Bahaya Kolesterol Tinggi Sehingga Boleh Meragut Nyawa Secara Senyap

Usah main-main dengan kolesterol tinggi. Walaupun baru lebih sikit dari standard pun korang dah kena start jaga-jaga dah. Usah terpedaya sangat dengan badan yang tak tunjukkan simptom ‘sakit berat’ disebabkan kolesterol ni. Sedar tak sedar, terus pengsan tak sedar diri kita pun tak tahu kan? Sementara baru lebih sikit tu, lebih baik kita ambil langkah untuk kawal di tahap awal.

Share Button
Continue reading »

Cukup-cukuplah Boroikan Suamimu Jika Ingin Terus Bahagia

Suami boroi selalu disinonimkan dengan SUAMI BAHAGIA. Kononnya isteri rajin, pandai jaga makan minum suami sehinggalah terbukti suami itu cukup makan sehingga menyebabkan B-O-R-O-I. Kononnya lelaki boroi itu lebih penyayang, lebih berfikiran jauh dan SEKSI!!!! 😛   Wahai isteri-isteri manis dan cantik sekalian… Jika benar ingin terus bahagia hingga ke syurga, cukuplah berpegang kepada prinsip boroi tanda bahagia tu yaa.

Share Button
Continue reading »

9 tips KEKAL LANGSING di hari raya

Kita bakal menyambut lebaran esok, InshaAllah. Jika disebut hari raya, di mata kita pasti terbayang juadah enak dan menyelerakan, bukan? Ya, itu sudah pasti. Sambil2 melepaskan rindu kepada sanak saudara serta rakan taulan, pastinya jamuan makan-makan menjadi kemestian. Namun, jangan terlupa pula yang kita sentiasa ingin ‘maintain’ berat badan kita. Jom kita tengok tips ini. 1. Makan dengan saiz hidangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »