Borang Daftar Ahli Shaklee

Jemput isi borang daftar keahlian Shaklee anda di sini dan saya akan hubungi anda dalam masa 24-48 jam. Terima kasih.

Daftar ahli Shaklee

Boleh hubungi saya di sini sekiranya ada pertanyaan.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Yuran Daftar Ahli Shaklee Sangat Murah

Ada orang sanggup bayar harga runcit daripada jadi ahli Shaklee sebab takut nak tanya yuran keahlian Shaklee ni. Takut mahal katanya.

Nak tau tak? Yuran keahlian Shaklee ni hanya RM68.90 (tambahan RM10.60 untuk penghantaran member kit ke Semenanjung Malaysia dan RM21.20 untuk penghantaran member kit ke Sabah/Sarawak)

Ya, tak sampai RM100 pun. Dengan yuran keahlian Shaklee yang murah ni, anda layak mendapat keistimewaan berikut.

1. Diskaun Sehingga 20%.

Anda tak perlu buang masa survey harga sana sini. Anda terus dapat harga ahli. Harga terendah untuk semua ahli atau pengedar yang berdaftar.

2. Makan Sendiri Pun Boleh Dapat Komisyen

Continue reading Yuran Daftar Ahli Shaklee Sangat Murah

Share Button

3 Sebab Kenapa Anda Mesti Pilih Akak Selim Untuk Beli Shaklee

Isu yang biasa dihadapi oleh pelanggan Shaklee, beli dengan sesiapa sahaja, dan tidak mendapat konsultasi sebaiknya. Cara makan tak dapat, info-info penting pun tak dapat. Lepas tu mulalah sms/whatsapp sana sini untuk dapatkan konsultasi.

Mana mungkin kita boleh beli di KFC dan tanyakan cara makan ayam KFC di Burger King kan?

Isu pengedar Shaklee pula, terpaksa layan mereka yang tidak mendapat konsultasi yang sewajarnya ni untuk menjawab soalan-soalan dari bukan pelanggan mereka. Kesian kan? Bukan sebab kedekut ilmu atau malas nak layan.

Tapi, kami ni menjual dan berkongsi tentang produk dilengkapi dengan ilmu-ilmu konsultasi yang tinggi. Kami juga ada pelanggan-pelanggan yang membeli dari kami untuk kami layan sebaiknya. Masa itu adalah terlalu berharga lebih dari sebutir emas berlian. Jika mahukan konsultasi yang baik, carilah pengedar Shaklee yang benar-bernar berilmu dan bertauliah seperti ahli kumpuan kami. Geng Freedom! 🙂

Mari saya kongsikan dengan kalian,

3 Sebab Kenapa Kalian MESTI PILIH AKAK SELIM Untuk Membeli Produk Shaklee

1. Konsultasi Yang Mantap!

pilih-pengedar-shaklee-kulai-yang-bertauliah

Konsultasi selepas pembeli adalah perkara paling MESTI akak selim berikan. Cara makan termasuk tentang ‘healing crisis’ dan info-info yang berkaitan dengan masalah yang dihadapi oleh pelanggan akak selim.

2. Rajin Menggali Ilmu Dan Belajar

pengedar-shaklee-kulai-berilmu

 

Akak selim rajin menggali ilmu. Bukan sekadar di dalam group mentor akak selim, tetapi juga rajin membaca dan membuat kajian tentang satu-satu permasalahan yang berkaitan dengan produk yang akak selim jual. Tanpa ilmu ni, pengedar Shaklee adalah pengedar yang biasa-biasa sahaja kan? Wajiblah pilih pengedar Shaklee bertauliah dan rajin menuntuk ilmu macam akak selim haaaa. Untung bukan?

3. Banyak Pengalaman Terutamanya Dalam Bidang Penyusuan Susu Ibu dan Kuruskan Badan Tanpa Berlapar

pengalaman-kurus-cepat-dalam-masa-seminggu

Akak selim banyak pengalaman GAGAL! Kenapa penting pengalaman gagal ni? Sebab dari pengalaman gagal lah kita cuba bangkit dan terus berusaha untuk BERJAYA. Bukanlah gagal dan terus gagal! Pengalaman hampir gagal menyusukan anak pertama, usaha sehabis baik untuk terus dapat berikan yang terbaik kepada puteri sulung akak selim. Alhamdulillah, dengan info sana-sini, tanya mereka yang pakar, berjaya menyusukan anak sulung selama setahun lebih walaupun pada awalnya hampir gagal. Akak selim mampu memberikan konsultasi terbaik dalam penyusuan susu ibu melalui pengalaman dan pembacaan, dan pelanggan dapat optimumkan penggunaan Set Menyusu Shaklee sepanjang menyusukan baby.

Cara Turunkan Berat 20 Kg Dengan Cepat Tanpa Perlu Berlapar
Berjaya kurangkan 20 kg dalam masa 7 bulan.

Pengalaman GAGAL menurunkan berat badan. Daripada pengalaman gagal inilah, akak selim bangkit dan mencari ilmu sebaiknya untuk menurunkan berat badan dengan betul. Dan berguru dengan beberapa orang sifu, akhirnya berjaya menurunkan berat badan sehingga 20 kg pada tahun ini. Pencapaian yang boleh dibanggakan bukan?? Jadi, akak selim tidak ragu-ragu untuk mengesyorkan Set Kurus Shaklee untuk kalian mencapai berat badan idaman dengan cepat. Bukan hanya dengan berlapar semata-mata.

Carilah pengedar Shaklee yang benar-benar prihatin dengan masalah kalian. Pengedar Shaklee yang benar-benar mampu ‘guide’ kalian menyelesaikan masalah-masalah yang kalian hadapi.

Hubungi akak selim SEKARANG di 019-722 8520 untuk sebarang pembelian produk Shaklee kerana akak selim komited untuk membantu kalian selesaikan masalah yang kalian hadapi. InshaAllah.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

MLM Sebenar atau Skim Cepat Kaya?

Apabila disebut Multi-Level Marketing atau lebih dikenali sebagai MLM, ramai orang skeptikal dengan perkataan M.L.M itu sendiri. Pasti terbayang di kepala hanyalah perkataan menindas, makan duit orang, skim cepat kaya, MLM haram jadah dan pelbagai tohmahan lagi.

MLM sebenar

Sebelum kita terus menuduh yang bukan-bukan, jom kita ‘study’ dulu sedikit sebanyak tentang MLM ni.

Bagaimana MLM ini bermula? Ia diasaskan oleh Henry Heinz pada tahun 1860 yang melantik 400 ejen untuk menjual produknya.

Pada tahun 1945, Syarikat Nutrilite telah mencipta pelan pemasaran kepada ejennya :-

-supaya ejennya dapat mempromosi produk kepada penduduk di luar liputan media iklan iaitu kawasan pedalaman.

-dapat mengekalkan harga ekonomi supaya penduduk pedalaman mampu memilikinya.

Ok, kita tinggalkan sejarah MLM ni. Kita tengok pula bagaimana kita nak menilai sama ada MLM tu adalah MLM sebenar atau MLM haram jadah/Skim Cepat Kaya.

Ada 2 Ciri Penting Untuk Menilai MLM Sebenar atau Skim Cepat Kaya

  1. Produk Benar-benar Wujud atau Hanya Mengaburi Mata?

    Produk perlu wujud dalam satu-satu bisnes. Jika produk itu sebenarnya tidak wujud dan hanya semata-mata mengaburi mata pengedar/pembeli, itu bermaksud Skim Cepat Kaya.

  2. Dapat Komisyen dari Jualan atau Menaja?

    Kita perlu selidik komisyen yang diberikan kepada pengedar sesebuah MLM itu adalah daripada hasil jualan produk atau dengan menaja. Jika komisyen yang diberikan itu adalah hasil kita menaja ‘downline’ (ahli bawahan kita), itu tandanya kita patut berhati-hati dan meninggalkan syarikat MLM tersebut. Itu adalah Skim Cepat Kaya yang bertopengkan MLM sahaja.

Ok, sekarang jelas kan? Bagaimana kita nak kenal MLM tu yang sebenar ke atau pun Skim Cepat Kaya yang seterusnya menjadi ‘kayap’.. 🙁

Jika kita lihat pelan pemasaran produk Shaklee, ianya menepati kedua-dua ciri di atas.

-Bonus/komisyen yang dibayar kepada setiap pengedar adalah daripada hasil jualan persendirian dan juga berkumpulan.

-Upline tidak mendapat apa-apa komisyen daripada setiap penajaan ahli baru/downline. SATU SEN pun tak dapat tau. 🙂

Jelas bukan? 

Sekarang kita kenali pula ciri-ciri MLM yang patuh syariah atau pun tidak.

Checklist yang menunjukkan MLM Shaklee adalah patuh syariah.
Checklist yang menunjukkan MLM Shaklee adalah patuh syariah.

Jika kita lihat dari perbandingan di dalam gambar di atas, ternyata bisnes Shaklee ini adalah patuh syariah. Tiada sebarang agenda yang tersembunyi di sebalik pelan pemasarannya. Semuanya jelas dinyatakan di dalam buku manual yang diberikan kepada setiap orang pengedar setelah mendaftar sebagai ahli.

Tapi……………………..

Kenapa Perlunya Multi-Level?

-Shaklee fokus kepada produk dan tidak perlu fokus kepada setiap pelanggannya kerana pelanggan Shaklee itu sendiri boleh merujuk kepada pengedarnya. Jika Shaklee perlu fokus kepada setiap pelanggan, berapa ramai pekerja yang perlu Shaklee sediakan untuk menjawab setiap pertanyaan daripada pelanggan? Jadi di sini Shaklee telah mengurangkan kos untuk mengambil pekerja sebaliknya memberikan komisyen/bonus kepada setiap pengedar yang telah bersusah payah untuk melayan pelanggannya dan juga mendidik ‘downline’nya.

-Lebih ramai yang berpeluang menjadi pengedar dan lebih ramai yang dapat peluang menjana pendapatan.

Kenapa Perlunya Pengedar?

Jika tanpa pengedar, Shaklee perlu mengeluarkan kos yang banyak untuk memperkenalkan produk kepada pengguna. Daripada pengilang, seterusnya kepada pengeksport, pemborong, peruncit dan barulah sampai kepada pengguna.

Jika Shaklee dipasarkan melalui pengedar, Shaklee dapat mengurangkan kos di bahagian pengeksport, pemborong dan peruncit. 3 bahagian tu! Kosnya pasti banyak bukan? Jadi dengan adanya pengedar, setiap barangan Shaklee dari kilang akan dibeli oleh pengedar dan dijual terus kepada pengguna.

Shaklee dapat mengurangkan kos pemasaran dan pengedar juga dapat komisyen/bonus dari hasil jualan mereka kepada pengguna. Bagus bukan? Win-Win gitu.

Kenapa Perlunya Downline?

-Pasaran adalah terlalu luas dan seorang pengedar tidak mampu untuk memasarkan produk Shaklee ke seluruh Malaysia seorang diri. Jadi, di sinilah fungsinya downline supaya pasaran lebih meluas ke serata Malaysia atau pun serata dunia.

-Kita tiada akses kepada lingkungan semua orang sehinggakan kita perlukan bantuan orang lain.

Contoh yang lebih jelas :
Saya adalah pengedar Shaklee di Johor dan saya ingin memasarkannya ke seluruh Malaysia. Saya memerlukan pengedar di bawah tajaan saya supaya saya boleh memperkenalkan produk Shaklee dengan lebih meluas kepada pelanggan di negeri-negeri/kampung-kampung lain tanpa perlu saya menemuinya sendiri. Pasaran produk Shaklee menjadi lebih luas dengan bantuan daripada downline.

Sekarang sudah jelas kan bagaimana nak kenal MLM Sebenar dan MLM Tipu/Skim Cepat Kaya? Ternyata pelan pemasaran Shaklee adalah mematuhi MLM Sebenar dan juga MLM yang patuh syariah.

Oleh kerana itulah saya benar-benar jatuh cinta dengan Shaklee bukan sahaja kerana produknya yang berkualiti dan membantu meningkatkan kualiti kesihatan saya dan keluarga, tetapi juga membantu saya menjana pendapatan dari rumah tanpa perlu meninggalkan anak-anak dan keluarga.

Anda juga berminat untuk menjana pendapatan dari rumah? Ia boleh dilakukan secara part time atau full time.

Hubungi saya untuk memulakan bisnes Shaklee anda hari ini. Ketahui juga kelebihan menjadi ahli Shaklee. Sila klik link di bawah ni ya. 🙂

Kelebihan menjadi ahli Shaklee

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

 

Share Button

Siapa Lailasani?

Lailasani
Lailasani

Siapakah Lailasani?
Saya ialah pengedar SAH SHAKLEE di Bandar Putra Kulai. COD vitamin Shaklee untuk kawasan sekitar Bandar Putra Kulai, Kulai, Senai, Skudai dan Johor Bahru. Penghantaran melalui pos adalah ke seluruh Malaysia tidak kira di mana anda berada.

Bagaimana saya mengenali Shaklee?
Saya sebenarnya adalah pengguna Shaklee sejak 2010. Setelah melahirkan anak ke-2 saya Dinie  (anak yang saya pangku di dalam gambar di atas), saya tercari-cari supplement untuk membantu saya dalam menjayakan proses penyusuan susu ibu. Sewaktu itu, saya masih dalam pantang. Memandangkan saya mempunyai sejarah hampir gagal menyusu anak sulung 2 tahun sebelumnya, saya jadi fobia dan seboleh-bolehnya saya ingin usahakan sesuatu untuk menyusukan anak ke-2 tanpa sebarang halangan.

Alhamdulillah.
Pencarian saya berhasil. Seawal minggu ke-2 kelahiran Dinie, saya berjaya menyimpan stok susu perahan sekurang-kurangnya 1-2 botol dalam masa sehari. Tetapi pada waktu itu saya lebih menekannya ‘direct feeding’ memandangkan bayi saya masih kecil. Tetapi setelah sebulan berlalu, selepas setiap kali ‘direct feeding’, saya pasti akan mengepam sehingga ‘breast’ benar-benar kosong. Sekali lagi saya rasa sangat teruja kerana pada waktu itu saya berjaya menyimpan 3-4 botol sehari.

Dalam proses pemindahan stok dari peti ais biasa ke ‘deep freezer’
Susu perahan yang disimpan seawal sebulan dalam pantang
Susu perahan yang disimpan seawal sebulan dalam pantang

Saya percaya ini adalah antara hasil usaha yang amat memuaskan hati saya dengan izin Allah. Alhamdulillah. Saya amat bersyukur kerana menemukan saya dengan Shaklee dan akhirnya menjadi sumber pendapatan untuk menampung keluarga kecil kami. Alhamdulillah.

Jika anda berminat untuk sama2 menjana pendapatan membantu keluarga dan ingin mencapai impian untuk hidup BEBAS KEWANGAN, anda boleh hubungi saya seperti di bawah. Bimbingan akan diberikan sehingga anda faham dan mampu mencapai apa yang anda inginkan. InshaAllah.

Laila
Email : lailaisma2207@gmail.com
SMS/Whatsapp : 019-722 8520

Laila 019-722 8520
Laila 019-722 8520
Share Button

Mudahnya buat duit dengan Shaklee

Setelah hampir 2 tahun berkecimpung dalam bisnes Shaklee, inilah kali pertama rasanya saya nak share kat blog pengalaman saya berShaklee. 🙂
Itu pun sebab ramai yang berminat ingin mengetahuinya. Alhamdulillah.

Buat duit dengan Shaklee
Buat duit dengan Shaklee

Mudah ke buat duit dengan Shaklee ni? MUDAH dalam kategori tersendiri. Jom saya terangkan satu persatu.

Continue reading Mudahnya buat duit dengan Shaklee

Share Button

Cara daftar keahlian Shaklee yang sangat mudah

Menjawab persoalan tentang mendaftar ahli Shaklee, mudah atau susah. Jawapannya sungguh mudah. Kerana anda tak perlu buat apa2 pun. Hanya bagi info kepada saya dan saya akan registerkan untuk anda.
Info apa yang perlu tu?
NAMA PENUH
NO KAD PENGENALAN (tak perlu salinan kad pengenalan)
ALAMAT
EMAIL
NO HANDPHONE
NAMA PASANGAN (jika ada)
NO KAD PENGENALAN PASANGAN
NO AKAUN MAYBANK atau mana2 BANK di Malaysia (untuk shaklee masukkan bonus sekiranya layak)

Atau sekiranya anda ingin mendaftar sendiri, anda juga boleh mendaftar di mana2 cawangan Shaklee yang terdekat dengan memasukkan nama saya sebagai sponsor.
Nama, ID dan no telefon sponsor adalah diperlukan untuk mendaftar.
NAMA : NORLAILA ISMAIL, ID : 854299, No H/P : 019-7228520

Laila 854299
Laila 854299

Continue reading Cara daftar keahlian Shaklee yang sangat mudah

Share Button

Kelebihan dan faedah jadi ahli Shaklee

Ramai yang bertanyakan tentang keahlian Shaklee ni sekarang ni kan. So, hari ni saya nak share apa kelebihan2 dan faedah menjadi ahli Shaklee ni.

APA KELEBIHAN DAN FAEDAHNYA?

  1. Untung runcit dari harga jualan sehingga 30%.
  2. Bonus prestasi melalui setiap pembelian. Setiap pembelian produk anda akan dapat point yang dipanggil UV. Dari UV ini, Shaklee akan menukarkannya kepada cash yang anda akan terima setiap bulan sehingga 21%. Peratusan bonus yang diterima adalah mengikut nilai pembelian. SEMAKIN BANYAK ANDA BELI SEMAKIN BANYAK ANDA DAPAT. (Minimum 5% dan maximum 21%)
  3. Bonus Kepimpinan
  4. Bonus Tambahan
  5. Insentif Coordinator setelah anda mencapai rank COORDINATOR.
  6. Insentif Tambahan dari setiap rank yang kita sudah capai.
  7. Bonus Kereta iaitu wang yang akan diberikan mengikut nilai UV yang kita kumpul. (Apa itu UV, kembali ke no 2)
  8. Insentif pelancongan ke luar negara dengan layanan 6 STAR.
Buat duit dengan Shaklee
Buat duit dengan Shaklee

Jom kita tengok purata pendapatan untuk ahli Shaklee mengikut rank.

Continue reading Kelebihan dan faedah jadi ahli Shaklee

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...