berat memang turun sebab saya aktif bersenam. 🙂

Tapi yang silapnya, badan kita juga memerlukan karbohidrat. Cuma cara pengambilan karbohidrat tu kena pastikan ianya betul. Jika ambil nasi, hanya ambil segenggam tangan kita. 🙂

Dan silapnya kita, tak ambil nasi tapi ganti dengan mee, kuey tiaw dan lain-lain. Sebenarnya nasi lebih baik berbanding mee tersebut.

5. Tidak Mencari Info Yang Betul Untuk Turunkan Berat

Haa.. sayalah ni. Buat ikut kepala sendiri aje. 🙂

Sepatutnya cari info yang betul dan tepat untuk menurunkan berat badan. Cari cara makan yang betul, senaman yang perlu untuk turun berat dengan sihat dan cepat.

Kalau ada jurulatih lagi bagus.

6. Malas Bersenam

Turunkan berat badan dengan cepat

Nak kurangkan berat badan hanya dengan cara kurangkan makan sahaja. Langsung tidak mahu bersenam. Sepatutnya bersenam menjadi rutin harian kita. Sekurang-kurangnya 4x seminggu dalam tempoh 30 minit setiap sesi.

7. Ambil Sup Sahaja

Ini memang kesilapan besar. Yang sebenarnya kita perlu makan isinya sama ada sup sayur ke, sup ayam ke, sup daging ke. Bukannya makan supnya sahaja. Amalan songsang dengan cara pemakanan yang betul untuk diet ni. Yang ni pun saya selalu buat jugak dulu-dulu. 🙁

8. Salahkan Makanan Tambahan

Turun berat cepat

 

Semasa mengambil makanan tambahan seperti protein untuk menurunkan berat badan, kita jaga jadual harian kita dengan senaman setiap hari dan makan dengan betul. Tetapi bila dah dapat berat idaman sepanjang mengambil makanan tambahan, kita kembali kepada tabiat lama kita. Lepas tu kita salahkan makanan tambahan tu yang membuatkan kita gemuk semula.

Biasa dengar tak?

Aku makan produk xxx dulu, bila dah stop je badan naik balik.

Biasa dengar kan? Padahal kita silap. Masa kita ambil makanan tambahan tu, kita punyalah jaga makan minum. Bersenam sokmo. Lepas tu semuanya kita lupakan dan kita salahkan makanan tambahan tersebut sebab berat kita dah naik semula.

Pernah buat kesilapan-2kesilapan ni? Kalau pernah, jom kita sebarkan. Semoga orang lain yang baru nak mulakan takkan tersilap langkah macam kita.

Jika ada apa-apa nak tanya tentang cara turunkan berat badan, boleh hubungi saya di 019-722 8520. InshaAllah saya akan jawab secepat mungkin.

Jom Kurus 2016!! Sama-sama kita usaha untuk kuruskan badan yaa… 🙂

Share Button

5 Cara Mudah Turunkan 5 kg Dalam Masa 3 Minggu

Nak turunkan berat badan bukan ambil masa sehari atau pun seminggu. Nak naikkan berat badan 10 kg pun ambil masa bertahun-tahun jugak kan. Jadi nak turunkan berat pun mesti kena ambil masa. Bagi masa untuk diri kita turunkan berat dengan TENANG. 🙂

cara mudah turunkan berat dengan cepat

Sebelum masuk ke tips turun berat. Ada beberapa persediaan mental dan fizikal yang perlu kita buat. Apa dia?

  • Disiplin
    Kalau nak kurus, WAJIB disiplin tinggi.
  • Konsisten
    WAJIB konsisten dalam setiap tips yang diberikan.
  • Rajin
    WAJIB rajin. Rajin MAKAN, rajin BERSENAM, rajin ambil suplemen.

Ok, itu je persediaan yang kita perlu ada. Semua dalam diri kita NAK atau pun TIDAK.

Tips Turunkan Berat 5 kg Dalam Masa 3 Minggu Cara Mudah Dan Pantas

1. Eat Clean

Turun berat dengan eat clean

Apa itu eat clean? Boleh klik link di bawah untuk mengetahui konsep eat clean.

Konsep Eat Clean

Turun Berat Dengan Cabaran Eat Clean

Ya, saya turunkan berat badan 5.4 kg dengan cara eat clean selama 21 hari/3 minggu. Memang agak terkejar-kejar masa untuk sediakan makanan yang kita tak biasa buat. Mula-mula memang agak kelam kabut juga. Tapi sebab kita MAHU, kita akan cuba buat jugak. Dan lama-lama kita rasa macam MASTER CHEF pulak di dapur. 🙂

Sebab sangat senang nak masak menu-menu eat clean ni. Sangat mudah. Tak perlu tumis lama-lama, tak perlu guna minyak banyak-banyak. Hanya steam, rebus dan grill sahaja. Senang kan

2. Senaman

Turunkan berat badan dengan cepat

Memang ramai yang tiada masa nak bersenam ni. Ingat semula tujuan kita. Nak turun berat kan? Jadi WAJIB bersenam. Tak perlu lama setiap hari. Hanya perlu 30 minit sahaja. Pagi sebelum sarapan, petang atau malam. Ikut kesesuaian jadual kita. Kalau nak turun berat dengan cepat, WAJIB bersenam setiap hari.

Ingat satu je . Nak kurus ke tak? 🙂

3. Minum Air Masak

Makanan perlu dielakkan untuk anemia

Minum air masak pun WAJIB! Setiap 25 kg berat badan perlukan 1 liter air.

Contoh : Berat badan 100 kg

WAJIB minum air 4 liter sehari.

Banyaknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 4 liter tu. Senang saja. Macam ni,

Pagi : 1.5 liter (kalau bersenam pagi memang boleh habis 1.5 liter ni)

Tengah hari : 1 liter

Petang : 1 liter

Malam : 0.5 liter

Senang kan? Kalau bersenam pada waktu petang atau malam, boleh habis 1.5 liter pada waktu tersebut.

4. Detox

Detox untuk kurus cepat

Lakukan detox dengan meninggalkan gula dan garam serta makanan berminyak. Ambil jus detox tanpa gula. Seelok-eloknya sediakan sendiri di rumah.Jika ingin beli di luar, pastikan tanpa gula walau sedikit pun. Ambil setiap hari sepanjang 3 minggu.

Di samping itu boleh ambil makanan tambahan yang berfungsi sebagai vitamin detox seperti Vivix atau Alfalfa, Garlic dan Herblax.

Saya juga mengamalkan Detox Parasit selama 14 hari dalam tempoh menurunkan 5 kg ini. Gabungan detox dan eat clean ni memang best! Cepat kempis!!!

5. Ambil Suplemen

Turun berat dengan cepat
Pengambilan suplemen melengkapkan nutrisi dan memberikan efek lebih cepat dan mudah turunkan berat badan

 

WAJIB ke? Wajib jika nak cepat turunkan berat. Sebab apa? Suplemen ni memang membantu kita bakar lemak lebih cepat. Bantu tinggikan metabolisme kita. Apabila metabolisme meningkat, makin mudah untuk turunkan berat. Sepanjang program turun berat 21 hari tu, saya ambil Set Kurus Shaklee yang asas dan Vivix.

Vivix membantu meningkatkan kadar metabolisme badan dan memberi segala nutrien yang diperlukan oleh badan.

Set Kurus pula membantu saya membakar lemak secara efektif di samping membuang segala toksin yang bersarang dalam badan.

Di samping berat turun, banyak kesihatan dalaman yang saya dapat. Yang paling saya gembira ialah tahap lemak perut (visceral fat) saya menurun dari 24 ke 16. Alhamdulillah.

cara turunkan lemak perut dengan mudah dan pantas
Alhamdulillah, ada perubahan yang baik.

Kalau nak tahu, visceral fat ni sangat bahaya untuk kesihatan dan boleh membawa maut. :(. Menakutkan bila tahu Visceral Fat saya ni sangat tinggi. Boleh kena penyakit kronik tiba2 tau! huhuhu. Oleh sebab itulah saya NEKAD untuk turunkan berat badan ni. Dengan turunnya berat badan, lemak dalam badan kita juga akan berkurangan hasil dari perubahan gaya hidup, cara makan dan senaman yang telah saya lakukan.

Mudah kan semua tips yang saya kongsikan??

5 tips ni mudah sahaja dan saya pasti semua orang boleh lakukannya.

Selamat mencuba ya!!!

Hubungi saya di 019-722 8520 (Laila-ID 854299) untuk bantuan nasihat eat clean atau pesanan Vivix dan Set Kurus Shaklee.

✿✿Jadi Ahli Shaklee Untuk Penjimatan Sehingga 20%✿✿

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

Share Button

5 Cara Mudah Dan Pantas Hilangkan Lemak Perut Tanpa Ubat

Kisah ini adalah kisah saya. Pengalaman saya sendiri. Kisahnya ada di sini, di mana sebab utama saya mencuba untuk berdiet dan Eat Clean.

Cabaran 21 hari Eat Clean

Secara ringkasnya,

Lemak perut/lemak di sekitar organ penting atau dikenali sebagai Visceral Fat amatlah membahayakan. Kerana lemak ini akan masuk ke salur darah dan boleh mengakibatkan salur darah tersumbat seterusnya boleh menyebabkan penyakit-penyakit kronik seperti sakit jantung, tekanan darah tinggi, strok dan juga penyakit berbahaya yang lain.

cara turunkan lemak perut dengan mudah dan cepat
Lemak perut yang boleh mengakibatkan pelbagai penyakit kronik. Gambar : DrAxe.com

Saya memang terasa sangat ngeri apabila melihat result lemak perut/visceral fat saya teramat tinggi iaitu 24. Lemak perut yang sepatutnya ialah hanya 1-9 sahaja. Beza jauh tu kan daripada yang normal?? Mana saya tak risau.

SEBELUM : 14.11.2015 

tips turunkan lemak perut
24!! Nampak tak kategori VERY HIGH!!! Huhuhu

SELEPAS 4 BULAN : 15.03.2016

tips turunkan lemak perut
Turun kepada 16! Lega sikit, tapi masih kena kerja keras!

Bagaimana Saya Turunkan Lemak Perut Dari 24 ke 16 Tanpa Ubat?

1. Cabaran Clean Eating 21 Hari

Saya join Cabaran Clean Eating selama 21 hari secara online melalui group whatsapp. Semua peserta dikehendaki mengambil makanan yang ditentukan sahaja sebanyak 6x makan sehari. Kita tidak perlu berlapar malah lebih kenyang dari biasa. 🙂

Eat clean
Salah satu contoh menu semasa Clean Eating Challenge. Sedap!!!!

Cerita penuh tentang cabaran ni boleh klik link ni ya. –> Cabaran Turun Berat Tanpa Perlu Berlapar

Dan boleh baca di sini untuk mengetahui lebih lanjut tentang konsep eat clean –> Konsep Eat Clean

2. Senaman Ringan

Saya hanya melakukan senaman ringan seperti briskwalk/berjalan keliling taman bersama anak-anak sambil menggendong baby saya, Zara yang berusia 8 bulan pada waktu itu. Sesekali saya berbasikal keliling taman. Dan semasa join cabaran clean eating, saya mulakan senaman kardio tetapi tetapi terpaksa berhenti selepas hari ke 3 kerana sakit lutut. Mungkin kerana berat badan yang tinggi menjadi beban kepada lutut saya. Jadi, saya hanya teruskan dengan briskwalk dan mengayuh basikal.

3. Detox Parasit (Nyahcacing Dari Badan)

Secara asasnya, detox parasit ni adalah elakkan daripada ambil gula putih dan makanan yang berasaskan gandum. Di samping itu ada juga beberapa suplemen yang sesuai untuk diambil semasa proses detox ni iaitu Garlic, Herblax, Nutriferon dan Alfalfa.

Klik link ni untuk mengetahui lebih lanjut tentang detox parasit ni. –> Hilangkan Cacing Dari Badan

4. Lemon & Makanan Sunnah

Makanan rawat kanser

Saya amalkan minum air lemon setiap hari. Dan semasa saya buat detox parasit, saya amalkan minum cuka kurma dicampurkan dengan madu. Setiap pagi sebelum sarapan, saya akan bancuhkan 2 sudu besar cuka kurma dengan 2 sudu besar madu asli. Saya amalkan selama sebulan secara konsisten. Sekarang pun masih ambil lagi, tapi bukan tiap2 hari. kadang2 terlupa.. 😛

Cegah Kanser Dengan Air Lemon

5. Suplemen

Semasa disahkan lemak perut yang tinggi, saya bertanya kepada Pakar Nutrisi Shaklee, Ms Celine cadangan produk yang saya WAJIB ambil iaitu :-

Vivix twin pack

-Untuk masalah LEMAK PERUT saya : Vivix, Lecithin & Omega

-Untuk turunkan berat + tambah otot : ESP atau Cinch Shake Mix (masa tu saya beli Cinch Shake Mix Coklat, Sedap!!)

-Untuk penyusuan baby saya yang masih kecil : Alfalfa dan Ostematrix

Dan yang WAJIB ambil setiap hari adalah B Complex, ia amat diperlukan oleh apa jua masalah kesihatan. Tanpa mengira lelaki atau wanita.

Alhamdulillah, hasil mengamalkan segala tips di atas selama 4 bulan, tahap lemak perut saya berkurang dari 24 ke 16. Akan terus berusaha untuk mencapai paras NORMAL iaitu 1 – 9 sahaja. InshaAllah.

cara turunkan lemak perut dengan mudah dan pantas
Alhamdulillah, ada perubahan yang baik. 🙂

Selamat Mencuba!

Hubungi saya Laila (ID 854299) di 019-722 8520 untuk mendapatkan SET BUANG LEMAK atau SET KURUS atau SET DETOX. 🙂

Konsultasi adalah PERCUMA sepanjang hayat selepas pembelian. 🙂

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...