Menu 7 Hari Untuk Kempiskan Perut Macam JLO Dalam Masa Seminggu

Seperti yang akak selim dah janjikan, akak selim akan kongsikan menu 7 hari sempena projek #kempisMacamJLO yang bakal bermula esok. 🙂

Korang jangan lupa sediakan Set Detoks untuk kesan kempis yang betul-betul kempis tau.

Kalau korang tak sempat esok, bila-bila pun korang boleh buat. Paling penting korang disiplin. Lakukan bersungguh-sungguh selama 7 hari. InshaAllah, perut boleh mengecil dengan jayanya.

Sebelum korang teruskan baca pasal menu ni, korang patut hadamkan dulu apa persediaan yang korang perlu buat untuk Kempiskan Perut Macam JLO ni. Klik link di bawah ni ya.

Persediaan Untuk Join Projek Kempis Macam JLO

1. Menu Hari Pertama (Kredit Aizat Razak)

-Sarapan :
Air lemon suam ‘tanpa gula’
Roti dua keping bersama scramble egg (2 biji) dan Salad

-Snek pagi dan petang : 1 biji pisang

-Makan tengah hari dan malam :
Nasi perang, ayam yang dimasak secara sihat, sayur.

-Snek malam :
Brokoli yang dikisar bersama epal separuh biji dan satu cawan air sejuk

2. Menu Hari Ke 2

20160219_135603

-Sarapan :
Air lemon suam tanpa gula
Banana smoothies

-Snek pagi dan petang : 2 potong betik atau buah-buahan pilihan sendiri

-Makan tengah hari dan malam :
Nasi perang/basmathi 1 genggam, ikan bakar dan sayur.

-Snek malam : Jus epal hijau (Kisar 1 biji epal dan diminum bersama seratnya)

3. Menu Hari Ke 3

20160226_131624

-Sarapan :
Air lemon suam tanpa gula
Overnight oat

-Snek pagi dan petang : 1 biji buah naga atau buah-buahan pilihan sendiri

-Makan tengah hari dan malam :
Spaghetti/Pasta aglio olio seafood/ayam bersama sayur

-Snek malam : Low fat yogurt atau Greek yogurt 1 cawan

4. Menu Hari Ke 4

-Sarapan :
Air lemon suam tanpa gula
2 keping roti wholemeal/wholegrain disapu peanut butter tanpa gula

-Snek pagi dan petang : Low fat yogurt atau Greek yogurt

-Makan tengah hari dan malam :
Nasi perang/basmathi 1 genggam, ayam bakar beriani dan sayur

-Snek malam : Jus oren + nenas (dikisar dan diminum bersama seratnya)

5. Menu Hari Ke 5

20160224_121802

-Sarapan :
Air lemon suam tanpa gula
Wrap wholemeal bersama isi ayam bakar dan salad

-Snek pagi dan petang : 1 biji pisang atau buah-buahan pilihan sendiri

-Makan tengah hari dan malam :
Salad bihun perang. Resepi kat sini yaa. Klik link di bawah.
Resepi Salad Bihun Yang Sedap

-Snek malam : 8 biji almond dan 100 ml susu segar

6. Menu Hari Ke 6

20160222_200955

-Sarapan :
Air lemon suam tanpa gula
Roti wholemeal/wholegrain dan 2 biji telur rebus/scramble serta salad

-Snek pagi dan petang : 2 potong tembikai atau buah-buahan pilihan sendiri

-Makan tengah hari dan malam :
Nasi perang/basmathi 1 genggam, ayam bakar crispy dan sayur
Resepi Ayam Bakar Crispy Yang Best Giller
(weetbix tu korang boleh ganti dengan rolled oat yang dikisar kasar atau oat biasa yang instant tu, buka 3 in 1 punya oat tau… hehehe)

-Snek malam : Jus grapefruit + 1 batang  saderi (dikisar dan diminum bersama seratnya)

7. Menu Hari Ke 7

-Sarapan :
Air lemon suam tanpa gula
French toast (roti celup telur tu haaa…)

-Snek pagi dan petang : Low fat yogurt atau Greek yogurt

-Makan tengah hari dan malam :
Sandwich ayam atau wrap ayam. Jangan lupa letak sayur banyak2 yaaa.

-Snek malam : Jus epal hijau + 1 batang saderi (dikisar dan diminum bersama seratnya)

Nota Selim : 
Untuk makan malam, cuba elakkan ambil karbohidrat atau kurangkan kepada separuh sahaja. Akak selim biasanya tak ambil karbohidrat seperti nasi, roti atau pasta untuk makan malam. Ambil protein dan serat sahaja.

Korang cuba ya menu ni. Sedap-sedap semuanya ni. Jangan risau tak boleh telan. Memang sedap. Ni yang akak selim dah pilih-pilih dah menu tersedap untuk korang kempiskan perut dengan gembira. 🙂

Yang belum sediakan Set Detoks Shaklee, boleh contact akak selim di FB ya. Set Detoks ni memang terbukti boleh mengempiskan perut dalam masa 7 hari tau.

Kalau nak cepat kempis macam kawan-kawan akak selim ni hubungi akak selim sekarang tau.

Set Detox Shaklee Set Detox Shaklee Set Detox Shaklee

Good Luck ya korang semua. Akak selim doakan moga korang semua istiqamah dan sama-sama kita berjaya kempiskan perut dalam masa 7 hari ni.

Ganbatteeeeeeeeee Ne!!

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

Kempiskan Perut Macam JLO Dalam Masa Seminggu Berpandukan Teknik Aizat Razak

Minggu lepas akak selim ajak rakan-rakan FB akak selim untuk sama-sama kempiskan perut menuju tahun baru 2017. Ramai yang respon berminat untuk join sama-sama.

Sebelum tu, boleh juga tengok tips kat sini ya.

5 Cara Kempiskan Perut Dengan Berkesan

Elok juga kalau korang yang nak kempiskan perut tu sediakan Set Detoks untuk bantu korang lebih kempis. 🙂

Kenapa namanya Kempis Macam JLO? Sebab JLO memang terkenal dengan perutnya yang sangat nipis kan. Haaa…. sebab tu laa. Tapi akak selim susah nak cari gambarnya yang sopan untuk letakkan kat sini. Korang boleh google sendiri ya.

Gambar ni je yang paling sopan yang boleh letak kat sini. 🙂

jennifer-lopez-and-twins

Program ni adalah PERCUMA sahaja, khidmat masyarakat untuk sama-sama kempiskan perut. Maklumlah badan dah semakin kurus pun, perut masih lagi menonjol ke depan. 😛

Program ni adalah Teknik Kempiskan Perut Dalam Masa 7 Hari dari Cikgu Kurus akak selim iaitu Aizat Razak, Ikon JKM. Boleh follow FB beliau, Aizat Razak.

Ini adalah hasil beliau selepas lakukan teknik ini selama seminggu. Teruja tak tak buat jugak??

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-9 kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-10

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-7

 

Jom kita tengok satu persatu.

1. Persediaan Sebelum Mulakan Projek Kempis Macam JLO

-Ambil gambar hadapan, sisi kanan dan sisi kiri.

-Ukur ukur lilit pinggang segaris dengan pusat.

-Pastikan menu adalah CLEAN sepanjang 7 hari program. Kurangkan gula, garam dan makanan berminyak jika betul-betul inginkan perut yang kempis seperti JLO. 🙂

-Perlu ingat bahawa sentiasa utamakan kualiti semasa melakukan senaman, bukan kuantiti yang penting. Kita inginkan kesan yang terbaik. KEMPIS!

2. Senarai Senaman Yang Wajib Dilakukan

Setiap satu senaman mesti dimulai dengan High Knee selama 20 saat.

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-6

1. High Knee – 20 saat
Abs Crunch – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-11

2. High Knee – 20 saat
Leg Raise – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-4

3. High Knee – 20 saat
Elbow Crunch – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-1

4. High Knee – 20 saat
Reverse Crunch – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-13

5. High Knee – 20 saat
Flutter Kick – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-12

6. High Knee – 20 saat
Side Crunch – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-14

7. High Knee – 20 saat
Scissors – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-8

8. High Knee – 20 saat
Russian Twist – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-5

9. High Knee – 20 saat
Mountain Cross – 30 repetitions / Rehat 10 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-15

10. High Knee – 20 saat
Plank – 30 saat

kempiskan-perut-dalam-masa-seminggu-3

3. Pemakanan Sepanjang 7 Hari

Menu hari pertama Aizat Razak

-Sarapan :
Air lemon suam ‘tanpa gula’
Roti dua keping bersama scramble egg (2 biji) dan Salad

-Snack Pagi dan Petang : 1 biji pisang

-Makan tengah hari dan malam :
Nasi perang, ayam yang dimasak secara sihat, sayur.

-Snack malam :
Brokoli yang dikisar bersama epal separuh biji dan satu cawan air sejuk

Nak menu untuk hari ke 2 hingga hari ke 7? Nantikan update dari akak selim yaa.

Tungguuuuuuuuuuu……

Kredit : Aizat Razak, Ikon JKM

Jika ada apa-apa persoalan tentang projek #kempisMacamJLo ni, boleh pm akak selim di FB ya. InshaAllah akak selim akan cuba jawab sebaiknya.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

5 Cara Berkesan Kempiskan Perut Dalam Masa Seminggu

Perut buncit memang merimaskan kan? Lebih-lebih lagi kalau perut buncit dan menggeleber selepas bersalin. Rasa macam nak menangis pun ada. Tapi kalau menangis keluar air mata darah pun tiada guna kan? Perut tak kempis pun kalau menangis. 😛

Cara mudah dan cepat kempiskan perut

Yang paling baik dan efektif ialah kita meninggalkan tabiat buruk kita yang menyebabkan perut buncit. Hari ni AkakSelim nak kongsikan dengan kalian 5 cara untuk hilangkan perut buncit dengan cepat dan berkesan.

Yang paling cepat berkesan nak kempiskan perut ialah dengan detoks secara keseluruhan. Detoks dengan pelan pemakanan, senaman dan suplemen.

Mari kita tengok pengalaman kawan-kawan kempiskan perut dalam masa seminggu dengan mengamalkan detoks.

Pengalaman #1

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #2

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #3

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #4

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #5

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #6

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #7

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #8

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #9

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #10

Kempiskan perut dalam masa seminggu

5 Cara Kempiskan Perut Dalam Masa Seminggu

1. Kurangkan Pengambilan Gula

Pengambilan gula bukan terhad di dalam minuman sahaja ya. Gula juga tersembunyi dan banyak terkandung di dalam karbohidrat yang kita ambil seharian seperti nasi putih, roti, pasta dan lain-lain.

Jadi, untuk mengelakkan gula yang berlebihan di dalam badan, kurangkan pengambilan gula di dalam minuman, gantikan nasi putih dengan nasi basmathi atau nasi beras perang dan kurangkan pengambilan roti putih dalam menu seharian.

Gula yang berlebihan yang tidak digunakan boleh terkumpul di dalam badan dan menyebabkan peningkatan berat badan seterusnya perut menjadi buncit seperti mengandung 4-5 bulan. 🙁

Nak pakai kain atau seluar pun kurang selesa kan?

2. Kurangkan Garam Dalam Makanan

Apa kaitan garam dengan gemuk kan? Sepatutnya gula jelah yang bersalah.

Haa… silap tu tau. Garam juga boleh menyebabkan gemuk dan perut buncit. Kerana garam yang berlebihan akan menyebabkan air tersimpan di dalam badan dengan lebih banyak. Ini juga adalah punca kepada GEMUK AIR.

3. Lakukan Senaman Secara Rutin

Turunkan berat badan dengan cepat

Ramai yang buat sit up tapi perut yang buncit tidak dapat dikempiskan juga kan? Sebab apa? Sebab jika perut buncit biasanya berkadar langsung dengan berat badan yang tinggi, kalian perlu menurunkan berat badan terlebih dahulu. Apabila berat badan menurun, secara automatik perut juga akan mengecil.

Selepas berat badan sudah mulai turun, barulah kalian boleh melakukan senaman untuk mengecilkan perut buncit.

4. Minum Air Masak Yang Banyak

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Kita suka sangat minum air manis kan? Lepas makan nasi yang banyak pun kita suka minum air manis. Terutamanya apabila makan di kedailah.

Jom mulai hari ini amalkan meminum air masak mengikut keperluan tubuh ya. Setiap 25 kg kalian perlu minum 1 liter air masak.

Dengan adanya air yang banyak di dalam badan, ia dapat mencairkan garam/sodium yang terkandung di dalam tubuh dan menggalakkan pengeluaran air yang berlebihan dari badan.

5. Detoks Seluruh Badan

Teknik kempiskan perut cara cepat

Lakukan detoks seluruh badan untuk mengempiskan perut dengan berkesan dan cepat. Cuba tengok pengalaman Cik Puan Ija Ramli ni. Beliau berjaya mengempiskan perut dalam masa 5 hari sahaja sehinggakan suami beliau pun perasan perut beliau semakin kempis.

Selain daripada perut kempis, berat badan beliau juga turun dalam masa 5 hari. Best tu kan? Bukan senang nk turunkan berat dalam masa yang singkat.

Niat asal beliau nak detoks Shaklee tu untuk buang toksin dan racun dalam badan. Supaya boleh bangun awal pagi untuk tahajjud dan untuk hilangkan wajah yang kusam. Tapi dapat bonus pulak perut kempis dan turun berat dengan cepat.

Alhamdulillah.

Nak tahu apa produk detoks yang beliau ambil? Klik link di bawah ya.

Set Detoks Yang Berkesan Seawal 5 Hari

Produk detox yang berkesan kempiskan perut dalam masa seminggu

Mudah-mudah je kan tips kempiskan perut cepat ni kan? Tips yang kita boleh buat seharian tetapi mungkin terlepas pandang je. Lepas ni dah boleh cuba dah.

Moga-moga cepatlah perut kempis sebelum menjelangnya Hari Raya Aidilfitri bulan Jun nanti. InshaAllah. 🙂

Klik gambar di bawah untuk dapatkan set detoks yang boleh kempiskan perut dengan cepat. Harga adalah RM889.08. Anda layak mendapat harga jimat sehingga 20% dengan mendaftar sebagai ahli di bawah team Freedom Family.

Kempiskan perut dengan cepat

Hubungi saya di 019-722 8520 untuk konsultasi dan pendaftaran keahlian percuma ya.

 

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

 

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...