6 Sebab Kenapa Pentingnya Menyusukan Baby Dalam Masa 1/2 Jam Selepas Kelahiran

Tahniah kepada ibu kerana mengambil keputusan untuk menyusukan anakanda dengan susu ibu. Alhamdulillah. Kebaikan Menyusu Badan Untuk Ibu Perkara pertama yang ibu perlu ambil berat ialah bersalin di hospital RAKAN BAYI. Iaitu hospital yang mementingkan penyusuan susu ibu. Hospital kerajaan sememangnya hospital rakan bayi. Yang perlu kita cek ialah apabila kita merancang untuk bersalin di hospital swasta. Memang perlu cek

Share Button
Continue reading »
Petua banyakkan susu ibu

Produk Banyakkan Susu Ibu Yang Terbukti Berkesan Di Pasaran

Semangat dan keazaman yang tinggi InshaAllah akan membantu ibu menyusukan anak sehingga usia 2 tahun atau lebih. Namun kadang-kadang diuji dengan susu merudum, susu makin kurang disebabkan faktor-faktor yang tak dapat dielakkan seperti penat melampau, stres, period dan pelbagai faktor lagi. Set Penyusuan Shaklee terbukti dapat membantu ramai ibu untuk meningkatkan penghasilan susu ibu dengan cara yang selamat dan berkesan.

Share Button
Continue reading »
Petua banyakkan susu ibu

10 Kesilapan Yang Boleh Menggagalkan Niat Untuk Menyusukan Dengan Susu Ibu

Bagi sesetengah orang, penyusuan susu ibu adalah sangat mudah. Berikan sahaja payudara dan anak menyusu terus tanpa sebarang masalah.   Namun tidak semua orang diberikan nikmat dan rezeki penyusuan yang sebegitu. Ada ibu yang terpaksa bersusah payah untuk mendapatkan setitik susu ibu demi memberikan yang terbaik untuk anak. Seperti saya sendiri, penyusuan anak pertama dulu adalah memori yang amat berharga

Share Button
Continue reading »

Cara Tambah Susu Badan Dengan Mudah

Masa saya menyusukan anak pertama pada tahun 2008-2009, memang banyak dugaan yang terpaksa di hadapi. Antaranya ialah tak cukup susu perahan sebagai bekalan untuk tinggalkan anak di rumah pengasuh. Masa tu saya masih bekerja sepenuh masa, jadi mahu atau tidak wajib cukupkan bekalan susu ibu untuk si kakak Damia. Pening dan gusar juga hati seorang mama ni. 🙁 Saya pun

Share Button
Continue reading »

Produk Tambahkan Susu Badan Dengan Cepat Di Pasaran

Apabila susu merudum, memang ibu-ibu akan kerisauan. Lebih-lebih lagi bagi itu yang bekerja sepenuh masa dan membekalkan susu perahan untuk anakanda tercinta. Bercerita dari pengalaman saya bekerja dahulu, susu ibu berkurang walau 1-2 oz pun memberikan kesan yang besar jika tiada stok perahan di rumah. Bayangkanlah sendiri jika bekalan untuk anak adalah 18 oz sehari, tetapi susu yang kita dapat

Share Button
Continue reading »

Produk Untuk Ibu Menyusu Bertenaga Semasa Berpuasa

Minggu lepas saya menghabiskan qadha’ puasa yang tinggal 1 hari je lagi. Saya ni ibu menyusu, memang raa lembik betul di hari pertama tu gara-gara terlepas waktu sahur. Setiap kali ada masa je saya berbaring. Mujurlah tak terlepas waktu untuk ambil dan hantar anak sekolah. Anak-anak pun hairan kenapa mamanya asyik lemau sepanjang hari. Biasanya lincah semacam aje. Hehe. Jadi

Share Button
Continue reading »
Turun 20 kg lepas bersalin

Badan Kembali Macam Anak Dara Walaupun Dah Anak 3!!

Seronok kan kalau badan cepat je kurus lepas mengandung. Untuk orang yang cepat kurus, memang senanglah kan. Tapi kalau yang jenis badan naik memang kena usaha lebih sikit. Nak kena rajin usaha. Macam mana nak usaha tu? Ni salah sorang kawan saya yang berjaya turunkan 20 kg selepas bersalin. Sila klik link di bawah ni yaa… 4 Rahsia Turun 20

Share Button
Continue reading »

Set Bersalin Yang Ibu Berpantang Wajib Pilih Untuk Banyakkan Susu

Biasanya lepas bersalin, ibu-ibu terutamanya ibu-ibu baru selalu risau dan ada masalah penyusuan kan? Selalu tertanya-tanya, “Susu saya ada ke?” “Susu saya ni cukup ke untuk baby saya?” “Susu saya macam sikitttttt je.” “Baby selalu menangis, susu saya tak cukup ke?” Bagaimana Nak Atasi Masalah-masalah Penyusuan Ni? Lengkapkan Ilmu Penyusuan Sepanjang Hamil Sediakan ilmu penyusuan yang cukup sebelum bersalin. Silah

Share Button
Continue reading »

Tips Memilih Breast Pump Betul Dan Yang Paling Bagus

Saya sangat bersetuju jika ada ibu yang mengatakan pemilihan pam yang betul dan bagus adalah salah satu faktor kejayaan penyusuan susu ibu. Kenapa? Pam yang tidak bagus dan menyakitkan cik B kita semasa mengepam akan membuatkan kita rasa serik dan perit untuk mengepam serta nak mengepam tu bagaikan satu seksaan pula. Bagaimana nak berjaya kan? Walaupun kejayaan penyusuan bukan bergantung

Share Button
Continue reading »

Rahsia Berjaya Menyusu di Bulan Puasa Tanpa Rasa Letih, Lemau dan Lesu

Beberapa kali juga saya menyusu dan hamil di bulan puasa, Alhamdulillah semuanya berjalan lancar pada waktu itu. Namun begitu, ada juga hari-hari yang rasa penat dan lemau sebab tak ‘study’ pun bagaimana nak kekal bertenaga sepanjang hari. Yang saya amalkan waktu tu, mesti bersahur dan minum air bergelen-gelen time sahur sampai senak perut dan rasa nak muntah air. Seksa tau!!…..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »